پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تنش بوجود آمده میان رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر سر ایران و برنامه نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره همچنان ادامه دارد بطوریکه شب گذشته نیز آنها اظهاراتی را در این رابطه ایراد کردند.
انتقادها و درخواست ها از «بنیایمن نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای لغو برنامه سخنرانی خود در کنگره آمریکا تاثیری نداشته و وی شب گذشته اعلام کرده که برای سخنرانی در مورد توافق هسته ای ایران حتما در کنگره سخنرانی می کند.
آسوشیتدپرس در این رابطه می نویسد: نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه با تاکید بر تصمیمش گفت: معامله بدی با ایران در مونیخ در حال انجام است که موجودیت اسرائیل را در خطر قرار خواهد داد. به همین دلیل من مصمم هستم به واشنگتن بروم تا موضع اسرائیل را برای اعضای کنگره و مردم آمریکا طرح کنم.
اشاره نتانیاهو به دیدارهای دوجانبه محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران، و معاونان او در حاشیه کنفرانس امنیتی در مونیخ آلمان با جان کری، وزیر خارجه آمریکا است.
وزیرخارجه ایران از روز جمعه ۱۷ بهمن با وزیران خارجه آمریکا، آلمان، بریتانیا و روسیه، از اعضای گروه ۱+۵، همچنین یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیدار کرد. این مذاکرات در پشت درهای بسته انجام شد و آقای ظریف تنها گفته است که مذاکرات وارد «جزئیات بحثهای فنی» شده و بر چگونگی رفع تحریمها و تعداد سانتریفوژها متمرکز است.
ایران و گروه ۱+۵ به توافق رسیدهاند تا اواخر ماه مارس، به «توافق سیاسی» دست یابند و تا ۳۱ ژوئن، ۹ تیر، نیز با مذاکره بر سرجزئیات، توافق نهایی و جامع را امضاء کنند.
در این میان قرار است نتانیاهو روز سوم مارس، ۱۲ اسفند، به دعوت جان بونر، رییس مجلس نمایندگان آمریکا در کنگره سخنرانی کند.
بونر دیروز دوشنبه تاکید کرد که دعوت از نخست وزیر اسرائیل به قوت خود باقی است. اما با این وجود باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و جوبایدن، معاون او گفته اند که با بنیامین نتانیاهو در آن تاریخ دیدار نخواهند کرد چرا که این سفر در آستانه انتخابات پارلمانی اسرائیل صورت میگیرد و آن ها نمی خواهند این طور به نظر آید که از جناح خاصی در این کشور جانبداری میکنند.
اوباما روز دوشنبه هم در کنفرانس خبری با صدراعظم آلمان در واشنگتن همین نکته را تکرار کرد.
چند تن از اعضای کنگره نیز اعلام کردهاند که در سخنرانی نخست وزیر اسرائیل در کنگره حضور نخواهند داشت. برنی ساندرز، سناتور مستقل، و جان لویس و جیم کلیبرن، سناتورهای دمکرات از جمله آنها هستند.
از سوی دیگر منابع نزدیک به دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند که مقامات کابینه نتانیاهو در حال بررسی احتمال تغییر سخنرانی وی در جلسه علنی کنگره به جلسه ای غیرعلنی با حضور شمار کمتری از نمایندگان هستند.
رییس جمهوری آمریکا، دیروز دوشنبه تاکید کرد که با بنیامین نتانیاهو، بر سر موضوع هسته ای ایران و تشدید تحریم های آن «اختلافات خیلی واقعی» دارد.
اوباما در کنفرانس خبری با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در واشنگتن درباره عدم تمایلش برای دیدار با نخست وزیر اسرائیل در سفر آینده اش به آمریکا نیز با اشاره به آنگلا مرکل گفت: هر چقدر هم که خانم مرکل را دوست داشته باشم، اگر او هم میخواست دو هفته قبل از انتخابات در آلمان به کاخ سفید بیاید، برای او هم دعوتنامه ای فرستاده نمیشد.
اوباما گفت که او، آنگلا مرکل، دیوید کامرون (نخست وزیر بریتانیا) و دیگرانی که در مذاکرات مشارکت میکنند معتقدند تشدید تحریم ها معقول نیست.
رئیس جمهور آمریکا درباره مذاکرات هسته ای با ایران افزود: غرب خواستار توافقی با ایران است که بر اساس آن این کشور می تواند برنامه صلح آمیز هسته ای داشته باشد با تضمین اینکه ایران درصدد دستیابی به سلاح اتمی نیست و اکنون زمان آن است که ایران تصمیمش را بگیرد.
باراک اوباما همچنین گفت که در این مرحله، مسائل موجود با ایران دیگر فنی نیست بلکه اکنون به اراده و خواست سیاسی مربوط می شود.
او زمانی را که صرف مذاکرات هسته ای با ایران شده «مثمر ثمر» توصیف کرد و گفت که از شکاف ها میان دو طرف کاسته شده و ایران توافق موقت ژنو را رعایت کرده است و اکنون باید قادر به پاسخ مثبت به توافق نهایی باشد اما او نمیداند که ایران چنین پاسخی را خواهد داد یا خیر.
باراک اوباما در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره تمدید مذاکرات گفت: اگر ایران با فرمول اساسی که غرب خواهان آن است موافقت نکند او تصور نمیکند تمدید مذاکرات مفید باشد.