arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۲۳۸۶
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۰ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴

سقوط درآمد ۱۲ غول نفتی

سیاست نفتی عربستان و سقوط آزاد قیمت نفت دامن غول‌های بزرگ نفت و گاز جهان را گرفته به طوری‌که درآمد و سود ۱۲ شرکت بزرگ نفتی جهان بین ۱۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سیاست نفتی عربستان و سقوط آزاد قیمت نفت دامن غول‌های بزرگ نفت و گاز جهان را گرفته به طوری‌که درآمد و سود ۱۲ شرکت بزرگ نفتی جهان بین ۱۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش جهان صنعت، سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در طول یک‌سال گذشته پس از آنکه درآمد نفتی اکثر کشورهای عضو اوپک را کاهش داد و حتی برخی از کشورهای عضو این سازمان با کسری بودجه مواجه شدند، حالا نفت ارزان بر درآمدهای غول‌های بزرگ نفتی جهان هم سایه انداخته است.

گزارش‌های منتشر شده توسط ۱۲ شرکت بزرگ و بین‌المللی نفت جهان شامل شرکت‌های شل و برتیش‌پترولیوم انگلیس، توتال و انرژی جی‌دی‌اف سوئز فرانسه، انی ایتالیا، شورون، کونوکوفیلیپس و اکسون موبیل آمریکا، گازپروم روسیه، پتروچاینا و سینوک چین و امپریال اویل کانادا حاکی از آن است که درآمدهای این شرکت‌ها بین ۱۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

علاوه بر این، پیش‌بینی می‌شود در کنار سقوط آزاد درآمدهای این ۱۲ شرکت بزرگ نفتی جهان، درآمد سایر شرکت‌های بزرگ نفت و گاز جهان همچون لوک اویل و روس نفت روسیه، پتروناس مالزی، رپسول اسپانیا، پتروبراس برزیل، او‌ام‌وی اتریش، آرامکوی عربستان سعودی، استات اویل هیدرو نروژ و شلمبرژ انگلیس هم با کاهش قابل توجهی در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۵ میلادی روبه‌رو شود.

در طول حدود یک‌سال گذشته قیمت جهانی نفت‌خام از بشکه‌ای ۱۱۰ دلار به سطوح ۵۰ دلار و در روزهای اخیر با افزایشی نسبی به سطح بشکه‌ای ۶۰ دلار رسیده است که هنوز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهشی نزدیک به ۵۰ درصدی را تجربه می‌کند.

در این بین شرکت‌های بزرگ نفتی جهان برای فرار از خطر ورشکستگی با فروش اموال و دارایی‌ها، تعطیل کردن پروژه‌های با توجیه اقتصادی پایین نفت و گاز، افزایش تولید ظرفیت پالایش نفت به‌جای تولید نفت خام و تعدیل گسترده نیروی انسانی به نوعی دوران بحران کاهش درآمد و سودهای نفتی را مدیریت می‌کنند.

از این رو شرکت‌هایی همچون شل، برتیش‌پترولیوم انگلیس، شورون و اکسون موبیل با افزایش فعالیت‌های پالایش نفت و تولید فرآورده‌های نفتی به نوعی دوران سیاه کاهش درآمدهای نفتی را مدیریت کرده‌اند.

جزییات کاهش درآمد ۱۲ غول نفتی جهان
شرکت دولتی نفت انی ایتالیا از کاهش ۴۶ درصدی سود خالص این شرکت در سه ماهه نخست سال ٢٠١۵ میلادی خبر داده و اعلام کرده است: برای جبران کاهش درآمدها قصد افزایش تولید نفت و گاز طبیعی بیشتری در سال‌جاری میلادی دارد. میزان کاهش درآمدهای نفتی انی ایتالیا حدود ۷۱۱ میلیون دلار در سه ماهه نخست سال‌جاری بوده است.
شرکت توتال فرانسه با اشاره به کاهش ٢٢ درصدی سود خالص این شرکت در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی تاکید کرده است: درآمد این شرکت نفتی حدود دو میلیارد دلار کاهش یافته است.

سود بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت و گاز چین یعنی شرکت پتروچاینا هم با توجه به سقوط آزاد قیمت نفت از گزند کاهش در امان نمانده است به طوری که سود این شرکت چینی در سه ماهه نخست سال‌جاری حدود ۸۲ درصد کاهش یافته و به حدود ۹۹۱ میلیون دلار رسیده است. در کنار کاهش سود، ارزش سهام این شرکت نفتی چین هم در بازارهای سرمایه با افت قیمت روبه‌روشده است.

شرکت انرژی جی‌دی‌اف سوئز هم همچون توتال با کاهش سود و درآمدهای نفتی مواجه شده و سود این شرکت فرانسوی حدود ۱۰ درصد کاهش یافته که ارزش این کاهش معادل ۹/۳ میلیارد دلار است.

یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش سود و درآمدهای انرژی جی‌دی‌اف سوئز فرانسه کاهش شدید قیمت گاز طبیعی در اروپا و تعطیل شده نیروگاه‌های هسته‌ای است که پیش‌بینی می‌شود در صورت تداوم این کاهش قیمت، میزان سود و درآمد این شرکت فرانسوی با کاهش بیشتری روبه‌رو شود.درآمدهای شرکت سینوک به عنوان بزرگ‌ترین شرکت فلات قاره چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۵ به دلیل افت قیمت نفت حدود ۴٠ درصد کاهش یافت به طوری که میزان کاهش درآمدهای این شرکت چینی حدود یک میلیارد و ۱۸۳ میلیون دلار برآورد می‌شود.

شرکت چند ملیتی انرژی شورون هم از کاهش ۴٣ درصدی سود این شرکت آمریکایی در سه ماهه نخست سال ٢٠١۵ خبر داد و اعلام کرد: میزان کاهش سود و درآمد نفتی این شرکت آمریکایی معادل دو میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار برآورد شده است.
شرکت انگلیسی- هلندی شل از کاهش ۵۶ درصدی سود خود در سه ماهه نخست سال ٢٠١۵ میلادی خبر می‌دهد و ارزش کاهش درآمدهای این شرکت بین‌المللی در این مدت حدود ۲/۳ میلیارد دلار تعیین شده است.

شرکت گازپروم که عنوان غول گازی روسیه را یدک می‌کشد (هم با کاهش حدود ٨۶ درصدی سود در سال ٢٠١۴ روبه‌رو شده است به طوری که سال گذشته میلادی میزان کاهش سود و درآمد این شرکت گازی به حدود سه میلیارد دلار رسیده است.
در این بین خریداران اروپایی پیش از افزایش خرید گاز از گازپروم و همچنین به امید تاثیر افت قیمت‌های نفت بر قراردادهای گازی به جای خرید گاز از روس‌ها بیشتر از ذخایر گازی خود استفاده کرده‌اند.

امپریال اویل دومین تولید‌کننده و پالایشگر بزرگ نفتی کانادا هم با اشاره به کاهش ۵۵ درصدی سود خود در سه ماهه نخست سال ٢٠١۵ اعلام کرده است: میزان سود این شرکت نفتی منطقه آمریکای شمالی حدود ۴۲۱ میلیون دلار کاهش یافته است. کونوکوفیلیپس به عنوان بزرگ‌ترین شرکت مستقل حوزه انرژی آمریکا هم از کاهش ۸۷ درصدی سود خود در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی خبر داد و یادآور شده است: سود این شرکت حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

شرکت اکسون موبیل هم در کنار سایر شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا از کاهش ۴۶ درصدی سود در سه ماهه نخست سال ٢٠١۵ خبر داده به طوری ‌که سود این غول نفتی آمریکا حدود چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سقوط آزاد کرده است.

در این بین شرکت برتیش‌پترولیوم انگلیس تنها شرکت نفتی بوده که کمترین میزان کاهش سود و درآمد را در سه ماهه نخست سال‌جاری تجربه کرده است و این شرکت با اجرای طرح افزایش درآمد حاصل از پالایش به نوعی کاهش درآمد بخش تولید نفت را جبران کرده است. میزان کاهش سود و درآمدهای برتیش‌پترولیوم انگلیس حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.
نظرات بینندگان