arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۹۹۴۰
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۸ - ۰۹ آذر ۱۳۹۴

داوطلبان مجلس در انتخابات دهم چه رکوردی ثبت می کنند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
19 روز دیگر تا زمان آغاز نام نویسی داوطلبان نمایندگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده و جنب و جوش ها و فعالیت های رسمی و غیررسمی داوطلبان احتمالی در فضای مجازی و حوزه های انتخابیه حکایت از حضور تعداد زیادی از داوطلبان به عرصه انتخابات دارد.

به گزارش «انتخاب»، دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفندماه در سراسر کشور برگزار می شود.

فعالیت ستاد انتخابات کشور برای برگزاری همزمان این دو انتخابات از 23 فروردین ماه سال جاری با صدور احکام وزیر کشور آغاز شد و جلسات این ستاد هر دو هفته یک بار برگزار و تصمیم گیری های لازم اتخاذ می شود.

متناظر با این ستاد در استان ها و شهرستان ها نیز ستاد انتخابات با مسوولیت معاونان سیاسی و امنیتی استاندار و فرماندار تشکیل شده است.

ستاد انتخابات کشور براساس جدول زمان بندی انتخابات آموزش اعضای ستاد انتخابات استان های سراسر کشور را در دستور کار قرار داده و تا کنون 10 همایش منطقه ای در این زمینه برگزار شده است.

به گفته علیپورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور، تمامی ملزومات لازم برای برگزاری انتخاباتی باشکوه، قانونمند و اخلاق مدار در هفتم اسفندماه سال جاری فراهم شده است.

قرار است عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور 20 آذرماه دستور آغاز روند اجرای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری را صادر کند.

هیات های اجرایی انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از 21 آذرماه تشکیل و نام نویسی از داوطلبان این انتخابات نیز از 26 آذر آغاز و تا دوم دی ماه ادامه خواهد داشت.

همچنین نام نویسی از داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از 28 آذرماه آغاز و تا چهارم دی ماه ادامه خواهد داشت و هیات های اجرایی این انتخابات همزمان با آغاز نام نویسی تشکیل می شود.

به گفته محمدحسین مقیمی رییس ستاد انتخابات کشور با توجه به طرح های جدیدی که نمایندگان مجلس برای ادغام دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تصویب کردند، در صورتی که این مصوبه ها از سوی شورای نگهبان تایید و ابلاغ شود هیات های اجرایی که برای مجلس خبرگان رهبری تشکیل می شوند روند برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی را نیز دنبال خواهند کرد.

با توجه به این که 19 روز تا زمان آغاز نام نویسی داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است برخی داوطلبان احتمالی و شخصیت های شناخته شده به طور رسمی و غیررسمی از حضور خود به عرصه انتخابات خبر داده اند.

به گفته دبیر ستاد انتخابات کشور، براساس بررسی ها و رصدهای انجام شده حدود پنج هزار داوطلب که آمادگی حضور در عرصه انتخابات را دارند در 207 حوزه انتخابیه شناسایی شده اند.

این رقم نشان از آن دارد که در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تصدی هر کرسی بهارستان، حدود 17 نفر با یکدیگر رقابت می کنند اما در عین حال باید دید با آغاز زمان نام نویسی چه رکوردی از حضور داوطلبان به ثبت می رسد.

در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 1390، پنج هزار و 395 داوطلب نام نویسی کردند که از این تعداد استان تهران با نام نویسی از هزار و 66 نفر و استان اصفهان با نام نویسی از 417 نفر بیشترین داوطلب و استان هرمزگان با نام نویسی از 39 داوطلب و استان خراسان شمالی با نام نویسی از 37 نفر کمترین داوطلب را داشتند.

از تعداد پنج هزار و 395 داوطلبی که در مجلس نهم نام نویسی کردند 428 نفر زنان و 4 هزار و 967 نفر مرد بودند.

در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز که در سال 1386 برگزار شد، هفت هزار و600 نفر داوطلب نام نویسی کردند. آمار داوطلبان اقلیت های مذهبی شامل زرتشتیان، کلیمیان، مسیحیان آشوری و کلدانی و ارامنه شمال و جنوب ایران در این انتخابات ‎ 17نفر بود.

در سال 1382 هم در هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هشت هزار و ‎ 172داوطلب برای کسب ‎ 290کرسی مجلس در سراسر کشور نام نویسی کردند. همچنین ‎ 23مرد و یک زن از اقلیت های دینی برای انتخابات مجلس هفتم نام نویسی کرده بودند.

همچنین در انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 1378، 6 هزار و ‎860 نفر برای نمایندگی مجلس ثبت نام کردند که ازاین تعداد ‎ 504نفر داوطلب زن و 6 هزار و ‎ 356نفر داوطلب مرد بودند. در دوره ششم، ‎ 35نفر از داوطلبان اقلیت های دینی برای کسب پنج کرسی نمایندگی این اقلیت ها نام نویسی کردند.

انتخابات پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز در سال ‎ 1374برگزار شد، در این انتخابات در مجموع پنج هزار و ‎ 366نفر نام نویسی کردند که ‎ 320زن و پنج هزار و ‎ 46مرد داوطلب نمایندگی مجلس بودند.

در سال 1370 نیز که انتخابات چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد 3 هزار و 233 داوطلب ثبت نام کردند. این انتخابات در 196 حوزه انتخابیه برگزار شد.

در انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 1366، یک هزار و 999 نفر داوطلب نام نویسی و برای رسیدن به 270 کرسی بهارستان با یکدیگر رقابت کردند.

همچنین هزار و 592 نفر در سال 1362 داوطلب حضور در انتخابات دومین دوره مجلس شورای اسلامی بودند که در 193 حوزه انتخابیه با یکدیگر به رقابت پرداختند.

انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی اسفند سال 1358 برگزار شد که در این انتخابات سه هزار و 694 نفر داوطلب نام نویسی کردند تا در 193 حوزه انتخابیه و برای کسب 270 کرسی مجلس با یکدیگر رقابت کنند.

حال باید دید در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که شخصیت ها، احزاب و تشکل های سیاسی عزم خود را جزم کرده اند تا حضور خود را در این انتخابات ثبت برسانند تا در یک فضای رقابتی برای دستیابی به کرسی های مجلس با یکدیگر رقابت کنند چه رکوردی از میزان حضور داوطلبان به ثبت می رساند و برای این لحظه باید منتظر چهارم دی ماه آخرین روز نام نویسی داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی بود.

انتهای پیام /
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان