پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوي سابت افشاگر ويکي ليکس در واکنش به عصبانيت عربستان از اقدام اين سايت در انتشار اسناد محرمانه رياض، اعلام کرد که فقط يک دهم از اطلاعاتي که در اختيار اين سايت بوده منتشر شده است.
به گزارش راشاتودي، «کريستين هرافنسون» با بيان اين مطلب به راشاتودي گفت: ما اسنادي را ديده ايم که چگونه پول هاي نفت صرف افزايش نفوذ عربستان در منطقه مي شوند. اين کشور متحد آمريکا و انگليس است و از بهار سال جاري شروع به حمله به يمن کرده است.
سخنگوي ويکي ليکس در ادامه گفت: ما فقط نيمي از اطلاعاتي که در اين رابطه در اختيار داريم منتشر کرده ايم.
روز جمعه ويکي ليکس اقدام به انتشار بيش از ۶۰ هزار سند محرمانه در مورد عربستان کرد که اين اقدام به شدت موجب خشم رياض شد بطوريکه سعودي ها اقدام به از دسترس خارج کردن ويکي ليکس در عربستان کرده و به شهرودان خود هشدار دادند که هيچ يکي از مطالب اين سابت را که در خصوص عربستان است مطالعه نکنند.
به گزارش مهر، ويکيليکس با انتشار بيش از ۶۰ هزار پيام ديپلماتيک و سند محرمانه، اين بار وزارت امورخارجه عربستان سعودي را هدف قرار داده و اعلام کرده که به زودي نيمميليون سند ديگر را هم در اينترنت منتشر خواهد کرد.
وبسايت ويکيليکس، روز جمعه (۲۹ خرداد، ۱۹ ژوئن) بيش از ۶۰ هزار سند محرمانه ديپلماتيک و سياسي وزارت امور خارجه عربستان سعودي را منتشر کرد. به گفته ويکيليکس اين نخستين گام براي انتشار حجم عظيمي از اسناد محرمانه و فوقمحرمانه سعوديها است که به بيش از نيمميليون سند ميرسد. انتشار اين اسناد به صورت تدريجي در هفتههاي آتي صورت خواهد گرفت.
جولين آسانژ، بنيانگذار ويکيليکس که در پي افشاگريهاي عالمگيرش به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده، در اينباره گفت: «اسناد سعوديها پرده از ساز و کار ديکتاتوري پنهانکار و پيش بيني ناپذيري برميدارد که حالا صدمين سالگرد تاسيس اش را به جشن نشسته٬ در حالي که به مخاطرهاي جدي براي همسايگانش تبديل شده است.»
ويکيليکس اعلام کرده که گزارشهاي محرمانه سازمانهاي تحت فرمان و حمايت حکومت عربستان سعودي و ارتباطات ميان سفارتخانههاي اين کشور در سراسر جهان بخشي از حجم گسترده اسنادي خواهد بود که به زودي در دنياي آنلاين منتشر خواهد شد. اسناد وزارتخانههاي کشور و اطلاعات عربستان هم بخش بزرگي از اسناد در آستانه افشا را تشکيل ميدهند.
آنطور که در اطلاعيه مطبوعاتي ويکيليکس درباره عمليات افشاي اسناد سعودي آمده٬ «اين اسناد امکان دريافتي دقيق و کليدي از کارکرد پادشاهي آل سعود و تثبيت موقعيت آن به عنوان يک قدرت منطقهاي در خاورميانه را فراهم ميکند؛ موقعيتي که به گواه اسناد با پرداخت رشوه و صحنهسازي و بهرهگيري از اشخاص و نهادهاي پرنفوذ به دست آمده است.»