arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۲۲۶۷
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۵ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴

کارتر: حمله آمريکا به عراق اشتباه بود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 جيمي کارتر رئيس جمهوري سابق آمريکا حمله آمريکا به عراق را اشتباه فاحشي دانست واظهار اميدواري کرد: اين اشتباه را ديگران تکرار نکنند.

به گزارش شبکه خبري اسکاي نيوز کارتر که روز گذشته وارد رام الله شد با اشاره به تمايل خود به سفر به غزه پس از تجاوز رژيم صهيونيستي به آن که به دليل شرايط امنيتي از آن جلوگيري به عمل آمد گفت : من در جديت سياستمداران اسرائيلي براي تحقق صلح در خاورميانه شک دارم.

وي در گفت وگو با شبکه خبري اسکاي نيوز افزود: ما نسبت به سختي وضعيت انساني غزه بسيار نگرانيم زيرا بيش از 20 هزار خانه در تجاوز اخير رژيم صهيونيستي به آن ويران شد وبيش از دو ميليون تن از ساده ترين حقوق بشري محروم ماندند.

وي با تاکيد بر انجام اقدامات عملي براي تحقق صلح وحقوق بشر که از مهمترين نيازهاي انسان است بار ديگر جنايت رژيم صهيونيستي در غزه را محکوم کرد.

کارتر همچنين بحران سوريه را فاجعه انساني خواند وگفت: من اعتقاد ندارم که آمريکا در جنگ با داعش پيشتاز باشد، اين مردم سوريه وعراق هستند که بهاي جنايت هاي تروريست هاي داعش را مي پردازند.

جيمي کارتر با اشاره به اوضاع خونبار يمن اظهار اميدواري کرد: صلح و ثبات به سوريه بازگردد زيرا گروه تروريستي القاعده تنها سود برنده اصلي اين درگيري ها است.

رئيس جمهوري سابق آمريکا گفت: اميدوارم توافق نهايي گروه 1+5 با ايران تا پايان ژوئن ( خرداد) صورت پذيرد.

رييس جمهوري اسبق آمريکا که بعنوان رييس گروه بين المللي 'حکما' که روز گذشته به رام الله رفته است، از 'بنيامين نتانياهو' نخست وزير رژيم صهيونيستي انتقاد کرد.

روزنامه 'جروزالم پست' چاپ فلسطين اشغالي، کارتر با انتقاد از نخست وزير رژيم صهيونيستي گفت: نتانياهو مخالف راه حل تشکيل دو دولت است.

رييس جمهوري اواخر دهه 1970 آمريکا، در انتقاد از نتانياهو وي را فردي دانست که با خواسته روساي جمهوري گذشته آمريکا براي پايان بخشيدن به بحران در سرزمين هاي اشغالي مخالفت مي ورزد.

کارتر در کنفرانسي خبري در بيت المقدس گفت: باور ندارم نخست وزير نتانياهو تمايلي به هدف تمام روساي جمهوري و وزراي خارجه آمريکا که خواهان راه حل دو دولت هستند، داشته باشد.

کارتر افزود: به نظرم وي (نتانياهو) اين قضيه را در جريان مبارزات انتخاباتي خود کاملا روشن ساخت، تا زماني که سر کار است، راه حل دو دولت در کار نخواهد بود و درنتيجه دولت فلسطيني نيز نخواهد بود.

کارتر درباره کشمکش بين باراک اوباما و نتانياهو گفت که وي اين مساله را چندان جدي نمي بيند، چرا که دو طرف در ديدگاه و فهم براي رسيدن به صلح دچار اختلاف هستند.

وي افزود: اوباما سياست هايي را دنبال مي کند که هر رييس جمهوري ديگر آمريکا آنچنان که من نيز انجام دادم، دنبال مي کند.

کارتر در ادامه انتقادهاي خود از نتانياهو گفت: باور راسخ دارم و تصور مي کنم بسياري از آمريکايي ها نيز با من موافقند که نتانياهو نه اکنون بلکه هرگز، به راه حل دو دولت و همزيستي صلح آميز بين فلسطيني ها و اسراييل، باور نداشته است.

جيمي کارتر رييس جمهوري آمريکا بين سال هاي 1977تا 1981 ميلادي، و رييس کنوني گروه بين المللي ' حکما' روز گذشته ( شنبه ) در رام الله با رييس تشکيلات خودگردان فلسطين ديدار و گفت وگو کرد.

در اين ديدار آخرين تحولات فلسطين و مذاکرات سازش و همچنين بي توجهي طرف صهيونيستي به قوانين و معاهدات بين المللي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

کارتر ابراز اميدواري کرد: هرچه زودتر انتخابات سراسري در کرانه باختري، نوار غزه و قدس اشغالي برگزار شود، زيرا اين مساله براي فلسطينيان از اهميت ويژه اي برخوردار است.

گروه بين المللي حکما در سال 2007 ميلادي بر اساس طرح پيشنهادي نلسون ماندلا رييس جمهوري پيشين و فقيد آفريقاي جنوبي تشکيل شد.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان