يکشنبه ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ | Sunday, 11 April 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
يکشنبه ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ | Sunday, 11 April 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / چرا کریمه اینقدر برای روسیه مهم است؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / چرا کریمه اینقدر برای روسیه مهم است؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / زالی: هر ۱۶ دقیقه یک شهروند تهرانی را از دست دادیم

ویدیو / زالی: هر ۱۶ دقیقه یک شهروند تهرانی را از دست دادیم

ویدیو / انتشار تصاویر رونمایی رسمی از شهر گم‌شده ۳ هزار ساله در مصر

ویدیو / انتشار تصاویر رونمایی رسمی از شهر گم‌شده ۳ هزار ساله در مصر

بحث داغ کرباسچی و تاجزاده در کلاب هاوس

بحث داغ کرباسچی و تاجزاده در کلاب هاوس

ویدیو / قانونی سخت برای استفاده محیط‌بانان از سلاح هایشان / استفاده در صورت تیراندازی

ویدیو / قانونی سخت برای استفاده محیط‌بانان از سلاح هایشان / استفاده در صورت تیراندازی

تماشا کنید: پالس های سرنوشت ساز / از تهران تا واشنگتن؛ اقداماتی که می تواند در احیا یا نابودی برجام موثر باشد

تماشا کنید: پالس های سرنوشت ساز / از تهران تا واشنگتن؛ اقداماتی که می تواند در احیا یا نابودی برجام موثر باشد

کد خبر: ۲۲۱۴۱۳
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۷ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
صفحه نخست >> سیاست
پ

ناگفته‌ های نوری المالکی درباره سقوط موصل

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 نوری مالکی نخست وزیر پیشین عراق گزارش کمیته سقوط موصل را سیاسی، غیرکارشناسی و نامعتبر اعلام و "حاکم الزامی " رئیس این کمیته را به قتل و آدم ربائی متهم و ناگفته هایی در باره سقوط موصل بیان کرد.

نوری مالکی که به تهران سفر کرده است روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با شبکه خبری العالم ، گفت: سقوط شهر موصل توطئه ای کُردی – منطقه ای بود که طرف های داخلی و بین المللی در آن دست داشتند و عامل مستقیم سقوط این شهر فرماندهان نظامی و امنیتی هستند که از میدان جنگ فرار کردند در حالی که نیروها و تسلیحات کافی برای مقابله با داعش در اختیار داشتند.  

وی افزود: اولاً کمیته سقوط موصل گزارشی برای متهم کردن هیچ فردی صادر نکرده است بلکه برخی اعضای این کمیته با انگیزه های سیاسی و به علت اختلافاتی که با دیگران دارند، خواستند پیش نویس گزارشی یا مشابهش را بنویسند یا نوشتند ولی کمیته و مجلس نمایندگان آن را رد کرد لذا کمیته هیچ فردی را متهم نکرده است و سرانجام این مساله به دستگاه قضائی محول شد.

رئیس ائتلاف دولت قانون گفت: ثانیاً این کمیته به علت سیاسی کاری و ایجاد اختلافاتی در بین اعضای آن جنبه حرفه ای و کارشناسی خود را از دست داد و اینجا باید پرسید که آیا در موصل نیروهای کافی نبود؟ اسلحه نبود؟ سیاسی کردن کمیته تحقیقات را به بیراهه می کشاند.

مالکی بیان کرد: ما در آن زمان کمیته ای تشکیل دادیم که این کمیته برخی از فرماندهان و افسران را عامل سقوط موصل معرفی کرد. به عنوان مثال فرمانده لشکر سوم که پیش از حمله داعش عقب نشینی کرد و لشکر خود را تنها گذاشت ، باید مسئولیت خود در سقوط موصل را بپذیرد.

نقش فرمانده لشکر چهارم در سقوط موصل

نخست وزیر پیشین عراق افزود: فرمانده لشکر چهارم که این هم کُرد است، لشکر خود را ترک کرد، داعش وارد تکریت شد و جنایت اسپایکر به علت عقب نشینی فرمانده لشکر چهارم و فروپاشی این لشکر اتفاق افتاد که این فرمانده هم باید مسئولیت این جنایت را بپذیرد.

مالکی اعلام کرد: رئیس پلیس نیز که 40 هزار نیرو در اختیار داشت ولی یک گلوله هم شلیک نکرد، باید مسئولیتش را بپذیرد. مساله دیگر که باید بررسی شود ، اینست که چه کسی یا کسانی در طراحی توطئه سقوط موصل دست دارند؟ زیرا موصل بدون جنگ و درگیری سقوط کرد در حالی که تعداد نیروهای ارتش کافی بود و 40 هزار نیروی پلیس و 2 لشکر ارتش را مستقر کرده بودیم که این نیروها می توانستند هر نیروئی را شکست بدهند چه برسد به گروه کوچکی از داعش.
 

توطئه سقوط موصل در ترکیه و اتاق عملیات اربیل

وی افزود: سقوط موصل توطئه ای بود که یکی از جنبه های آن توطئه برگزاری تحصن در موصل و الانبار بود.این توطئه توسط بعثی ها و نقشبندیه و افراد موسوم به انقلابیون عشایر و شورای نظامی طراحی شده بود که داعش همدست آنها در این توطئه بود و همه آنها در ترکیه گردهم آمدند و یک اتاق عملیاتی نیز در اربیل داشتند و من هنگامی که گفتم چنین افرادی اتاق عملیاتی در اربیل تشکیل داده اند ، رئیس منطقه کردستان عراق گفت که این افراد ستمدیده هستند و وی به آنها پناه داده است در حالی که چنین افرادی در اربیل جمع می شدند و توطئه می چیدند.

مالکی خاطرنشان کرد: توطئه سقوط موصل به این نحو بود که به نیروهایِ کُرد لشکرها و پلیس ( منظور کُردهای منطقه کردستان عراق است نَه همه کُردها ) دستور داده شد که عقب نشینی کنند و متن این دستور هم اکنون موجود است و کُردها نیز عقب نشینی کردند و اصلاً نجنگیدند زیرا می گفتند که داعش برای جنگیدن با داعش و مالکی آمده است نَه برای جنگیدن با کُردها.

هماهنگی استاندار با داعش و عقب نشینی 85 درصد نیروهای ارتش دریک زمان

نخست وزیرسابق عراق اعلام کرد:سُنی ها نیز به علت نفوذ بعثی ها، مسئولان استانداری، شورای استان، استاندارو مسئولانی دیگر دستور عقب نشینی دریافت کردند و عقب نشینی کردند و در یک زمان 80 تا 85 درصد از نیروهای ارتش عقب نشینی کردند و پلیس هم کاملاً وارد عمل نشد زیرا طرفدار استاندار بود و استاندار هم با داعش هماهنگ بود و فرماندهان لشکرهای سوم و چهارم فرار کردند و افسرانی هم که باقی مانده بودند و قدرت فرماندهی لشکر را نداشتند، عقب نشینی کردند .

مالکی گفت:مسعود بارزانی گفته است که من را از احتمال حمله داعش به موصل مطلع کرده بود ولی گفته بارزانی سرپوش گذاشتن روی دستور عقب نشینی از موصل و نجنگیدن با داعش و توجیه عقب نشینی و خیانت فرماندهان کُرد است زیرا بارزانی هیچگاه با من تماس نگرفت چون من هیچ ارتباط و تماسی با وی ندارم و روابط ما با همدیگر قطع است و من هنگامی که ادعای تماس بارزانی با خودم را رد کردم ، بارزانی گفت که با سفیر آمریکا و سید عمار حکیم تماس گرفته است و مساله اینست که نَه سفیر آمریکا و نَه سید عمار حکیم با من تماس نگرفت.

امتناع بارزانی از همکاری پیشمرگه با ارتش عراق

مالکی افزود: من از مسعود بارزانی خواستم که نیروهای پیشمرگه را به نیروهای ارتش عراق برای حمله به داعش ملحق کند، و از معاون وزیر کشور خواستم که با وزیر امور پیشمرگه تماس بگیرد و وزیر امور پیشمرگه گفت که باید موافقت بارزانی را کسب کند و الآن شب است و فردا صبح جواب می دهدولی صبح گفت که نمی تواند پیشمرگه را به ارتش ملحق کند زیرا منطقه کردستان مشکلاتی با دولت مرکزی دارد که باید حل شود لذا بارزانی هیچ خبری به من (مالکی) درباره احتمال حمله داعش به موصل نداد و حاضر به همکاری پیشمرگه با ارتش نیز نشد . ما از بارزانی خواستیم که با ما همکاری کند ولی مخالفت کرد.

"نوری مالکی" درباره اصلاحات حیدر العبادی نخست وزیر عراق اظهار داشت: اصلاحات بسیار لازم است زیرا اشتباهاتی از گذشته وجود دارد و مشکلات و ابهامات زیادی در قانون اساسی هست که همه این امور مانع ارائه خدمات به مردم و بازسازی عراق شده است؛ هر چند اقداماتی که ما انجام دادیم، زیاد بود ولی اگر منافع شخصی و حزبی نبود، اوضاع عراق هم اکنون بسیار متفاوت بود .

 همکاری مسؤولان محلی نینوا با القاعده و گروه های مسلح

مالکی با بیان اینکه موضوع سقوط موصل مساله جدیدی نیست تأکید کرد: موصل در زمان پل برمر نیز سقوط کرده بود به این دلیل که نیروهای پلیس این شهر خود را در زمان برمر تسلیم کرده بودند و عوامل القاعده و دیگر گروه ها در دفتر استاندار نینوا جمع می‌شدند، و استاندار با خودروهای استانداری مواد غذایی را بین تحصن کنندگان توزیع می‌کرد و داعش و القاعده با اطلاع استاندار از مغازه ها و شرکت ها باج و رشوه می گرفتند.

مالکی افزود: هنگامی که ما به مبارزه با این گرو‌ه‌ها می‌پرداختیم، جار و جنجال به راه می‌انداختند که ارتش شیعی و مجوسی مالکی به سرکوب سُنی ها می پردازد.

 مردم موصل از مسؤولان این شهر ناراضی هستند

مالکی خاطرنشان کرد: من یک بار به شهر موصل رفتم و 3 هزار نفر از آنها (گروه های تروریستی) را بازداشت کردم ولی این اقدام کارساز نبود زیرا مسؤولان شهر با آنان همدست بودند در حالی که ساکنین موصل از مسؤولان شهر خود به من شکایت می کردند .

مسؤول تحقیق درباره سقوط موصل به قتل و آدم ربایی متهم است

نخست وزیر سابق عراق اعلام کرد: متأسفانه فردی به نام حاکم الزاملی مسؤول تحقیق درباره سقوط موصل شده است در حالی که خودش متهم به قتل و آدم ربایی است و این فرد می خواهد که واقعیت ها را وارونه جلوه دهد و در همین راستا گزارشی نوشت و اسامی 10 تا 15 نفر را در آن گنجاند ولی کمیته و مجلس نمایندگان گزارش وی را رد کردند.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

تیپ دهه شصتیِ لیدی گاگا سوژه شد!

تیپ دهه شصتیِ لیدی گاگا سوژه شد!

سریال

سریال "گاندو" حتی رتبه ششم را در پربیننده های تلویزیون کسب نکرد

زوج‌های سینمایی که سرِ صحنه عاشق هم شدند

زوج‌های سینمایی که سرِ صحنه عاشق هم شدند

لطفا، ادعا‌های ریحانه پارسا را بررسی کنید

لطفا، ادعا‌های ریحانه پارسا را بررسی کنید

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: تعطیلی برخی اصناف تهران در موج چهارم کرونا

تصاویر: تعطیلی برخی اصناف تهران در موج چهارم کرونا

۲/۴
تصاویر: عکس های منتخب حیات وحش هفته‎

تصاویر: عکس های منتخب حیات وحش هفته‎

۳/۴
تصاویر: بیمارستان پیامبر اعظم کرمان در وضعیت قرمز کرونایی

تصاویر: بیمارستان پیامبر اعظم کرمان در وضعیت قرمز کرونایی

۴/۴
تصاویر: رونمایی و بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه دستاوردهای سازمان انرژی اتمی ایران

تصاویر: رونمایی و بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه دستاوردهای سازمان انرژی اتمی ایران

ببینید!

ویدیو / مزرعه‌های دنیای آینده + زیرنویس فارسی

ویدیو / عراقچی: توقف همکاری های فنی ایران و آژانس صحت ندارد

ویدیو / جدیدترین حرف‌های علی دایی درباره قهر با علی کریمی

ویدیو / جزییات محدودیت‌های شهرهای قرمز و نارنجی که از شنبه اعمال می‌شود

ویدیو / ماجرای پر کردن بطری‌های شیر با آب / پلیس: ۳ متخلف دستگیر شدند؛ هیچکدام از بطری ها در بین شهروندان توزیع نشده

ویدیو / جزییاتی از واکسن آسترازنکا؛ حریرچی: این واکسن وارد شده به کشور، ساخت کره است، نه انگلیس

ویدیو / رفتار عجیب تشريفات رياست جمهورى تركيه با بالاترين مقام اجرايى اروپا

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

جدول/ افزایش تکان دهنده قیمت ها در ۲۰ روز اخیر

قیمت دلار، امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

پیشنهاد مهم روحانی به رهبر انقلاب درباره FATF

پیشنهاد محرمانه حوزه علمیه برای اصلاح کتابهای درسی مدارس؟

قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

قیمت سکه و طلا، امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

قیمت دلار، امروز ۲۲ فروردین ۱۴۰۰

تصایر: پیاده راه در دست ساخت استاد شجریان در روزهای کرونایی

سال ۷۹ با پنجه بکس به صورتم زدند / دولت بعدی احتمالا دست کسانی‌ست که همه چیز در اختیارشان است / سال ۸۸، فتنه رخ داد، اما نه از سوی میرحسین، بلکه از جانب دیگران / اگر فردی بنیه دار و اصلاح طلب بیاید، قاعدتا شورای نگهبان تاییدش نمی کند / موضوع حجاب می‌تواند در یک پروسه نسبتاً طولانی به آنچه در ابتدای انقلاب گفته شد، بازگردد

قیمت سکه و طلا، امروز ۱۵ فروردین ۱۴۰۰

قیمت سکه پارسیان، امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۰

قیمت دلار، امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۰

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی: اظهارات منتسب به شمخانی درمورد وقایع آبان ۱۳۹۸ تماما کذب است / سوء نیت محمود صادقی محرز است / اظهارات او پیامد‌های کلان امنیتی برای کشور دارد و قابل اغماض نیست

قیمت دلار در بازار آزاد، امروز ۱۵ فروردین۱۴۰۰

قیمت دلار، امروز ۱۵ فروردین ۱۴۰۰

قیمت سکه و طلا، امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۰

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
بازار داغ فروش کارت‌های جعلی واکسیناسیون کرونا توسط کلاهبرداران

بازار داغ فروش کارت‌های جعلی واکسیناسیون کرونا توسط کلاهبرداران

گوشی نوکیا ۴.۲ به روزرسانی اندروید ۱۱ را دریافت کرد

گوشی نوکیا ۴.۲ به روزرسانی اندروید ۱۱ را دریافت کرد

آیا تمرین یوگا می‌تواند درد آرتروز را تسکین دهد؟

آیا تمرین یوگا می‌تواند درد آرتروز را تسکین دهد؟

آیا ربات‌ها دوستان خوبی برای انسان‌ها می‌شوند؟

آیا ربات‌ها دوستان خوبی برای انسان‌ها می‌شوند؟

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

ستاره پرسپولیس باید ۲۰ روز قرنطینه شود

حق شناس: تایید صلاحیت شده ام

دستگاه‌ های دولتی از زمین‌های خود دل می‌کنند!؟

نخست وزیر کره جنوبی وارد تهران شد

قیمت زولیا و بامیه، چند؟

مردم مجوز تردد بین شهری را از فرمانداری‌ها اخذ کنند

بنی گانتس: هرگونه توافق با ایران باید همسو با منافع اسراییل باشد

هادی ساعی از تیم ملی تکواندو جدا شد

کرملین: هیچکس قصد جنگ با اوکراین را ندارد

نخست وزیر کره جنوبی وارد تهران شد

نماینده مجلس: همزمان با مذاکره در وین، شاهد حادثه در نظنز هستیم / باز اعتماد کردیم و ضربه خوردیم

ادعای اسراییل در مورد حادثه نطنز / حمله سایبری کردیم

ایراد مجمع تشخیص به قانون انتخابات ریاست جمهوری

منتظر خیز سنگین تر کرونا در هفته آینده هستیم/ شرایط بدتر می شود

قیمت سکه و طلا، امروز ۲۲ فروردین ۱۴۰۰

قیمت دلار در بازار آزاد، امروز ۲۲ فروردین۱۴۰۰

احتمالا دفتر رهبرانقلاب چهارشنبه را اول رمضان اعلام کند

پیشنهاد مهم روحانی به رهبر انقلاب درباره FATF

نماینده تهران:حادثه ی امروز نطنز بسیار مشکوک به نفوذ و خرابکاری است

فضای بررسی لوایح FATF کارشناسانه‌تر شده است / به تصویب لوایح امیدواریم

قیمت دلار، امروز ۲۲ فروردین ۱۴۰۰

وضعیت آب و هوا، امروز ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ / ادامه بارش‌های بهاری در اغلب استان‌ها تا دوشنبه

مرحله آخر تست انسانی واکسن ایران برکت ظرف ۲ هفته آینده آغاز می‌شود

پلیس: ۲۶ شهروند تهرانی در بهمن ۹۹ به دلیل خاموشی معابر جان باختند

رییس پلیس راهور تهران: از شکایت عنابستانی بی‌خبرم

قیمت بیت کوین از ۶۰ هزار دلار گذشت

محسن هاشمی: آمار فوتی‌های روزانه کرونا در تهران از ۷۰ نفر عبور کرد / کنترل کرونا در گرو واکسیناسیون عمومی است / کشورهایی که مسیر واکسینانسیون را رفته اند، در حال عبور از این پاندمی هستند / باید برای تامین واکسن فکری جدی کرد

ممنوعیت تردد به ۳۹ کشور / وزیر راه: پرواز به انگلیس همچنان ممنوع است

سخنگوی ستاد کرونا: شرایط فعلی کرونا از آبان گذشته هم بدتر است / این طور نیست که در واکسیناسیون عقب‌تر از دیگر کشورها باشیم؛ در مصر، ۶۰ هزار واکسن زده شده و عربستان ۱۲ درصد مردم خود را واکسینه کرده

صالحی: سالن مونتاژ سانتریفیوژ‌های ما را دشمن ۱۰ ماه پیش منفحر کرد؛ سالنی را به صورت موقت برپا کرده ایم / در تهیه واکسن کرونا، یکی از ابزار‌های موردنیاز، سانتریفیوژ است / اگر برقمان را صادر کنیم، از دولت بودجه نمی‌خواهیم / رئیس جمهور، اجازه بستن قرارداد با چین برای ساخت ۲ راکتور ۱۰۰ مگاواتی را صادر کرده

روسیه: در حال ساخت پنجمین واکسن کرونا هستیم

عراقچی: بزرگترین مانع احیای برجام عدم تمایل آمریکا به توقف تحریم‌های دوره ترامپ است / ما در مسیر درستی حرکت می کنیم اما این کار آسان نخواهد بود / تصمیم گرفته‌ایم مستقیماً به وضعیت نهایی برویم

کاخ سفید: تحریم‌های کره شمالی، علیه مردم این کشور نیست / مشکلات زندگی در این کشور ناشی از اقدام‌های دولتشان است

ارسال لايحه دوفوريتی به مجلس برای دائمی كردن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

جدول/ افزایش تکان دهنده قیمت ها در ۲۰ روز اخیر

توصیه شورای سردبیری نیویورک تایمز به بایدن در مورد برجام

سازمان غذا و دارو: فاز ۳ مطالعه واکسن برکت تا خرداد تمام می شود؛ ۱.۵میلیون دوز آماده تزریق به مردم است / واکسن رازی در شهریور وارد چرخه توزیع می‌شود

انتشار کلیپی از فروش اضافه بلیت و نبود صندلی در پرواز آبادان ـ مشهد / ایرلاین ایر قشم: از منتشر کننده فیلم شکایت می‌کنیم!

ماجرای ارسال نامه موحدی کرمانی به کاندیدا‌های اصولگرا

آرشیو
وبگردی

عکسی که وزن آن بسیار بالاست!

اشک پشیمانی قاتل ۱۷ساله

اولین روزی که فرگوسن سرمربی منچستر شد/عکس

شهوت، آبرو، شهرت؛ به بهانه ادعای اخیر ریحانه پارسا

تیپ دهه شصتیِ لیدی گاگا سوژه شد!

یک پلتفرم چینی اسکار را سانسور کرد

چرا سنگ مزار بانوی هنرمند هنوز نصب نشده است؟

پیام دهکردی به کرونا مبتلا شد

لوگوی پرماجرای سریال جدید افخمی

فرهاد اصلانی، راویتگر سحرهای ماه مبارک در رادیو

زوج‌های سینمایی که سرِ صحنه عاشق هم شدند

طولانی‌ترین ناخن‌های دنیا، بالاخره کوتاه شد!

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۲۲۱۴۱۳
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۷ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
صفحه نخست >> سیاست
پ

ناگفته‌ های نوری المالکی درباره سقوط موصل

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 نوری مالکی نخست وزیر پیشین عراق گزارش کمیته سقوط موصل را سیاسی، غیرکارشناسی و نامعتبر اعلام و "حاکم الزامی " رئیس این کمیته را به قتل و آدم ربائی متهم و ناگفته هایی در باره سقوط موصل بیان کرد.

نوری مالکی که به تهران سفر کرده است روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با شبکه خبری العالم ، گفت: سقوط شهر موصل توطئه ای کُردی – منطقه ای بود که طرف های داخلی و بین المللی در آن دست داشتند و عامل مستقیم سقوط این شهر فرماندهان نظامی و امنیتی هستند که از میدان جنگ فرار کردند در حالی که نیروها و تسلیحات کافی برای مقابله با داعش در اختیار داشتند.  

وی افزود: اولاً کمیته سقوط موصل گزارشی برای متهم کردن هیچ فردی صادر نکرده است بلکه برخی اعضای این کمیته با انگیزه های سیاسی و به علت اختلافاتی که با دیگران دارند، خواستند پیش نویس گزارشی یا مشابهش را بنویسند یا نوشتند ولی کمیته و مجلس نمایندگان آن را رد کرد لذا کمیته هیچ فردی را متهم نکرده است و سرانجام این مساله به دستگاه قضائی محول شد.

رئیس ائتلاف دولت قانون گفت: ثانیاً این کمیته به علت سیاسی کاری و ایجاد اختلافاتی در بین اعضای آن جنبه حرفه ای و کارشناسی خود را از دست داد و اینجا باید پرسید که آیا در موصل نیروهای کافی نبود؟ اسلحه نبود؟ سیاسی کردن کمیته تحقیقات را به بیراهه می کشاند.

مالکی بیان کرد: ما در آن زمان کمیته ای تشکیل دادیم که این کمیته برخی از فرماندهان و افسران را عامل سقوط موصل معرفی کرد. به عنوان مثال فرمانده لشکر سوم که پیش از حمله داعش عقب نشینی کرد و لشکر خود را تنها گذاشت ، باید مسئولیت خود در سقوط موصل را بپذیرد.

نقش فرمانده لشکر چهارم در سقوط موصل

نخست وزیر پیشین عراق افزود: فرمانده لشکر چهارم که این هم کُرد است، لشکر خود را ترک کرد، داعش وارد تکریت شد و جنایت اسپایکر به علت عقب نشینی فرمانده لشکر چهارم و فروپاشی این لشکر اتفاق افتاد که این فرمانده هم باید مسئولیت این جنایت را بپذیرد.

مالکی اعلام کرد: رئیس پلیس نیز که 40 هزار نیرو در اختیار داشت ولی یک گلوله هم شلیک نکرد، باید مسئولیتش را بپذیرد. مساله دیگر که باید بررسی شود ، اینست که چه کسی یا کسانی در طراحی توطئه سقوط موصل دست دارند؟ زیرا موصل بدون جنگ و درگیری سقوط کرد در حالی که تعداد نیروهای ارتش کافی بود و 40 هزار نیروی پلیس و 2 لشکر ارتش را مستقر کرده بودیم که این نیروها می توانستند هر نیروئی را شکست بدهند چه برسد به گروه کوچکی از داعش.
 

توطئه سقوط موصل در ترکیه و اتاق عملیات اربیل

وی افزود: سقوط موصل توطئه ای بود که یکی از جنبه های آن توطئه برگزاری تحصن در موصل و الانبار بود.این توطئه توسط بعثی ها و نقشبندیه و افراد موسوم به انقلابیون عشایر و شورای نظامی طراحی شده بود که داعش همدست آنها در این توطئه بود و همه آنها در ترکیه گردهم آمدند و یک اتاق عملیاتی نیز در اربیل داشتند و من هنگامی که گفتم چنین افرادی اتاق عملیاتی در اربیل تشکیل داده اند ، رئیس منطقه کردستان عراق گفت که این افراد ستمدیده هستند و وی به آنها پناه داده است در حالی که چنین افرادی در اربیل جمع می شدند و توطئه می چیدند.

مالکی خاطرنشان کرد: توطئه سقوط موصل به این نحو بود که به نیروهایِ کُرد لشکرها و پلیس ( منظور کُردهای منطقه کردستان عراق است نَه همه کُردها ) دستور داده شد که عقب نشینی کنند و متن این دستور هم اکنون موجود است و کُردها نیز عقب نشینی کردند و اصلاً نجنگیدند زیرا می گفتند که داعش برای جنگیدن با داعش و مالکی آمده است نَه برای جنگیدن با کُردها.

هماهنگی استاندار با داعش و عقب نشینی 85 درصد نیروهای ارتش دریک زمان

نخست وزیرسابق عراق اعلام کرد:سُنی ها نیز به علت نفوذ بعثی ها، مسئولان استانداری، شورای استان، استاندارو مسئولانی دیگر دستور عقب نشینی دریافت کردند و عقب نشینی کردند و در یک زمان 80 تا 85 درصد از نیروهای ارتش عقب نشینی کردند و پلیس هم کاملاً وارد عمل نشد زیرا طرفدار استاندار بود و استاندار هم با داعش هماهنگ بود و فرماندهان لشکرهای سوم و چهارم فرار کردند و افسرانی هم که باقی مانده بودند و قدرت فرماندهی لشکر را نداشتند، عقب نشینی کردند .

مالکی گفت:مسعود بارزانی گفته است که من را از احتمال حمله داعش به موصل مطلع کرده بود ولی گفته بارزانی سرپوش گذاشتن روی دستور عقب نشینی از موصل و نجنگیدن با داعش و توجیه عقب نشینی و خیانت فرماندهان کُرد است زیرا بارزانی هیچگاه با من تماس نگرفت چون من هیچ ارتباط و تماسی با وی ندارم و روابط ما با همدیگر قطع است و من هنگامی که ادعای تماس بارزانی با خودم را رد کردم ، بارزانی گفت که با سفیر آمریکا و سید عمار حکیم تماس گرفته است و مساله اینست که نَه سفیر آمریکا و نَه سید عمار حکیم با من تماس نگرفت.

امتناع بارزانی از همکاری پیشمرگه با ارتش عراق

مالکی افزود: من از مسعود بارزانی خواستم که نیروهای پیشمرگه را به نیروهای ارتش عراق برای حمله به داعش ملحق کند، و از معاون وزیر کشور خواستم که با وزیر امور پیشمرگه تماس بگیرد و وزیر امور پیشمرگه گفت که باید موافقت بارزانی را کسب کند و الآن شب است و فردا صبح جواب می دهدولی صبح گفت که نمی تواند پیشمرگه را به ارتش ملحق کند زیرا منطقه کردستان مشکلاتی با دولت مرکزی دارد که باید حل شود لذا بارزانی هیچ خبری به من (مالکی) درباره احتمال حمله داعش به موصل نداد و حاضر به همکاری پیشمرگه با ارتش نیز نشد . ما از بارزانی خواستیم که با ما همکاری کند ولی مخالفت کرد.

"نوری مالکی" درباره اصلاحات حیدر العبادی نخست وزیر عراق اظهار داشت: اصلاحات بسیار لازم است زیرا اشتباهاتی از گذشته وجود دارد و مشکلات و ابهامات زیادی در قانون اساسی هست که همه این امور مانع ارائه خدمات به مردم و بازسازی عراق شده است؛ هر چند اقداماتی که ما انجام دادیم، زیاد بود ولی اگر منافع شخصی و حزبی نبود، اوضاع عراق هم اکنون بسیار متفاوت بود .

 همکاری مسؤولان محلی نینوا با القاعده و گروه های مسلح

مالکی با بیان اینکه موضوع سقوط موصل مساله جدیدی نیست تأکید کرد: موصل در زمان پل برمر نیز سقوط کرده بود به این دلیل که نیروهای پلیس این شهر خود را در زمان برمر تسلیم کرده بودند و عوامل القاعده و دیگر گروه ها در دفتر استاندار نینوا جمع می‌شدند، و استاندار با خودروهای استانداری مواد غذایی را بین تحصن کنندگان توزیع می‌کرد و داعش و القاعده با اطلاع استاندار از مغازه ها و شرکت ها باج و رشوه می گرفتند.

مالکی افزود: هنگامی که ما به مبارزه با این گرو‌ه‌ها می‌پرداختیم، جار و جنجال به راه می‌انداختند که ارتش شیعی و مجوسی مالکی به سرکوب سُنی ها می پردازد.

 مردم موصل از مسؤولان این شهر ناراضی هستند

مالکی خاطرنشان کرد: من یک بار به شهر موصل رفتم و 3 هزار نفر از آنها (گروه های تروریستی) را بازداشت کردم ولی این اقدام کارساز نبود زیرا مسؤولان شهر با آنان همدست بودند در حالی که ساکنین موصل از مسؤولان شهر خود به من شکایت می کردند .

مسؤول تحقیق درباره سقوط موصل به قتل و آدم ربایی متهم است

نخست وزیر سابق عراق اعلام کرد: متأسفانه فردی به نام حاکم الزاملی مسؤول تحقیق درباره سقوط موصل شده است در حالی که خودش متهم به قتل و آدم ربایی است و این فرد می خواهد که واقعیت ها را وارونه جلوه دهد و در همین راستا گزارشی نوشت و اسامی 10 تا 15 نفر را در آن گنجاند ولی کمیته و مجلس نمایندگان گزارش وی را رد کردند.
قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"