arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۳۵۵۱
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

مجلس ترحیم استاد آیینه‌وند برگزار شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجلس ترحیم زنده‌یاد دکتر صادق آیینه‌وند، رییس فقید پژوهشگاه علوم انسانی و چهره ماندگار تاریخ و استاد تاریخ اسلام، بعد از ظهر امروز در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد.

این مراسم با حضور جمع زیادی از چهره‌های علمی، فرهنگی و سیاسی از جمله نهاوندیان، رییس دفتر رییس‌جمهوری، گودرزی، وزیر ورزش، زنگنه، وزیر نفت، فرهادی، وزیر علوم، صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین انصاری، معاون پارلمانی رییس جمهور، حجت الاسلام قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت، حجت الاسلام سید هادی خامنه ای، مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی، حداد عادل، نماینده مجلس، فرجی دانا، وزیر سابق علوم و ... و جمع کثیری از دانشگاهیان، شاگردان و علاقه‌مندان آن مرحوم برگزار شد.

فردا سه شنبه 22 اردیبهشت ماه هم مراسم ترحیم دیگری از ساعت 10 تا 12 در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و از ساعت 14 تا 16 در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود.

مجلس ترحیم دیگری هم روز چهارشنبه 23 اردیبهشت ماه از ساعت 15:30 تا 17 در مسجد اعظم تویسرکان - زادگاه استاد - برگزار می شود.

دکتر صادق آیینه وند، چهره ماندگار در حوزه تاریخ و استاد دانشگاه تربیت مدرس که ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی را نیز عهده دار بود روز پنج شنبه 17 اردیبهشت ماه در پی ابتلا به بیماری در بیمارستان لاله تهران درگذشت.

دکتر صادق آیینه‌وند که در سال ۱۳۳۰ در یکی از روستاهای تویسرکان متولد شده بود تحصیلات و ابتدایی را در زادگاه و دوران دبیرستان را در اسدآباد همدان به پایان رسانید و فعالیتهای فرهنگی و سیاسی خود را از همان دوران آغاز کرد.

آیینه وند ضمن تحصیل در رشته ادبیات عرب دانشگاه تهران، فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی خود را نیز ادامه داد. تأسیس تشکلی اسلامی با عنوان کتابخانه دانشجویی «ن والقلم و ما یسطرون» از جمله فعالیت‌های او در دوران دانشجویی قبل از انقلاب است.

وی درهمان دانشگاه به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات عرب پرداخت و همراه با آن، بخشی از دروس حوزوی را نیز خواند. در ۱۳۶۱ به عضویت هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس درآمد و در گروه تاریخ آن دانشگاه، مشغول به کار شد. یک سال بعد با سمت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، عازم سوریه شد و همزمان، در ۱۳۶۳ به تحصیل در مقطع دکتری ادبیات عرب در دانشگاه قدیس یوسف لبنان پرداخت و پس از اتمام تحصیل و بازگشت به ایران در دانشگاه‌های تربیت مدرس، تهران، الزهراء و قم، دروس تاریخ اسلام و سیره نبوی و تاریخ‌نگاری در اسلام و ادبیات عرب تدریس کرد.

آیینه وند تا سال ۱۳۷۲ مسئولیتهای فرهنگی متعددی از جمله مدیریت کل پژوهش‌ها و برنامه‌ریزی فرهنگی، ریاست مرکز سیاست علمی و پژوهشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی و ریاست دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس را برعهده داشت. وی در سال ۱۳۷۳ به عنوان استاد نمونه کشور به دریافت لوح تقدیر از رییس جمهور وقت نایل آمد و مقالات گوناگونی از او در نشریات معتبر داخلی و خارجی منتشر شده است.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان