دوشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ | Monday, 19 April 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
دوشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ | Monday, 19 April 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
تماشا کنید: کاندیدای دقیقه ۹۰؟ / لاریجانی چه تصمیم در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ خواهد گرفت؟

تماشا کنید: کاندیدای دقیقه ۹۰؟ / لاریجانی چه تصمیم در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ خواهد گرفت؟

ویدیو / ربات‌ها جای مشاوران اقتصادی را می‌گیرند؟ +زیرنویس فارسی

ویدیو / ربات‌ها جای مشاوران اقتصادی را می‌گیرند؟ +زیرنویس فارسی

ویدیو / جزئیات و علت درگذشت محمد حجازی، جانشین فرماندهی نیروی‌قدس سپاه از زبان سخنگوی سپاه پاسداران

ویدیو / جزئیات و علت درگذشت محمد حجازی، جانشین فرماندهی نیروی‌قدس سپاه از زبان سخنگوی سپاه پاسداران

ویدیو / سخنگوی ستاد کرونا: محدودیت‌های کرونایی هوشمند می‌شود

ویدیو / سخنگوی ستاد کرونا: محدودیت‌های کرونایی هوشمند می‌شود

ویدیو / خوشحالی حسن یزدانی پس از رسیدن به مدال طلا آسیا

ویدیو / خوشحالی حسن یزدانی پس از رسیدن به مدال طلا آسیا

ویدیو / ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله

ویدیو / ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله

کد خبر: ۲۲۱۵۶۹
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۴ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
صفحه نخست >> سیاست
پ

بیکار دیپلمه کمیاب شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مقامات وزارت کار می‌گویند با وجود جدی بودن مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، اما بازار کار دیپلمه‌ها و تحصیلات پایین‌تر از آن خوب بوده و هم اکنون عرضه نیرو در این بخش از تقاضا پایین‌تر است.

به گزارش مهر، سال‌های زیادی است که بازار کار از رمق افتاده و کارفرمایان میلی به جذب نیروی کار جدید ندارند، آنها تلاش می کنند با کمترین تعداد نیروی کار اموراتشان را به سرانجام برسانند، از هزینه اضافه در بخش نیروی انسانی بپرهیزند و تا جایی که ممکن است به سراغ نیروهای تازه وارد بازار کار نروند.

سیاست‌های زیادی در طول یکی دو دهه اخیر از سوی دولت‌ها برای ایجاد تحرک در بازار کار اتخاذ شده است که می توان به طرح پرداخت وام‌های خوداشتغالی، اجرای طرح ایجاد و حمایت از بنگاه های کوچک و زودبازده، طرح مشاغل خانگی و مواردی از این دست اشاره کرد.

دولت‌ها می خواستند در زمانی که مسئولیت امور را در دست داشتند، ردی از خود در بازار کار ایران به جا بگذارند؛ غافل از اینکه اساسا سیاست‌گذاری در بازار کار برای مقابله با بیکاری و حل معضل اشتغال به ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، قطعا نمی تواند با دستور، ابلاغیه، اختصاص منابع بانکی و یا به صورت ضربتی شکل بگیرد.

حل بیکاری دستور بردار نیست
در واقع اشتغال ضربتی می تواند به همان سرعتی که ایجاد می شود، نابود شود که مانند آن را در زمان اجرای طرح مسکن مهر دیدیم. دولت در آن سالها اعلام کرده بود ۵۰۰ هزار شغل از طریق اجرای طرح مسکن مهر در کشور ایجاد شده است اما عمر این مشاغل بسیار کوتاه بود و با اتمام و یا نیمه کاره ماندن طرح‌های ساخت مسکن، اشتغال در این حوزه نیز به آسانی نابود شد.

به عقیده کارشناسان، اشتغال حاصل یک فرآیند حساب شده، دقیق و برنامه ای طولانی مدت است که می‌تواند در بستر سرمایه گذاری مناسب، تحقق رشد مثبت اقتصادی و همچنین رونق فضای کسب و کار ایجاد شود. قطع به یقین تصمیمات احساسی و خلق الساعه از سوی دولت‌ها هرگز نمی تواند راهگشای حل معضل بیکاری در بازار کار ایران باشد.

نمی توان انتظار داشت دولت بنشیند در حضور وزرا تصمیم بگیرد که تا فلان زمان باید فلان مقدار اشتغال ایجاد شود، در واقع هدف‌گذاری بدون مهیا بودن ابزارهای آن، نتیجه ای جز شکست در بر نخواهد داشت؛ چنانچه در سال‌های اخیر مشاهده شد که آمارهای میلیونی اعلام شده در اشتغال زایی با گزارش‌های بیکاری مرکز آمار، تفاوت فاحشی داشته است.

کارشناسان می پرسیدند اگر چند میلیون شغل در کشور ایجاد شده چرا آثار آن در گزارش‌های فصلی و سالیانه بیکاری ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران دیده نشد؟ مگر خروجی عملکرد مثبت دولت در بازار کار نباید در آمارها دیده شود؟ چگونه است که ادعا می‌شد ۷ میلیون فرصت شغلی در کشور ایجاد شده اما بیکاری همچنان دغدغه اول بسیاری از خانواده ها است؟

چرا طرح‌های اشتغالی شکست می‌خورند؟
حالا شرایط تغییر کرده و دولت تدبیر و امید می گوید قصدی برای ارائه آمارهای جعلی در بازار کار ندارد و می خواهد برای حل معضل بیکاری جوانان کاری بکند؛ هرچند این وعده مهم تاکنون چندان موفقیت آمیز نبوده است اما انتظار می رود با فراهم شدن زیرساخت‌ها و ادامه روند رشد مثبت اقتصادی، بالاخره پس از سال‌ها، بازار کار کشور شاداب شود.

هم اکنون از مسائل فعلی و جدی بازار کار ایران، بیکاری بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی است که به عنوان یک معضل مهم جویندگان شغل را می آزارد. تا همین یکی دو دهه پیش تصور این بود که اگر فردی بخواهد آسان‌تر و قوی تر وارد بازار کار شود و آینده شغلی روشن تری داشته باشد، قطعا باید مسیر دانشگاه ها را طی کند و حتما چند سالی را در کلاس های دانشگاه گذرانده باشد.

اما حالا اوضاع برعکس شده و بازار کار پاسخی به درخواست‌های شغلی صدها هزار فارغ التحصیل دانشگاهی و به روایت‌هایی تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار فارغ التحصیل جوان دانشگاهی نمی دهد و اغلب تقاضاهای شغلی این گروه ها با جواب منفی کارفرمایان مواجه می شود.

محمد اکبرنیا مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار در گفتگو با مهر در این باره گفت: از سیاست‌های وزارتخانه ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای نیروی کار و برنامه ریزی در این زمینه است. دولت به دنبال این است که راهکارهایی را اتخاذ کند که نوعی تعادل در عرضه و تقاضای نیروی کار در کشور ایجاد شود.

سیاست‌های جدید دولت در بازار کار
این مقام مسئول در وزارت کار اظهارداشت: عدم زمینه های ایجاد اشتغال در کشور و تشویق خانواده ها به ارتقای سطح تحصیلات تکمیلی فرزندان باعث ایجاد خیل عظیمی از بیکاران فارغ التحصیل دانشگاهی در کشور شده است.

اکبرنیا با تاکید بر اینکه با وجود اوضاع نابسامان اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، بازار کار دیپلمه ها و پایین تر از آن خوب است و معمولا اشتغال افراد در این سطح، مشکل خاصی ندارد. شرایط به نحوی است که هم اکنون به ویژه در شهرهای بزرگ و از سوی بنگاه ها تقاضا برای جذب نیروی دیپلمه و حتی فوق دیپلم وجود دارد، اما متقاضی به اندازه کافی در بازار نیست.

وی خاطرنشان کرد: اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی نیازمند سیاست‌گذاری‌های خاص خود است و بخش مهمی از مشکلات بیکاری کارجویان جوان را می توان با انجام سرمایه گذاری‌های مناسب حل کرد. دولت این شرایط را در حال فراهم کردن است و امیدواریم توافق هسته ای به نتیجه نهایی برسد که بتوان رونق و تحرک جدیدی را در اقتصاد شاهد بود.

مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار تصریح کرد: از سویی دستگاه ها نیز باید از سیاست‌های بازار کار کشور حمایت کنند و برنامه در مسیری قرار بگیرد که مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار داده اند.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

انتقاد از صداوسیما به خاطر سریال مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی/ به طور مبتذل از جذابیت های جنسی استفاده شده

انتقاد از صداوسیما به خاطر سریال مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی/ به طور مبتذل از جذابیت های جنسی استفاده شده

تیپ اروپایی افسانه پاکرو

تیپ اروپایی افسانه پاکرو

سینی غذای زیبای بهنوش بختیاری + عکس

سینی غذای زیبای بهنوش بختیاری + عکس

سحر قریشی با لباس نظامی + عکس

سحر قریشی با لباس نظامی + عکس

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: نور پردازی به مناسبت روز جهانی بیماران هموفیلی

تصاویر: نور پردازی به مناسبت روز جهانی بیماران هموفیلی

۲/۴
تصاویر: وضعیت روستاهای منطقه زلزله زده بندر گناوه

تصاویر: وضعیت روستاهای منطقه زلزله زده بندر گناوه

۳/۴
تصاویر: رژه روز ارتش در پایگاه هوایی شهید نوژه

تصاویر: رژه روز ارتش در پایگاه هوایی شهید نوژه

۴/۴
تصاویر: دیدار وزیر خارجه صربستان با رییس جمهور

تصاویر: دیدار وزیر خارجه صربستان با رییس جمهور

ببینید!

تماشا کنید: پدیده وحدت شکن / آیا سعید محمد برنامه اصولگرایان برای ائتلاف در انتخابات ۱۴۰۰ را به هم می‌زند؟

تماشا کنید: «من را ببینید» / درباره ی فریدون عباسی، مرد حاشیه های هزینه ساز

ویدیو / سرنوشت دختر استالین + زیرنویس فارسی

تماشا کنید: در مسیر هاشمی / سیدحسن خمینی می خواهد «رئیس جمهور ساز» باشد

ویدیو / سخنگوی ستاد کرونا: محدودیت‌ها تا پایان هفته تمدید شد / میزان رعایت پروتکل‌ها خوب نیست

ویدیو / ماجرای عجیب؛ ۶۰ میلیون پول رهن خانه خرج بازی آنلاین شد!

ویدیو/ روحانی: بعضی‌ها تا آخر هم منظور ما از ۱۰۰ روز را نفهمیدند

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

سردار حجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه درگذشت

ویدیو / جزئیات و علت درگذشت محمد حجازی، جانشین فرماندهی نیروی‌قدس سپاه از زبان سخنگوی سپاه پاسداران

بازداشت پدر ۵۲ ساله و پسر ۲۲ ساله سازنده کلیپ ساختگی «سیلی به یک روحانی»

۹ کاندیدای اصلی اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شدند

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۰

تصمیم جدید بورسی؛ اجرای اصلاح دستورالعمل رفع گره معاملاتی متوقف شد / افزایش حجم معاملات در ۵ روز از ۵ درصد به ۲۰۰ درصد

سعید محمد: خودم را اصلح می‌دانم / رئیسی گفت که به انتخابات ورود نمی‌کند / شورای وحدت از من دعوت کرده اما شورای ائتلاف نه / نحوه اجماع را براساس نظرسنجی انجام خواهیم داد نه تحمیل اشخاص / در ستاد ما خیلی‌ها دلی کار می‌کنند؛ پول دادن‌ها اتهام است / در بحث مدیریت صاحب سبک و دارای رتبه‌های بین‌المللی هستم

حمله احمدی نژاد به مذاکرات وین: چه کسی به شما اجازه مذاکره داده؟ / از آن طرف دنیا تأسیسات ما را منفجر می‌کنند و بعد شما می‌خواهید برای مذاکره بروید؟

متن کامل فتوای حضرت آیت الله سیستانی درباره روزه در شرایط کرونا

تصاویری جدید از آیفون ۱۳ قرمز منتشر شد

رضا کریمی، عامل خرابکاری در نظنز، قبل از حادثه به خارج از کشور گریخته

سردار حجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه درگذشت

قیمت دلار، امروز ۲۵ فروردین ۱۴۰۰

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۰

ویدیو / جزئیات و علت درگذشت محمد حجازی، جانشین فرماندهی نیروی‌قدس سپاه از زبان سخنگوی سپاه پاسداران

اسما جانشین بشار می شود؟ / همسر بشار چگونه پس از درگذشت همسر حافظ اسد قدرت گرفت؟ / اسما می خواهد از دمشق یک دبی بسازد

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
گوشی  گلکسی M۳۲ با باتری ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی در راه است

گوشی  گلکسی M۳۲ با باتری ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی در راه است

این رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

این رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد

کاهش وزن همیشه به معنای سلامتی نیست!

کاهش وزن همیشه به معنای سلامتی نیست!

منتظر نسل جدید گوشی‌های هوشمند با دوربین زیر نمایشگر  باشید

منتظر نسل جدید گوشی‌های هوشمند با دوربین زیر نمایشگر  باشید

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

سازمان غذا و دارو: واکسیناسیون پولی کرونا هم در کشور خواهیم داشت / افرادی که برای تزریق واکسن عجله دارند می‌توانند خارج از اولویت به داروخانه مراجعه کنند و واکسن بخرند

اتحادیه اروپا: نشست کمیسیون مشترک برجام فردا ادامه می یابد

تیراندازی در محلی که مکرون از آن بازدید کرد

تعداد کرونایی‌های النصر به ۹ نفر رسید

پوتین دعوت بایدن برای حضور در نشست آب‌وهوایی را پذیرفت

بازگشت کالدرون به فوتبال ایران

مخالفت نتانیاهو با اعطای نخست وزیری به نفتالی بنت: باید انتخابات مستقیم برگزار شود؛ بی خردی است او مسئول شود

تماشا کنید: کاندیدای دقیقه ۹۰؟ / لاریجانی چه تصمیم در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ خواهد گرفت؟

قسمت ۵/ ماجرای دل‌خراشِ فرزندانِ نخستین حاجیِ کوچه حاجی‌ها

سازمان غذا و دارو: واکسیناسیون پولی کرونا هم در کشور خواهیم داشت / افرادی که برای تزریق واکسن عجله دارند می‌توانند خارج از اولویت به داروخانه مراجعه کنند و واکسن بخرند

اتحادیه اروپا: نشست کمیسیون مشترک برجام فردا ادامه می یابد

مخالفت نتانیاهو با اعطای نخست وزیری به نفتالی بنت: باید انتخابات مستقیم برگزار شود؛ بی خردی است او مسئول شود

تماشا کنید: کاندیدای دقیقه ۹۰؟ / لاریجانی چه تصمیم در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ خواهد گرفت؟

حریرچی: ۴۲ هزار و ۵۰۰ بیمار کرونایی قرنطینه را شکستند؛ این افراد مانند تروریست انتحاری هستند

اعلام رنگ‌بندی جدید کرونا در کشور / ۳۰۱ شهر در وضعیت قرمز؛ اعلام رنگ قرمز تیره‌تر در نقشه جدید

وال‌استریت ژورنال: گفتگوهای فنی ایران و آژانس در وین آغاز شده است

انتشار فیلمی از وجود واکسن فایزر در ایران / سازمان غذا و دارو: شاید فیلم در کشور پر نشده باشد؛ شاید قاچاق باشد

سردار فلاح زاده جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه شد

روحانی: خیلی حرف‌ها در گوشه و کنار بیان می‌شود که چرا فلان کار انجام نشد؛ ما سه سال در یک جنگ تمام عیار اقتصادی بودیم / امروز دنیا قبول دارد که ما ایستادگی کردیم و نشکستیم/ مگر می‌شود در جنگ باشید و شهید و زخمی نداشته باشد

رایزنی روسیه و آمریکا در وین درباره احیای برجام و لغو تحریم‌های ایران

جوزپ بورل: بارقه‌هایی از پیشرفت در مذاکرات وین مشاهده شده / مذاکرات از مرحله کلی وارد مراحل جزئی‌تر نظیر چگونگی رفع تحریم‌ها و پایبندی به توافق هسته‌ای شدند / هر دو طرف حسن نیت واقعی برای رسیدن به توافق دارند

جهانگیری: پیش بینی ها تورم ونزوئلایی در ایران بود اما تورم در ۳۶ درصد متوقف شد

تکذیب نامه‌ی برخی سیاسیون و فرماندهان نظامی برای عدم کاندیداتوری رئیسی

معاون بورل: آمریکا در حال بازگشت به برجام و اجرای آن است

برلین: در مذاکرات وین شاهد پیشرفت و حرکت رو به جلو هستیم

راهبرد C اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای ایران چیست؟ / عاموس یادلین: ایران می‌تواند اورانیوم کافی برای ۲ یا ۳ بمب اتمی را به سرعت بسازد

نماینده مجلس: رایزنی قالیباف با آملی لاریجانی درباره قانون انتخابات

عضو هیات رئیسه: مجلس به دلیل کرونا دو هفته تعطیل است

ارزش سهام عدالت، امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۰

بلومبرگ: نشانه‌های نرمش در وین پدیدار شده

شاخص کل بورس، امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۰

قیمت دلار و یورو در بازر آزاد، امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۰

قیمت طلا و سکه، امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۰

قیمت سکه پارسیان، امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۰

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ / تردد روان در جاده‌های شمال

وضعیت آب و هوا، امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ / دمای هوا در سواحل خزر تا ۱۰ درجه گرم می‌شود

پاسخ مسئول سازمان «اوج» به بنیاد «روایت فتح»: تهدید به پیگیری قضایی کرده‌اند؛ ما را از چه می‌ترسانند؟ / عقل سلیم حکم می‌کرد آثار در حالِ نابودی «آرشیو روایت فتح» در چند نقطه نگهداری و بازسازی شود / اگر کم عقلیِ برخی همسنگرانم نبود، لال می‌شدم

عضو هیات رئیسه مجلس: هیچ طرح استیضاحی برای وزیر بهداشت اعلام وصول نشده

آرشیو
وبگردی

محمدرضا داودنژاد: برای دستمزدهای آنچنانی باید به چیزهایی تن دهی که من ندادم

درگیری مرگبار در نظام‌آباد/ قتل ۳ جوان به دست گل‌فروشان

افتتاحیه پرهزینه جیمزباند در لندن

دستمزد ۱۸ میلیاردی گلزار برای هفت خوان؟

فرار دیوانه‌وار خودرو به دلیل دستکاری پلاک در تهران / دستگیری راننده متخلف با شلیک پلیس

تیپ اروپایی افسانه پاکرو

سحر قریشی با لباس نظامی + عکس

سعید آقاخانی به کرونا مبتلا شد

راز مرگ زن جوان در خانه مرد همسایه

بهزاد فراهانی چه جمله ای به خسروگلسرخی گفت که خوشش نیامد؟

دلیل اصلی مرگ کشتی‌گیر ایرانی مشخص شد

«سگ زرد»، و مرد میانسالی که دست به جنایت می‌زند

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۲۲۱۵۶۹
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۴ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
صفحه نخست >> سیاست
پ

بیکار دیپلمه کمیاب شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مقامات وزارت کار می‌گویند با وجود جدی بودن مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، اما بازار کار دیپلمه‌ها و تحصیلات پایین‌تر از آن خوب بوده و هم اکنون عرضه نیرو در این بخش از تقاضا پایین‌تر است.

به گزارش مهر، سال‌های زیادی است که بازار کار از رمق افتاده و کارفرمایان میلی به جذب نیروی کار جدید ندارند، آنها تلاش می کنند با کمترین تعداد نیروی کار اموراتشان را به سرانجام برسانند، از هزینه اضافه در بخش نیروی انسانی بپرهیزند و تا جایی که ممکن است به سراغ نیروهای تازه وارد بازار کار نروند.

سیاست‌های زیادی در طول یکی دو دهه اخیر از سوی دولت‌ها برای ایجاد تحرک در بازار کار اتخاذ شده است که می توان به طرح پرداخت وام‌های خوداشتغالی، اجرای طرح ایجاد و حمایت از بنگاه های کوچک و زودبازده، طرح مشاغل خانگی و مواردی از این دست اشاره کرد.

دولت‌ها می خواستند در زمانی که مسئولیت امور را در دست داشتند، ردی از خود در بازار کار ایران به جا بگذارند؛ غافل از اینکه اساسا سیاست‌گذاری در بازار کار برای مقابله با بیکاری و حل معضل اشتغال به ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، قطعا نمی تواند با دستور، ابلاغیه، اختصاص منابع بانکی و یا به صورت ضربتی شکل بگیرد.

حل بیکاری دستور بردار نیست
در واقع اشتغال ضربتی می تواند به همان سرعتی که ایجاد می شود، نابود شود که مانند آن را در زمان اجرای طرح مسکن مهر دیدیم. دولت در آن سالها اعلام کرده بود ۵۰۰ هزار شغل از طریق اجرای طرح مسکن مهر در کشور ایجاد شده است اما عمر این مشاغل بسیار کوتاه بود و با اتمام و یا نیمه کاره ماندن طرح‌های ساخت مسکن، اشتغال در این حوزه نیز به آسانی نابود شد.

به عقیده کارشناسان، اشتغال حاصل یک فرآیند حساب شده، دقیق و برنامه ای طولانی مدت است که می‌تواند در بستر سرمایه گذاری مناسب، تحقق رشد مثبت اقتصادی و همچنین رونق فضای کسب و کار ایجاد شود. قطع به یقین تصمیمات احساسی و خلق الساعه از سوی دولت‌ها هرگز نمی تواند راهگشای حل معضل بیکاری در بازار کار ایران باشد.

نمی توان انتظار داشت دولت بنشیند در حضور وزرا تصمیم بگیرد که تا فلان زمان باید فلان مقدار اشتغال ایجاد شود، در واقع هدف‌گذاری بدون مهیا بودن ابزارهای آن، نتیجه ای جز شکست در بر نخواهد داشت؛ چنانچه در سال‌های اخیر مشاهده شد که آمارهای میلیونی اعلام شده در اشتغال زایی با گزارش‌های بیکاری مرکز آمار، تفاوت فاحشی داشته است.

کارشناسان می پرسیدند اگر چند میلیون شغل در کشور ایجاد شده چرا آثار آن در گزارش‌های فصلی و سالیانه بیکاری ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران دیده نشد؟ مگر خروجی عملکرد مثبت دولت در بازار کار نباید در آمارها دیده شود؟ چگونه است که ادعا می‌شد ۷ میلیون فرصت شغلی در کشور ایجاد شده اما بیکاری همچنان دغدغه اول بسیاری از خانواده ها است؟

چرا طرح‌های اشتغالی شکست می‌خورند؟
حالا شرایط تغییر کرده و دولت تدبیر و امید می گوید قصدی برای ارائه آمارهای جعلی در بازار کار ندارد و می خواهد برای حل معضل بیکاری جوانان کاری بکند؛ هرچند این وعده مهم تاکنون چندان موفقیت آمیز نبوده است اما انتظار می رود با فراهم شدن زیرساخت‌ها و ادامه روند رشد مثبت اقتصادی، بالاخره پس از سال‌ها، بازار کار کشور شاداب شود.

هم اکنون از مسائل فعلی و جدی بازار کار ایران، بیکاری بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی است که به عنوان یک معضل مهم جویندگان شغل را می آزارد. تا همین یکی دو دهه پیش تصور این بود که اگر فردی بخواهد آسان‌تر و قوی تر وارد بازار کار شود و آینده شغلی روشن تری داشته باشد، قطعا باید مسیر دانشگاه ها را طی کند و حتما چند سالی را در کلاس های دانشگاه گذرانده باشد.

اما حالا اوضاع برعکس شده و بازار کار پاسخی به درخواست‌های شغلی صدها هزار فارغ التحصیل دانشگاهی و به روایت‌هایی تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار فارغ التحصیل جوان دانشگاهی نمی دهد و اغلب تقاضاهای شغلی این گروه ها با جواب منفی کارفرمایان مواجه می شود.

محمد اکبرنیا مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار در گفتگو با مهر در این باره گفت: از سیاست‌های وزارتخانه ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای نیروی کار و برنامه ریزی در این زمینه است. دولت به دنبال این است که راهکارهایی را اتخاذ کند که نوعی تعادل در عرضه و تقاضای نیروی کار در کشور ایجاد شود.

سیاست‌های جدید دولت در بازار کار
این مقام مسئول در وزارت کار اظهارداشت: عدم زمینه های ایجاد اشتغال در کشور و تشویق خانواده ها به ارتقای سطح تحصیلات تکمیلی فرزندان باعث ایجاد خیل عظیمی از بیکاران فارغ التحصیل دانشگاهی در کشور شده است.

اکبرنیا با تاکید بر اینکه با وجود اوضاع نابسامان اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، بازار کار دیپلمه ها و پایین تر از آن خوب است و معمولا اشتغال افراد در این سطح، مشکل خاصی ندارد. شرایط به نحوی است که هم اکنون به ویژه در شهرهای بزرگ و از سوی بنگاه ها تقاضا برای جذب نیروی دیپلمه و حتی فوق دیپلم وجود دارد، اما متقاضی به اندازه کافی در بازار نیست.

وی خاطرنشان کرد: اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی نیازمند سیاست‌گذاری‌های خاص خود است و بخش مهمی از مشکلات بیکاری کارجویان جوان را می توان با انجام سرمایه گذاری‌های مناسب حل کرد. دولت این شرایط را در حال فراهم کردن است و امیدواریم توافق هسته ای به نتیجه نهایی برسد که بتوان رونق و تحرک جدیدی را در اقتصاد شاهد بود.

مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار تصریح کرد: از سویی دستگاه ها نیز باید از سیاست‌های بازار کار کشور حمایت کنند و برنامه در مسیری قرار بگیرد که مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار داده اند.
قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"