پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: با کاهش ۱۲ هزار میلیارد تومانی اعتبار یارانه نقدی، از ماه آینده ۲۶ میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی محروم میشوند.
به گزارش فارس در ادامه بررسی بخش هزینه ای تبصره 21 که مربوط به موضوع هدفمندی یارانه ها و پرداخت یارانه نقدی است، برخی نمایندگان پیشنهاداتی ارائه کردند اما از آنجایی که مقرر شده بود هماهنگی دولت و مجلس در اجرا لحاظ شود پیشنهاد یکی از نمایندگان مبنی بر حذف بخشی از اعتبار یارانه نقدی و غیرنقدی از 42 هزار میلیارد تومان به 30 هزار میلیارد تومان موجب شد، تا با مخالفت نمایندگان دولت روبرو شود.
پس از آن نوبخت عنوان کرد: اقدام سنجیده ای از سوی هیأت رئیسه انجام شد تا در بحث درآمدی برای هماهنگی بیشتر روی پیشنهادات تبصره 21 هدفمندی به کمیسیون تلفیق بازگردد و پس از آن نظرات کارشناسی گزارش شود و علت آن بود که در فضایی که می توان یک پیشنهاد خوب از یک جنبه مطرح کرد، پیشنهادهای دیگر در صحن مطرح نشود. با اتفاقی که افتاده است از ماه آینده 26 میلیون نفر از دریافت یارانه محروم می شوند زیرا 12 هزار میلیارد تومان از منابع پرداخت نقدی کاهش یافته، مجلس فصل الخطاب است و هرچه امر کنید دولت موظف به اجرا است، ضمن اینکه این پیشنهاد اجرایی نیست.
وی ادامه داد: اکنون نیز پیشنهادی مطرح شده که خانوارهایی که درآمد آنها از 2.5 میلیون تومان در ماه بیشتر است حذف شوند یعنی اگر در یک خانواده ای سرپرست به همراه همسر و یک فرزند مشغول کار باشند، باید حذف شوند، به من بگویید آیا اینها داخل شهر تهران هستند؟ آیا مالک خانه هستند؟ آیا بچه دانشگاه آزادی دارند؟ آیا بیماری صعب العلاجی در این خانواده است؟ از ریاست مجلس درخواست می کنیم و استدعا داریم مجدداً تبصره 21 به کمیسیون بازگردد، هرچه بگویید لازم الاجراست، اما باید قابلیت اجرایی داشته باشد.
در ادامه مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق بیان کرد: تصور نمی شد که پیشنهاد کاهش منابع پرداخت یارانه نقدی مورد اقبال نمایندگان قرار گیرد، زیرا از لحاظ اجرایی کاملاً با مشکل مواجه می شود.
در ادامه نیز لاریجانی رئیس مجلس عنوان کرد: در درآمدها پیشنهاد به بازگشت سقف درآمدی دولت بود اما باید توازنی در بحث هزینه ها به وجود آید، الان اینطور که پیش می رویم توازنی در درآمد و هزینه وجود ندارد و مشکل ایجاد می کند و این مشکل برای مردم نیز خواهد بود. تقاضا داریم موضوع درآمد و هزینه در کمیسیون تلفیق مجدداً بررسی و متناسب سازی شود به شرط آنکه تبصره 21 عصر امروز به صحن مجلس بیاید.
پس از آن پیشنهاد بازگشت تبصره 21 هدفمندی به کمیسیون تلفیق با موافقت نمایندگان همراه شد.