arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۱۲۸۹
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۳ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
جهانگیری خبر داد

گزارش تکان‌دهنده رییس مجلس به روحانی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون اول رئیس‌جمهور از ارسال گزارشی که یک دستگاه نظارتی آن را تهیه کرده بود از طرف رئیس مجلس به رئیس‌جمهور خبر داد.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در نشست اعضای کار گروه‌های ارتقای سلامت نظام اداری دستگاه‌های اجرایی که در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: در ماه گذشته آقای لاریجانی رئیس مجلس یک گزارشی را به رئیس‌جمهور فرستادند که ضمیمه آن گزارش، گزارش یک دستگاه نظارتی بود که پس از دریافت آن نیز آقای رئیس‌جمهور رونوشت مفصلی کردند و به بنده دادند و من هم آن را به اعضای دولت فرستاده شد.

گزیده سخنان جهانگیری را در ادامه می خوانید.

♦ این گزارش که از سوی دستگاه نظارتی تهیه شده بود واقعاً تکان‌دهنده بود، دوستانی که گاهی اوقات می‌گویند چرا دو میلیارد دلار به آن شکل اختصاص داده شد و بعد جلسه می‌گذاریم که مشخص می‌شود اصلاً دو میلیارد دلار نبوده و 140میلیون دلار بوده و نتیجه می‌گیریم که کلاً رانتی در کار نبوده است، بروند و این گزارش را که رئیس‌مجلس ارائه داده بخوانند و اعداد و ارقام آن را ببینند.

♦ برخی‌ها به من می‌گویند اینقدر در مورد فساد صحبت نکنیم چون این موضوع باعث می‌شود بخش خصوصی از صحنه اقتصادی خارج شود، من بعید می‌دانم کسی به اندازه من باور داشته باشد که بخش خصوصی باید میدان‌دار در کشور باشد این مطالبه امروز بخش خصوصی است.

♦ بخش خصوصی با تمام تلاش‌ها و رنجش‌هایی که دارد کار اقتصادی را جلو می‌برد اما در یک لحظه یک نفر می‌آید و یک شبه به ثروت باد آورده می‌رسد. در مورد آن آقایی که پیرامون پرونده 3هزار میلیاردی اعدام شد من همان موقع در یک مصاحبه‌ای گفتم با توجه به شناخت خوبی که از بخش خصوصی و صنعت دارم، صنعت‌گری را می‌شناسم که سه نسل کار صنعتی انجام داده و بر اساس دانسته‌های خود اعلام کردم بعید می‌دانم سیستم بانکی کشور به این فرد بیش از 200میلیارد تومان وام داده باشد. بعد در همان زمان یک فردی در سال 85 وارد صنعت می‌شود و در سال 90 دستگیر می‌شود و آن وقت می‌گویند 3هزار میلیارد تومان تسهیلات استفاده کرده و حتی بعداً  که دارایی‌هایش را بررسی کردند مشخص شد اموالش بیش از آن پولی که دریافت کرده می‌ارزد. آخر مگر می‌شود یک انسان در عرض 5 سال بیش از سه هزار میلیارد تومان پول کسب کند. لذا بدانید بخش خصوصی وقتی اینها را می‌بیند مأیوس‌تر می‌شود.

♦ فساد در کشور ما تبدیل به یک بیماری ساختاری شده است.

♦ فساد چرخ حکمرانی را از کار می‌اندازد و باعث می‌شود مردم احساس بی‌پناهی و بی‌دولتی کنند، شما فکر می‌کنید موضوع بابک زنجانی از ذهن مردم پاک می‌شود؟

♦ اینکه یک فردی راحت بیاید یک میلیارد دلار نفت بگیرد و بگوید می‌خواهم بروم بفروشم و مسئولان این کار را انجام دهند بدون اینکه سابقه آن را بررسی کنند و اینکه این فرد چگونه می‌خواهد ال‌سی باز کند را بررسی کند، وقتی این ماجرا را واکاوی و بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم که اگر ذره‌ای دقت وجود داشت این کار نباید انجام می‌شد.

♦ از آن اقدام بدتر این بود که به فرد مورد نظر اعتماد می‌کنند و پول کشور را در اختیارش می‌گذارند و بیش از یک میلیارد دلار پول می‌دهند و می‌گویند ما نمی‌توانیم پولهایمان را بین پیمانکارنمان توزیع کنیم و آن فرد برود این کار را انجام دهد که مجموعاً 2میلیارد و 700میلیون دلار پول مملکت را به این شخص می‌دهند و حالا که یک سال در زندان است ما نمی‌دانیم این ماجرا در آخر چه شد.

♦ این دو میلیارد و 700 دلار مطمئناً نمی‌تواند در یک دوره دو و سه ساله خورده و صرف عیش و نوش شود. خیلی هم که اهل خرج کردن باشند فوقش 10 میلیون یا 100میلیون دلار خرج کردند. بقیه پول‌ها حتماً در جایی هست. مسئولان قضایی در بیاورند که این پول کجاست و ما نیز در این دولت تمام همکاری‌ها را در این رابطه انجام خواهیم داد.

♦ اگر می‌خواهیم با فساد مبارزه کنیم باید پشت پرده این ماجرا مشخص شود، باید مشخص شود بابک زنجانی چگونه وارد سیستم شده و چه کسانی وی را حمایت کردند تا این پول‌ها را بگیرد.

♦ چرا می‌ترسیم که این مسائل را طرح کنیم، تا این موضوع روشن نشود بابک‌زنجانی‌ها در این کشور به وجود می‌آیند.

♦ فساد همچنین باعث ایجاد شکاف‌های طبقاتی و افزایش تبعیض در جامعه می‌شود. ما در امر مبارزه با فساد باید بررسی‌های نظری، جامعه شناختی و عملی داشته باشیم.

♦ در هر دوره‌ای که مسئولان احساس کردند نباید پاسخ بدهند و همچنین احساس کردند کنترل و نظارت نمی‌شوند این فسادها بیشتر شده است.

♦ ما از اینکه امروز می‌بینیم کاری انجام می‌دهیم که از نظر خودمان 100درصد قانونی است و یک عده داد می‌زنند که غیرقانونی است خوشحال می‌شویم که یک عده‌ای بر دستگاه‌های ما نظارت می‌کنند. به هر حال این دولت باید کارنامه‌ای در عمل ارائه کند اینکه دستگاه‌ها احساس کنند از جاهای مختلف نظارت می‌شوند به مصلحت است.

♦ در جایی که فساد تبدیل شود به یک حربه سیاسی علیه رقیب، حتماً آسیب بوجود خواهد آمد، ما باید از سیاسی شدن مبارزه با فساد جلوگیری کنیم.

♦ همه دستگاه‌ها و مسئولان باید پاسخگو باشند. ما باید دولت را کوچک کنیم و بهره‌بری را افزایش دهیم و سیستم مدرن و سامانه‌ها را به منظور جلوگیری از  فساد، مورد استفاده قرار دهیم.

♦ باید در هر دستگاهی گلوگاه‌ها را مشخص کرده و بشناسیم، نگذارید با آدرس و علامت غلط ما و مردم را سرگرم کنند.

♦ یک عده آدم دارند یک کارهای عجیب و غریب می‌کنند. بنده گزارش دارم و اطلاع دارم مخصوصاً جاهایی که می‌بینیم بعضی‌ها صدایشان خیلی بلند است، خبر رسیده که در اطراف آن افراد چه اتفاقاتی می‌افتد. باید جلوی همه اینها را گرفت.

♦ ما در این دولت خط قرمزی نداشته و با هیچکس رودربایستی نداریم.

♦ قبح فساد نباید در کشور بشکند، روزی که درباره مقامات اول دولت یکسری اتهاماتی مطرح شد برخی مثل ما که بیرون بودیم همان موقع صحبت کردیم و گفتیم این موضوع را سریعا تعیین تکلیف کنید اگر نیست بگویید نیست و اگر وجود دارد برخورد کنید چون وقتی که گفته می‌شود در سطح بالایی این فساد رخ داده، ده‌ها مدیر در پایین این سطح حضور دارند که شرایط را به وجود می آورند که آنها هم به تبعیت از مقامات بالاترشان آن کار را انجام داده‌اند بنابراین ما نباید اجازه دهیم قبح فساد بشکند. بگذاریم فساد همچنان پیش مسئولان یک عمل زشت باشد.

♦ نتوانستیم در آن زمان این کار را انجام دهیم و نتیجه‌اش را در اتفاقات بعد دیدیم و اتفاقاتی که نباید بیفتد، افتاد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۲۵
غیر قابل انتشار: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
1
35
اقای رییس پس در بورس چه می گذرد
اول هفته اعلام می کنند که سود هر سهم 1 ریال و اخر هفته میشود 14 ریال
و.....
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
2
43
مماشات بس است اعتمادعمومی به واسطه این مماشات با مفسدین اقتصادی لکه دار شده.نبایستی با مماشات با یک عده سودجو یک جامعه به سمت فساد برود.وبه قول مقام معظم رهبری تکلیف بر همه روشن است .برای برخورد با مفسدین سمینار نیازسه قوه نیاز نیست
یا علی
محمد ق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
1
71
ما کلا در حال تکان خوردن هستیم از این گزارشات تکان دهنذه! فقط خواهشمون اینه که یه وقت این تکانها منجر به حرکات موزون نشه! ممنون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
3
37
\ای کاش خاینان به ملت اعدام میشدند ولی افسوس ؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
3
28
باید چاره ای اندیشید،قوه قضاییه باید درایت خودشو اینجا نشون بده و از هیچ قدرتی نترسه که مردم پشتیبان هر نوع تصمیم گیری برای این مفسدای اقتصادی هستن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
0
31
فقط حرف به داد بيكاري اعتياد فقر برسيد خدا خودت كمك كن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
0
25
در هر دوره‌ای که مسئولان احساس کردند نباید پاسخ بدهند و همچنین احساس کردند کنترل و نظارت نمی‌شوند این فسادها بیشتر شده است.
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
2
18
احمدی نژاد هم دم از عدالت و مبارزه با فساد می زد . در آخر چه عاید این ملت درمانده می شود. فقط شعار شعار شعار
خسروی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
2
15
آقای جهانگیری واقعا" مدیری دلسوز کشور و مردم هستند
درود بر شما
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
0
17
امیدوارم این حرفها واقعی باشه و برای این نباشه که دولت فعلی بخواد خودش رو پاک جلوه بده و بگه من با این مواضعی که در مورد فساد دارم قطعا خودم مفسد نیستم و مفسدین رو کمک نمی کنم.
خودم
|
Germany
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
0
28
بابا این ملت همش رو ویبره اند
نظرات بینندگان