arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۲۹۲۳
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۰ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴

امضای تفاهم نامه ایران و هند برای توسعه چابهار

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران و نیتین گادکاری وزیر حمل و نقل، کشتیرانی و بزرگراه های هند تفاهم نامه سرمایه گذاری هند برای توسعه بندر چابهار را امضا کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران و نیتین گادکاری وزیر حمل و نقل، کشتیرانی و بزرگراه های هند تفاهم نامه سرمایه گذاری هند برای توسعه بندر چابهار را امضا کردند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای این تفاهم نامه، گفت: خوشبختانه همکاری های بسیار خوبی بین دو کشور در حوزه ترانزیت وجود دارد. یک پیش نویس توافق نامه همکاری بین ایران، افغانستان و هند در حوزه ترانزیت وجود دارد که این پیش نویس را به هند ارائه دادیم و امیدواریم هرچه زودتر نظر دولت هند را دریافت کنیم تا توافق نامه سریعتر نهایی شود.

آخوندی به ارتباط کریدور شمال - جنوب اشاره کرد و گفت: ارتباط با کریدور شمال جنوب نیز مورد توافق پیشین ایران، روسیه و هند بود که باید هرچه سریعتر از این کریدور حداکثر بهره را ببریم و آن را فعال کنیم.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه مطمئنا امضای یادداشت تفاهم سرمایه گذاری هند در طرح توسعه بندر چابهار مرحله تازه ای در روابط دو کشور ایجاد خواهد کرد، گفت: وظیفه خود می دانم از سفیر هند در ایران تشکر کنم که مجدانه این موضوع را پیگیری کرد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: با امضای این یادداشت تفاهم مقدمات سیاسی و حقوقی لازم را برای مشارکت هند در توسعه بندر چابهار فراهم خواهیم کرد؛ علاوه بر این همچنان منتظر دریافت پیشنهاد فنی و اقتصادی بخش خصوصی و دولتی هند هستیم.

آخوندی با بیان اینکه خلیج چابهار یکی از زیباترین مناطق ایران و بهترین موقعیت برای احداث یک بندر است، گفت: این بندر در حال حاضر با ظرفیت 2.5 میلیون تن کالا فعالیت می کند و کشتی هایی با ظرفیت بیش از 60 هزار تن می توانند در این بندر پهلوگیری کنند.

آخوندی با اشاره به اینکه توسعه بندر چابهار در فاز یک بیش از 6 میلیون تن به ظرفیت فعلی این بندر اضافه می کند، گفت: در حال حاضر فاز یک طرح توسعه بندر چابهار بیش از 50 درصد پیشرفت دارد و شما ملاحظه خواهید کرد که بخش عمده پلتفرم توسعه فاز یک آماده است.

وی با بیان آنکه در صورت توسعه بندر چابهار ظرفیت این بندر به 80 میلیون تن در سال نیز افزایش می یابد، گفت: ایده ما این است که چابهار را به بندر کشتی های اقیانوس پیما با ظرفیت بیش از 100 هزار تن تا 300 هزار تن تبدیل کنیم.

وی با اشاره به بازدید هیات هندی از بندر چابهار، ابراز امیدواری کرد که بعد از بازدید پیشنهادات فنی طرف هندی را دریافت و با علاقه مورد بررسی قرار دهیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: افزون بر این خط راه آهن چابهار به زاهدان به طول 600 کیلومتر را در حال اجرا داریم که فاز یک آن به طول 300 کیلومتر عملیاتی است. طراحی فنی این خط آهن نیز انجام شده که اگر دولت هند تمایل داشته باشد در این طرح مشارکت کند؛ ما نیز پیشنهادات فنی طرف هندی را مورد بررسی قرار می دهیم.

آخوندی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه خطوط کشتیرانی جهان مجددا از کشورهای آسیای دور و بقیه نقاط جهان به بندر عباس مراجعه کردند، گفت: امیدوارم که به زودی لاینرهای هندی را مستقیما در بنادر ایران پهلو دهیم.

وی اظهار امیدواری کرد: توسعه روابط اقتصادی با هند با شتاب بیشتری در حوزه های حمل و نقل ادامه داشته باشد.

آخوندی از آمادگی ایران برای بررسی پیشنهادات سرمایه گذاران هند برای مشارکت در سایر پروژه های ریلی خبر داد و گفت: اگر بخش تجاری هند با ما تماس بگیرد این امکانات سرمایه گذاری را توسعه می دهیم.

در این مراسم نیتین گادکاری وزیر حمل و نقل، کشتیرانی و بزرگراه های هند نیز خطاب به وزیر راه و شهرسازی ایران با بیان اینکه خیلی خرسندم که به ایران سفر کردیم و یادداشت تفاهم نامه ای برای توسعه بندر چابهار امضا می کنیم، گفت: چابهار به زبان اردو و هندی به معنی چهار بهار است.

این عضو کابینه مرکزی دولت هند با بیان اینکه این اولین سفر من به ایران است و تحت تاثیر صمیمیت و مهربانی مردم این کشور قرار گرفتم، گفت: در ابتدا از وزیر راه و شهرسازی ایران به دلیل میهمان نوازی تشکر می کنم و حامل سلام نخست وزیر هند نیز هستم.

وی با بیان اینکه کشور هند رشد 7 درصدی را تجربه می کند، ابراز امیدواری کرد که ایران با مذاکراتی که با کشورهای جهان در پیش دارد به رشد قابل توجهی دست پیدا کند.

وی درباره یادداشت تفاهم نامه توسعه بندر چابهار گفت: مذاکرات این یادداشت تفاهم در سال 2003 با پیشنهاد رئیس جمهور وقت ایران مطرح شد.

گادکاری با اشاره به اینکه کشور هند مسئولیت بخشی از توسعه چابهار را بر عهده گرفته و آماده همکاری با همه کشورها در این زمینه است، ادامه داد: چابهار به توسعه ترانزیت تجاری در منطقه به ویژه کشورهای CIS کمک شایانی خواهد کرد. همچنین چابهار راه جایگزین برای کشورهایی که راه دریایی ندارد را فراهم می کند و این موجب رشد اقتصاد و تجارت در منطقه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه باعث افتخاراست که این یادداشت تفاهم را امضای می کنیم ادامه داد: آمادگی خود را برای توسعه بندر چابهار طبق برنامه اعلام می کنیم تا طرح توسعه این بندر هرچه سریعتر انجام شود.

وزیر حمل و نقل، کشتیرانی و بزرگراه های هند همچنین گفت: در خصوص توسعه بنادر ایران سرمایه گذاران بسیار زیادی از هند آمادگی سرمایه گذاری به ویژه در بخش پتروشیمی و کود شیمیایی را دارند.

گادکاری از بررسی پیشنهادات ایران در حوزه توسعه خطوط ریلی استقبال کرد و گفت: یک شرکت معروف در حوزه ریلی در هند وجود دارد که از آنها خواهم خواست سفری برای بررسی این پروژه ها داشته باشند ضمن اینکه این شرکت در نقاط مختلف جهان پروژه های بزرگی را انجام داده است.

این عضو کابینه مرکزی هند ادامه داد: براساس تفاهم نامه های صورت گرفته مذاکراتی با دولت خواهم داشت و احساس ما این است که روابط دو کشور گسترش یابد.
نظرات بینندگان