پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرپرست هیئت مذاکرهکننده چین در گفتوگوهای هستهای بین ایران و گروه ۱+۵ رایزنیهای روز یکشنبه را «فشرده و عملگرایانه» توصیف کرده است.
به گزارش فارس، «وانگ چون»، مدیر کل اداره کنترل تسلیحاتی وزارت خارجه چین و سرپرست هیئت مذاکرهکننده این کشور در گفتوگوهای 1+5 بعد از رایزنیهای روز یکشنبه این مذاکرات را «فشرده و عملگرایانه» توصیف کرد.
خبرگزاری شینهوا در چین از قول «وانگ چون» گزارش داد آخرین دور گفتوگوها در فضایی خوب برگزار شده و تمامی طرفین گفتوگوهایی واقعی بر سر مسائل اصلی انجام دادهاند.
آقای «چون» همچنین از توافق طرفین برای انجام دور بعدی گفتوگوها در آخر ماه جاری خبر داد اما گفت تاریخ دقیق و زمان آن هنوز تعیین نشده است.
سرپرست هیئت مذاکرهکننده چین با بیان اینکه همزمان با نزدیک شدن به موعد پایانی مذاکرات مسائل جزئی اهمیت بیشتری پیدا کرده و چالشها بیشتر میشوند ادعا کرده همین امر لزوم رسیدن به راه حل سیاسی را ضروری و حتی فوریتر میکند.
ایران اعلام کرده با تجربیاتی که از رفتارهای طرف آمریکایی دارد با توافق سیاسی در یک مرحله و توافق بر سر جزئیات در مرحله دیگر موافق نیست.
اولین روز مذاکرات بر سر برنامه هستهای ایران روز یکشنبه پایان یافت. در این روز، نشستهایی به صورت موازی در دو سطح برگزار شد.
جان کری و محمد جواد ظریف، وزرای خارجه ایران و آمریکا در هتل ویلسون در ژنو دیدار کردند؛ همزمان با این نشست، مقر اتحادیه اروپا در ژنو میزبان مدیران سیاسی گروه 1+5 بود.
آقای کری اندکی بعد از ورود به ژنو با ظریف دیدار کرد. علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا در مرحله بعد به این نشست اضافه شدند.
ایران و گروه 1+5 در سوم آذرماه سال جاری بعد از عدم موفقیت در رسیدن به توافق جامع هستهای، توافقنامه ژنو را برای مدت 7 ماه دیگر (9 تیرماه) تمدید کردند.
رایزنیهای هستهای از آن زمان بار دیگر برای حصول توافق جامع از سر گرفته شد. شهر ژنو اواخر آذر ماه و همچنین دی ماه میزبان یازدهمین و دوازدهمین دور مذاکرات جامع هستهای بود.گفتوگوهای روز یکشنبه سیزدهم ین دور این گفتوگوه محسوب میشود.
این رایزنیها برای حل و فصل آنچه کشورهای غربی به آن «نگرانیها از برنامه هستهای ایران» میگویند انجام میشوند.
کشورهای غربی ایران را به پیگیری اهداف نظامی در لفافه برنامه هستهای متهم میکنند. ایران همواره با رد این اتهامات بر اهداف صلحآمیز هستهای خود تأکید کرده است.
جمهوری اسلامی ایران از کشورهای امضاکننده پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی است که به کشورها حق استفاده از انرژی هستهای برای مصارف صلحآمیز را میدهد.