arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۰۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۰۹ - ۲۴ مهر ۱۳۹۴

سمير جعجع: نگران پيامدهاي توافق هسته اي هستيم، ايران قدرت بلامنازع مي شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سمير جعجع رييس حزب « نيروهاي لبناني» که از همپيمانان اصلي آل سعود در لبنان است ، با ابراز نگراني و دلواپسي از پيامدهاي توافق هسته اي بين جمهوري اسلامي ايران و گروه 1+5 گفت که ايران با توافق هسته اي به قدرت بلامنازع منطقه تبديل مي شود.

حزب «نيروهاي لبناني » روز پنجشنبه همايشي را درمقر اين حزب «معراب» تحت عنوان « پيامدهاي راهبردي توافق هسته اي» برگزار کرد که سخنران اصلي آن سمير جعجع با پرونده اي مملو از ترورها از جمله چند کودک است.
جعجع که به اتهام ترور چندين شخصيت و کودک لبناني به اعدام محکوم شده بود با دسيسه چيني و سياست بازي همپيمانان سعودي درلبنان نه تنها از مجازات فرارکرد بلکه به صحنه سياسي لبنان بازگشت تا سياست هاي صهيونيستي – سعودي را در لبنان و منطقه عليه محور مقاومت دنبال کند.
وي درآخرين تلاش خود عليه محورمقاومت ضد تروريست هاي صهيونيستي تکفيري، همايشي را با الگو گرفتن از رفتار صهيونيست ها به ويژه بنيامين نتانياهو برگزار کرد تا به زعم باطل خود بگويد که چقدر نگران ودلواپس توافق هسته اي است.
به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري ملي لبنان، جعجع در اين همايش گفت: اوضاع منطقه خاورميانه خوب نيست و ايران به قدرتي در منطقه تبديل شده که نمي توان آن را ناچيز شمرد و دست کم گرفت.
وي افزود: گفته مي شود که توافق هسته اي در مقابل آزادسازي اموال بلوکه شده ايران برنامه هسته اي ايران براي سلاخت سلاح هسته اي را متوقف مي کند اما بايد بدانند که اين توافق با آزاد کردن ميلياردها دلار اموال ايران در مقابل هيچ آن را به يک قدرت جدي ، فعال و بلامنازع تبديل مي کند.
رييس حزب « نيروهاي لبناني» اضافه کرد: اگر ايران به بمب هسته اي دست مي يافت ، آيا مي توانست از آن مثلا در سوريه استفاده کند؟ پاکستان بيش از 20 سال است که سلاح هسته اي دارد آيا تاثيري بر نقش و روابط آن در قبال همسايگانش داشته است.
وي همسو با دشمن صهيونيستي و بدون کمترين اشاره اي به خطر بزرگ زرادخانه اتمي اين دشمن اصلي جهان عرب و اسلام گفت: اين فرضيه که توافق هسته اي ساخت سلاح هسته اي ايران را متوقف کرده يک فرضيه اشتباه است.
اين ادعاي جعجع در حالي است که جمهوري اسلامي ايران همواره اعلام کرده که هرگز قصد ساخت سلاح هسته اي نداشته و اين موضوع بارها از سوي آژانس بين المللي انرژِي اتمي تاييد شده است.
همپيمان سعودي ها در لبنان افزود: حال فرض کنيم ايران اکنون به توقف تلاشش براي ساخت سلاح هسته اي پايبند شود اما آيا اين امکان را ندارد که برنامه خود را در هر زماني که بخواهد، از سربگيرد.
جعجع گفت: باراک اوباما رييس جمهوري آمريکا جامعه جهاني را در مقابل دو گزينه جنگ و يا توافق قرار داد در حالي که مي توانست گزينه سوم يعني تحميل تحريم هاي بيشتر و محاصره کامل ايران را برگزيند.
وي افزود: کاملا روشن است که توافق هسته اي برمبناي اطلاعات واقعي صورت نگرفته و نشان داد که ايراني ها با ذکاوت و هوشياري کار مي کنند.
اين همپيمان سعودي ها اضافه کرد: برنامه هسته اي ايران در زمان محمد خاتمي که از معتدل ترين رييسان جمهوري شناخته مي شد، شروع شد بنابر اين برنامه هسته اي متعلق به نظام ايران است و همه نشانه ها دلالت دارند بر اين که ايران بعداز توافق هسته اي همان ايران قبل از توافق هسته اي خواهد بود.
جعجع ادعا کرد:مي توانيم بگوييم که پيامدها و نتايج توافق هسته اي براي ما بسيار منفي است زيرا توانمندي ها و امکانات زيادي را براي صدور انقلاب و ايجاد امت اسلامي با طبيعت ايراني را بيش از گذشته فراهم مي کند.
وي در چارچوب سياست ايران هراسي ، در ادامه ادعاي خود گفت:به دنبال آن درگيري ها در منطقه اوج مي گيرد و به يک جنگ همه جانبه و يا دست کم در ابتدا در سطح بازيگران منطقه اي تبديل مي شود و متاسفانه نشانه هاي رو به افزايش آن را مشاهده مي کنيم.
رييس حزب « نيروهاي لبناني» در پايان گفت: اميدوارم که همه ارزيابي ها و برداشت هايم اشتباه باشد و گرنه در مقابل منطقه يک دوران بسيار سخت قرار دارد.

** حمله شينکر به سياست هاي اوباما
براساس اين گزارش، ديويد شينکر مدير برنامه سياسي عربي در موسسه واشنگتن در باره سياست آمريکا در خاورميانه بعداز توافق هسته اي با ايران صحبت کرد و گفت که سياست هاي آمريکا در خاورميانه در دوران رياست جمهوري باراک اوباما شاهد تحولي عميق و کاهش نقش نظامي آن بوده است.
وي با ابراز نگراني از نتايج توافق هسته اي به نفع ايران و به ضرر همپيمانان آمريکا در منطقه، گفت که توافق هسته اي نقش ايران را در منطقه افزايش مي دهد.
شينکر افزود: با خلا نقش آمريکا در منطقه، ايران اين خلاء را در عراق، يمن و سوريه پر کرد و اکنون بازيگر فعال و اصلي است.
وي با طرح اين سئوال که « ايران بعداز آزاد سازي بين 50 تا يکصد ميليارد دلار از اموال بلوکه شده اش، چه کار خواهد کرد؟»، گفت که محور مقاومت امروز از حزب الله لبنان، سوريه و ايران فراتر رفته و ائتلاف جديدي شکل گرفته و روسيه هم به آن پيوسته است.
شينکربا بيان اينکه دولت اوباما داراي سياستي روشن در قبال سوريه نيست به جز اين که تمايل و التزام آن به عدم مداخله نظامي در سوريه است، گفت که مبارزه با داعش در سوريه هم به آموزش و مجهز کردن مخالفان سوري محدود شد و اين مشکل سياست آمريکا است .
وي افزود: از تحولات مي توان اين گونه نتيجه گرفت که واشنگتن و مسکو اکنون براي حفظ بشار اسد در قدرت مشارکت دارند.

** سخنان مجيد مرادي نويسنده ايراني
براساس اين گزارش ، مجيد مرادي ديگر سخنران اين همايش بود که در گزارش خبرگزاري لبنان از او به عنوان نويسنده وپژوهشگر امور ايراني – عربي و عضو شوراي علمي دانشنامه اسلام معاصر در تهران ياد شده است.
وي گفت: در زماني که هيات هاي اروپايي هر روز به تهران مي روند به ندرت خرسندي عرب ها را از توافق هسته اي مشاهده مي کنيم.
مرادي افزود: روابط ايران و عرب ها معمولا از کانال روابط ايراني – سعودي عبور مي کند زيرا ايران و عربستان دو قدرت منطقه اي هستند که دو اردوگاه اسلام شيعي و اسلام سني را در خاورميانه رهبري مي کنند.
وي با بيان اين که « توافق هسته اي پيامدهاي مثبتي بر روابط بين ايران و عموم کشورهاي عربي با وجود شبه قيموميت سعودي ها داشته است»، اضافه کرد: سعودي ها نه تنها خشم و نگراني خود را از تحقق توافق هسته اي مخفي نکرده اند بلکه در صدد سنگ اندازي در مقابل آن هم بوده اند زيرا ديگر مانند گذشته براي غربي ها ارزش و قيمت ندارند به ويژه اينکه از کاهش قيمت نفت هم خسارت ديده اند.
مرادي خاطرنشان کرد: برخي تحولات در منطقه مانند ادعاي کشف باندهاي تروريستي در کويت و بحرين بيانگر عصبانيت و خشم سعودي ها از توافق هسته اي و بهبود روابط بين ايران و غرب است به ويژه اين که نقشي بسيار مهم در منطقه و جهان به ايران مي دهد.
وي ادامه داد: نظام سعودي با برخي مطالبات داخلي براي دموکراسي و آزادي و دور کردن عربستان از رويارويي هاي نظامي خارج از مرزها مواجه است و به همين دليل تهديد ايران را مطرح مي کند تا مشکلات داخلي خود را کاهش دهد.
مرادي گفت: با وجود اختلافات بين ايران و سعودي در بيشتر پرونده هاي منطقه اما هنوز اميد براي همکاري دو کشور براي يافتن راه حل هايي در خصوص سوريه و عراق و مبارزه با تروريسم تکفيري وجود داشت که هر دو طرف را تهديد مي کند و اين وضعيت آنها را ناچار مي سازد تا به ديپلماسي مجال دهند تا نقش خود را ايفا کند.
وي در عين حال افزود: اما مي بينيم که سعودي ها همواره با ادعاهايي مانند نفوذ ايران در منطقه گزينه رويارويي نظامي با ايران را انتخاب کرده اند اما تهران خواستار گفت وگو با آنها شده است.
مرادي اضافه کرد:سعودي ها احساس مي کنند که ايران در عراق و افغانستان پيروز شده و حالا نوبت يمن است، توانسته مانع سقوط بشار اسد شود و در مذاکرات هسته اي هم پيروز شده و جهان به برنامه هسته اي آن اعتراف کرده است و خودشان در همه اين پرونده ها شکست خورده اند و اين در حالي است که هنوز توانايي عرض اندام نظامي را ندارد و نمي توانند به استقبال خطر بروند و ريسک کنند.
وي تاکيد کرد: ايران بعداز توافق هسته اي بسيار منسجم تر مي شود و با جامعه جهاني با آرامش تعامل مي کند و برعکس، سعودي ها به سوي خشونت و تندروي براي حل مسائل حرکت مي کنند در حالي که هيچ راه حلي به جز ديپلماسي ندارند.
مرادي خاطرنشان کرد: سعودي ها سرانجام هيچ گزينه اي به جز نشستن پشت ميز مذاکره با ايران براي حل بحران هاي موجود در منطقه نخواهند داشت.

** سخنان وزير پيشين اطلاع رساني کويت
سامي النصف وزير پيشين اطلاع رساني و ارتباطات کويت هم با تکرار ادعاهاي سمير جعجع اما اعتراف کرد که ميان اعضاي شوراي همکاري خليج فارس در خصوص ايران اختلاف نظر وجود دارد و گفت که مواضع کويت ، عمان و قطر از مواضع سعودي ها ، امارات و بحرين فاصله دارد.
وي با اشاره به روابط خوب عمان با ايران، خاطرنشان کرد که امير قطر آمادگي خود را براي ميزباني گفت وگوهاي ايراني – خليجي و يا ايراني – عربي در باره پرونده هاي پيچيده اعلام کرده و وزير خارجه کويت هم خواستار راه حل هاي سياسي براي رفع اختلافات با ايران شده است.

** الرنتاوي و 4 محور
عريب الرنتاوي تحليلگر سياسي و مدير مرکز قدس براي مطالعات سياسي هم گفت که قرائت ها و تحليل ها از توافق هسته اي بين ايران و گروه 1+5 در وين ، اين توافق را مهمترين رخدادي مي دانند که از ابتداي قرن 21 شاهد آن هستيم.
وي با بيان اين که به توافق هسته اي از چهار محور نگاه خواهد کرد، افزود: به نظر من اهميت پيامدها و تاثيرات توافق هسته اي بر بحران هاي منطقه و توازن قدرت در منطقه کمتر از خود اين توافق نيست.
تلاش ايران براي دستيابي به توافق هسته اي، تاثير توافق بر اوضاع داخلي ايران، تاثير توافق هسته اي بر بحران هاي منطقه، و آينده روابط ايراني – ايراني چهار محوري بودند که الرنتاوي مطرح و نقطه نظرهاي خود را در باره آنها بيان کرد.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان