پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بورس تهران بعد از شروع طوفانی خود در اولین روزهای فروردین ماه و ثبت رکوردهای خیره کننده، در نیمه راه دوباره به خواب رفت و با افت همه متغیرهای خود مواجه شد.
به گزارش ایسنا، بورس اوراق بهادار تهران که از نیمه دوم فروردین ماه حرکت نزولی خود را آغاز کرده است، در هفته گذشته با کاهش انگیزه خریداران و عرضه های سنگین مواجه شد و مسیر نزولی در پیش گرفت.
کاهش قیمت سهام شرکتها و در نهایت افت تقاضا و تمایل سهامداران به فروش سهام شرکتها باعث شد تا شاخص بورس در هفته گذشته افت 2.2 درصدی را تجربه کرده و از کانال 68 هزار واحد به نیمه 66 هزار واحد پرتاب شود.
همچنین ریزش 1500 واحدی شاخص در پنج روز کاری موجب شد تا سهامداران تالار شیشه ای به لاک احتیاط فرو رفته و کاهش بازدهی خود تا سطح 6.5 درصد را نظاره گر باشند که این موضوع موجب بی اعتمادی سهامداران و خروج نقدینگی آنها از بازار سرمایه شد.
در هفته گذشته اخباری مبنی بر کاهش دو درصدی نرخ سود سپرده های بانکی منتشر شد که برخلاف پیش بینیها این خبر مهم نیز نتوانست تاثیری در بهبود اوضاع بورس و جلوگیری از روند نزولی آن بگذارد.
علاوه بر این در هفته گذشته سهام شرکتهای پالایشگاهی به دلیل انتشار اطلاعات جدید و ابهام در سودآوری متوقف و دوباره بازگشایی شدند که این اتفاق نیز موجب تشدید روند نزولی بازار و همچنین سردرگمی سهامداران شد.
این در حالی است که در هفته مورد گزارش ارزش و حجم معاملات به ترتیب 40 و 75 درصد رشد کرد و در مجموع 9175 میلیون سهم به ارزش 12 هزار و 661 میلیارد ریال داد وستد شد. در این میان تعداد دفعات معاملات با 41 درصد افت به عدد 286 هزار و 917 رسید و تعداد خریداران نیز به دلیل اوضاع منفی بورس با افت 23 درصدی رو به رو شد و به کمتر از 80 هزار نفر رسید.
کارشناسان میگویند جو روانی ایجاد شده بعد از بیانیه لوزان و نیز شتابزدگی سازمان بورس در تصمیمگیری و عرضه سنگین سهام موجب ایجاد جو بی اعتمادی در بازار سهام شده است و بهبود این وضعیت به محرک قوی سیاسی و اقتصادی نیاز دارد، به طوری که بعد از توافق جامع هسته ای در تیر ماه احتمالا ورق بورس برگشته و مجددا رونق در بازار سهام مشاهده خواهد شد.