arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۲۱۹۷۴
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۰ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۴

عوارض و طول درمان پارگی رباط صلیبی زانو

رباط متقاطع جلویی (صلیبی جلویی یا قدامی) یکی از رباط‌های مهم داخلی مفصل زانو است که مهم‌ترین وظیفه آن، محدود کردن حرکت استخوان درشت نی به جلو و چرخش داخلی آن در عمل صاف کردن زانو است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


صفحه خواندنی ها را از اینجا دنبال کنید


رضا اعرابیان، متخصص ارتوپدی درباره نشانه‌های آسیب دیدگی مفصل زانو گفت: به طور معمول، افراد آسیب دیده عنوان می‌کنند که زمان آسیب در حین چرخش شدید و ناگهانی زانو صدایی از زانو شنیده‌ و بلافاصله دچار درد شدید زانو شده‌اند.

وی افزود: غالبا در دو ساعت اول پس از آسیب، زانو متورم و گرم می‌شود. به همین جهت ضروری است بیمار برای کنترل تورم، روی نواحی متورم اطراف مفصل، یخ بگذارد و هر دو تا سه ساعت یک بار، هر بار به مدت شش تا هشت دقیقه این کار را انجام دهد.

این متخصص ارتوپدی تصریح کرد: به طور معمول فرد آسیب دیده احساس بی‌ثباتی در زانو می‌کند و می‌گوید که در راه رفتن و تغییر جهت دادن زانویش خالی می‌کند، همچنین برخی از بیماران فقط در حالت تند رفتن، دویدن یا از پله پایین آمدن، دچار درد یا خالی کردن زانو می‌شوند.

وی اعلام کرد: شایع‌ترین مکانیسم پارگی رباط متقاطع جلویی چرخش زانو به خارج به همراه انحراف آن به داخل است، در زمانی که فرد بر روی اندام مربوطه تکیه دارد و به صورت ناگهانی به سمت مقابل می‌چرخد و تغییر جهت می‌دهد، محل پارگی ممکن است در ناحیه اتصال این رباط به انتهای تحتانی ران، انتهای فوقانی درشت نی یا در وسط باشد.

این متخصص ارتوپدی از عوامل پارگی رباط متقاطع جلویی به دلیل ورزش، تصادفات و سقوط از ارتفاع اشاره کرد و افزود: پارگی این رباط در اغلب ورزش‌ها بویژه ورزش‌های تماسی، مثل فوتبال، والیبال، بسکتبال، کشتی و ورزش‌های رزمی اتفاق می‌افتد. همچنین تصادف با وسایل نقلیه نیز از عوارض شایع پارگی رباط قدامی زانو است.

اعرابیان از روش‌های تشخیص پارگی رباط متقاطع جلویی به گرفتن شرح حال بیمار، انجام تست‌های بالینی، ام آر ای، رادیوگرافی ساده و آرتروسکوپی اشاره کرد. در صورتی که پارگی رباط عمل جراحی نشود، زانو دچار عوارضی مانند پارگی مینیسک و آرتروز می‌شود. بنابراین بهتر است عمل جراحی بازسازی رباط صلیبی انجام شود.

این متخصص اظهار کرد: به طور کلی درمان رباط صلیبی قدامی شامل جراحی و غیرجراحی است که فیزیوتراپی در هر دو روش غیرجراحی و جراحی به منظور تسریع و افزایش کیفیت روند درمانی موثر است. هدف از انجام فیزیوتراپی، تقویت عضله چهار سر ران است که به عنوان تثبت کننده ثانویه زانو در حرکت به جلوی « تی بیا» بر روی «فمور» عمل می‌کند.

وی، تورم، درد، بی‌حسی و آسیب بافت جایگزین را از عوارض احتمالی پس از جراحی اشاره و خاطرنشان کرد: ایجاد تورم در مفصل بعد از جراحی طبیعی است و ممکن است کمی از آن تا مدتی باقی بماند.

این متخصص ارتوپدی اضافه کرد: بافت جایگزین شده نیز حدود پنج ماه وقت لازم دارد تا خون‌گیری مجدد کند، اما از نظر بافت‌شناسی این زمان تا یک سال طول می‌کشد.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان