سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
۱۶ ذی القعده ۱۴۴۴
- Tuesday 06 June 2023
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / عربی صحبت کردن بنزما پس از پیوستن به الاتحاد

ویدیو / عربی صحبت کردن بنزما پس از پیوستن به الاتحاد

ویدیو / برافراشته شدن پرچم ایران در سفارت تهران در ریاض

ویدیو / برافراشته شدن پرچم ایران در سفارت تهران در ریاض

ویدیو / لحظه‌ی افتتاح سفارت ایران در عربستان با حضور مقامات دو کشور

ویدیو / لحظه‌ی افتتاح سفارت ایران در عربستان با حضور مقامات دو کشور

ویدیو / واکنش شرکت کنندگان در مراسم WWDC۲۳ به اعلام قیمت هدست واقعیت افزوده اپل ویژن پرو

ویدیو / واکنش شرکت کنندگان در مراسم WWDC۲۳ به اعلام قیمت هدست واقعیت افزوده اپل ویژن پرو

ویدیو / کپی تیتراژ برنامه میثاقی از سریال خارجی محبوب

ویدیو / کپی تیتراژ برنامه میثاقی از سریال خارجی محبوب

ویدیوی رسانه سعودی از بازگشایی سفارت ایران در عربستان

ویدیوی رسانه سعودی از بازگشایی سفارت ایران در عربستان

کد خبر: ۲۱۵۳۰۸
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۲ - ۲۴ تير ۱۳۹۴
صفحه نخست >> سیاست
پ

مناطق آزاد در کشور 2 برابر می‌شوند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در حال حاضر هفت منطقه آزاد قشم، کیش، ارس، چابهار، انزلی و اروند و ماکو در کشور وجود دارند که این مناطق در حال افزایش هستند؛ به گونه‌ای که لایحه ایجاد مناطق آزاد جاسک، بوشهر، مهران و اردبیل در مجلس در حال بررسی است و مناطق بانه - مریوان، اینچه‌برون و زابل نیز در فهرست مناطق آزاد قرار دارند.

به گزارش ایسنا، هم اکنون مناطق آزاد کشور توسط سازمانی که به صورت شرکت یا شخصیت حقوقی مستقل تشکیل شده و سرمایه آن متعلق به دولت است، اداره می شوند. این شرکت‌ها و شرکت های وابسته از شمول قوانین و مقررات حاکم بر شرکت‌های دولتی و سایر مقررات عمومی دولت مستثنی هستند و منحصرا بر اساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی مصوب مجلس شورای اسلامی و اساسنامه‌های مربوط اداره می شوند.

به گفته دبیرشورای عالی مناطق آزادT لایحه ایجاد چهار منطقه آزاد جدید که همگی در مناطق مرزی است براساس موافقت رییس جمهور و تصویب شورای عالی از سوی دولت به مجلس تقدیم شده است که این چهار منطقه شامل جاسک، بوشهر، مهران و اردبیل می‌شود. این چهار منطقه همگی مناطق مرزی و گذرگاه‌های مبادلاتی هستند که می‌توانند موجب توسعه صادرات شوند.

چندی پیش نیز رئیس جمهور، لایحه " ایجاد مناطق آزاد تجاری – صنعتی مهران و اردبیل" که در جلسه 17 اسفندماه سال گذشته به تصویب هیات وزیران رسیده است را برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

در ماده واحده این لایحه آمده است که به دولت اجازه داده می شود در استان ایلام، منطقه آزاد تجاری - صنعتی مهران و در استان اردبیل، منطقه آزاد تجاری - صنعتی اردبیل را در محدوده هایی که به تصویب هیات وزیران می رسد، ایجاد کند. مناطق آزاد یاد شده بر اساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی ایران اداره خواهند شد.

همچنین جعفر آهنگران، مدیر هماهنگی امور مناطق ویژه شورای عالی مناطق آزاد از بررسی طرح اضافه شدن "بانه – مریوان، اینچه‌برون و زابل" در لیست مناطق آزاد در آینده خبر داد و گفت: طرح ایجاد منطقه آزاد مریوان - بانه در دستور کار کارگروه شورای عالی مناطق آزاد است که کلیاتش به تصویب رسیده و کارهای مطالعاتی و محاسباتی آن نیز باید انجام شود که در رابطه با روابط اقتصادی ایران و عراق نقش مهمی ایفا می‌کند.

به گفته وی زمانی که ایجاد منطقه آزاد مطرح می‌شود این موضوع در کارگروه شورای عالی مناطق آزاد مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از آن به شورای عالی مناطق آزاد ارسال و بعد از بررسی و نهایی شدن به دولت و در نهایت از دولت به مجلس ارسال می‌شود.

تشکیل منطقه آزاد زابل که در کارگروه شورای عالی مناطق آزاد قرار دارد، قرار است سرپلی بین چابهار، افغانستان و کشور‌های شمال افغانستان باشد و منطقه آزاد اینچه برون در گلستان نیز از دیگر مناطقی است که قرار است ایجاد شود و کلیات آن در کارگروه شورای عالی مناطق آزاد به تصویب رسیده و کارکرد آن ایجاد ارتباط با ترکمنستان و کشورهای آسیای میانه است.

معافیت‌های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی در مناطق آزاد

به گزارش ایسنا، بنا به تعاریف بین المللی، منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیر بندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهره‌گیری از مزایایی نظیر معافیت‌های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی، عدم وجود تشریفات زائد ارزی، اداری و مقررات دست و پاگیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک می کند.

همچنین در منطقه آزاد صادرات کالا و جذب سرمایه های خارجی به طور کامل آزاد بوده و با راهکارهای بسیار تسهیل کننده ای برای صادرات و جذب سرمایه های خارجی از طریق این مناطق، دولتها سعی می کنند زمینه های مناسب را برای سرمایه گذاری و توسعه صادرات و کسب درآمدهای ارزی به وجود آورند.

مزایای قانونی منطقه آزاد

بهره‌گیری از قانون مزیت ارزش افزوده برای واحدهای تولیدی منطقه، آزادی کامل ورود و خروج سرمایه و سود حاصل از فعالیت های اقتصادی، مقررات صادرات و واردات و امور گمرکی خاص در منطقه آزاد و عدم نیاز به صدور روادید (ویزا) جهت ورود و خروج اتباع خارجی از مبادی ورودی و خروجی مجاز منطقه از دیگر مزایای مناطق آزاد محسوب می شود.

همچنین برخورداری از انواع معافیت های مالیاتی، امکان ورود ماشین آلات و قطعات و مواد اولیه جهت صنایع منطقه بدون عوارض گمرکی از دیگر مزایای چشمگیر مناطق آزاد است.

چه کسانی می‌توانند در مناطق آزاد تجاری - صنعتی سرمایه‌گذاری کنند؟

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و موسسات اعم از ایرانی و خارجی و سازمان های بین المللی طبق مقررات مناطق آزاد می توانند به طور مستقل یا با مشارکت سازمان و شرکت های تابعه آن یا با مشارکت یکدیگر در مناطق آزاد سرمایه گذاری کنند.

البته سرمایه گذاری خارجی بر دو نوع است که شامل سرمایه گذاری خارجی غیرمستقیم از طریق سهام و اوراق قرضه در بورس و سرمایه گذاری خارجی مستقیم و یا با مشارکت سرمایه گذاران داخلی است.

اما یکی از اهداف اساسی ایجاد مناطق آزاد، جذب سرمایه گذاری خارجی است. لذا سرمایه گذاری خارجی در این مناطق مجاز بوده اما فقط زمانی سرمایه گذاری مشمول مزایای قانونی مناطق می شود که مجوزهای لازم را بر اساس قوانین مناطق دریافت کنند؛ هدف از پذیرش سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد کمک به رشد و توسعه اقتصادی، افزایش فرصت های شغلی، اخذ و توسعه فناوری و مهارتهای مدیریتی و همینطور ارتقای کیفیت تولیدات و افزایش توان صادراتی کشور است و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کلیه زمینه هایی که فعالیت بخش خصوصی در آن مجاز است، قابل انجام است.

حد مجاز سرمایه‌گذاری خارجی در مناطق آزاد چه میزان است؟

از حیث درصد مشارکت و میزان سرمایه گذاری هیچگونه محدودیتی برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی در مناطق آزاد وجود ندارد و استفاده از اسامی و نام های تجاری خارجی در کلیه زمینه ها مجاز است.

آخرین وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی در مناطق آزاد از زبان ترکان

به گفته ترکان، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حال حاضر دو موضوع در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی در مناطق آزاد وجود دارد؛ اول آنکه تعدادی آمده‌اند و دارند در این حوزه کار می‌کنند مانند سرمایه‌گذاران ترکیه و آذربایجان. همچنین با ارمنی‌ها نیز برای سرمایه‌گذاری در منطقه ارس صحبت‌هایی شده است و این امر در حال گفت‌وگو است؛ با هندی‌ها نیز موافقت‌نامه‌ای در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری در منطقه چابهار اتفاق افتاده است.

مشاور رییس جمهور درباره‌ حضور بانک‌های خارجی در مناطق آزاد و مخالفت رییس بانک مرکزی با این امر تصریح کرد: سیف در حال حاضر با این امر موافقت کرده و این موضوع در حال حاضر مورد بحث قرار گرفته است.

ترکان اظهار کرد که منتظر هستیم مصوبه مربوط به آن تهیه شود تا بتوانیم از این طریق بانک‌های فراساحلی را در مناطق آزاد راه‌اندازی کنیم.

به گفته او در مناطق آزاد بانک‌های خارجی می‌توانند شعبه بزنند که در حال حاضر این امر به دلیل تحریم‌ها امکان‌پذیر نیست اما بانک‌های فراساحلی که همه گردش آنها ارزی است، امکان حضور در مناطق آزاد را دارند.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
سرنوشت مادر بابک خرمدین چه شد؟

سرنوشت مادر بابک خرمدین چه شد؟

بریده شدن گلوی نوجوان ۱۶ ساله عمدی بود یا بر اثر تصادف؟

بریده شدن گلوی نوجوان ۱۶ ساله عمدی بود یا بر اثر تصادف؟

سرقت‌های سریالی باند «دو انگشتی» در ایستگاه آخر

سرقت‌های سریالی باند «دو انگشتی» در ایستگاه آخر

تتلو عاشق اجرا زنده در برج میلاد بود/ اگر جای او بودید، درباره بخش‌های دردناک زندگی‌تان صراحت به خرج می‌دادید یا پنهان کاری می‌کردید؟

تتلو عاشق اجرا زنده در برج میلاد بود/ اگر جای او بودید، درباره بخش‌های دردناک زندگی‌تان صراحت به خرج می‌دادید یا پنهان کاری می‌کردید؟

خانم مجری از آگهی بازرگانی تلویزیون سر درآورد!

خانم مجری از آگهی بازرگانی تلویزیون سر درآورد!

نظرات بینندگان
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: آتش سوزی انبار لوازم خانگی در مشهد

تصاویر: آتش سوزی انبار لوازم خانگی در مشهد

۲/۴
تصاویر: مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)

تصاویر: مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)

۳/۴
تصاویر: دریاچه کویر

تصاویر: دریاچه کویر

۴/۴
تصاویر: دشت گلهای بنفش در شهرستان خرم اباد

تصاویر: دشت گلهای بنفش در شهرستان خرم اباد

ببینید!

ویدیو / معجزه سریع السیر‌های چین

ویدیو / گسترش پس‌زمینه نقاشی مونالیزا توسط هوش مصنوعی

ویدیو / ادعای نیکبخت: در یک نظرسنجی بین المللی به عنوان هشتمین بازیکن محبوب دنیا انتخاب شدم

ویدیو / کودکی رهبران جهان با هوش مصنوعی

ویدیو / اشرف مروان؛ ابرجاسوسی که داماد جمال عبدالناصر بود / قسمت پایانی

ویدیو / میرسلیم در مورد تفاوت پژو ۲۰۶ و لندکروز: یکی به درد شهر می‌خورد، یکی بیرون شهر

ویدیو / اشک‌های «زلاتان» در مراسم خداحافظی از فوتبال

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

ویدیو / کودکی رهبران جهان با هوش مصنوعی

مهدی طائب: برخی می‌گویند چرا می‌خواهید حجاب را اجباری کنید؟ پاسخ من این است که ما در دنیا حجاب اجباری نداریم بلکه بی‌حجابی اجباری داریم / در ایران بی‌حجابی هرگز نبوده، حتی زمان ساسانیان

یک خبرگزاری دولتی: بزودی ۲۴ میلیارد دلار ارز وارد ایران می‌شود؛ ۷ میلیارد دلار از کره جنوبی، ۱۰ میلیارد دلار از عراق و ۶.۷ میلیارد دلار حق برداشت ویژه از صندوق بین‌المللی پول

«فتاح» موشک هایپرسونیک سپاه رونمایی شد

صبحانه خبری ۱۵ خرداد ۱۴۰۲؛ از فحاشی به روحانی در مراسم سالگرد ارتحال امام تا عزل یک مسئول به دلیل عدم رعایت حجاب توسط گردشگران

جنوب اوکراین زیر آب رفت!

تولید پژو ۲۰۷ با موتور خودروی اسقاطی

توئیت سردار حاجی‌زاده: خورشید امروز با «فتاح» طلوع می‌کند

رئیس‌ بانک مرکزی به آمریکا سفر کرد

تصاویر / روحانی، احمدی‌نژاد، لاریجانی در مراسم سالگرد امام

ویدیو / کودکی رهبران جهان با هوش مصنوعی

مهدی طائب: برخی می‌گویند چرا می‌خواهید حجاب را اجباری کنید؟ پاسخ من این است که ما در دنیا حجاب اجباری نداریم بلکه بی‌حجابی اجباری داریم / در ایران بی‌حجابی هرگز نبوده، حتی زمان ساسانیان

پرویز پرستویی: آقای جبلی! قطع ارتباط هنرمندان با صداوسیما، بدین خاطر است که نمی‌خواهند قیافه‌ی شما را ببینند

پهپاد نظامی آمریکا که با هوش مصنوعی کنترل می‌شود، در آزمایش مجازی، اپراتور خود را کشت

هجوم صدها تن در آمریکا برای تماشای جسد راهبه‌ای که پس از ۴ سال سالم باقی مانده است

یک خبرگزاری دولتی: بزودی ۲۴ میلیارد دلار ارز وارد ایران می‌شود؛ ۷ میلیارد دلار از کره جنوبی، ۱۰ میلیارد دلار از عراق و ۶.۷ میلیارد دلار حق برداشت ویژه از صندوق بین‌المللی پول

روایتی از چگونگی شهادت ۵ مرزبان در سراوان/ نماینده مجلس: تروریست‌ها برجک را تخریب کردند / یک ساعت درگیر بودند / تروریست‌ها از مرزبانان خواسته بودند که تسلیم شوند، اما مرزبانان شهادت را بر تسلیم شدن ترجیح دادند / مشخص است که سرویس‌های بیگانه آن سوی مرز با گروهک تروریستی ارتباط تنگاتنگ داشتند

اطلاعیه مرزبانی سیستان و بلوچستان: مرزبانان‌هنگ مرزی زابل با افراد مسلح ناشناس که قصد ورود به خاک ایران را داشتند، در نقطه صفر مرزی درگیر شدند / مرزبانان با برتری آتش سنگین و تحمیل تلفات، خسارات جدی را به آنان وارد کردند

ویدیو / رونمایی از نخستین قطار هوایی با خط مغناطیسی معلق در چین

سخنان یک مقام ارشد نظامی امریکا درمورد ایران که اسرائیل را حیرت زده کرد / توانایی تهران برای تولید کلاهک اتمی و نصب آن بر روی موشک ظرف چند ماه / «یا ژنرال میلی اشتباه می‌کند یا ما در این مدت خواب بودیم»

رئیس‌ بانک مرکزی به آمریکا سفر کرد

تصاویر / روحانی، احمدی‌نژاد، لاریجانی در مراسم سالگرد امام

ویدیو / کودکی رهبران جهان با هوش مصنوعی

نگاهی به سوابق دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی / علی اکبر احمدیان، از دندانپزشکی تا ریاست مرکز راهبردی سپاه

دایی مهسا امینی: مهسا کاملاً سالم بود؛ بیماری قلبی مادرزادی او دروغ مطلق است

ویدیو / واکنش امیر قطر به برد ایران مقابل ولز

ویدیو / آزار و اذیت شیطانی دختر دانشجو توسط این ۵ آدم‌ربا

ساعت و تاریخ بازی ایران - آمریکا

ویدیویی که پلیس از مهسا امینی منتشر کرد

۱۲ حقیقت شگفت انگیز درباره قوم باستانی آزتک که ثابت می کند جلوتر از زمان خود بودند

بازگشت ملوانان ایرانی از جهنم یک کشور آفریقایی بعد از ۱۰ سال: غذا‎ فقط روزی یک وعده ذرت کوبیده بود و یک تُشک برای خوابیدن۶ مرد

ویدیوی کامل حادثه حمله به حرم شاهچراغ در ۴ آبان ۱۴۰۱ (۱۸+)

خواندنی ها
«گامی حیاتی در جهت تقلید از پوست انسان»؛ اختراع پوست خود ترمیم شونده برای ربات‌ها

«گامی حیاتی در جهت تقلید از پوست انسان»؛ اختراع پوست خود ترمیم شونده برای ربات‌ها

کنجکاوی رفتگر بازنشسته منجر به کشف مجسمه‌های باستانی در ایتالیا شد

کنجکاوی رفتگر بازنشسته منجر به کشف مجسمه‌های باستانی در ایتالیا شد

یک قرص با تاثیری «شگفت‌انگیز» خطر مرگ ناشی از یک نوع سرطان ریه را به نصف کاهش می‌دهد

یک قرص با تاثیری «شگفت‌انگیز» خطر مرگ ناشی از یک نوع سرطان ریه را به نصف کاهش می‌دهد

محققان فرانسوی و سوئدی موفق به ابداع روشی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی مغز شدند

محققان فرانسوی و سوئدی موفق به ابداع روشی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی مغز شدند

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

ویدیو / برافراشته شدن پرچم ایران در سفارت تهران در ریاض

نتایج آزمون پرلز ۲۰۲۱: کیفیت آموزش ایران جزو ضعیف‌ترین‌‌ها در جهان است

کریم بنزما رسما به الاتحاد عربستان پیوست

تغییرات جدید در ساعات کاری تا نیمه شهریور / ادارات پنجشنبه‌ها تعطیل است؟

بیانیه تروئیکای اروپایی: ما هیچ تغییر اساسی در رفتار ایران ندیده‌ایم / ذرات اورانیوم یافت شده با غنای ۸۳.۷ درصد تحولی به شدت بی‌سابقه است؛ هیچ‌گونه توجیه غیرنظامی معتبری ندارد / اجرای بیانیه مشترک ایران و آژانس همچنان بسیار محدود و پایین‌تر از حد انتظارات است

آمریکا ۷ فرد و ۶ نهاد در ایران، چین و هنگ‌کنگ را به‌دلیل کمک به «برنامه موشکی تهران» تحریم کرد

ادعای وزارت دفاع بریتانیا: روسیه طی ماه گذشته میلادی «بیشترین استفاده» از پهپادهای ایرانی را ثبت کرد / طرح روسیه برای به هدر دادن موشک‌های اوکراین با پهپادهای ارزان ایرانی شکست خورد

ظریف: هدف طائب از گاندو زدن من بود؛ فکر می‌کرد من نایاک را تاسیس کرده ام  / احمدی نژاد و شعار "قطار بی ترمز و فرمان هسته ای" او به کمک امنیتی سازی ایران آمد / اختلاف من و علیرضا اکبری از CTBT شروع شد؛ گفت من سردمدار مخالفت با CTBT بودم؛ پایه ریزی دعوای هسته‌ای از همین موضوع شروع شد

ویدیو / لحظه‌ی افتتاح سفارت ایران در عربستان با حضور مقامات دو کشور

نتایج آزمون پرلز ۲۰۲۱: کیفیت آموزش ایران جزو ضعیف‌ترین‌‌ها در جهان است

بیانیه تروئیکای اروپایی: ما هیچ تغییر اساسی در رفتار ایران ندیده‌ایم / ذرات اورانیوم یافت شده با غنای ۸۳.۷ درصد تحولی به شدت بی‌سابقه است؛ هیچ‌گونه توجیه غیرنظامی معتبری ندارد / اجرای بیانیه مشترک ایران و آژانس همچنان بسیار محدود و پایین‌تر از حد انتظارات است

آمریکا ۷ فرد و ۶ نهاد در ایران، چین و هنگ‌کنگ را به‌دلیل کمک به «برنامه موشکی تهران» تحریم کرد

ویدیو / لحظه‌ی افتتاح سفارت ایران در عربستان با حضور مقامات دو کشور

سفارت ایران در عربستان به طور رسمی بازگشایی شد

شهادت کودک سه ساله فلسطینی بر اثر جراحت وارده در تیراندازی اسرائیلی ها

کوثری در واکنش به اظهارات اخیر ظریف: باید خط مشی و اهداف خود را بر اساس توانمندی‌های نظام ترسیم کرده؛ مطابق با آن حرکت کنیم / مردم نسبت به سازش کاران بدبین هستند؛ تاکیدشان این است که ما باید ایستادگی کنیم

بلومبرگ: بلینکن برای حل شکاف عمیق روابط آمریکا و عربستان به ریاض می‌رود

سخنگوی دولت: تورم بی‌سابقه در دهه ۹۰ نتیجه سازش بود / مشکلاتی وجود دارد، اما شیرینی پیروزی‌ها را نادیده نگیریم / پلتفرم‌های تلگرام و واتساپ در اغتشاشات اخیر اقدامات تروریستی انجام دادند

پس لرزه‌های ویدیو خواستگاری در حافظیه؟ / ساعت بازدید از آرامگاه حافظ کاهش یافت

بیانیه امریکا در نشست شورای حکام: ایران در سپتامبر گذشته با درخواست این که وظایف پادمانی به شکلی متفاوت با دیگر کشور‌های عضو انجام شود، امید‌ها برای بازگشت به برجام را از بین برد / امروزه، هیچ کشور دیگری در جهان از اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد برای اهدافی استفاده نمی‌کند که ایران ادعا می‌کند / سطح همکاری ایران بسیار پایین‌تر از انتظارات مطرح شده توسط شورای حکام در ماه نوامبر است

برخی پزشکان مسافرکشی می‌کنند / در سه سال گذشته ۱۰ تا ۱۲ هزار پزشک از کشور مهاجرت کرده‌اند

مخالفت اسرائیل با برنامه هسته‌ای عربستان / نیویورک تایمز: برنامه هسته‌ای عربستان یکی از شروط ریاض برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل است

اینفوگرافیک / امروز ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ قیمت ها چقدر است؟

سردار حاجی‌زاده: انتخاب برد هزار و ۴۰۰ کیلومتری برای موشک فتاح بر اساس اهداف مورد علاقه است / برد موشک افزایش می‌یابد

برکناری آرش میراسماعیلی از ریاست فدراسیون جودو

مصباحی‌مقدم: زیبایی‌های زن برای ادامه نسل است نه هوس‌رانی! / عدم پوشش باعث بیرون رانده شدن آدم و حوا از بهشت شد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: ارزپاشی ۲۸۵ میلیارد دلاری بانک مرکزی هیچ نتیجه ای در کنترل نرخ ارز نداشت

قیمت طلا و سکه، امروز ۱۴ خرداد ۱۴۰۲

قیمت دلار در مرکز مبادلات، امروز ۱۴ خرداد ۱۴۰۲

سردار حاجی‌زاده: نام «فتاح» را رهبری برای موشک جدید سپاه انتخاب کردند

مشخصات «فتاح»، موشک هایپرسونیک سپاه / برد ۱۴۰۰ کیلومتر / سرعت موشک ۱۳ ماخ

امیرعبداللهیان: روسیه، چین، برزیل، هند و آفریقای جنوبی، پیشنهاد ابتدایی ایران برای عضویت اعضای جدید در بریکس را پذیرفتند

واکنش واعظی به حواشی اخیر درباره فرش‌های سعدآباد: گزارش‌ها درباره مفقود شدن فرش‌ها در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ دریافت شد / پرونده در حال پیگیری بود که برخی خبرسازی‌ها شروع شد / هرچه به انتخابات نزدیک شویم، از این دست خبرها بیشتر خواهد شد / برای حذف رقبای احتمالی، انبوهی از اتهامات و آمارسازی‌های دروغین منتشر می‌شود / گویی هر نوع افترایی علیه دولتمردان سابق مباح و تمرینی برای یکدست‌سازی است

 سردار حاجی‌زاده: سامانه‌های پدافندی توان انهدام ابرموشک هایپرسونیک ایرانی را ندارند

کمیته استیناف: استقلال رسما از لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته شد / اعتراض آبی‌ها رد شد

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت: در مرکز همسریابی زیر نظرم من، از ۵۰۰ ازدواج فقط ۱ مورد منجر به طلاق شد

آمریکا: ابزارهایی برای ارتباط و ارسال پیام به ایران داریم

مشاور تیم مذاکره کننده هسته‌ای: ایران قبل از حل همه پرونده‌ها با آژانس، توافقی را امضا نخواهد کرد

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ / هشدار بارش‌های رگباری باران در تهران، البرز و ۷ استان دیگر/ سامانه بارشی تا جمعه فعال است

آرشیو
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۲۱۵۳۰۸
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۲ - ۲۴ تير ۱۳۹۴
صفحه نخست >> سیاست
پ

مناطق آزاد در کشور 2 برابر می‌شوند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در حال حاضر هفت منطقه آزاد قشم، کیش، ارس، چابهار، انزلی و اروند و ماکو در کشور وجود دارند که این مناطق در حال افزایش هستند؛ به گونه‌ای که لایحه ایجاد مناطق آزاد جاسک، بوشهر، مهران و اردبیل در مجلس در حال بررسی است و مناطق بانه - مریوان، اینچه‌برون و زابل نیز در فهرست مناطق آزاد قرار دارند.

به گزارش ایسنا، هم اکنون مناطق آزاد کشور توسط سازمانی که به صورت شرکت یا شخصیت حقوقی مستقل تشکیل شده و سرمایه آن متعلق به دولت است، اداره می شوند. این شرکت‌ها و شرکت های وابسته از شمول قوانین و مقررات حاکم بر شرکت‌های دولتی و سایر مقررات عمومی دولت مستثنی هستند و منحصرا بر اساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی مصوب مجلس شورای اسلامی و اساسنامه‌های مربوط اداره می شوند.

به گفته دبیرشورای عالی مناطق آزادT لایحه ایجاد چهار منطقه آزاد جدید که همگی در مناطق مرزی است براساس موافقت رییس جمهور و تصویب شورای عالی از سوی دولت به مجلس تقدیم شده است که این چهار منطقه شامل جاسک، بوشهر، مهران و اردبیل می‌شود. این چهار منطقه همگی مناطق مرزی و گذرگاه‌های مبادلاتی هستند که می‌توانند موجب توسعه صادرات شوند.

چندی پیش نیز رئیس جمهور، لایحه " ایجاد مناطق آزاد تجاری – صنعتی مهران و اردبیل" که در جلسه 17 اسفندماه سال گذشته به تصویب هیات وزیران رسیده است را برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

در ماده واحده این لایحه آمده است که به دولت اجازه داده می شود در استان ایلام، منطقه آزاد تجاری - صنعتی مهران و در استان اردبیل، منطقه آزاد تجاری - صنعتی اردبیل را در محدوده هایی که به تصویب هیات وزیران می رسد، ایجاد کند. مناطق آزاد یاد شده بر اساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی ایران اداره خواهند شد.

همچنین جعفر آهنگران، مدیر هماهنگی امور مناطق ویژه شورای عالی مناطق آزاد از بررسی طرح اضافه شدن "بانه – مریوان، اینچه‌برون و زابل" در لیست مناطق آزاد در آینده خبر داد و گفت: طرح ایجاد منطقه آزاد مریوان - بانه در دستور کار کارگروه شورای عالی مناطق آزاد است که کلیاتش به تصویب رسیده و کارهای مطالعاتی و محاسباتی آن نیز باید انجام شود که در رابطه با روابط اقتصادی ایران و عراق نقش مهمی ایفا می‌کند.

به گفته وی زمانی که ایجاد منطقه آزاد مطرح می‌شود این موضوع در کارگروه شورای عالی مناطق آزاد مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از آن به شورای عالی مناطق آزاد ارسال و بعد از بررسی و نهایی شدن به دولت و در نهایت از دولت به مجلس ارسال می‌شود.

تشکیل منطقه آزاد زابل که در کارگروه شورای عالی مناطق آزاد قرار دارد، قرار است سرپلی بین چابهار، افغانستان و کشور‌های شمال افغانستان باشد و منطقه آزاد اینچه برون در گلستان نیز از دیگر مناطقی است که قرار است ایجاد شود و کلیات آن در کارگروه شورای عالی مناطق آزاد به تصویب رسیده و کارکرد آن ایجاد ارتباط با ترکمنستان و کشورهای آسیای میانه است.

معافیت‌های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی در مناطق آزاد

به گزارش ایسنا، بنا به تعاریف بین المللی، منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیر بندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهره‌گیری از مزایایی نظیر معافیت‌های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی، عدم وجود تشریفات زائد ارزی، اداری و مقررات دست و پاگیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک می کند.

همچنین در منطقه آزاد صادرات کالا و جذب سرمایه های خارجی به طور کامل آزاد بوده و با راهکارهای بسیار تسهیل کننده ای برای صادرات و جذب سرمایه های خارجی از طریق این مناطق، دولتها سعی می کنند زمینه های مناسب را برای سرمایه گذاری و توسعه صادرات و کسب درآمدهای ارزی به وجود آورند.

مزایای قانونی منطقه آزاد

بهره‌گیری از قانون مزیت ارزش افزوده برای واحدهای تولیدی منطقه، آزادی کامل ورود و خروج سرمایه و سود حاصل از فعالیت های اقتصادی، مقررات صادرات و واردات و امور گمرکی خاص در منطقه آزاد و عدم نیاز به صدور روادید (ویزا) جهت ورود و خروج اتباع خارجی از مبادی ورودی و خروجی مجاز منطقه از دیگر مزایای مناطق آزاد محسوب می شود.

همچنین برخورداری از انواع معافیت های مالیاتی، امکان ورود ماشین آلات و قطعات و مواد اولیه جهت صنایع منطقه بدون عوارض گمرکی از دیگر مزایای چشمگیر مناطق آزاد است.

چه کسانی می‌توانند در مناطق آزاد تجاری - صنعتی سرمایه‌گذاری کنند؟

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و موسسات اعم از ایرانی و خارجی و سازمان های بین المللی طبق مقررات مناطق آزاد می توانند به طور مستقل یا با مشارکت سازمان و شرکت های تابعه آن یا با مشارکت یکدیگر در مناطق آزاد سرمایه گذاری کنند.

البته سرمایه گذاری خارجی بر دو نوع است که شامل سرمایه گذاری خارجی غیرمستقیم از طریق سهام و اوراق قرضه در بورس و سرمایه گذاری خارجی مستقیم و یا با مشارکت سرمایه گذاران داخلی است.

اما یکی از اهداف اساسی ایجاد مناطق آزاد، جذب سرمایه گذاری خارجی است. لذا سرمایه گذاری خارجی در این مناطق مجاز بوده اما فقط زمانی سرمایه گذاری مشمول مزایای قانونی مناطق می شود که مجوزهای لازم را بر اساس قوانین مناطق دریافت کنند؛ هدف از پذیرش سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد کمک به رشد و توسعه اقتصادی، افزایش فرصت های شغلی، اخذ و توسعه فناوری و مهارتهای مدیریتی و همینطور ارتقای کیفیت تولیدات و افزایش توان صادراتی کشور است و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کلیه زمینه هایی که فعالیت بخش خصوصی در آن مجاز است، قابل انجام است.

حد مجاز سرمایه‌گذاری خارجی در مناطق آزاد چه میزان است؟

از حیث درصد مشارکت و میزان سرمایه گذاری هیچگونه محدودیتی برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی در مناطق آزاد وجود ندارد و استفاده از اسامی و نام های تجاری خارجی در کلیه زمینه ها مجاز است.

آخرین وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی در مناطق آزاد از زبان ترکان

به گفته ترکان، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حال حاضر دو موضوع در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی در مناطق آزاد وجود دارد؛ اول آنکه تعدادی آمده‌اند و دارند در این حوزه کار می‌کنند مانند سرمایه‌گذاران ترکیه و آذربایجان. همچنین با ارمنی‌ها نیز برای سرمایه‌گذاری در منطقه ارس صحبت‌هایی شده است و این امر در حال گفت‌وگو است؛ با هندی‌ها نیز موافقت‌نامه‌ای در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری در منطقه چابهار اتفاق افتاده است.

مشاور رییس جمهور درباره‌ حضور بانک‌های خارجی در مناطق آزاد و مخالفت رییس بانک مرکزی با این امر تصریح کرد: سیف در حال حاضر با این امر موافقت کرده و این موضوع در حال حاضر مورد بحث قرار گرفته است.

ترکان اظهار کرد که منتظر هستیم مصوبه مربوط به آن تهیه شود تا بتوانیم از این طریق بانک‌های فراساحلی را در مناطق آزاد راه‌اندازی کنیم.

به گفته او در مناطق آزاد بانک‌های خارجی می‌توانند شعبه بزنند که در حال حاضر این امر به دلیل تحریم‌ها امکان‌پذیر نیست اما بانک‌های فراساحلی که همه گردش آنها ارزی است، امکان حضور در مناطق آزاد را دارند.
ارسال به تلگرام
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"