arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۹۰۲۶
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۳ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۳

امکان برکناری نخست وزیر استرالیا به خاطر اعطای نشان به همسر ملکه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
درحالیکه محبوبیت تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا، به شدت کاهش یافته، ممکن است طرح استیضاح و برکناری او در پارلمان استرالیا مطرح شود.
 
به گزارش بی بی سی، روز جمعه، ١٧ بهمن (٦ فوریه)، لوک اسمیت، عضو پارلمان از حزب حاکم لیبرال که رهبری آن را آقای ابوت در دست دارد، اعلام کرد که در نظر دارد طرح استیضاح نخست وزیر به دلیل بی کفایتی و سوء مدیریت را احتمالا تا روز سه‌شنبه آینده در مجلس نمایندگان - مجلس سفلای پارلمان - مطرح کند و خواستار رای عدم اعتماد به او شود.
 
در هفته‌های اخیر، گمانه‌زنی درباره صلاحیت تونی ابوت برای ادامه رهبری حزب حاکم و تصدی سمت نخست وزیری شدت گرفته اما اظهارات آقای اسمیت نخست گام عملی در به چالش کشیدن موقعیت اوست. لوک اسمیت با ارسال ایمیل به همکاران خود در پارلمان گفته است که تصویب طرح استیضاح فرصت رقابت برای تصدی رهبری حزب و انتخاب فرد مناسب‌تری در این سمت را فراهم خواهد کرد.
 
نمایندگان پارلمان استرالیا هفته آینده از تعطیلات تابستانی باز خواهند گشت و اعضای جناح لیبرال در نظر دارند اوایل هفته در جلسه‌ای، موضوع برکناری تونی ابوت و آغاز رقابت برای رهبری حزب را بررسی کنند. در صورت برکناری آقای ابوت، حزب لیبرال رهبر دیگری را بر می‌گزیند که به عنوان رهبر حزب اکثریت در پارلمان، عهده دار سمت نخست وزیری خواهد شد.
 
کاهش محبوبیت تونی ابوت در میان مردم استرالیا باعث شده است تا نه تنها از سوی مخالفان، بلکه از طرف هواداران حزب لیبرال هم هدف انتقاد قرار گیرد. یکی از جدیدترین اقدامات او که موجب انتقاد و حتی استهزاء شده، تصمیم به اعطای نشان "شوالیه استرالیا" به پرنس فیلیپ، همسر نود و سه ساله الیزابت دوم بوده است. الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، همزمان ملکه و رئیس کشور استرالیا هم هست هر چند وظایف ریاست این کشور را "فرماندار کل استرالیا" به نمایندگی از سوی ملکه ایفا می‌کند.
 
منتقدان آقای ابوت گفته‌اند که تصمیم به اعطای عالی‌ترین نشان استرالیا به پرنس فیلیپ نشانه ناآگاهی او از افکار عمومی و "آخرین تیر ترکش" در یک رشته اشتباهات و سوء‌محاسبات بوده است. پرنس فیلیپ در میان مردم استرالیا محبوبیت چندانی ندارد و اظهارات او هنگام دیدار از این کشور در سال ٢٠٠٢ به عنوان توهین به مردم استرالیا یا دست کم ناآگاهی از حساسیت‌های آنان به یادها مانده است.
 
در آن سال، همسر ملکه بریتانیا در ملاقات با گروهی از بومیان اولیه استرالیا، خطاب به یک تاجر موفق از این اقلیت به طنز گفت آیا هنوز هم با تیر و کمان به دیگران حمله می‌کند؟ ظاهرا مردم استرالیا این سخنان را به عنوان توهین به اقلیت بومیان این کشور فراموش نکرده و نبخشوده‌اند.
 
نخست وزیر استرالیا اقدام به استیضاح خود را مورد انتقاد قرار داده و گفته است "ما حزب کارگر نیستیم." اشاره او به برکناری کوین رود، نخست وزیر و رهبر سابق حزب کارگر است که در پی شورش درون حزبی، در سال ٢٠١٠ مقام خود را از دست داد.
 
تونی ابوت در سال ٢٠٠٩ به رهبری حزب لیبرال رسید و با شکست حزب کارگر در انتخابات سپتامبر سال ٢٠١٣، به عنوان رهبر ائتلاف لیبرال/ملیگرا به نخست وزیری منصوب شد.
نظرات بینندگان