پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رحمان وهابزاده افزود: از این تعداد 11 هزار اصله نهال در کانونهای سه گانه ریزگردهای حاشیه دریاچه ارومیه در سه منطقه جبل ارومیه، فسندوز میاندوآب و چوپانلوی سلماس کاشته شده تا از ایجاد بیابان جلوگیری شود.
وی افزود: در کنار برنامهریزی برای تعیین محلهای کاشت، تحقیقات گستردهای نیز در راستای تعیین انواع موثر درختان در ایجاد پوشش گیاهی مناسب در حاشیه دریاچه ارومیه صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: طبق تحقیقات، درخت گز و بوتههایی نظیر آتریپلکس و کوخیا موثر تشخیص داده شده که برای بیابانزدایی از این درختان و بوتهها استفاده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: علاوه بر نهالهای کاشته شده در حاشیه دریاچه ارومیه، 70 هزار بوته گلدانی نیز کاشته شده است.
وهابزاده گفت: وظیفه اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی در راستای احیای دریاچه ارومیه، شناسایی کانونهای گرد و غبار در حاشیه این دریاچه بوده که در این راستا سه کانون در شهرستان ارومیه، سلماس و میاندوآب شناسایی شده و فعالیتهای لازم در آنها در حال اجراست.
وی افزود: جلوگیری از حرکت گرد و غبار و ایجاد پوشش گیاهی در مناطق مورد نظر از جمله فعالیتهای اجرایی در این راستا در آذربایجان غربی بوده است.
وهابزاده ادامه داد: دولت تدبیر و امید راهکارهای عملی برای احیای دریاچه ارومیه و جلوگیری از تاثیرات بد ناشی از خشک شدن آن آغاز کرده که مقابله با بیابانزایی با محوریت فعالیتهای سازمان جنگلها و مراتع از جمله این فعالیتهاست.