پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در این روزها همچون روال هر ساله، میزان تقاضای انواع آجیل شب عید افزایش چشمگیری یافته است و این افزایش تقاضا در کنار کاهش عرضه باعث شده که قیمت برخی اقلام مانند فندق و تخمه ژاپنی افزایش محسوسی پیدا کند. البته قیمت اقلام دیگری از جمله پسته، بادام، بادام هندی، گردو، تخمه کدو و... تغییر چندانی نسبت به ماههای اخیر نداشتهاند.
مسال فندق گرانترین نوع آجیل به حساب میآید و به طور متوسط مغز فندوق در مغازههای سطح شهر کیلویی ۷۵ تا ۸۵ هزار تومان عرضه میشود. به گفته برخی فروشندگان امسال میزان عرضه فندق نسبت به تقاضای آن بسیار پایینتر است و همین مسأله باعث افرایش قیمت این خشکبار شده است. این درحالی است که براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی قیمت منطقی برای هر کیلوگرم فندق درجه یک نهایتا ۳۰ هزار تومان و برای هر کیلوگرم مغز فندق درجه یک فرآوری شده نهایتا حدود ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان است و بیش از آن سودجویی فروشندگان است.
همچنین رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان تهران دلیل بالا بودن برخی اقلام آجیل را مربوط کیفیت و اندازه آن دانسته است. تخمه ژاپنی نیز که یکی از پایههای اصلی آجیل شب عید است در آستانه سال جدید هر کیلوگرم آن حدود ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان افزایش یافته است؛ به طوری که هرکیلوگرم تخمه ژاپنی ۴۷ تا ۵۰ هزار تومان در مغازههای سطح شهر فروخته میشود. همچنین تخمه کدو ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان و تخمه آفتاب گردان بین ۱۳ تا ۱۶ هزار تومان عرضه میشود.
انواع پسته شور و خام درجه یک و درجه دو بین ۴۵ تا ۷۰ هزار تومان فروخته میشود که قیمت آن نسبت به هفتهها و ماههای اخیر تغییر چندانی نداشته است. بادام هندی نیز که تا چند سال پیش مرغوبترین نوع آجیل به حساب میآمد بین ۵۵ تا ۵۸ هزار تومان عرضه میشود که تقریبا با قیمت پسته و بادام برابری میکند و قیمت آن از فندق پایینتر است. در کنار این اقلام گردو که البته جزو آجیل شب عید محسوب نمیشود بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان عرضه میشود.