arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۰۸۰۰
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۶ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴

وقتی افراطی ها جولان می دهند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حالا افراطیون ترجیح می دهند به جای حمله به یک شخصیت و بر هم زدن سخنرانی، از قبل موضع خود را در قبال او روشن کنند و به نوعی اتمام حجت کنند

به گزارش پارسینه، هفته گذشته یک سایت محلی به نقل از روابط عمومی انصار حزب‌الله گلستان درخصوص احتمال سخنرانی حجت‌الاسلام ناطق‌نوری و سید حسن خمینی در یادواره سقوط هواپیمای «یاک ٤٠» و احتمال تکرار واقعه شیراز در حمله به علی مطهری هشدار داد؛ تهدیدی که واکنش های زیادی را در پی داشت و موجب شد تا چند روز بعد یکی از اعضای انصار حزب‌الله چنین تهدید یا هشداری را تکذیب کند.

نوه امام البته به این مساله واکنش نشان داد و با بیان اینکه این تهدید از سوی «جریانات افراطی بسیار کم‌عدد» صورت گرفته گفت اگرچه قصد سفر نداشته و از این برنامه مطلع نبوده اما اگر قرار بود به این سفر برود با چنین تهدیداتی سفرش را به هم نمی‌زد.

او البته خواستار پیگیری این موضوع از سوی وزارت کشور شد و ضعف برخورد وزارت کشور در حادثه شیراز را در جری تر کردن این جریانات موثر توصیف کرد.

هر چند انصار حزب الله گلستان با دو روز تاخیر این خبر را تکذیب کرد اما حمله به سخنرانی ها و شخصیت ها سیاسی پیشتر هم سابقه داشته اما نکته قابل توجه این است که حتی اگر با عاملین حمله به مراسم سخنرانی سیاسیون برخوردی صورت گرفته، تقریبا هیچ گاه در مورد برخورد با این افراد اطلاع رسانی دقیق و بازدارنده ای که منجر به پیشگیری از این مسائل شود صورت نگرفته و شاید بتوان همین امر را دلیلی بر تکرار این وقایع دانست.

تا جایی که حالا افراطیون ترجیح می دهند به جای حمله به یک شخصیت و بر هم زدن سخنرانی، از قبل موضع خود را در قبال او روشن کنند و به نوعی اتمام حجت کنند که اگر فلان مراسم برگزار شود ناگزیر از بر هم زدن آن هستند؛ تهدیدی که به نظر می رسد نتیجه جری شدن افراطیون باشد.

پارسینه در این گزارش حمله افراطیون به شخصیت های سیاسی کشور در 10 سال گذشته را مرور کرده که در زیر می آید:



15 خرداد 85
حمله به سخنراني هاشمي رفسنجاني در قم
 
آئين گراميداشت قيام 15 خرداد در شهر مقدس قم هنگام سخنراني هاشمي رفسنجاني به تشنج كشيده شد.

همزمان با پانزده خرداد و سخنراني تاريخي امام خميني(ره) در مدرسه فيضيه، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در مراسمي به همين مناسبت كه در شبستان امام خميني حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (ص) برگزار ‌شد، شركت كرد و به ايراد سخنراني پرداخت.


 در ميانه‌هاي سخنراني هاشمي رفسنجاني يكي از حاضران با بيان اينكه سؤالي مي‌خواهد بپرسد، نظم عمومي سالن را به هم زد و در ادامه اعتراضات پراكنده ادامه يافت كه با واكنش جمعي از حاضران روبرو شد. در حالي كه رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تلاش مي‌كرد با آرام كردن مردم به سخنان خود ادامه دهد، ناگهان شخصي كه به لباس روحانيت ملبس بود، با فرياد نظم مراسم را به‌هم زد كه اين امر با واكنش شديدي روبرو شد و منجر به درگيري‌هاي پراكنده فيزيكي در ميان حاضران شد.

 در اين ميان عده‌اي با سردادن شعار «مرگ بر منافق» و «خامنه‌اي زنده باد هاشمي پاينده باد» و «هاشمي هاشمي حمايتت مي‌كنيم» مخالفت خود را با اين نوع حركات ابراز داشتند.

 رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود را نيمه كاره گذاشت و با پايان دادن به سخنان خود، به سرعت حرم حضرت فاطمه معصومه را ترك كرد و اين در حالي بود كه درگيري‌هاي پراكنده و سردادن شعار تا مدتي پس از پايان مراسم نيز ادامه داشت.

 با آغاز درگيري‌ها پخش اين مراسم از شبكه استاني قطع شد، برخي از شهروندان قمي خود را به حرم مطهر رساندند تا موضوع را جويا شوند كه اين باعث ازدحام جمعيت شد.

جعفري معاون امنيتي دادستان عمومي و انقلاب قم در همین رابطه گفت: بي‌شك برهم زدن يك مراسم رسمي و توهين به شخصيت‌هاي سياسي بر خلاف قانون و جرم محسوب مي‌شود. پس از آنكه گزارش حوادث امروز از طريق نيروي انتظامي به ضابطين قضايي ارجاع شد، پرونده بررسي و با متخلفين برخورد خواهد شد. مطمئناً اين مسئله اگر اخلال در نظم عمومي باشد، نيازمند برخورد قاطع است و اگر توهيني به مقامات كشوري روي داده باشد، با دقت و تامل بررسي و با عاملين آن برخورد مي‌شود.

به رغم آنكه دفتر آيت الله مصباح حضور برنامه ريزي شده شاگردان اين استاد حوزه در مراسم بحث برانگيز سخنراني اكبر هاشمي رفسنجاني در قم را تكذيب كردند منابع مطلع در قم ایجاد اغتشاش در اين مراسم را بر عهده يكي از مديران موسسه آموزشي آيت الله مصباح بوده دانستند.

هفت سال بعد از این ماجرا سایت های خبری تصویری از "مسعود شفیعی‌کیا" از عوامل اصلی اخلال در سخنرانی 15 خرداد 1385 اکبر هاشمی رفسنجانی در حرم حضرت معصومه (س) را در مراسم سخنرانی اسفندیار رحیم مشایی که کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شده بود منتشر کردند.



15 خرداد 89
حمله به سخنرانی سید حسن خمینی در حرم امام خمینی(ره)


حجت‌الاسلام والمسلمين سيد حسن خميني توليت آستان مقدس حضرت امام (ره) سخنران هر ساله مراسم  سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی در خرداد ماه 89 نیز به رسم هر سال برای انجام سخنرانی پشت تریبون مراسم در حرم امام(ره) رفت.

اما در ميان سخنراني سيد حسن خميني شعارهاي «مرگ برمنافق»، «مرگ بر ضد ولايت فقيه»، «ما اهل كوفه نيستيم علي تنها بماند» سر ‌داده ‌شد.‌ او چندبار درخواست كرد كه به وي اجازه داده شود بتواند سخنراني‌اش را ادامه دهد و گفت: اگر دوستان بناي شعار دارند بهتر است اجازه دهند من قدري صحبت كنم و وقتي رهبري در جايگاه قرار گرفتند طبيعتا نسبت به اين بزرگوار ابراز احساسات مي‌كنيم.

سيد حسن خميني همچنين درپاسخ به جمعيتي كه شعار "ما اهل كوفه نيستيم، علي تنها بماند " سرمي‌دادند، تأكيد كرد: قطعاً همينطور است.  او هم چنين در واكنش به برخي شعارها نيز گفت:« آقايان هنوز 20 سال از رحلت امام(ره) نگذشته است.»

او گفت: قطعا در اين صحن كساني هستند كه از گروه اندكي كه شلوغ مي كنند بيزارند. مردم از علاقمندان و دلبستگان به امام(ره)هستند. شان سالگرد مراسم امام(ره) چنين نيست كه برخي چنين انجام مي دهند، من از همه معذرت ميخواهم و از خدا مي خواهم ما را با اماممان محشور كند.

سرانجام با ادامه يافتن شعارها سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمين سيد حسن خميني توليت آستان مقدس حضرت امام (ره) در مراسم سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نیمه تمام ماند.

گفتني است بعد از حضور رهبر معظم انقلاب در جایگاه، ایشان به گرمی با سید حسن خمینی احوالپرسی کرده و روی سید حسن خمینی را بوسیدند.



21 مرداد 91
حمله به سخنرانی ناطق نوری در مشهد


شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان سال 91 در زمان سخنرانی حجت‌الاسلام ناطق‌نوري رئيس بازرسي نهاد رهبري در مراسم احياي شب قدر در حرم امام رضا(ع) در مشهد وقتي بحث وی به موضوع عدالت اجتماعي و حقوق شهروندي رسيد، افرادی كه ظاهرا توسط جريان‌هاي خاص سازماندهي شده بودند، شروع به همهمه كردند و به بيان مباحث سياسي در مراسم شب قدر اعتراض كردند.

آنها ابتدا سعي داشتند با اعتراض‌هاي چندنفره و فرستادن صلوات در اطراف تريبون، فضا را ملتهب كنند. بعد از چند بار كه اقدام به فرستادن صلوات كردند، ناطق نوری گفت صلوات جاي خودش را دارد و صحبت خود را تا پایان ادامه داد.

برخی از معترضین نیز شعار «مرگ بر ضد ولايت فقيه» سر دادند و عده ای بطري‌هاي يك بار مصرف آب را به سمت ناطق نوری و آيت‌الله طبسي پرتاب كردند و به واعظ طبسي اعتراض مي‌كردند كه چرا از ناطق نوری به عنوان سخنران دعوت كرده است.

این مراسم که به ميزبانی توليت آستان قدس رضوي و نماينده رهبري آيت‌الله واعظ‌طبسي برگزار شده بود به طور مستقیم از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی در حال پخش بود که لحظاتی قطع شد و پس ازمدتی کوتاه پخش ادامه برنامه از هنگام قرآن سر گرفتن ادامه یافت.

چند روز بعد سعيد قاسمي از سران انصار حزب الله، مسووليت ايجاد اغتشاش در سخنراني ناطق نوري در مشهد را پذيرفت و اظهارات تندي را عليه رييس دفتر بازرسي رهبري انقلاب عنوان کرد.


 
22 بهمن 91
حمله به سخنرانی علی لاریجانی در حرم حضرت معصومه در قم

 
همزمان با 22 بهمن ، گروهی سازماندهی شده ، سخنرانی رئیس مجلس در قم را به آشوب کشیدند.

علی لاریجانی که در حرم حضرت معصومه (س) سخنرانی می کرد ، بعد از گذشته 4-3 دقیقه از سخنانش ، با شعارها و جنجال عده ای مواجه شد که حرم را به آشوب کشیدند و سخنان وی را قطع کردند.

مهاجمان ، با پرتاب کفش و مهر به سمت جایگاه ، سعی در مضروب کردن لاریجانی داشتند.


در مقابل ، گروهی دیگر از مردم و روحانیون ، مقابل آنها ایستادند و کوشیدند با سپر کردن دست هایشان در هوا ، مانع از فرود آمدن مهر و کفش ها بر سر و روی خود و سخنران شوند.

لحظاتی بعد ، مهاجمان خود را به مقابل جایگاه رساندند و با کنار زدن نرده ها ، به سمت لاریجانی حمله کردند. لاریجانی هم برای این که اوضاع حرم بیش از پیش متشنج نشود ، سخنان خود را قطع کرد و در میان محافظانش مراسم را ترک کرد.

برهم زنندگان سخنرانی رئیس مجلس لاریجانی را به داشتن بصیرت دعوت می کردند.

قبل از ورود لاریجانی به حرم، عده ای در خیابان های اطراف حرم نیز با دادن شعارهایی سعی در ایجاد آشوب کردند که لاریجانی از مسیر دیگری به سمت حرم حرکت کرد. این افراد در حالی که پوسترهایی منقش به تصاویر رهبری و احمدی نژاد در دست داشتند، شعارهای "زنده باد بهار" ، "لاریجانی ، بصیرت بصیرت" ، رئیس بی بصیرت نمی خواهیم" سر می دادند.

خبرگزاری رسمی دولت وقت  در مخابره خبر این رویداد برهم زنندگان سخنرانی "علی لاریجانی" را از مردم ولایتمدار قم عنوان کرد.



6 مهر 92    
حمله به خودروی حامل رییس جمهور در فرودگاه مهرآباد

تنها چند ماه بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، وی برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرد و در آخرین روز سفر خود به ایالات متحده در اقدامی غیرمنتظره با اوباما رییس جمهور این کشور تلفنی گفت و گو کرد.

اما زمانی که رییس‌جمهور پس از پایان سفر پنج روزه خود به نیویورک، به تهران بازگشت در فرودگاه مهرآباد و در میان استقبال گسترده مردمی از وی جمع دیگری نیز حضور داشتند که مخالفت خود با مواضع رییس‌جمهور در نیویورک را با سر دادن شعارهایی چون "مرگ بر آمریکا"، "مصلحت ملی ما سازش و تسلیم نیست"، "نه سازش نه تسلیم نبرد با آمریکا" اعلام کردند و پلاکاردهایی با مضمون "با گفت‌وگوکننده غیرمنطقی نمی‌شود مذاکره کرد" در دست داشتند.

این جمعیت حدود 30-40 نفری قصد برگزاری نماز جماعت در وسط خیابان را داشتند.

پس از عبور کاروان ریاست‌جمهوری از میان جمعیت حامی، مخالفان به طرف کاروان اسکورت یورش بردند و اقدام به پرتاب اشیائی به سمت خودروی حامل رییس جمهور کردند که با مداخله پلیس، از ادامه اینکار ممانعت شد.

پرتاب کفش به سوی خودروی رئیس‌جمهور، از جمله رویدادهای خبرساز این ماجرا بود.


19 اسفند 93
حمله به علی مطهری در شیراز


علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که برای انجام یک سخنرانی در دانشگاه شیراز به این شهر سفر کرده بود، در فرودگاه شیراز با حمله حدود 50 نفر افراد ناشناس مواجه شد.
این افراد با چوب و سنگ به خودروی وی حمله کردند و با شکستن شیشه‌های خودروی این نماینده مجلس اجازه عبور به خودرو را نمی‌دادند.

مهاجمان ناشناس که برخی از آنها سوار بر موتورسیکلت بودند، همچنین از اسپری گاز فلفل استفاده کردند که همین امر موجب اختلال تنفسی علی مطهری برای دقایقی شد.
مطهری که اصرار داشت مراسم سخنرانی‌اش در دانشگاه شیراز لغو نشود، با حمله این افراد، به سمت یکی از کلانتری‌های شیراز رفت و چند ساعت در آنجا منتظر ماند تا جو ملتهب بیرون از کلانتری آرام شود اما این آرامش برقرار نشد و در ادامه، بنا به درخواست استانداری فارس مراسم سخنرانی لغو شد. بدین ترتیب، مطهری به فرودگاه شیراز رفت و به تهران بازگشت.
حمله به علی مطهری در شیراز کمتر از دو ماه بعد از نطق ناتمام او در صحن علنی مجلس رخ داد که در آن ادامه حصر را بدون حکم قضایی خلاف قانون اساسی دانست و این گفته او با اعتراض شدید نمایندگان مجلس مواجه شد و در نهایت با شعار «مرگ بر فتنه‌گر» نطق وی نیمه تمام ماند و جلسه علنی مجلس برای دقایقی از سوی ابوترابی فرد نایب رییس مجلس تعطیل اعلام شد.
نظرات بینندگان