سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ | Tuesday, 19 January 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ | Tuesday, 19 January 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / حذف درصد تخفیف از فروشگاه‌های زنجیره‌ای

ویدیو / حذف درصد تخفیف از فروشگاه‌های زنجیره‌ای

ویدیو /  پرتاب موشک به‌ فضا از روی بال هواپیمای مسافربری

ویدیو / پرتاب موشک به‌ فضا از روی بال هواپیمای مسافربری

ویدیو / اظهارات سه ماه پیش رئیس‌کل بانک مرکزی، وقتی دلار ۳۲ هزار تومان بود

ویدیو / اظهارات سه ماه پیش رئیس‌کل بانک مرکزی، وقتی دلار ۳۲ هزار تومان بود

تماشا کنید: پایان تنش؟ / خطر درگیری میان آمریکا و ایران پس از یک تنش دوماهه رفع شد؟

تماشا کنید: پایان تنش؟ / خطر درگیری میان آمریکا و ایران پس از یک تنش دوماهه رفع شد؟

ویدیو / رقیب چینی «تسلا» چیست؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / رقیب چینی «تسلا» چیست؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / در درون دنیای فناوری‌های جاسوسی + زیرنویس فارسی

ویدیو / در درون دنیای فناوری‌های جاسوسی + زیرنویس فارسی

کد خبر: ۱۹۱۴۰۹
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۲۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۳
صفحه نخست >> سیاست
پ

سفر به مریخ از گرگان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پایگاه خبری گرگان خبر روز دوشنبه گفت و گو با سعید قندهاری مسافر گرگانی را منتشر کرد که قرار است حتی به قیمت جان و گذشتن از خانواده به سیاره مریخ سفر کند.

در این مطلب می خوانیم: لیست صد نفره مسافران آینده سیاره مریخ اعلام شد و نام سه جوان ایرانی از جمله سعید قندهاری فرزند شهید دکتر شیخ قربانعلی قندهاری نماینده اسبق مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی بین این اسامی دیده می شود.

'مارس وان' با هدف ارسال نخستین انسان به سیاره مریخ طراحی شده است؛ اما این سفر تفاوت بزرگی با دیگر سفرها دارد و آن بی بازگشت بودن آن است! با این حال این پروژه در ابتدا حدود 202 هزار داوطلب داشته است که 73 نفر آن ها ایرانی بوده اند.

اکنون در آخرین مراحل ارزیابی این داوطلبان اسامی سه ایرانی به چشم می خورد. این سه نفر صادق مدرسی، الهه نوری و سعید قندهاری هستند که شانس خود را برای قرار گرفتن در بین فضانوردان مریخ امتحان می کنند.

در ادامه مطلب متن گفت و گو با سعید قندهاری شهروند گرگانی داوطلب اعزام به سیاره مریخ آمده است:



لطفا سن، تحصیلات، رشته تحصیلی و بیوگرافی مختصری از خودتان بگویید؟ در حال حاضر برای چه و در کجا زندگی می کنید؟ شغل تان چیست؟ آیا از شرایط فعلی زندگی تان راضی هستید؟

من سعید قندهاری 34 ساله در گرگان متولد شدم و تا 30 سالگی در تهران مشغول کار و فعالیت بودم. بعد از اخذ مدرک لیسانس در رشته فیزیک کاربردی، فوق لیسانسم را در رشته روابط بین الملل به اتمام رسانده و در سال 1390 تصمیم گرفتم برای ادامه تحصیل به کشور نیوزیلند نقل مکان کنم.

سال گذشته با مدرک فوق لیسانس روابط بین الملل و حقوق بشر از دانشگاه آکلند، فارغ التحصیل شدم و در حال حاضر در واحد متمرکز مسکن در وزارت توسعه اجتماعی این کشور به عنوان 'آفیسر فنی' مشغول به کار هستم و در کنار شغل رسمی شرکتی دارم که در زمینه گوشت و مواد غذایی گرم مشغول به فعالیت است.

بله با شرایطی که توصیف شد بسیار از زندگی و شرایطی که دارم راضیم.



آیا متاهل هستید؟ فرزند هم دارید؟ تکلیف همسر یا فرزندتان بعد از رفتن شما چه خواهد بود؟

بله دو فرزند پسر 13 و 4 ساله دارم، زندگی جریان خودش رو خواهد داشت، من فقط به صورت فیزیکی در جمع ایشان نخواهم بود ولی از طریق اینترنت تماس تصویری خواهیم داشت. چون این سوال زیاد پرسیده شده نیاز هست که من قدری بیشتر در این خصوص توضیح بدم. همه کسانی که دارای فرزند هستند آگاهند که آرزوی هر پدری دیدن خوشبختی و موفقیت فرزندانش است و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود.

از آن جایی که در صورت انتخاب بنده و اعزام به این ماموریت به لحاظ مسائل مالی و موقعیت هایی که از قبل این ماموریت برای خانواده و فرزندانم ایجاد خواهد شد، آینده و موفقیت ایشان تا حد بسیار زیادی تامین خواهد شد؛ بنده با کمال میل در این مسیر گام خواهد گذاشت ولو این که زندگی شخصیم محدود و حیاتم به مخاطره افتد.



چه زمانی و چگونه با پروژه مارس وان آشنا شدید؟

در دوران دانشجویی و به علت تحصیل در رشته فیزیک، مجبور به گذراندن واحدهای درسی مرتبط با نجوم و فضا بودم و از آن جا بود که این موضوعات واقعا به نظرم جذاب آمد. از همان دوران به صورت خیلی حرفه ای درگیر موضوع نجوم و وقایع کیهانی شدم، در کنفرانس های متعددی شرکت کردم تا از جزئیات وقایعی که اتفاق می افتد با خبر شوم؛ در این میان مقالاتی را هم در زمینه نجوم و کیهان به نگارش درآوردم. کم کم علاقه به نجوم و مخصوصا بحث سیاهچاله ها، جای ثابتی در افکار روزانه من پیدا کرد و مثل هر فرد علاقه مند دیگری شروع کردم به مطالعه کامل وقایعی که به نوعی به نجوم مربوط می شدند.

در سال 2013 در خبرها خواندم یک شرکت هلندی تصمیم دارد 4 فضانورد را به سیاره سرخ اعزام نماید. قبل از هر کاری شروع کردم به مکاتبه با شرکت مورد نظر و اعلام کردم که دوست دارم در این پروژه همراهی شان کنم. چند ماه بعد، شرکت مورد نظر سایتی را برای ثبت نام داوطلبان افتتاح کرد. قبل از ثبت نام باید به سناریوهای مطرح شده از سوی آن ها پاسخ می دادیم تا رسما به جرگه داوطلبان بپیوندیم، من هم شروع کردم به جواب دادن و به شکل رسمی وارد گروه داوطلبان برای اعزام به سیاره مریخ شدم.



چه عامل و یا عواملی باعث شد که شما هم در این پروژه شرکت کنید؟

بخشی از دلایل در سوال قبل ذکر شد ولیکن دلیل عمده ای که در این میان نقش مهمی را بازی می کند مساله علم و پیشرفت های علمی بسیار بالایی است که در صورت انجام موفقیت آمیز این پروژه در اختیار بشر قرار خواهد گرفت. ضمناً شعار اصلی این طرح ایجاد کلونی انسانی و تکامل زندگی انسان به عنوان یک موجود بین سیاره ای است که خوب بسیار برای من جالب و ارزشمند بود و تلاش کردم نقشی ولو هر چند کوچک در این پروژه بزرگ داشته باشم.



از برنامه های این پروژه چه می دانید؟

به طور اجمالی در جریان طرح ها و برنامه های این شرکت هستم. مهمترین بخش کار ارسال روبات ها و محموله های لازم برای ساخت پایگاه در سیاره مریخ است که از سال 2018 شروع خواهد شد. تمامی این موارد تا سال 2024 که اولین گروه 4 نفره به این سیاره اعزام می شوند، به طور منظم از طریق مرکز کنترل روی زمین مدیریت خواهد شد.



انگیزه شما برای این سفر بی بازگشت چیست؟ آیا برای تان سخت نیست که دیگر هیچ وقت خانواده و دوستان خود را نخواهید دید؟ نظر خانواده تان در این مورد چیست؟ زیرا تا جایی که گفته می شود، به دلیل مشکلات فنی این سفر، امکان مرگ مسافران نیز وجود دارد؟ امید بازگشت از این سفر را دارید؟

سفر بی بازگشت در این پروژه به معنای مردن؛ خودکشی و یا نابودی نیست. قبلاٌ هم توضیح دادم که هدف از این پروژه ایجاد کلونی انسانی و شروع تمدنی انسانی روی سیاره مریخ است. بنا براین کسانی که به این سیاره اعزام می شوند باید در این مسیر حرکت و فعالیت کنند و چون هر دو سال یک بار گروه های 4 نفره به این سیاره اعزام می شوند؛ گروه های پیشین می بایست زمینه و امکانات لازم را برای ساکنین تازه وارد آماده کنند و بالطبع در این شرایط بازگشت به زمین گزینه مورد اعتنایی نخواهد بود.

خوب طبیعتا این مسئله برای خانواده ها خیلی قابل هضم نیست این که فکر کنی کسی که سال ها با هم زندگی کرده ای برای همیشه دارد می رود می تواند خیلی غم انگیز باشد ولی اگر به اهداف والایی که این سفر بر مبنای آن دارد انجام می شود بیشتر فکر کنیم؛ واژه هایی نظیر ایثار؛ بشریت، علم و آینده در ذهن متبادر می شود که می تواند مشروعیت بیشتری به این پروژه ببخشد.

درست مثل کاشفین قرون گذشته که جانشان را در راه کشف قاره های جدید و گسترش تمدن بشری به خطر انداختند که اگر آن اقدامات انجام نمی شد شاید بشر امروز با وضعیت متفاوتی روبرو می بود.



با توجه به سفر قبلی خانم انوشه انصاری، حضور شما در این سفر جنبه مالی هم داشت یا ناشی از وجهه علمی بود و یا صرفا یک ماجراجویی؟

دلایل بسیاری در این سفر وجود دارد که مهمترینش همان موضوع پیشرفت علم و دستاوردهای ارزشمندی است که جامعه بشری را متاثر خواهد کرد. در کنار این موارد از آن جایی که در این ماموریت ردیف شغلی فضانورد تعریف شده است بنابراین کسانی که انتخاب می شوند دارای حقوق و مزایا تا قبل از اعزام بوده و خانواده های ایشان حقوق بازنشستگی پس از اعزام را دریافت خواهند کرد.



آیا برای این سفر پولی هم به شما پرداخت خواهد شد؟

در سوال قبل پاسخ داده شد.



آیا از جزییات زندگی تان در سیاره مریخ اطلاع دارید؟ قرار است در آن جا چه کارهایی انجام دهید و چگونه زندگی کنید؟ چه غذاهایی خواهید خورد؟

فضانوردان در مریخ سه ماموریت اصلی ساخت و ساز؛ تحقیق و نگهداری از پایگاه و تجهیزات را خواهند داشت و در کنار این ها زمان هایی را هم برای کشاورزی و کشت مواد غذایی لازم و همچنین زمان هایی برای استراحت و ورزش هم در اختیار خواهند داشت.



فکر می کنید بهترین لحظه این سفر چه زمانی است؟

مسلما زمانی که برای اولین بار گام بر این سیاره ناشناخته خواهیم گذارد.



هم اکنون که احتمال می دهید تا 10 سال دیگر، روی زمین نخواهید بود، چه برنامه هایی برای زندگی تان روی زمین دارید؟ در این شرایط، زندگی را چگونه می بینید؟

اگر بدانم حتما انتخاب می شوم حکم کسی را دارم که می داند باید تمام کارهایش را در یک ظرف زمانی مشخص انجام بدهد پس بر این مبنا برنامه ریزی می کنم و کارها را مدیریت می کنم. به طور حتم تلاش می کنم جاهایی که دوست دارم را ببینم؛ غذاهایی را که مایلم امتحان کنم و در کل از زیبایی های دنیا بهره مند شوم.



چه سوالاتی برای پذیرش شما در این پروژه پرسیده شد؟

سوالات دو بخش داشت، بخش اول سئوالات تخصصی و دانش محور در خصوص فضا، این پروژه و امکانات مورد نیاز بود و بخش دوم مشابه سئوالات استانداردی بود که در تمام مصاحبه های کاری پرسیده می شود.



کدام شرکت حامی این پروژه است و آیا می دانید چقدر هزینه آن کرده است؟

این شرکت پارتنرهایی دارد که رسماً معرفی شده اند مانند شرکت بسیار معروف لاکهید مارتین آمریکا که کار ساخت راکت ها را بعهده دارد و شرکت پاراگون اسپیس که موارد لازم مورد نیاز برای حیات را تولید می کند. البته شرکت های دیگری هم هستند که هنوز اعلام رسمی نشدند. در خصوص منابع و هزینه های انجام شده اطلاع دقیقی ندارم.



این سفر نهایتا چه اهدافی دربرخواهد داشت؟

هدف نهایی ایجاد تمدن انسانی در روی سیاره مریخ و تداوم حیات انسان روی این سیاره است.



آیا می دانید چند مدت در فضا خواهید بود تا به مریخ برسید؟

زمان سفر بین 6 تا 8 ماه طول خواهد کشید.



چه تمریناتی را قبل از رفتن به مریخ باید انجام دهید و چه دوره هایی را باید بگذرانید؟

آموزش هایی در تمامی زمینه های لازم نظیر پزشکی، مهندسی، الکترونیک، کشاورزی و ... خواهد بود و به لحاظ شرایط سخت زندگی روی این سیاره، آموزش های بسیار سختی برای کسب آمادگی جسمانی لازم تدارک دیده خواهد شد.



برای چه چیزهایی روی زمین بیشتر از همه چیز دلتنگ خواهید شد؟ دوست دارید چه وسایلی را با خود به فضا ببرید؟

بیشتر برای خانواده؛ دوستان و آشنایان و در وهله دوم مناظر زیبای طبیعی زمین و در پایان غذاهای خوشمزه ی ایرانی!



آیا از لحاظ قانونی این پروژه با شما قراردادی امضا می کند؟

بله قرار هست تا چند ماه دیگر قرارداد لازم را برای ما ارسال نمایند.



تاکنون دچار تردید شده اید که این سفر را لغو کنید؟

تردید همیشه در تصمیمات انسانی وجود داشته و دارد و خوب بعضی اوقات همنشین ما هم می شود.



نخستین پیامی که بعد از رسیدن به مریخ به زمین خواهید فرستاد، چیست و برای چه کسی؟

برای خانواده و احتمالا از احساسی که در آن لحظه دارم صحبت خواهم کرد.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و فولاد

تصاویر: دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و فولاد

۲/۴
تصاویر: ازدحام جمعیت در سواحل بندرعباس در دوران کرونا

تصاویر: ازدحام جمعیت در سواحل بندرعباس در دوران کرونا

۳/۴
تصاویر: حریق جنگل های آذربایجان هم مرز آستارا

تصاویر: حریق جنگل های آذربایجان هم مرز آستارا

۴/۴
تصاویر: نمایش مذهبی «انسیة الحورا» در ارومیه

تصاویر: نمایش مذهبی «انسیة الحورا» در ارومیه

ببینید!

ویدیو / لحظه بازگشت الکسی ناوالنی به مسکو

ویدیو / کاسبی ۱۷۰میلیونی سه برادر در دو ماه از تصادف‌های ساختگی!

ویدیو / حریرچی: سفرهای اخیر فاجعه آمیز است / فقط ۵ درصد مردم پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند

ویدیو / آيا احتمال بازگشت آلاینده‌ها به تهران وجود دارد؟ / کارشناس هواشناسی پاسخ می دهد

تماشا کنید: زنگ خطر در تیسفون / فروریختن بخش دیگری از طاق کسری؛ بنای ۱۵۰۰ ساله ایرانی در معرض نابودی کامل

ویدیو / ماسک‌ها نجات دهنده جان انسان؛ بلای جان حیات وحش

ویدیو / اوضاع پایتخت آمریکا در آستانه مراسم تحلیف بایدن

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

قیمت دلار، امروز ۲۹ دی ۹۹

تجمع سهامداران معترض مقابل ساختمان سازمان بورس

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۹ دی ۹۹

بهترین روش‌های کاهش وزن برای افراد بالای ۴۰ سال (قسمت آخر)

بازگشت قیمت دلار به یک قدمی شهریور ۹۷ / دلار تا کجا ریزش می کند و این بار در چه نرخی تثبیت می شود؟

سکه طرح قدیم وارد کانال ۹میلیونی شد / طلا به زیر ۱ میلیون تومان رسید

ارزش سهام عدالت، امروز ۲۹ دی ۹۹

ادامه سقوط چشمگیر قیمت ارز / دلار در کانال ۲۱ هزار و یورو در کانال ۲۶ هزار تومانی

زنی که همراه قاضی منصوری بوده، کیست؟

قیمت دلار، امروز ۲۸ دی ۹۹ / عقبگرد نرخ ادامه دارد؛ قیمت در صرافی بانک‌ها در کانال ۲۲ هزار تومانی

قیمت دلار، امروز ۲۷ دی ۹۹ / قیمت خرید دلار به کانال ۲۲ هزار تومان بازگشت

قیمت گوشی های سامسونگ امروز ۲۸ دی ماه

قیمت گوشی های سامسونگ امروز 27 دی

۳ برنامه احتمالی بایدن درمورد ایران

قیمت دلار، امروز ۲۳ دی ۹۹

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۲۵ دی ۹۹ / بازگشت دلار به کانال ۲۳ هزار تومان

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خداحافظی تلفن‌های هوشمند قدیمی با واتس اپ از ۱۲ دی ماه

سحنگوی قوه قضاییه: شیرین نجفی دستگیر شده است

۶ پیام فرستاده نخست وزیر عراق برای ایران

چرا ترامپ همچنان ممکن است در آخرین لحظات ریاست جمهوری اش، جنگی با ایران به راه اندازد؟

ویدیو / خودکشی دختر نوجوان از‌ بالای پل زیرگذر گچساران (کهگیلویه و بویراحمد)

وزیر خارجه کره جنوبی: توقیف نفتکش ما به خاطر توقیف دارایی‌های ایران در کره جنوبی؟ اولویت اول ما بررسی واقعیت‌ها و اطمینان از امنیت خدمه کشتی است

زنی که همراه قاضی منصوری بوده، کیست؟

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
این خوراکی‌ها پوستتان را خراب می‌کنند!

این خوراکی‌ها پوستتان را خراب می‌کنند!

گوشی «می نوت ۱۰ لایت» شیائومی به روزرسانی اندروید ۱۱ را دریافت کرد

گوشی «می نوت ۱۰ لایت» شیائومی به روزرسانی اندروید ۱۱ را دریافت کرد

وارث شرکت سامسونگ ۲.۵ سال آینده را در زندان سپری خواهد کرد

وارث شرکت سامسونگ ۲.۵ سال آینده را در زندان سپری خواهد کرد

عینک واقعیت افزوده لنوو با چشم اندازی از آینده+تصاویر

عینک واقعیت افزوده لنوو با چشم اندازی از آینده+تصاویر

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۲۹ دی ۱۳۷۶

نماینده رشت: برخی رانندگان تاکسی به‌عنوان یک بنگاه تبلیغاتی ضد نظام فعالیت می‌کنند / بدانند که تمامی تسهیلات و حمایت‌ها را نظام برایشان فراهم می‌کند

جدول زمانی مدرسه تلویزیونی سه‌شنبه ۳۰ دی

ویدیو / حذف درصد تخفیف از فروشگاه‌های زنجیره‌ای

رغبتی از پرسپولیس جدا شد/ «رسول‌پناه» استعفا داد؟

بیانیه باشگاه پرسپولیس درباره اتفاقات داوری دیدار مقابل فولاد: حریف‌مان نمی‌شوید

معاون وزیر کشور: بیماری کرونا در دسته بیماری‌های کشنده قرار دارد؛ فرد ناقل کرونا دارای مسئولیت کیفری است

امارات، بحرین و اسرائیل: در توافق جدید با ایران به این کشور نباید حق غنی‌سازی اورانیوم داده شود

ویدیو / پرتاب موشک به‌ فضا از روی بال هواپیمای مسافربری

امارات، بحرین و اسرائیل: در توافق جدید با ایران به این کشور نباید حق غنی‌سازی اورانیوم داده شود

گوترش: ایران بیش از ۱۶ میلیون دلار به سازمان ملل بدهکار است / تهران حق عضویت ندهد، حق رای را از دست می‎دهد

۴۶ هکتار از جنگل‌های مازندران در آتشِ زمستان خاکستر شد/ نبود سیستم هوایی برای اطفای حریق

تاثیرات ریزش نرخ ارز در بازار خودرو / ریزش ۱۰ میلیونی قیمت پژو ۲۰۶

رسانه کره جنوبی: تهران از سئول خواسته بدهی معوقه‌اش به سازمان ملل متحد از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شود / کره امکان‌پذیر بودن این درخواست را با سازمان ملل در میان گذاشته

مصوبه کمیسیون تلفیق: وام ازدواج ۷۰ میلیونی می‎شود

«کامالا هریس» از سنای آمریکا استعفا داد

حمله مسلحانه به مدیرعامل منطقه آزاد قشم / اصابت گلوله به فک مدیر تشریفات

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک دستگیر شد

زالی: میزان مرگ و میر بر اثر کرونا در «کودکان» در ده روز اخیر در تهران افزایش داشته است

بلند شدن دود از نزدیکی ساختمان کنگره در واشنگتن / سی‌ان‌ان: تمامی راه‌های منتهی به این ساختمان مسدود شده +فیلم

نماینده مجلس: فردا جلسه فوق‌العاده کمیسیون اقتصادی برای بررسی وضعیت ⁧‫بورس‬⁩ برگزار می‌شود / وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را به این کمیسیون احضار کردیم

روایت عمویی از جلسه کمیسیون امنیت ملی؛ ظریف: سیاست ما در مواجهه با دولت بایدن،«اقدام در برابر اقدام» است

ظریف: به دنبال تنش و جنگ نیستیم / بازدارندگی ایران به خوبی عمل می کند

ارائه جزئیات تخلفات بازار سرمایه به رییس قوه قضاییه از سوی نایب رئیس مجلس / احتمال ورود دستگاه قضا به موضوع بورس

سخنگوی صنعت برق: بدلیل افت دما و افزایش مصرف گاز ناگزیر به استفاده از سوخت دوم شدیم / چنانچه مجبور به قطعی شویم اطلاع رسانی می شود

کمیسیون قضایی گزارش شکایت از رئیس‌جمهور را به صحن علنی ارسال می‌کند

احتمال افزایش ۵۰ درصدی قیمت سیگار

شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خطاب به سخنگوی ستاد ملی کرونا: از امام جمعه قم دلجویی کنید

محیط زیست: آلودگی هوا هولناک‌تراز کرونا است/ مرگ سالانه ٣٠ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا

شاخص کل بورس، امروز ۲۹ دی ۹۹

ارزش سهام عدالت، امروز ۲۹ دی ۹۹

وضعیت جاده ها و راه‌ها، امروز ۲۹ دی ۹۹ / تردد در محورهای شمالی روان است

تظاهرات مسلحانه هواداران ترامپ در اوهایو

تجمع سهامداران معترض مقابل ساختمان سازمان بورس

سرلشکر باقری: سر و دست شکستن بعضی‌ها برای پست‌ تعجب دارد / مهم این است که تحریم ملت ایران کامل برداشته شود

باد، تهران را از آلودگی نجات داد

آکسیوس: ترامپ فردا ۱۰۰ دستور عفو و تخفیف مجازات صادر می‌کند / این دستورها شامل افراد مرتبط با او نیز خواهد شد

ادعای وزیر خارجه انگلیس: تلاش‌ها برای آزادی نازنین زاغری تشدید شده

آرشیو
وبگردی

عکس پلنگی سپیده خداوردی در حیاط خانه اش

امیر تتلو رکورد میلیاردی زد ! / تک آهنگ در ترکیه فروخته شد! + عکس جدید چهره اش

عکس جسد رضا ارغوانی / قاتلان با دستان بسته از کوه پایین انداختند

نامه عاشقانه‌ بعد از 100 سال به دست خانواده معشوق رسید

بازار داغ کنسرت‌های ۳۵۰ هزار تومانی در جزیره

عکس قبل و بعد آرایش هانیه توسلی ! / چقدر متفاوت!

ممنوع التصویر شدن خانم مجری بخاطر کلمه رقص ! + عکس

جنجال تکراری کلاه‌گیس‌ در تلویزیون و سینما / استانداردهای دوگانه هنوز ادامه دارد!

نوجوان‌ها زیر تیغ زیبایی! / زیر 15 ساله ها هم به جراحی های زیبایی گرایش یافتند

اخاذی از شوهر صیغه‌ای با استخدام دو نفراز اراذل و اوباش

خانم های آواز خوان کلیپ هنجارشکن کرمانشاه دستگیر شدند

علیرضا بیرانوند و همسرش در زمین فوتبال بلژیک

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۱۹۱۴۰۹
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۲۰ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۳
صفحه نخست >> سیاست
پ

سفر به مریخ از گرگان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پایگاه خبری گرگان خبر روز دوشنبه گفت و گو با سعید قندهاری مسافر گرگانی را منتشر کرد که قرار است حتی به قیمت جان و گذشتن از خانواده به سیاره مریخ سفر کند.

در این مطلب می خوانیم: لیست صد نفره مسافران آینده سیاره مریخ اعلام شد و نام سه جوان ایرانی از جمله سعید قندهاری فرزند شهید دکتر شیخ قربانعلی قندهاری نماینده اسبق مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی بین این اسامی دیده می شود.

'مارس وان' با هدف ارسال نخستین انسان به سیاره مریخ طراحی شده است؛ اما این سفر تفاوت بزرگی با دیگر سفرها دارد و آن بی بازگشت بودن آن است! با این حال این پروژه در ابتدا حدود 202 هزار داوطلب داشته است که 73 نفر آن ها ایرانی بوده اند.

اکنون در آخرین مراحل ارزیابی این داوطلبان اسامی سه ایرانی به چشم می خورد. این سه نفر صادق مدرسی، الهه نوری و سعید قندهاری هستند که شانس خود را برای قرار گرفتن در بین فضانوردان مریخ امتحان می کنند.

در ادامه مطلب متن گفت و گو با سعید قندهاری شهروند گرگانی داوطلب اعزام به سیاره مریخ آمده است:



لطفا سن، تحصیلات، رشته تحصیلی و بیوگرافی مختصری از خودتان بگویید؟ در حال حاضر برای چه و در کجا زندگی می کنید؟ شغل تان چیست؟ آیا از شرایط فعلی زندگی تان راضی هستید؟

من سعید قندهاری 34 ساله در گرگان متولد شدم و تا 30 سالگی در تهران مشغول کار و فعالیت بودم. بعد از اخذ مدرک لیسانس در رشته فیزیک کاربردی، فوق لیسانسم را در رشته روابط بین الملل به اتمام رسانده و در سال 1390 تصمیم گرفتم برای ادامه تحصیل به کشور نیوزیلند نقل مکان کنم.

سال گذشته با مدرک فوق لیسانس روابط بین الملل و حقوق بشر از دانشگاه آکلند، فارغ التحصیل شدم و در حال حاضر در واحد متمرکز مسکن در وزارت توسعه اجتماعی این کشور به عنوان 'آفیسر فنی' مشغول به کار هستم و در کنار شغل رسمی شرکتی دارم که در زمینه گوشت و مواد غذایی گرم مشغول به فعالیت است.

بله با شرایطی که توصیف شد بسیار از زندگی و شرایطی که دارم راضیم.



آیا متاهل هستید؟ فرزند هم دارید؟ تکلیف همسر یا فرزندتان بعد از رفتن شما چه خواهد بود؟

بله دو فرزند پسر 13 و 4 ساله دارم، زندگی جریان خودش رو خواهد داشت، من فقط به صورت فیزیکی در جمع ایشان نخواهم بود ولی از طریق اینترنت تماس تصویری خواهیم داشت. چون این سوال زیاد پرسیده شده نیاز هست که من قدری بیشتر در این خصوص توضیح بدم. همه کسانی که دارای فرزند هستند آگاهند که آرزوی هر پدری دیدن خوشبختی و موفقیت فرزندانش است و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود.

از آن جایی که در صورت انتخاب بنده و اعزام به این ماموریت به لحاظ مسائل مالی و موقعیت هایی که از قبل این ماموریت برای خانواده و فرزندانم ایجاد خواهد شد، آینده و موفقیت ایشان تا حد بسیار زیادی تامین خواهد شد؛ بنده با کمال میل در این مسیر گام خواهد گذاشت ولو این که زندگی شخصیم محدود و حیاتم به مخاطره افتد.



چه زمانی و چگونه با پروژه مارس وان آشنا شدید؟

در دوران دانشجویی و به علت تحصیل در رشته فیزیک، مجبور به گذراندن واحدهای درسی مرتبط با نجوم و فضا بودم و از آن جا بود که این موضوعات واقعا به نظرم جذاب آمد. از همان دوران به صورت خیلی حرفه ای درگیر موضوع نجوم و وقایع کیهانی شدم، در کنفرانس های متعددی شرکت کردم تا از جزئیات وقایعی که اتفاق می افتد با خبر شوم؛ در این میان مقالاتی را هم در زمینه نجوم و کیهان به نگارش درآوردم. کم کم علاقه به نجوم و مخصوصا بحث سیاهچاله ها، جای ثابتی در افکار روزانه من پیدا کرد و مثل هر فرد علاقه مند دیگری شروع کردم به مطالعه کامل وقایعی که به نوعی به نجوم مربوط می شدند.

در سال 2013 در خبرها خواندم یک شرکت هلندی تصمیم دارد 4 فضانورد را به سیاره سرخ اعزام نماید. قبل از هر کاری شروع کردم به مکاتبه با شرکت مورد نظر و اعلام کردم که دوست دارم در این پروژه همراهی شان کنم. چند ماه بعد، شرکت مورد نظر سایتی را برای ثبت نام داوطلبان افتتاح کرد. قبل از ثبت نام باید به سناریوهای مطرح شده از سوی آن ها پاسخ می دادیم تا رسما به جرگه داوطلبان بپیوندیم، من هم شروع کردم به جواب دادن و به شکل رسمی وارد گروه داوطلبان برای اعزام به سیاره مریخ شدم.



چه عامل و یا عواملی باعث شد که شما هم در این پروژه شرکت کنید؟

بخشی از دلایل در سوال قبل ذکر شد ولیکن دلیل عمده ای که در این میان نقش مهمی را بازی می کند مساله علم و پیشرفت های علمی بسیار بالایی است که در صورت انجام موفقیت آمیز این پروژه در اختیار بشر قرار خواهد گرفت. ضمناً شعار اصلی این طرح ایجاد کلونی انسانی و تکامل زندگی انسان به عنوان یک موجود بین سیاره ای است که خوب بسیار برای من جالب و ارزشمند بود و تلاش کردم نقشی ولو هر چند کوچک در این پروژه بزرگ داشته باشم.



از برنامه های این پروژه چه می دانید؟

به طور اجمالی در جریان طرح ها و برنامه های این شرکت هستم. مهمترین بخش کار ارسال روبات ها و محموله های لازم برای ساخت پایگاه در سیاره مریخ است که از سال 2018 شروع خواهد شد. تمامی این موارد تا سال 2024 که اولین گروه 4 نفره به این سیاره اعزام می شوند، به طور منظم از طریق مرکز کنترل روی زمین مدیریت خواهد شد.



انگیزه شما برای این سفر بی بازگشت چیست؟ آیا برای تان سخت نیست که دیگر هیچ وقت خانواده و دوستان خود را نخواهید دید؟ نظر خانواده تان در این مورد چیست؟ زیرا تا جایی که گفته می شود، به دلیل مشکلات فنی این سفر، امکان مرگ مسافران نیز وجود دارد؟ امید بازگشت از این سفر را دارید؟

سفر بی بازگشت در این پروژه به معنای مردن؛ خودکشی و یا نابودی نیست. قبلاٌ هم توضیح دادم که هدف از این پروژه ایجاد کلونی انسانی و شروع تمدنی انسانی روی سیاره مریخ است. بنا براین کسانی که به این سیاره اعزام می شوند باید در این مسیر حرکت و فعالیت کنند و چون هر دو سال یک بار گروه های 4 نفره به این سیاره اعزام می شوند؛ گروه های پیشین می بایست زمینه و امکانات لازم را برای ساکنین تازه وارد آماده کنند و بالطبع در این شرایط بازگشت به زمین گزینه مورد اعتنایی نخواهد بود.

خوب طبیعتا این مسئله برای خانواده ها خیلی قابل هضم نیست این که فکر کنی کسی که سال ها با هم زندگی کرده ای برای همیشه دارد می رود می تواند خیلی غم انگیز باشد ولی اگر به اهداف والایی که این سفر بر مبنای آن دارد انجام می شود بیشتر فکر کنیم؛ واژه هایی نظیر ایثار؛ بشریت، علم و آینده در ذهن متبادر می شود که می تواند مشروعیت بیشتری به این پروژه ببخشد.

درست مثل کاشفین قرون گذشته که جانشان را در راه کشف قاره های جدید و گسترش تمدن بشری به خطر انداختند که اگر آن اقدامات انجام نمی شد شاید بشر امروز با وضعیت متفاوتی روبرو می بود.



با توجه به سفر قبلی خانم انوشه انصاری، حضور شما در این سفر جنبه مالی هم داشت یا ناشی از وجهه علمی بود و یا صرفا یک ماجراجویی؟

دلایل بسیاری در این سفر وجود دارد که مهمترینش همان موضوع پیشرفت علم و دستاوردهای ارزشمندی است که جامعه بشری را متاثر خواهد کرد. در کنار این موارد از آن جایی که در این ماموریت ردیف شغلی فضانورد تعریف شده است بنابراین کسانی که انتخاب می شوند دارای حقوق و مزایا تا قبل از اعزام بوده و خانواده های ایشان حقوق بازنشستگی پس از اعزام را دریافت خواهند کرد.



آیا برای این سفر پولی هم به شما پرداخت خواهد شد؟

در سوال قبل پاسخ داده شد.



آیا از جزییات زندگی تان در سیاره مریخ اطلاع دارید؟ قرار است در آن جا چه کارهایی انجام دهید و چگونه زندگی کنید؟ چه غذاهایی خواهید خورد؟

فضانوردان در مریخ سه ماموریت اصلی ساخت و ساز؛ تحقیق و نگهداری از پایگاه و تجهیزات را خواهند داشت و در کنار این ها زمان هایی را هم برای کشاورزی و کشت مواد غذایی لازم و همچنین زمان هایی برای استراحت و ورزش هم در اختیار خواهند داشت.



فکر می کنید بهترین لحظه این سفر چه زمانی است؟

مسلما زمانی که برای اولین بار گام بر این سیاره ناشناخته خواهیم گذارد.



هم اکنون که احتمال می دهید تا 10 سال دیگر، روی زمین نخواهید بود، چه برنامه هایی برای زندگی تان روی زمین دارید؟ در این شرایط، زندگی را چگونه می بینید؟

اگر بدانم حتما انتخاب می شوم حکم کسی را دارم که می داند باید تمام کارهایش را در یک ظرف زمانی مشخص انجام بدهد پس بر این مبنا برنامه ریزی می کنم و کارها را مدیریت می کنم. به طور حتم تلاش می کنم جاهایی که دوست دارم را ببینم؛ غذاهایی را که مایلم امتحان کنم و در کل از زیبایی های دنیا بهره مند شوم.



چه سوالاتی برای پذیرش شما در این پروژه پرسیده شد؟

سوالات دو بخش داشت، بخش اول سئوالات تخصصی و دانش محور در خصوص فضا، این پروژه و امکانات مورد نیاز بود و بخش دوم مشابه سئوالات استانداردی بود که در تمام مصاحبه های کاری پرسیده می شود.



کدام شرکت حامی این پروژه است و آیا می دانید چقدر هزینه آن کرده است؟

این شرکت پارتنرهایی دارد که رسماً معرفی شده اند مانند شرکت بسیار معروف لاکهید مارتین آمریکا که کار ساخت راکت ها را بعهده دارد و شرکت پاراگون اسپیس که موارد لازم مورد نیاز برای حیات را تولید می کند. البته شرکت های دیگری هم هستند که هنوز اعلام رسمی نشدند. در خصوص منابع و هزینه های انجام شده اطلاع دقیقی ندارم.



این سفر نهایتا چه اهدافی دربرخواهد داشت؟

هدف نهایی ایجاد تمدن انسانی در روی سیاره مریخ و تداوم حیات انسان روی این سیاره است.



آیا می دانید چند مدت در فضا خواهید بود تا به مریخ برسید؟

زمان سفر بین 6 تا 8 ماه طول خواهد کشید.



چه تمریناتی را قبل از رفتن به مریخ باید انجام دهید و چه دوره هایی را باید بگذرانید؟

آموزش هایی در تمامی زمینه های لازم نظیر پزشکی، مهندسی، الکترونیک، کشاورزی و ... خواهد بود و به لحاظ شرایط سخت زندگی روی این سیاره، آموزش های بسیار سختی برای کسب آمادگی جسمانی لازم تدارک دیده خواهد شد.



برای چه چیزهایی روی زمین بیشتر از همه چیز دلتنگ خواهید شد؟ دوست دارید چه وسایلی را با خود به فضا ببرید؟

بیشتر برای خانواده؛ دوستان و آشنایان و در وهله دوم مناظر زیبای طبیعی زمین و در پایان غذاهای خوشمزه ی ایرانی!



آیا از لحاظ قانونی این پروژه با شما قراردادی امضا می کند؟

بله قرار هست تا چند ماه دیگر قرارداد لازم را برای ما ارسال نمایند.



تاکنون دچار تردید شده اید که این سفر را لغو کنید؟

تردید همیشه در تصمیمات انسانی وجود داشته و دارد و خوب بعضی اوقات همنشین ما هم می شود.



نخستین پیامی که بعد از رسیدن به مریخ به زمین خواهید فرستاد، چیست و برای چه کسی؟

برای خانواده و احتمالا از احساسی که در آن لحظه دارم صحبت خواهم کرد.

قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"