پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نماینده جدید ایران در سازمان ملل حدود یک سال بعد از کارشکنی آمریکا در صدور روادید برای «حمید ابوطالبی» استوارنامه خود را تقدیم بان کی مون دبیر کل این سازمان کرد.
غلامعلی خوشرو پس از تقدیم استوارنامه خود به دبیرکل سازمان ملل متحد بر لزوم مبارزه جامع و جدی با تروریسم تاکید کرد و گفت: اینکه برخی ها تروریست ها را هنگام همخوانی با اهداف سیاسی خود، حمایت و هر وقت آنها را نخواستند با آنها برخورد می کنند، رویکرد صحیحی نیست و بی نتیجه خواهد بود.
وی افزود: دبیرکل سازمان ملل در این دیدار به نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در عرصه های جهانی و منطقه ای اشاره و اعلام آمادگی کرد که همکاری های ایران و سازمان ملل در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، توسعه ای و پیشبرد اهداف کلی این سازمان توسعه یابد.
سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل در پاسخ به سئوالی درباره انتظاراتی که از نقش محوری ایران در مبارزه با تروریسم موجود در منطقه وجود دارد، گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم موضعی اصولی است و ما تروریسم را به شکل اصولی محکوم می کنیم.
خوشرو افزود: ما همچنین با کسانی که تروریست ها را برای استفاده های سیاسی به کار می گیرند و برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر آنها را مورد استفاده قرار می دهند، مخالفیم.
وی تاکید کرد: این امواج تروریستی که منطقه را فراگرفته، ثمره دخالت کشورهایی است که می خواستند از تروریست ها بهره برداری های خاص کنند.
سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل بر لزوم شناسایی ریشه های تروریسم از سوی کشورهای غربی تاکید کرد و گفت: غربی ها نیاز دارند که علاوه بر ریشه ها، لوازم مبارزه با تروریسم را نیز درک و مانند جمهوری اسلامی ایران، به صورت جدی و اصولی با تروریسم مخالف کنند.
خوشرو با اشاره به اینکه ما هیچگاه در منطقه از افراطی گری و تروریسم حمایت نکرده ایم، گفت: ما همواره این خطر را به دیگران نیز گوشزد کرده ایم که شاهد آن پیشنهاد سال گذشته رئیس جمهور در مجمع عمومی درباره مبارزه با افراطی گری و تروریسم بود.
وی این پیشنهاد را مبتنی بر دید جامع و آینده نگر مسئولان بلندپایه جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: عملیات تروریستی کنونی از یک طرف امنیت و ثبات کشورهای اسلامی را هدف قرار داده و از طرف دیگر به فرآیند اسلام ستیزی موجود در غرب کمک می کند که هر دو وضعیت به زیان مسلمانان است.
سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل تاکید کرد:ما باید هم با فرایندهای اسلام ستیزی و هم با افراطی گری و ترور مقابله کنیم.
وی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر در نیویورک با اشاره به پیوستگی بیش از پیش جهان امروز گفت: امروزه جهان چنان به هم پیوسته است که حتی برای مقابله با ریزگردهایی که متاسفانه اخیراً بخشی از کشور ما را نیز فرا گرفته است، اقدامات یک کشور به تنهایی کافی نیست.
خوشرو افزود: به همین سیاق ما باید در زمینه های مسائل امنیتی و سیاسی مثل تروریسم و افراطی گری همکاری کنیم و همکاری جهانی و منطقه ای داشته باشیم تا بتوانیم به شکل واقعی و هدفمند و متناسب با موقعیت، با این مسائل برخورد کنیم.
سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل گفت: اگر خواستار جهان عاری از خشونت و همراه با صلح و امنیت هستیم، باید از دیدگاههای مداخله گرانه، زورمدارانه، تبعیض محور، مبتنی بر تهدید و تحریم عبور کنیم و همکاری مبتنی بر اصول اساسی انسانی، حقوق، شرافت و کرامت بشر ایجاد کنیم.
وی بی ثباتی و ناامنی را رنج های اصلی جهان امروز خواند و گفت: زمینه های بی ثبات کننده جهان متنوع است، از محیط زیست، آلودگی هوا، خشکسالی، سیل، زلزله تا مسائل بهداشتی، توسعه ای، فقر و تبعیض، زمینه های اساسی ایجاد بی ثباتی است.
خوشرو افراطی گری، تروریسم، مسابقات تسلیحاتی، مداخلات خارجی، تحریم و فشارهای بین المللی را زمینه های گسترده ای برای ایجاد ناامنی دانست و گفت: هدف ما در سازمان ملل این است که همکاری کنیم تا این زمینه های بی ثباتی رفع شوند.
سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل در پایان ابراز امیدواری کرد همکاری کشورهای جهان نه برای تخریب محیط زیست، جامعه بشری، نهاد خانواده یا زندگی اخلاق مدار انسانی، بلکه برای پیشبرد اهداف بشر، راحت شدن زندگی بشر و کمک به صلح و امنیت متمرکز شود.
خوشرو پس از حدود یک سال خالی ماندن کرسی ایران در سازمان ملل متحد برای این سمت انتخاب شد.
دولت آمریکا پارسال در اقدامی که خلاف تعهدات واشنگتن در جایگاه میزبان این سازمان بود، از صدور روادید برای حمید ابوطالبی، نخستین گزینه پیشنهادی ایران خودداری کرد.
منبع: ایسنا