arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۹۳۴۴
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۳ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۴

گزارش روزنامه ايتاليايي از ايران: کشوري که از نو شناختيم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مارچلّو دآنجليس روزنامه‌نگار ايتاليايي و تحليلگر مسائل سياسي در گزارشي از سفرش به کشورمان، از ايران به عنوان «کشوري در حال تحول، بين پس‌داوري‌ها و حقايق» نام برده است.

مارچلو دآنجليس روزنامه‌نگار ايتاليايي و عضو انستيتوي شرق شناسي IPO، عضو انستيتوي مطالعاتي آفريقا و شرق ISMEO است. وي از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ نيز در شانزدهمين دوره مجلس سناي ايتاليا به عنوان سناتور در اين مجلس حضور داشته و عضو کميسيون کشاورزي سنا هم بوده است و در خصوص پرونده اورانيوم فقيرشده تحقيق مي‌کرده است.

دآنجليس از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ نيز عضو کميسيون نظارت بر فعاليت‌هاي راديو تلويزيون دولتي ايتاليا RAI بوده است.

وي که علاوه بر ايتاليايي به زبان‌هاي انگليسي، فرانسه و اسپانيايي تسلط دارد و کتب متعددي نيز تاليف کرده، دارنده نشان برنز از سوي صليب سرخ ايتاليا است. دآنجليس پس از سفر اخيرش به ايران گزارشي نوشته و در روزنامه کثيرالانتشار متبوعش «ايل تمپو» در روز اول آگوست ۲۰۱۵ به چاپ رسانده است.

در اين گزارش، او از «سفر به کشوري در حال تحول، بين پس داوري‌ها و حقايق» گفته که «برخلاف آنچه برخي رسانه‌ها در خصوص وضعيت زنان در ايران مي‌گويند، ۶۰ درصد فارغ التحصيلانش را زنان تشکيل مي‌دهند».

ترجمه فارسي اين گزارش را در زير مي‌خوانيد:

در ماه مي از سوي رايزني فرهنگي ايران در ايتاليا براي سفر به اين کشور از من و برخي ديگر از روزنامه‌نگاران و شرق شناسان متخصص در خاورميانه دعوت به عمل آمد. براي شناخت بيشتر حقيقتي که در اين ۳۵ سال اخير خيلي در موردش نوشته و شنيده بودم، ولي تا به حال با چشمان خود نظاره نکرده بودم، فرصت پيش آمده را با شوق و علاقه پذيرفتم.

خيلي وقت بود که مي‌خواستم اين کشور را از نزديک ببينم ولي هر بار به دلايل مختلف اين امکان مهيا نشده بود و تاريخ سفر ناخواسته به بعد موکول مي‌شد تا آنجا که قضا و قدر آ‌ن طور خواست که من بلافاصله بعد از امضاء توافق ژنو به ايران سفر کنم.

تغيير مواضع روزنامه‌ها درباره ايران بعد از توافق ژنو

براي من کاملاً واضح بود که مواضع روزنامه‌هاي کثيرالانتشار در خصوص ايران بعد از توافق ژنو به يکباره عوض شد و بسياري از مواردي که تا به امروز از سوي رسانه‌ها در خصوص جمهوري اسلامي ايران انکار و يا مخفي نگاه داشته مي‌شد، به يکباره آشکار شدند.
درست روز ۱۵ جولاي (روز بعد از امضاي تفاهمنامه ژنو) مي‌توانستيد در روزنامه‌ها بخوانيد که برخلاف آنچه رسانه‌ها در خصوص وضع زنان در ايران منتشر کرده‌اند ۶۰ درصد فارغ التحصيلان ايران را زنان تشکيل مي‌دهند بالاخص در دانشکده‌هاي علوم! علاوه بر آن خبردار شديم که تنها خانمي در دنيا که تاکنون موفق به دريافت جايزه نوبل رياضي شده، يک ايراني است.

در نهايت به يک‌باره به نظر مي‌رسيد که همگي متقاعد شده‌اند که فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران در راستاي جبران کمبود انرژي برق است و مدت‌ها است که اين کشور را دچار مشکل کرده‌است، بنابراين فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران نه در راستاي تهيه بمب اتم و نه براي از بين بردن اسرائيل است.

آزادي اقليت‌هاي مذهبي در ايران

آقاي دچزاريس يکي از همراهان ما ضمن اشاره به اينکه براي شناخت يک کشور يک هفته کافي نيست، به برخي از بازديدهايي اشاره مي‌کند که نظرات او را در مورد ايران را دگرگون کرده است؛ مانند ملاقات با کشيش صبوح سرکيسيان اسقف کليساي ارامنه در ايران.

وي مي‌گويد؛ جمعيت ارامنه در ايران حدود ۸۰ هزار نفر هستند و به اين جمعيت بايد آشوريان، کلدانيان و ارتدوکس‌ها را نيز اضافه کرد.

مسيحيان تعداد ۲ درصد از جمعيت ايران را تشکيل داده و کليساي وانگ اصفهان داراي زيبائي‌هاي خيره‌ کننده‌اي است که آنها را بايد از نزديک ديد و تنها نبايستي در بين نوشته‌ها و عکس‌هاي مربوط سراغ از آنها گرفت.

به گفته نماينده ارامنه در مجلس شوراي اسلامي (آقاي خانلري) بر اساس قانون اساسي، اقليت‌هاي مذهبي مانند مسيحيان، يهوديان و زرتشتيان داراي نماينده خود در مجلس هستند.

ژنرال سليماني به مثابه سيمون بوليوار

خانلري اصرار بر اين نکته دارد که خطر اصلي که دنيا را امروز تهديد مي‌کند، داعش است که ساخته کشورهاي غربي است. او به من گفت چرا نمي‌خواهيد باور کنيد که داعش قصد از بين بردن مسيحيان خاورميانه را داشته و تنها اسد و ايران است که از ما دفاع مي‌کنند؟

ايرانيان هنوز ياد و خاطره قربانيان ۸ سال دفاع مقدس خود را گرامي مي‌دارند . در آن زمان هم اين غرب بود که اسلحه در اختيار صدام مي‌گذاشت.

مقابله با جريان داعش در ايران کاملاً حس مي‌شود. همه جا صحبت از «سردار سليماني» به عنوان روح مبارزه با داعش است؛ کسي که کردها را متقاعد کرد که با داعش وارد جنگ شوند و حزب‌الله را وارد جنگ با داعش کرد.

ژنرال سليماني به مثابه سيمون بوليوار يا گاريبالدي است که بدون توقع و چشمداشت در صف اول مبارزه با داعش مي‌جنگد.
منبع: مهر
نظرات بینندگان