پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
قائم مقام بانک مرکزی با اعلام این که دستورالعمل اجرایی صندوق پسانداز مسکن در چند روز آینده ابلاغ خواهد شد، گفت: اقساط وامهای پرداختی از این محل یکسان بوده و بعید است تغییر کند.
به گزارش ایسنا، اکبر کمیجانی در حاشیه بیست و پنجمین همایش سیاستهای پولی و بانکی در پاسخ به ایسنا مبنی بر آخرین تصمیمات بانک مرکزی در مورد دستورالعمل ارائه شده بانک مسکن برای وام 80 میلیونی و اقساط آن اظهار کرد: بعد از مصوبه شورای پول و اعتبار بانک مسکن دستورالعمل مربوط به چگونگی راهاندازی صندوق را به بانک مرکزی ارائه کرد که اکنون در حال بررسی بوده و در چند روز آینده به این بانک ابلاغ میشود.
وی درباره این که اقساط اعلام شده برای متقاضیان بالا بوده و آیا تغییری در آن ایجاد خواهد شد، افزود: کسانی میتوانند از این وام استفاده کنند که از توانایی بازپرداخت آن برخوردار باشند.
کمیجانی گفت:قرار نبود وام مسکن را افزایش دهیم اما اقساط آن تغییری نکند به هر حال هر مقدار که وام بالا میرود با توجه به محدوده 12 سال برای بازپرداخت ، اقساط آن هم بالا میرود.
قائم مقام بانک مرکزی تاکید کرد: پرداخت اقساط وامهای دریافتی از صندوق پسانداز مسکن یکسان بوده و هنوز تصمیمی برای پلکانی شدن آن نگرفتهایم و بعید است که بازپرداخت پلکانی باشد.
وی در رابطه با تعیین سقف 84 هزار نفری برای پرداخت صندوق توسعه مسکن در هر سال اظهار کرد: این جزوی از دستورالعمل بانک مسکن است که با توجه به تجربیات این بانک و بررسیهای انجام شده کارشناسی از سوی آنها تعیین شده است.
وی گفت: با توجه به حساب سپرده سرمایهگذاری ممتاز بانک مسکن همچنین صندوق پسانداز جوانان بعید است که هجوم خارج از انتظاری برای دریافت تسهیلات از طریق صندوق پسانداز مسکن مصوب اخیر شورای پول و اعتبار داشته باشیم. در عین حال که تامین منابع در این رابطه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
آییننامه لیزینگ مسکن در شرف نهاییشدن
کمیجانی اشارهای هم به اقدامات انجام شده برای بررسی و یا راهاندازی لیزینگ مسکن که سال گذشته از سوی شرکت کانونهای لیزینگ پیشنهاد شده بود داشت و افزود: این موضوع هنوز نیازمند بررسیهای کارشناسی است اما به هرحال آییننامه آن در بانک مرکزی در شرف نهایی شدن است.
دستورالعمل تسهیلات خرد امروز ابلاغ میشود
وی همچنین از ابلاغ دستورالعمل و شیوهنامه مربوط به پرداخت تسهیلان خرد از جمله کالا و خودرو که اخیرا مورد تصویب شورای پول و اعتبار قرار گرفته بود در امروز (یکشنبه) به بانکها خبر داد.
بعید است آزادسازی نرخ بنزین تاثیر زیادی در تورم داشته باشد
قائم مقام بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اثر افزایش 300 تومانی نرخ بنزین بر تورم توضیح داد: بررسیهایی که در گذشته انجام شده نشان میدهد که در کل نباید این موضوع خیلی در تورم اثرگذار باشد.
وی گفت: به هرحال این حداقل تغییری بود که دولت میتوانست با توجه به قانون و محدودیتی که در منابع پرداختی یارانه نقدی وجود دارد، اعمال کند.
کمیجانی در مورد اینکه رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی عنوان کرده که افزایش نرخ بنزین میتواند تورم را بین یک تا دو درصد متاثر کند، تصریح کرد: بعید میدانم.
علت توقف روند نزولی تورم
قائم مقام بانک مرکزی در مورد توقف روند نزولی تورم در ماههای اخیر نیز یادآور شد: به هرحال شرایط فصلی در این مورد بیتاثیر نیست در ماههای آغاز سال هنوز بودجهها عملیاتی نشده و منابع جدید به جریان نیفتاده است در عین حال که شدت خریدی که در ایام عید وجود دارد در یکی دو ماه اول اتفاق نمیافتد، بنابراین کندشدن روند کاهش تورم غیرطبیعی محسوب میشود.
کاهش بیش از حد تورم هزینه دارد
کمیجانی اشارهای هم به پیشبینی بانک مرکزی در رابطه با تورم در انتهای امسال داشت و عنوان کرد: هر چند که در حال بررسیهای مقدماتی هستیم و رقم دقیقی در دست نیست، اما به هرحال 14 درصد مدنظر ماست.
وی ادامه داد: ما میدانیم که تورم پایینتر از حد متناسب با شرایط اقتصادی حتما هزینههایی را با خود دارد و بهطور یقین بخشی از این هزینه، کند شدن رشد اقتصادی است که ما تمایلی به توقف این رشد نداریم.
پرداخت بدهیهای دولت از طریق اوراق خزانه اسلامی
قائم مقام بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی بازپرداخت بدهی کلان دولت به بانکها خاطر نشان کرد: با تصمیمات گرفته شده پرداخت بدهی دولت به بانکها از طریق انتشار اوراق خزانه اسلامی که به زودی منتشر میشود انجام خواهد شد.
کمیجانی توضیح داد: اوراق خزانه اسلامی در میان پیمانکاران بابت تسویه بدهی دولت تقسیم و دارای سررسید سه ساله است که میتواند به بازار سرمایه برگردد.
وی در مورد اینکه آیا انتشار اوراق برای تسویه بدهی دولت به دلیل ضعف در پرداخت نقدی است، گفت: بله ضعف در پرداخت نقدی موجب بخشی از دلایل ما برای بازپرداخت این بدهی از طریق اوراق است که نسبت به آن و واکنش بازار امیدواریم.