پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه دیلی تلگراف نوشت: سوال مهم این است که آیا سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا موجب می شود که در صورتی که تا 24 مارس چارچوبی برای توافق هسته ای حاصل نشود، اعضای کنگره تحریم های تازه ای ضد ایران اعمال کنند یا خیر؟
به گزارش «انتخاب»، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پس از تنش ها و بحث های فراوان سرانجام روز سه شنبه در جلسه مشترک کنگره آمریکا به مدت چهل دقیقه سخنرانی کرد و با به تصویر کشیدن ایران به عنوان کشوری که در تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای است رعب و وحشت ایجاد کرد.
نخست وزیر اسرائیل که در سه سال گذشته با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بر سر پرونده هسته ای ایران درگیر بوده است، در ماه ژانویه از طرف جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و بدون مشورت با کاخ سفید برای سخنرانی در کنگره دعوت شد.
کنگره نیز که با کاخ سفید در مورد چگونگی برخورد با ایران اختلاف دارد، تصمیم گرفت اجازه دهد نتانیاهو از طریق آن به مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک که قرار است تا پایان ژوئن به نتیجه نهایی دست یابند، ضربه بزند.
نتانیاهو مخالفت خود را با این مذاکرات و شرایط توافق هسته ای با ایران پنهان نکرده است. وی از این فرصت استفاده کرد تا تاکید کند دولت آمریکا در حال مذاکره برای حصول توافق بسیار بدی با ایران است، توافقی که مانع این کشور برای دستیابی به سلاح هسته ای نخواهد شد.
اما حقیقت این است که نتانیاهو سیاست تازه ای در قبال ایران ارائه نکرد و به جای آن که به راهبرد کنونی دولت آمریکا برای توافق ضربه بزند ناخواسته آن را تقویت کرد.
به علاوه، با وجود نگرانی هایی که دولت آمریکا در چند هفته اخیر مطرح کرده است، نتانیاهو آن طور که تهدید کرده بود جزئیات مذاکرات را افشا نکرد.
در ادامه این مقاله آمده است گرچه سخنرانی نتانیاهو چالش مهمی برای مذاکرات ایجاد نکرد، اما حضور وی در کنگره ممکن است به صورت غیرمستقیم نتیجه موفقیت آمیز این مذاکرات را تضعیف کند. پس از آن که وی به کنگره توصیه کرد فشار بر تهران را حفظ کنند، آن عده از قانونگذاران آمریکایی که پیش از این نیز از توافق احتمالی با تهران ناراحت بودند، ممکن است در صورتی که چارچوبی برای توافق هسته ای تا 24 مارس حاصل نشود، برای تسریع روند تصویب تحریم های جدید ضد ایران تلاش کنند.
رئیس جمهور آمریکا تهدید کرده بود تحریم های بیشتر ضد تهران را وتو خواهد کرد، اگر اعضای کنگره بتوانند بر وتوی رئیس جمهور غلبه کنند، ممکن است موجب شوند که ایران از مذاکرات هسته ای کنار بکشد، مذاکرات از مسیر خود خارج شود و امیدها برای یافتن راه حلی صلح آمیز برای این بن بست هسته ای از بین برود.