پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به جرات میتوان گفت موقعیت و نفوذ ایران در منطقه و جهان یکی از مهم ترین عواملی بود که گروه 1+5 و در راس آنها آمریکا را متقاعد کرد که ادامه خصومت در پرونده هسته ای بیشترین آسیب و ضرر را متوجه خود آنها خواهد کرد، بنابراین دست از سماجت و لجاجت در پرونده هسته ای برداشتند و پذیرفتند که باید وارد مذاکرات جدی و نتیجه بخش با ایران شوند.
حماسه سیاسی مورد نظر مقام معظم رهبری در 22 خرداد 1392 این باور را در بین مذاکره کنندگان غربی پرونده هسته ای تقویت کرد که با ملتی مواجه اند که قادر به سامان بخشی درونی مسائل و پیچیدگی های خود است و بالاتر از آن اینکه در بین کشور هایی که داعیه اسلام گرایی و حاکمیت اسلام دارند منطقی ترین، هدفمندترین و توانا ترین کشور این مجموعه است.
غربی ها به فراست در یافتند که دشمن دانایی به نام جمهوری اسلامی از دوستان نادانی که در گذشته با خرج کردن دلارهای نفتی در منطقه بازیگری میکردند بهتر است.
با قوی تر شدن احتمال توافق، دوستان نادان غربی ها در منطقه به این جمع بندی رسیدند که با رفع مشکلات پرونده هسته ای ایران، انها دیگر نقش آفرینی های گذشته را نخواهند داشت و دستگاه دیپلماسی ایران با پشتوانه های ایثار و اقتدار ملی خود و پشت سر گذاشتن بحران های سنگین گذشته، تجارب و درایت کافی را برای مدیریت منطقه ای به عهده میگیرد.
بنابراین بعد از توافق وین و برداشتن قدمهای پی در پی برای اجرای « برجام » این روزها شاهد تحرکات مختلفی از سوی بازیگران منطقه ای مخالف برجام هستیم که تلاش میکنند جنگ رسانه ای سنگینی را به نمایش بگذارند، به گونه ای که گویا در آینده ای نه چندان دور ایران متحدین منطقه ای خود را از دست خواهد داد و مجددا به درگیری های نظامی ناخواسته ای مبتلا خواهد شد.
جبهه سوریه، اعمال فشارهای موزیانه در عراق، تشدید بحران یمن و کوبیدن بر ادعای مطرود و نم کشیده جزایر سه گانه ایران در کنار بیانیه تکراری اتحادیه عرب از جمله تلاش هایی است برای نشان دادن شرایط رو به ضعف جمهوری اسلامی ایران در منطقه.
اما واقعیت این است، همانگونه که به آن اشاره شده بخش اعظم این تحرکات، رسانه ای بوده و حداکثر عمر آن تا شروع اجرایی شدن برجام است که پیش بینی شده قبل از پایان سال جاری میلادی عملی شود، بنابراین از تحلیل گران وطنی انتظار میرود با درک درستی از شرایط کشور و منطقه از روی آوردن به تحلیل های نا امیدانه مخالفین منطقه ای برجام پرهیز کنند و مقتدرانه به اجرای برجام و استفاده از فرصت های پساتحریم همت گمارند.
در پایان شاهد مثالی تجربی را به مدد این تحلیل میآوریم که سرمایه گذاران غربی با فرض ضعیف ترین احتمال، صحت تحلیل های مخالفین برجام، قدمی به سوی ایران بر نمیداشتند.
هانیه افتخاری