پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از کسانی که درباره سرنوشت برجام در اروپا و آمریکا و تقویت رابطه غرب با ایران «تحلیلهای وارونه» میدهند، نوشت: منصفانه نیست که افرادی به جای حمایت از دولتمردان سختکوش، با ارائه تحلیلهای تخیلی، آرامش مردم را برهم بزنند و افکار عمومی را دچار تشویش کنند.
در بخش دیگری از سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی است آمده است: نکته قابل تأمل، ارائه تحلیلهای وارونهای است که این روزها برخلاف واقعیتهای مشهود و ملموس ارائه میشود. در اینکه آمریکا همچنان شیطان بزرگ است تردیدی نیست، در اینکه آمریکا در رأس استکبار جهانی قرار دارد نیز تردیدی نیست و در اینکه ما باید به مبارزه با استکبار ادامه دهیم نیز تردیدی نیست، اما اینکه رویکرد جدید کشورهای اروپایی در تعامل با ایران را بازی آنها در چارچوب طرحی بدانیم که آمریکا طراح آنست و آنها از خود ارادهای در این زمینه ندارند، سخن نامعقولی است کما اینکه جنگ زرگری دانستن اختلاف رژیم صهیونیستی با آمریکا برسر برجام نیز سخنی غیرمنطقی است.
متن کامل سرمقاله این روزنامه بدین شرح است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
روز پنجشنبه در آخرین مهلت مخالفان برجام در کنگره و سنای آمریکا، سرانجام طرح مشروط جمهوریخواهان در سنا رای نیاورد و توافق هستهای با ایران توانست از سدی که جمهوریخواهان در برابر آن ایجاد کرده بودند عبور کند. بدین ترتیب اکنون کلیه کشورهای گروه 1+5 و شورای امنیت سازمان ملل آماده اجرای توافق هستند و از نظر آنها مانعی بر سر راه اجرائی شدن برجام وجود ندارد.
طرح مشروط سنای آمریکا برای تأیید برجام این بود که درصورتی که ایران زندانیان آمریکایی را که در اختیار دارد آزاد کند و رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد، آمریکا نیز توافق هستهای را به رسمیت بشناسد. طراحان این طرح چون میدانستند ایران حاضر به پذیرفتن شرطهای آنها نخواهد شد، این پیشنهاد را مطرح کردند تا مشکل خود را در زمینه کمبود تعداد اعضاء مخالف توافق در کنگره حل کنند و از این طریق مانع اجرائی شدن برجام شوند. این، آخرین تیری بود که مخالفان آمریکائی برجام در ترکش داشتند و آخرین فرصتی بود که میتوانستند برای جلوگیری از اجرائی شدن برجام تلاش کنند. اکنون دولت آمریکا بهانهای برای کوتاهی کردن در زمینه اجرای توافق هستهای با ایران ندارد و باید همانطور که اروپا برای برداشتن تحریمها اقدام کرده است، به تعهدات خود در رفع تحریمها عمل کند.
کسانی که از شکست سنای آمریکا در مخالفت با توافق هستهای با ایران دچار خسران شدهاند، صهیونیستها و جمهوریخواهان آمریکا هستند. جمهوری خواهان نیز با تحریک صهیونیستها به صحنه مخالفت با توافق هستهای کشیده شدند. شرط به رسمیت شناخته شدن رژیم صهیونیستی توسط ایران که در طرح روز پنجشنبه سنای آمریکا آمده بود، یکی از نشانههای حضور صهیونیستها در پشت صحنه مخالفت جمهوری خواهان با برجام است.
شکست سنای آمریکا در مخالفت با برجام، که شکست رژیم صهیونیستی نیز محسوب میشود، در واقع پیروزی بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است. این روزها نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، بشدت نگران است و احساس میکند راهی غیر از عقب نشینی از مواضع افراطی خود ندارد. در مقابل، اکنون تمام کسانی که برجام را برای صلح و امنیت جهانی مفید میدانند، باید برای اجرای موفق آن تلاش کنند و در ایران نیز همراهیهای لازم در این زمینه صورت بگیرد.
نکته قابل تامل، ارائه تحلیلهای وارونهای است که این روزها برخلاف واقعیتهای مشهود و ملموس ارائه میشود. در اینکه آمریکا همچنان شیطان بزرگ است تردیدی نیست، در اینکه آمریکا در رأس استکبار جهانی قرار دارد نیز تردیدی نیست و در اینکه ما باید به مبارزه با استکبار ادامه دهیم نیز تردیدی نیست، اما اینکه رویکرد جدید کشورهای اروپایی در تعامل با ایران را بازی آنها در چارچوب طرحی بدانیم که آمریکا طراح آنست و آنها از خود ارادهای در این زمینه ندارند، سخن نامعقولی است کما اینکه جنگ زرگری دانستن اختلاف رژیم صهیونیستی با آمریکا برسر برجام نیز سخنی غیرمنطقی است.
تردیدی وجود ندارد که سران کشورهای اروپائی از رفت و آمدهایشان به ایران، منافع مورد نظر کشورهای خود را دنبال میکنند. این، امری طبیعی و عادی است که در تعامل میان تمام کشورها وجود دارد و ما خودمان نیز با هر کشوری رابطه برقرار کنیم و رفت و آمد و تعامل داشته باشیم، در پی جلب منافع خودمان هستیم. اصولاً روابط کشورها با همدیگر برهمین پایه استوار است و جلب منافع کشورها از اصول انکارناپذیر روابط بینالملل است. آنچه در این میان مهم است و باید مورد توجه باشد اینست که هر کشوری مراقب باشد در تعامل با دیگران دچار خسران نشود. اگر روابط با کشورها براین اساس باشد، رفت و آمدها، انعقاد پیمانها و قراردادها نه تنها ایرادی ندارد، بلکه لازمه حیات کشورهاست. نگرانی سران رژیم صهیونیستی از برجام نیز از اینجا ناشی میشود که برخلاف میل آنان اکنون اروپا با تعامل با ایران درحال دهن کجی کردن به آمریکا و صهیونیستها و لابی جهانی صهیونیسم است.
برای جمهوری اسلامی ایران در زمینه تعامل با کشورهای جهان سه نکته وجود دارد که باید رعایت شوند و با رعایت این سه نکته، در زمینه رفت و آمدها و تبادلات و تعاملات بینالمللی کشورمان با جهان هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت. اول اینکه ما رژیم صهیونیستی را چون غاصب و نامشروع است، به رسمیت نخواهیم شناخت و برای ازاله آن نیز تلاش میکنیم. دوم اینکه تصمیم به برقراری یا عدم برقراری رابطه با آمریکا در اختیار رهبری است و دولت در این زمینه تابع سیاستی است که رهبری تعیین میکنند. و سوم اینکه دستگاههای دولتی در تعاملات خود با کشورها در چارچوب قانون اساسی عمل میکنند و هر اقدامی که خارج از این چارچوب باشد غیرقانونی است.
با رعایت این سه نکته، دغدغهای باقی نمیماند و لزومی ندارد عدهای اقدام به ارائه تحلیلهائی کنند که دور از واقعیت است و حتی با اقتدار نظام جمهوری اسلامی منافات دارد. ما یک ملت انقلابی، مسلمان، با اراده و برخوردار از یک نظام مردمی هستیم که مصالح خود را تشخیص میدهیم و به کسی اجازه نمیدهیم به حقوقمان تجاوز کند. تجربه 36 سال گذشته نشان داده است که نظام جمهوری اسلامی در برابر هیچ قدرتی تسلیم نمیشود و از منافع ملت ایران به درستی دفاع میکند. موفقیت در مذاکرات هستهای نشان داد دولتمردان ایرانی میتوانند در عرصه بینالمللی حتی در برابر 6 قدرت جهانی از حقوق ملت ایران دفاع کنند و پیروز شوند. اینکه علیرغم این پیروزی بزرگ، عدهای با تحلیلهای وارونه خود چنین وانمود کنند که سفر سران کشورهای اروپائی به ایران به نفع ما نیست و یا در چارچوب نوعی هماهنگی با آمریکا صورت میگیرد، نشانه عدم توجه به واقعیتهای موجود و ناسپاسی نسبت به زحمات و مجاهدتهای مردان سیاست خارجی و مذاکره کنندگان هستهای و بطور کلی دولتی است که با حرکت در چارچوب تعادل توانسته مانع تجاوز قدرتهای سلطهگر به حقوق ملت ایران شود.
منصفانه نیست که افرادی به جای حمایت از دولتمردان سختکوش، با ارائه تحلیلهای تخیلی، آرامش مردم را برهم بزنند و افکار عمومی را دچار تشویش کنند. علاوه بر وظیفه اخلاقی و ملی، تعهد اسلامی نیز ایجاب میکند همه قدردان زحمات و تلاشهای مذاکرهکنندگان هستهای که توانستند در کارزاری بینالمللی حقوق ملت ایران را از چنگ دزدان سرشناس جهانی خارج کنند و توطئه حساب شده و خطرناک صهیونیسم بینالملل را خنثی نمایند، باشیم و آنها را برای ادامه این حرکت موفق یاری نمائیم. کسانی که توانستهاند درصحنه مذاکرات دشوار هستهای این چنین بدرخشند و به فرموده رهبری «خوب ظاهر شوند»، قطعاً این شایستگی را نیز دارند که چشمان بیدار ملت ایران برای رصد تحرکات بیگانگان باشند و از حقوق ملت در تمام زمینهها حفاظت کنند.»