پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اینکه گفته می شود سد لتیان سرریز کرده است، چنین نیست و هنوز با سرریز ۲۰ میلیون مترمکعب فاصله دارد و هیچ کدام از سدهای تهران نیز سرریز نکرده است.
علیرضا نوذری پور قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به همزمانی سیل در مناطق شمال تهران و ورود رسوب همراه آن افزود: برای کاهش رسوب سد ، دریچه پایین آن برای خروج رسوب باز شد که در برخی منابع خبری سرریز شدن سد تلقی شده است.
وی گفت: بزرگترین سدی که می توانست ذخیره خوبی داشته باشد ، سد لار است که هنوز کمتر از 8 درصد ظرفیت آن پر شده و ذخیره آب سدهای پنجگانه تهران هم اکنون 610 میلیون مترمکعب است و در مقایسه با زمان مشابه دو سال پیش 100 میلیون مترمکعب کاهش نشان می دهد.
نوذری پور با اشاره به اینکه میزان بارش در استان تهران از ابتدای سال آبی جاری 266 میلیمتر بوده است، گفت : پیش بینی می شود در اردیبهشت بارش های خوبی داشته باشیم که اگر محقق شود سال نرمالی از لحاظ منابع آبی خواهیم داشت.
وی افزود: کاهش ذخیره برف در زمستان و بالا بودن درجه حرارت در هفت ماه گذشته سال آبی باعث شده است ذخیره مناسب برف برای ورود روان آب ها در فصل بهار و تابستان نداشته باشیم.
نوذری پور درباره مصرف آب در تهران نیز گفت: با توجه به نوسان درجه حرارت در دو هفته اخیر، میزان مصرف به دو میلیون و 700 هزار مترمکعب در روز رسیده است که نسبت به زمان مشابه پارسال یک درصد افزایش نشان می دهد.
نگران آب در فصل گرم
وی افزود : با وجود بارش های مقطعی نمی توانیم مصرف را افزایش دهیم چون هنوز نگران ذخیره برفی و نداشتن روان آب در فصل گرم سال هستیم.
نوذری پور تأکید کرد: همانگونه که سال گذشته با همکاری مردم فصل گرما را بدون جیره بندی سپری کردیم ، امسال نیز با صرفه جویی مردم و همه دستگاه ها می توانیم از این نگرانی به سلامت عبور کنیم.
وی با اشاره به الگوی مصرف تعریف شده جهانی گفت: مصرف آب در تهران هنوز با الگوی تعریف شده دنیا فاصله دارد و به ازای هر نفر 230 لیتر آب در شبانه روز مصرف می شود که باید به 150 لیتر برسد.
نوذری پور افزود : کاهش مصرف و رسیدن به الگوهای جهانی به اراده جمعی مردم و مسئولان نیاز دارد و از نظر قانونی ، اصلاح نرخ آب نیز می تواند مصرف را متعادل و از اسراف جلوگیری کند.
امیدواری به همکاری مردم
وی با تأکید بر اینکه رشد مصرف تا سه سال گذشته سه درصد بوده ، گفت: در سه سال اخیر، رشد مصرف سالانه از یک درصد عبور نکرده است و امیدواریم با همکاری مردم ، سرانه مصرف را نیز کاهش دهیم تا پایداری مناسبی برای تأمین و توزیع آب داشته باشیم.
قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران آمار مشترکان آب استان را پنج میلیون و 400 هزار مشترک برشمرد و افزود: سه میلیون و 600 هزار مشترک در شهر تهران و یک میلیون و 800 هزار مشترک دیگر در سایر شهرهای استان داریم.
نوذری پور درباره مشترکان انشعاب فاضلاب نیز گفت: دو میلیون و 800 هزار مشترک در استان تهران داریم که دو میلیون و 600 هزار مشترک در شهر تهران و بقیه در دیگر شهرهای استان هستند.
وی درباره مشترکان پرمصرف نیز گفت: به زودی چندین مصوبه در اختیار ما قرار می گیرد که یکی از آنها درباره برخورد با مشترکان پرمصرف است ، گرچه شرکت آب و فاضلاب تمایل دارد بدون اعمال محدودیت، مصرف این مشترکان متعادل شود.
لوازم کاهنده برای پرمصرفها
نوذری پور اضافه کرد: امسال برای مشترکان پرمصرف، لوازم کاهنده مصرف نصب خواهیم کرد و هزینه آن را به صورت اقساط از طرق قبوض دریافت خواهیم کرد.
قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران درباره ساخت کولرهای آبی با برچسب راندمان آب کم نیز گفت: با همکاری سازمان نظام مهندسی در اجرای مبحث 16 مقررات ملی ساختمان و شهرداری تهران اگر بتوانیم الزامی برای مقررات در ساخت واحدهای مسکونی داشته باشیم، مجموعه تأسیسات داخل ساختمان می تواند در قالب یک استاندارد قرار گیرد.
نوذری پور افزود: سازمان ملی استاندارد ایران هم باید همکاری کند تا دستگاه های تولیدکننده لوازم آب و برق به برچسب راندمان آب مجهز شود ، چون عمده مشترکان تهران در فصل تابستان از کولرهای آبی استفاده می کنند.
نوذری پور ایجاد سایه بان و خاموش کردن کولر را در ساعتی که مشترکان در منزل نیستند ، راهی برای مصرف درست و راندمان بیشتر کولرهای آبی فعلی دانست.
وی تأکید کرد: روزهای گرم سال ممکن است مصرف یک کولر آبی تا 400 لیتر در شبانه روز برسد که دو برابر مصرف یک نفر در شبانه روز است.
قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران پور در مورد اختصاص آب کشاورزی از سد ماملو و طالقان گفت: انتظار داریم حداکثر منابع آب سطحی برای تأمین آب شرب شهروندان تهرانی در نظر گرفته شود و بعد نیم نگاهی به تأمین آب کشاورزی از آب سدهای تهران داشته باشیم.
ظرفیت پساب تصفیه خانه جنوب تهران 8 مترمکعب بر ثانیه
وی با اشاره به ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران افزود : ظرفیت پساب تصفیه خانه جنوب تهران با 6 واحد فعال 8 مترمکعب بر ثانیه است که نیاز آب کشاورزی پاکدشت و ورامین را تأمین می کند و بخشی از آب کشاورزی این مناطق نیز از سد ماملو تأمین می شود.
نوذری پور درباره تصفیه خانه هفتم که از سد ماملو تأمین می شود ، گفت: ظرفیت این تصفیه خانه آب دو مترمکعب بر ثانیه است که برای تأمین آب جنوب تهران، پاکدشت، ورامین و قرچک استفاده می شود.
نوذری پور تأکید کرد: از دو مترمکعب ظرفیت این تصفیه خانه آب ؛ 75 درصد یعنی یک و نیم مترمکعب بر ثانیه در شرایط حاضر به تهران منتقل می شود.
وی گفت : در شرایط بحرانی که با کمبود آب در تهران مواجه هستیم ، بخشی از آب شرق تهران نیز از تصفیه خانه هفتم تأمین می شود و در روزهای آینده این تصفیه خانه به حداکثر ظرفیت خود خواهد رسید.