arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۹۹۷۱
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۲ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۳
معاون وزير کشور مطرح کرد:

آخرین جزئيات از مقابله با ريزگردهاي اهواز

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 رئيس سازمان مديريت بحران کشور با اشاره به جزئيات اقدامات انجام شده براي مقابله با هجوم ريزگردهاي اهواز گفت: کانون هاي خارجي و داخلي هر دو موجب اين رخداد شده است.

اسماعيل نجار در گفتگو با مهر در پاسخ به اينکه آيا ستاد مديريت بحران در اهواز بعد از هجوم ريزگردها تشکيل شد گفت: ستاد مديريت بحران قبل از حضور وزير بهداشت تشکيل جلسه داد و چندين جلسه ديگر هم داشتند. وقتي هم با وزير به اهواز رفتيم دوباره ستاد تشکيل شد و تمامي اقدامات انجام شده ريز به ريز گزارش شد.

وي در مورد پاشيدن مالچ در مناطق خشک شهر گفت: دو نظر وجود دارد برخي مي گويند اين اقدام اثر دارد و برخي هم مي گويند اين اقدام ضرر دارد چون وقتي اين مالچ ها خشک مي شوند، باز توليد ريزگرد مي کند و عوارض بيشتري دارد.

معاون وزير کشور در مورد اينکه اين پديده را برخي به دليل منشا خارجي و برخي هم خشکسالي داخلي مي دانند گفت: کانون هاي خارجي و داخلي هر دو موجب اين رخداد شده که طي بازديدي که در مناطق داشتيم مشاهده کرديم هورهاي سوسنگرد و هويزه بسيار کم آب شده که در دوران جنگ تحميلي که حضور داشتم حتي در اين مناطق مردم ماهيگيري کرده و با بلم رزمندگان از آن عبور مي کردند.

نجار در پاسخ به اينکه گفته شده به دليل جلوگيري از عبور آب رودخانه ها در ايران و عراق اين منطقه دچار خشکسالي شده گفت: اين رخداد هم به دليل بحث خشکسالي و بارش کم و هم به دليل ايجاد سدها بوده است. بعنوان مثال سد ترکيه که بر روي دجله و فرات ايجاد شده هم از عوامل است.

رئيس سازمان مديريت بحران در پاسخ به اينکه آيا قرار شده با طرف عراقي براي رفع اين مشکل مذاکراتي انجام شود گفت: در جلسه مديريت بحران عنوان شد که بايد بخشي از کار از طريق ديپلماسي انجام شود. خانم دکتر ابتکار رئيس سازمان محيط زيست کشور هم قبل از سفر وزير به خوزستان جلساتي در تهران در مورد ريزگردهاي اهواز تشکيل دادند و پيگير بودند. بعد از دستور رهبري هم رسيدگي ها بيشتر شد اما در هر حال زندگي در خوزستان سخت شده که اميدواريم با اجراي راهکارهاي موقت و طولاني مدت بتوانيم مشکل را حل کند.
نظرات بینندگان