arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۱۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۰۰ - ۰۱ اسفند ۱۳۸۹

دانشجو: کسي حق ندارد در دانشگاه ها با فتنه گران مسامحه کند

وزير علوم، تحقيقات و فناوري با تاکيد بر اينکه شکل و ظاهر دانشگاه ها بايد به گونه اي با آموزه هاي ديني و آداب و رسوم ملت ايران امتزاج يابد، گفت: اين امر بايد به گونه اي صورت گيرد که هر کسي که وارد دانشگاه هاي کشور شد در همان بدو ورود متوجه شود که وارد دانشگاه هاي کشور و نظام جمهوري اسلامي ايران شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با تاکيد بر اينکه شکل و ظاهر دانشگاه ها بايد به گونه اي با آموزه هاي ديني و آداب و رسوم ملت ايران امتزاج يابد، گفت: اين امر بايد به گونه اي صورت گيرد که هر کسي که وارد دانشگاه هاي کشور شد در همان بدو ورود متوجه شود که وارد دانشگاه هاي کشور و نظام جمهوري اسلامي ايران شده است.
کامران دانشجو در مراسم اختتاميه چهل و هشتمين گردهمايي معاونان دانشجويي و فرهنگي دانشگاه هاي کشور با اشاره به ضرورت اجراي خواسته هاي مردم مسلمان ايران و جهت گيري هاي اصلي حاکميت در دانشگاه ها، اظهار کرد: اين حق مردم مسلمان ايران و نظام اسلامي است که دانشگاه هاي کشور در مسير خواسته آنان و با محوريت آموزه هاي ديني و اسلامي حرکت کنند و مسوولان دانشگاه ها نيز بايد مسير اجراي اين خواسته ها را فراهم کنند.
وي با يادآوري جمله تاريخي حضرت امام خميني(ره) مبني بر اينکه اگر دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح مي شود، گفت: اين جمله تاريخي اهميت دانشگاه در اصلاح جامعه از ديدگاه حضرت امام را نشان مي دهد، بنابراين بايد با برنامه ريزي مناسب همواره در جهت تعالي دانشگاه ها با محوريت بکارگيري توامان علم و ايمان حرکت کرد و در اين حوزه در شکل و صورت و ماهيت و سيرت دانشگاه ها اصلاحات لازم را براي تعالي بيشتر انجام داد.
وي با طرح اين سوال که اگر حضرت امام خميني(ره) فرمودند اصلاح دانشگاه، منظور ايشان اصلاح چه اموري در دانشگاه ها بوده است؟ اظهار کرد: اين فرمايش ايشان نشان دهنده اين است که به نظر ايشان اصلاح بايد صورت گيرد ولي در صحنه عمل چه چيزي بايد اصلاح شود؟
دانشجو در پاسخ به اين سوال ادامه داد: به نظر من دانشگاه يک صورت دارد و يک سيرت، يک ظاهر دارد و يک باطن، يک شکل و کالبد دارد و يک ماهيت و روح که اين اصلاح بايد در هر دو يعني کالبد و روح عملي شود، هر چند که اصلاح صورت و ظاهر به تنهايي نمي تواند دانشگاه را اسلامي کند ولي کاريست لازم که بايد به تناسب در کنار کار اصلي که همان اصلاح روح و ماهيت علمي در دانشگاه است انجام گيرد چرا که بين ظاهر و باطن، کالبد و روح، شکل و ماهيت حتما بايد از نظر کمي و کيفي يک تناسب برقرار باشد که هست.
وي چگونگي مناسبات درون دانشگاه ها بين خانواده دانشگاهي اعم از کارکنان، دانشجويان و اساتيد، چيدمان و طراحي کلاس ها و فضاي دانشگاه، پوشش و ظاهر افراد، چگونگي اجراي برنامه هاي فرهنگي، ورزشي و نيز اردوهاي دانشجويي را از موضوعات شکلي و ظاهري دانشگاهي عنوان کرد که بايد بر مبناي ارزش هاي ديني و به دور از سبک الگوهاي غربي و متضاد با آموزه هاي ديني باشد.
وزير علوم در ادامه در حوزه ماهوي دانشگاه ها نيز داشتن نگرش الهي در کسب علم و دانش را ضروري عنوان کرد و افزود: در نگرش مادي کسب علم ابرازي براي سلطه بر ديگران است که در کشورهاي غربي اينگونه است و حاصل آن اعمال آپارتايد علمي و برخورد تبعيض آميز و اعمال سياست هاي استکبار جهاني و جنايت آفريني در مکان هايي نظير هيروشيما، افغانستان، عراق است در حالي که در نگرش الهي علم ابزاري براي تعالي بشريت است که آپارتايد و تبعيض علمي در آن معنايي ندارد و يافته هاي علمي در اختيار همه جامعه بشري قرار مي گيرد و هدف نيز تعالي بشريت و ايجاد صلح و آرامش و محبت و صميميت بين ملت هاست.
وي افزود: نگرش الهي در سايه تهذيب نفس و تزکيه شکل مي گيرد و اينجاست که تحصيل توامان علم و دين و تزکيه نفس، سعادت دنيوي و اخروي بشر را به دنبال دارد.  دانشجو تلاش براي کسب علم در مرز دانش و دستيابي به آخرين پيشرفت علمي در سطح جهاني را از وظايف دانشگاه ها خواند و تصريح کرد: البته با کسب اين علم بايد براي پرداختن به حل مشکلات جامعه اقدام کرد.
وي افزود: نياز محوري در پژوهش هاي دانشگاهي اقدامي مناسب براي به خدمت گرفتن علم و دانش دانشگاهيان در جهت پيشرفت کشور است.
وزير علوم با اشاره به ضرورت اجراي سياست ها در جهت اسلامي شدن دانشگاه ها، گفت: افرادي سعي مي کنند با ايجاد فضاي غيرواقعي و بدون نقد منصفانه از هر گونه تغيير در صورت و سيرت دانشگاه ها جلوگيري کنند و در اين راستا تلاش مي کنند با جوسازي، متن را به حاشيه ببرند. مثلا اجراي مصوبات مربوط به حجاب و عفاف را توهين به دانشجويان مي خوانند و تغيير سرفصل ها را نيز بي اثر مي شمارند و يا مي گويند چگونه قوانين فيزيک و شيمي را مي توان اسلامي کرد؟ در حالي که ما به دنبال اسلامي کردن قواعد علمي نيستيم، بلکه بحث اصلي ما جهان بيني توحيدي و چگونگي نگرش به علم است.
وي افزود: در جهان بيني نگرش و سير علوم است که مي تواند جهت گيري آن را مشخص کند. در واقع نظر اين است که علم مفيد باشد و در مسير هدف خلقت قرار گيرد و اين سوال که چه قدرتي خلق کرد و هدف از خلقت چه بوده وچه هست در علوم انساني تبيين گردد; به همين دليل بيشتر بحث ما نيز براي تغيير سرفصل هاي مربوط به علوم انساني است. به نحوي که در کنار نظريات مطرح شده در جوامع غربي و ساير مناطق دنيا نظريات اسلامي هم مطرح شود و فارغ التحصيلان ما در علوم انساني آشنا به نظريات اسلامي و غيراسلامي باشند.
وي ادامه داد: دانش به خودي خود و به تنهايي نمي تواند باعث تعالي بشريت شود، هر چند که لازم است ولي کافي نيست; دانش را هم بايد مسخر کرد. انسان بايد دانش را نيز مسخر نمايد و اين تنها با آموزه هاي ديني و توامان کردن علم با ايمان امکانپذير است، اين ايمان و آموزه هاي ديني است که جهت گيري دانش را در مسير خلقت قرار مي دهد و دانش و علم را مفيد و ابزاري براي تعالي بشريت در اختيار انسان قرار مي دهد.
وزير علوم بازنگري در سرفصل و متون درسي دانشگاه ها و همچنين چگونگي انجام تحقيقات و پژوهش را از موارد محتوايي دانشگاه ها عنوان کرد و افزود: بازنگري سرفصل ها به ويژه پيگيري متون درسي در رشته هاي علوم انساني يک ضرورت است چون علوم انساني هدف و جهت گيري اصلي علوم را نشان مي دهد و به همين جهت پرداختن به آن ضروري است.  وي با اشاره به ضرورت توجه به انتقادات سازنده، گفت: ما پذيراي نقدهاي منصفانه و سازنده هستيم و حتما استفاده مي کنيم اما اصل بازنگري و اصلاح در شکل و محتواي دانشگاه ها را پيگيري مي کنيم و راهي است که ادامه مي دهيم و در اين مسير از هر پيشنهاد سازنده و نقد منصفانه نيز استقبال مي کنيم.
وزير علوم همچنين با اشاره به راهپيمايي ميليوني مردم در 22 بهمن که تجلي عزت و اقتدار ملت و نشانگر اسلاميت و جمهوريت نظام جمهوري اسلامي بود، در خصوص وقايع 25 بهمن نيز گفت: فتنه گران واصحاب فتنه با همراهي خود با نظام سلطه و اسرائيل و آمريکا در کنار دشمنان ملت ايران قرار گرفته اند.
وي افزود: منافقين کوردل نيز امروز به عنوان پياده نظام فتنه گران در آمده اند و براي رسيدن به اميال خود دانشجويان و مردم مسلمان را آماج حملات مسلحانه قرار مي دهند همانطور که آمريکا و اسرائيل دانشمندان ما را ترور مي کنند.
دکتر دانشجو تاکيد کرد: امروز فتنه گران و اصحاب فتنه از منافقين بدتر هستند چرا که منافقين اعلام جنگ مسلحانه کرده اند اما فتنه گران قرآن سر نيزه مي کنند و لذا هيچکس حق ندارد در دانشگاه ها با فتنه گران و اصحاب فتنه مسامحه کند و مسوولين دانشگاه ها بايد با کساني که به دشمني با نظام اسلامي و مردم مي پردازند، قاطعانه و طبق قوانين و مقررات دانشگاهي بر خورد کنند.
وزير علوم افزود: قاطبه دانشجويان و اساتيد ما افرادي معتقد به اسلام و ولايتمدار هستند و همين دانشجويان و اساتيد اگر ديدند مسئولين دانشگاه اقدامي نمي کنند خودشان وارد مي شوند و دانشگاه را به مسيري که ملت مسلمان ايران مي خواهد حرکت مي دهند.
وي اضافه کرد: ما در قبال مردم، دانشجويان و دانشگاهيان عاشق نظام مسووليت داريم و روساي دانشگاه ها خصوصا دانشگاه هاي مادر و نيز مديريت آموزش عالي کشور موظف هستند با عناصر اصلي و محرک فتنه در دانشگاه ها که تعداد اندکي هم هستند ولي چون هيچ خط قرمزي براي خود ندارند هياهو مي کنند، برخورد قاطعانه و بر اساس موازين اسلامي و قوانين و مقررات انجام دهند و هر مديري که نمي تواند در مسسير خواسته هاي مردم شريف و جامعه دانشگاهي مسلمان، فهيم و فرهيخته حرکت کند اعلام نمايد تا تجديد نظر شود.
دانشجو افزود: وزارت علوم ضمن نظارت قانوني خود بر همه موسسات آموزش عالي اعم از دولتي يا غير دولتي به مديران اعم از روساي دانشگاه ها، دانشکده ها، گروه هاي آموزشي و روساي پژوهشگا ه ها، چه دولتي و چه غير دولتي، همه اعتماد داشته و احترا م مي گذارد اما مديران عزيز بدانند خواسته هاي مردم و دانشگاهيان غيور مسلمان و ولايت مدار ايرا ن اسلامي در اولويت همه کارها قرار دارد و اگر سستي يا کاهلي از هر کسي مشاهده شود، حتما تجديد نظر صورت خواهد گرفت.
در مراسم اختتاميه چهل و هشتمين گردهمايي معاونين دانشجويي و فرهنگي دانشگاه هاي سراسر کشور وزير علوم از روساي دانشگاه هاي برتر در زمينه فعاليت هاي فرهنگي شامل دانشگاه هاي علم و صنعت، شاهد، پيام نور، علامه طباطبائي، بوعلي سيناي همدان، ياسوج، صنعتي شاهرود و کاشان تقدير کرد.
دانشگاه هاي برتر فرهنگي بر اساس فعاليت هاي انجام شده در ترويج فرهنگ نماز و نيايش، تشکيل معاونت فرهنگي و اجتماعي مستقل و برگزاري کرسي هاي آزاد انديشي به عنوان دانشگاه برگزيده فرهنگي انتخاب شدند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۱
0
0
چطوره کلاسهار و تو مسجد برگزار کنید
نظرات بینندگان