پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
علي جنتي گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با ساز و کارهاي نظارتي بر اين حوزه نظارت دقيق دارد و دلواپسيِ بيش از حد و فرياد فقط فضا را غبارآلود و ذهنها را مشوش ميکند.
به گزارش خبرآنلاين، علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در آيين گشايش موزه هنرهاي معاصر و رونمايي از کتاب گنجينه هنري بانک پاسارگارد گفت: امروز فرهنگ و هنر ايرانزمين به رغم پيشينه طولاني، شهرت جهاني و پديدآورندگانِ صاحبنام از دو مانع عمده رنج ميبرد. نخست آنکه؛ هنوز صاحبان منصب و تريبون به حوزه فرهنگ و هنر به عنوان يک حوزه تخصصي نمينگرند و هر کسي ـ حتي ناآشنا با اين حوزه ـ به خود اجازه ميدهد درباره تخصصيترين موضوعات فرهنگي هنري اظهار نظر کند و حتي مدعي مديريت در اين حوزه باشد.
وزير ارشاد افزود: اصولاً حوزه فرهنگ و هنر حوزه خاصي است که بايد به دست خود اهالي آن مديريت شود.
جنتي ادامه داد: جامعه ما بايد تکليف خود را با حوزه فرهنگ و هنر روشن کند و براي آن شأن تخصصي قائل شود. بيترديد پديدآورندگان رشتههاي مختلف هنري فرزندان اين ملتاند و حد و حدود عرف و شرع را در آثارشان خوب ميشناسند.
وي گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم با ساز و کارهاي نظارتي بر اين حوزه نظارت دقيق دارد. پس دلواپسيِ بيش از حد و فرياد فقط فضا را غبارآلود و ذهنها را مشوش ميکند.
وزير فرهنگ دولت تدبير و اميد اظهار کرد: قرار دادن هنر و هنرمند در برابر دين نيز کاري غير اخلاقي و عبث است. اگر دقيق بنگريم از اين منظر که کار هنرمند آفرينندگي است پس با روح معنوي حاکم در جهان هستي نزديکيِ بيشتري دارد و فهم او از دين و ارتباط با مبدأ و آفريننده هستي شفافتر است.
وي در ادامه گفت: دومين مشکل حوزه فرهنگ و هنر کشورمان، وضعيت اقتصاد فرهنگ است، حلقه مفقودي که پديدآورندگان و مديران فرهنگي را به دشواري انداخته و کمتر کسي تصور ميکند که بتوان حوزه فرهنگ و هنر را به حوزهاي با ارزش افزوده و تأثيرگذار در اقتصاد کشور تبديل کرد.
جنتي افزود: از اين رو هنرمندان ما و حتي بسياري از صاحبانِ نام، همواره در تنگناي اقتصادي قرار داشتهاند و هنوز هم با چنين مشکلاتي دست به گريبان هستند.
وي ادامه داد: يکي از نخستين اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت يازدهم آغاز مطالعه و برنامهريزي براي رونق بخشيدن به اقتصاد فرهنگ و هنر بود که خوشبختانه با قوت و قدرت پيش ميرود و کمکم از فاز مطالعاتي وارد فاز اجرايي ميشود و نويدبخش آيندهاي روشن در اين بخش است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: در اين ميان، موسساتي چون بانک پاسارگاد با درک به موقع و مطالعه هوشمندانه جنبههاي سودآوري اقتصاد فرهنگ و هنر، گامهاي بلندي برداشتهاند که امروز شاهد به بار نشستن ميوههاي پيشرس آن هستيم و اميدواريم ديگر موسسات مالي و اعتباري نيز اين مسير را هر چه زودتر طي کنند.
جنتي گفت: آنچه امروز در موزه هنرهاي معاصر بانک پاسارگاد شاهد آن هستيم نمونهاي از پيوند مبارک بخشهاي اقتصاد و هنر است که آن را به فال نيک ميگيريم و آغاز راهي ميدانيم که سالهاست انتظار آن را ميکشيديم. اين پيوند بايد به همه رشتههاي فرهنگ و هنر تسري يابد و به هنرهاي تجسمي محدود نشود.
وي افزود: اميدوارم بانک پاسارگاد به عنوان بانک پيشرو در حوزه اقتصاد فرهنگ تجربيات خود را به ديگر بانکها و موسسات مالي و اعتباري تسري دهد و محرک جهش اقتصاد فرهنگ و هنر باشد و اين درد کهنه را التيام بخشد.
در اين مراسم وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از آثار موزه هنرهاي معاصر هنرهاي تجسمي بانک پاسارگاد بازديد کرد و از کتاب هاي جديد اين بانک با حضور وي رونمايي شد.