پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش رویترز برخی از بزرگترین شرکتهای تولید و فروش انرژی، نظیر "شل" و "ویتول" با اجاره نفتکشهای غولپیکر اقدام به انبار نفت ارزان به امید افزایش قیمتها میکنند.
برخی شرکتهای نفتی از جمله "شل" دخیرهسازی نفت در نفتکشهای غولپیکر را در دستور کار قرار دادهاند. بهای نفت به پائینترین سطح در پنج سال گذشته رسیده و این شرکتها منتظر افزایش دوباره قیمتها هستند.
به گزارش دویچه وله، بهای نفت خام از تابستان امسال تاکنون بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است. در روزهای گذشته از شدت نوسان قیمتها کاسته شده و برخی از ناظران امیدوارند با ادامه این وضعیت بازارهای جهانی به ثبات نسبی برسند.
به گزارش خبرگزاری آلمان بهای هر بشکه نفت دریای شمال، صبح جمعه (۹ ژانویه/ ۱۹ دی) با ۳۰ سنت افزایش به نسبت روز گذشته به ۵۱ دلار و ۲۶ سنت و هر بشکه نفت خام آمریکا نیز با ۴۲ سنت افزایش به ۴۹ دلار و ۲۱ سنت رسید.
کارشناسان معتقدند در وضعیت بازارهای جهانی تغییری اساسی رخ نداده و انتظار نمیرود که نوسانهای جزئی کنونی بالا رفتن دوباره قیمتها را در پی داشته باشد.
کاهش و افزایش قیمتها در یک روز
روز جمعه در فاصله چند ساعت قیمت نفت خام بار دیگر رو به کاهش گذاشت. به گزارش خبرگزاری رویترز بهای نفت دریای شمال ظهر جمعه به ۵۰ دلار و ۳۲ سنت و نفت خام آمریکا به ۴۸ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه کاهش یافت.
افزایش تولید نفت آمریکا و کشورهای عضو اوپک در کنار کاهش تقاضا در بازارهای جهانی از مهمترین علتهای سقوط قیمتها در ماههای گذشته محسوب میشود.
به باور کارشناسان، برخی رویدادها مانند ذخیرهسازی نفت توسط کمپانیهای بزرگ نفتی میتواند به نوسانهای کوتاهمدت قیمتها منجر شود اما با ادامه روند کنونی عرضه و تقاضا، وضعیت بازار تغییر چشمگیری نخواهد کرد.
به گزارش رویترز برخی از بزرگترین شرکتهای تولید و فروش انرژی، نظیر "شل" و "ویتول" با اجاره نفتکشهای غولپیکر اقدام به انبار نفت ارزان به امید افزایش قیمتها میکنند.
گفته میشود این شرکتها با اجارهی نفتکشهای غول پیکر تا کنون ۱۲ تا ۱۵ میلیون بشکه نفت بر روی آبهای دریا انبار کردهاند.
پیشبینی نفت ۴۰ تا ۴۵ دلاری
به نوشتهی "اشپیگل آنلاین" انبار کردن نفت روی دریا پیش از این نیز سابقه داشته و شرکتهای بزرگ نفتی در سال ۲۰۰۹ میلادی که بهای نفت به شدت سقوط کرد حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت انبار کرده بودند.
برخی از ناظران معتقدند خرید نفت مازاد از بازار و انبار کردن آن در نفتکشهای غولپیکر میتواند مانع ادامه سقوط قیمتها باشد و ثباتی نسبی به وجود آورد.
به رغم این، عربستان سعودی و متحدانش همچنان با کاهش سقف تولید نفت اوپک مخالفت میکنند و ناظران بر این باورند که با ادامه این وضع امکان کاهش بیشتر قیمتها منتفی نیست.
به نوشتهی رویترز، تحلیلگران "کومرتسبانک" آلمان پیشبینی خود برای قیمت هر بشکه نفت در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۵ را از ۶۵ دلار به ۴۵ دلار کاهش دادهاند.
یک کارشناس این بانک احتمال میدهد بهای نفت در کوتاه مدت تا بشکهای ۴۰ دلار نیز کاهش یابد. از کشورهای عضو اوپک، ایران و ونزوئلا و از کشورهای غیر عضو روسیه از سقوط قیمت نفت به شدت ناراضی هستند.