پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر گفت: پليس توانايي جمع آوري تمامي معتادان متظاهر را در کل کشور در کمتر از 10 روز دارد.
عليرضا جزيني با حضور در برنامه گفتگوي ويژه خبري پنجشنبه شب شبکه دو سيما با بيان اينکه موضوع مواد مخدر به عنوان چهارمين بحران در جهان مطرح است افزود: بر اساس آمار سازمان ملل، 170 کشور درگير اين موضوع هستند و 246 ميليون نفر مصرف کننده مواد مخدر در سطح جهان وجود دارد. از اين تعداد 27 ميليون نفر در شرايط حاد هستند و 200 هزار نفر در سال فوت مي کنند.
جزيني با اشاره به اينکه پارسال 3000 نفر در کشور بر اثر مصرف مواد مخدر فوت کردهاند، افزود: پس از تصادفات رانندگي بيشترين مرگ و مير در کشور ناشي از مصرف مواد مخدر است.
جزيني گفت: 500 ميليارد دلار در سال سود قاچاقچيهاست که سهم ايران از اين رقم سه ميليارد دلار است.
قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينکه براي مبارزه با مواد مخدر نياز به اقدام هاي حمايتي داريم، افزود: ظرفيت نگهداري و ترک معتادان در تهران 200 تا 300 نفر بود که اکنون 2500 ظرفيت ايجاد شد.
جزيني با بيان اينکه پارسال در جلسهاي قرار شد شهرداري تهران شش هزار ظرفيت را ايجاد کند،گفت: تا دو ماه آينده ظرفيت نگهداري و ترک معتادان به شش هزار نفر خواهد رسيد.
رئيس پليس ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا نيز در ارتباط تصويري با اين برنامه گفت: عنصر اصلي خيلي از مفاسد اجتماعي مواد مخدر است و بر اساس نظرسنجي ناجا بيش از 65 درصد از مردم اولويت مطالباتشان را تعيين تکليف معتادان رها شده و مبارزه با مواد مخدر اعلام کردند.
سردار علي مؤيدي افزود: يکي از اولويت هاي ما برچيده شدن چهرهها و مظاهر زشت معتادان در سطح شهر است.
وي گفت: پليس در بحث اعتياد مسئوليت ندارد و تنها مسئول برخورد با قاچاقچيان است اما براي پاسخ به مطالبات مردم و برقراري امنيت روحي و رواني جامعه، اعلام آمادگي کرديم در هر لحظه اي که بستر لازم را دستگاه هاي متولي فراهم کنند بلافاصله نسبت به جمع آوري اين مظاهر زشت اقدام کنيم.
در ادامه قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه هاي علوم پزشکي وظيفه غربال گري افراد و درمان معتادان را بر عهده دارند همچنين سازمان بهزيستي در خصوص مراکز ماده 15 وظايفي را بر عهده دارند.
جزيني افزود: نيروي انتظامي با حکم قضائي متولي جمع آوري معتادان است و ستاد مبارزه با مواد مخدر نقش هماهنگي ميان اين دستگاهها را برعهده دارد.
وي با اشاره به اينکه معتادان به دو دسته بيمار و پرخطر تقسيم ميشوند، گفت: حدود 5600 مرکز درمان و 5500 پزشک در حوزه اعتياد داريم و حدود 800 هزار نفر به اين مراکز مراجعه کردهاند.
جزيني افزود: 2800 سازمان مردم نهاد داريم که حدود 1200 سازمان در حوزه درمان و بقيه در حوزه پيشگيري و کاهش آسيب ها هستند.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينکه معضل مواد مخدر زواياي پنهاني دارد تاکيد کرد: پليس همه اين زوايا را مي شناسد.
سردار مؤيدي افزود: اولويت نخست پليس مبارزه با مواد مخدر و نيروي انتظامي، برخورد با خرده فروشان و جمع آوري معتادان است اما اين مستلزم همکاري تمامي دستگاههاست.
وي گفت: متأسفانه امروز اين فضا و زمينه وجود ندارد و وزير کشور اراده براي مبارزه با مواد مخدر را دارد اما صرفاً در حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر خلاصه نمي شود و مجموعه دستگاهها بايد همکاري کنند.
در ادامه محسن روشن پژوه نماينده سازمان بهزيستي در ارتباط تلفني با اين برنامه گفت: مواجهه با پديده اعتياد مبتني بر اصولي است که يکي از آنها مواجهه با معتادان متجاهر و خياباني است که نياز به برخورد جامع دارد.
وي افزود: معتاد، انسان است که در اثر بيماري اعتياد دچار تغييرات رواني و اجتماعي شده است که بايد همه اين موارد تدبير شود و فقط جمع آوري معتادان کافي نيست.
روشن پژوه گفت: بالغ بر 5 هزار مرکز درمان سرپايي معتادان، 1200 مرکز اقامتي تحت مديريت سازمان بهزيستي کشور و واحدهاي کاهش آسيب داريم که همه در حال مبارزه با پديده اعتياد هستند و مددکاران سازمان بهزيستي در مراکز اقامتي معتادان مستقر هستند.
در ادامه قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکيد بر اينکه معتادان، آسيب ديدگان اجتماعي هستند، گفت: آنها نيازمند حمايتهاي مراقبتي و اقتصادي هستند و اگر حمايت نشوند به زورگيري از خانواده روي ميآورند به طوري که اکنون 60 درصد از سرقتها به علت مواد مخدر است.
جزيني افزود: 34 سازمان و دستگاه عضو يا مرتبط با ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند که همه بايد با هم در مبارزه با مواد مخدر همکاري کنند.
وي ادامه داد: از زمان راه اندازي مراکز اقامتي معتادان در سال 90، هشتاد هزار نفر جذب اين مراکز شدند که 61 درصد، يک بار ؛ 26 درصد، دو بار و هشت درصد سه بار با اين مراکز مراجعه کردند.
جزيني گفت: وقتي معتادي در مدت سه ماه درمان مي شود اما دوباره برمي گردد علتش نبود اشتغال است و بايد پس از درمان، از معتادان مراقبت و براي آنها ايجاد اشتغال شود.
وي افزود: پارسال تنها 56 درصد از خانواده هاي 1000 نفر معتاد پذيرفته شده در مراکز اقامتي، پس از درمان آنها براي بازگرداندن اين افراد به اين مراکز مراجعه کردند.
جزيني اضافه کرد: تا پايان امسال مي توانيم ظرفيت کامل پذيرش معتادان را در مراکز اقامتي و درماني معتادان ايجاد کنيم.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر هم گفت: به رغم تلاشهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر ظرفيت مراکز اقامتي و درمان معتادان متجاهر در کشور کافي نيست.
سردار مؤيدي افزود: امسال در موضوع اجراي طرحها، 34 درصد افزايش و در بحث جمع آوري معتادان بيش از 35 درصد افزايش داريم.
در ادامه قائم مقام دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: دولت 80 ميليارد تومان را براي احداث اردوگاههاي ماده 42 براي جمع آوري خرده فروش هاي مواد مخدر اختصاص داد و امسال در تهران فضاي هفت هزار نفري اردوگاه هاي ماده 42 آماده خواهد شد.
وي ادامه داد: از يک هفته پيش تاکنون، هزار نفر خرده فروشهاي تهران جمع آوري شده اند و تا سه تا چهار ماه آينده اين تعداد به هفت هزار نفر افزايش خواهد يافت.
جزيني افزود: در سطح کشور براي جمع آوري خرده فروشان و قاچاقچيان مواد مخدر در هفت استان کشور با تمرکز در تهران فضاهايي با ظرفيت 38 هزار نفر ايجاد خواهد شد.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفت: در دولتمردان و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، مبارزه با مواد مخدر دغدغه جدي نيست اما پليس در اين زمينه دغدغه جدي دارد.
سردار مؤيدي تأکيد کرد: اگر ظرفيت هاي لازم ايجاد شود پليس اراده و توانايي جمع آوري معتادان و خرده فروشهاي مواد مخدر را دارد.