arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۰۴۳۳۴
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۱ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴

افزايش خطر افسردگي با استفاده از گوشي هوشمند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بر اساس پژوهشي جديد که توسط محققان دانشگاه باسل انجام شده است استفاده از رسانه‌هاي ديجيتال در ‌ميان نوجواناني که گوشي هوشمند دارند باعث اختلالات خواب و افسردگي مي شود.

نوجواناني که گوشي‌هاي هوشمند دارند اوقات زيادي را حتي در طول شب به ‌صورت آنلاين سپري مي‌کنند که ممکن ‌است بر خوابشان تأثير منفي بگذارد.

نتايج پژوهش جديدي که توسط دانشگاه Basel روي بيش ‌از 300 دانش‌آموز انجام گرفته است، نشان مي‌دهد استفاده‌ي نوجوانان از رسانه‌هاي ديجيتال در طول شب با افزايش احتمال مشکلات خوابي و نشانه‌هاي افسردگي در آنها ارتباط دارد.

محققان مي گويند: با اينکه گوشي‌هاي هوشمند درسال 2007 معرفي شدند، امروزه بسياري از نوجوانان صاحب گوشي‌هاي هوشمند هستند. با داشتن اينترنت بي سيم و تعرفه‌هاي ثابت و ارزان در آمريکا، دانش‌آموزان با صرف هزينه‌ي کم با گوشي‌هاي هوشمند خود آنلاين مي‌شوند و با همسالان خود ارتباط برقرار مي‌کنند که اين دليل الگوي استفاده از گوشي هوشمندشان را تغيير داده است.

پژوهشي جديد توسط دانشگاه باسل تفاوت هاي استفاده از رسانه‌هاي ديجيتال در ‌ميان نوجواناني که گوشي هوشمند دارند و همسالانشان را که گوشي‌هاي معمولي دارند، بررسي کرد.

در اين پژوهش 162دانش‌آموز دختر و ‌200 ‌پسر دانش‌آموز شمال‌غرب سوئيس با سنين ‌12 ‌تا 17 ‌سال در ‌مطالعه شرکت کردند. نتايج نشان ‌داد که دانش‌آموزاني که گوشي هوشمند دارند در ‌طول هفته زمان بيشتري را نسبت به همسالان خود که گوشي معمولي دارند، در اينترنت سپري مي‌کنند؛ به‌طور ميانگين اين مقدار دو ساعت در برابر يک ساعت بود. به ‌علاوه، آنها پيام‌ کوتاه‌هاي بيشتري مي‌فرستند - به ‌طور ميانگين 85 پيام در ‌برابر هفت ‌پيام.

اختلالات خواب و نشانه‌هاي افسردگي
به گفته محققان اختلاف قابل ‌توجه اين دو گروه در زماني بود که در رختخواب سپري مي‌کردند. تنها 17 درصد صاحبان گوشي‌هاي هوشمند در طول شب گوشي خود را خاموش مي‌کردند يا در حالت بي صدا قرار مي‌دادند. اين مقدار در نوجواناني که گوشي معمولي داشتند ‌47 درصد بود.

علاوه‌براين، نوجوانان داراي گوشي هوشمند اغلب بيشتر از همسالان خود که گوشي معمولي داشتند، در طول شب فيلم مي‌ديدند، آنلاين بودند و به دوست خود پيام مي‌دادند.

مهمتر از همه، دانش‌آموزاني که در شب از رسانه‌هاي ديجيتال استفاده مي‌کردند، احتمال داشتن خواب بد و نشانه‌هاي افسردگي در آنها بيشتر بود؛ بنابراين متخصصان به نوجواناني که از اختلالات خواب يا خستگي‌هاي شديد روزانه رنج مي‌برند، توصيه مي‌کنند که گوشي تلفن همراه هوشمند خود را حداقل يک ساعت قبل ‌از زمان خواب خاموش کنند.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان