سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | Tuesday, 09 March 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | Tuesday, 09 March 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
تماشا کنید: تکیه بر باد / سعید محمد و یک دنیا ابهام؛ از اطلس مال تا دعوا بر سر نخواستن او؛ آیا نسخه جدید محسن رضایی متولد شده؟

تماشا کنید: تکیه بر باد / سعید محمد و یک دنیا ابهام؛ از اطلس مال تا دعوا بر سر نخواستن او؛ آیا نسخه جدید محسن رضایی متولد شده؟

ویدیو / آخرین وضعیت سلامتی دریافت‌کنندگان واکسن رازی کووپارس

ویدیو / آخرین وضعیت سلامتی دریافت‌کنندگان واکسن رازی کووپارس

ویدیو / فروپاشی پروژه لینکلن؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / فروپاشی پروژه لینکلن؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / سود سهام عدالت تعیین شد

ویدیو / سود سهام عدالت تعیین شد

ویدیو / صداوسیما تصویر همه اسکی‌بازان دختر را سیاه و سفید پخش کرد!

ویدیو / صداوسیما تصویر همه اسکی‌بازان دختر را سیاه و سفید پخش کرد!

ویدیو / تصاویر اصابت موشک نیروهای یمنی به شرق عربستان

ویدیو / تصاویر اصابت موشک نیروهای یمنی به شرق عربستان

کد خبر: ۲۴۲۶۷
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۴ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۰
صفحه نخست >> سیاست
پ
جزئيات بيشتر درباره زندانيان زندان گوانتانامو

تحقیر جنسی ادامه دارد

نیویورک تایمز نوشت: مجموعه ای از اسناد محرمانه جزئیات بیشتری را درباره بازداشت شدگان در زندان گوانتانامو فاش کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نیویورک تایمز نوشت: مجموعه ای از اسناد محرمانه جزئیات بیشتری را درباره بازداشت شدگان در زندان گوانتانامو فاش کرده است.

به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از روزنامه نیویورک تایمز در اینترنت: مجموعه ای شامل بیش از هفتصد سند محرمانه نظامی جزئیات جدیدی را درباره افرادی که در زندان خلیج گوانتانامو در کوبا نگهداری می شوند و اطلاعات تازه ای را در مورد شواهد موجود بر ضد صد و هفتاد و دو مردی که هنوز در انجا زندانی هستند،‌ ارائه می دهد.

این اسناد به 779 زندانی مربوط می شود که از سال دو هزار و دو به زندان خلیج گوانتانامو فرستاده شده اند. مقامات اطلاعات نظامی در ارزیابی هایشان درباره این زندانیان که بین فوریه دو هزار و دو تا ژانویه دو هزار و نه تنظیم شد، به بررسی تاریخچه انها و تنش های موجود بین زندانیان و مقامات زندان پرداختند.

انچه که در پی حملات تروریستی دو هزار و یک به عنوان یک طرح ازمایشی اغاز شد اکنون به نظر می رسد به یک نهاد دائمی امریکا تبدیل شده است و اسناد فاش شده با اشکار کردن شواهد متناقض و سرهم بندی شده ای که در بسیاری موارد در دیوان جزایی یا دادگاه نظامی ارائه نشده است،‌ علت این امر را روشن می سازد. در این اسناد به طور دقیق انچه از زندانیان به هنگام بازداشت شان ضبط شده است-مانند گذرنامه جعلی، کارت دانشجویی جعلی و حتی یک شعر یا بلیت اتوبوس به کابل و رسید یک رستوران- ثبت شده است.

همچنین هپاتیت، نقرس، سل و افسردگی از جمله بیماریهای زندانیان ذکر شده است.

در این اسناد از بازجویی های متناوب و سرشماری - حتی پس از شش سال یا بیشتر بازجویی های بی امان- به عنوان زمینه های بهره برداری بالقوه از زندانیان نام برده شده است. در حالیکه تحلیلگران سعی در تقویت استدلالها برای ادامه بازداشت زندانیان دارند، در این اسناد تخلفات زندانیان و چند سال اظهارات انها درباره یکدیگر به ثبت رسیده است. اسناد سری که در اختیار نیویورک تایمز و چند سازمان خبری دیگر قرار گرفت، فاش می سازد اکثر صد و هفتاد و دو زندانی باقی مانده به عنوان افراد پرخطر رتبه بندی شده اند که ازادی انها بدون بازپروری و نظارت کافی تهدیدی برای امریکا و متحدان ان است.

این اسناد همچنین نشان می دهد حتی تعداد کثیری از زندانیانی که کوبا را ترک کرده اند- حدود یک سوم از ششصد زندانی قبلا به کشورهای دیگر منتقل شده اند- قبل از ازادی یا انتقال به کشورهای دیگر به عنوان افراد quotation mark پرخطر quotation mark رتبه بندی شده بودند. در این اسناد عمدتا درباره توسل به روش های سختگیرانه بازجویی در زندان گوانتانامو از جمله محرومیت از خواب، بستن انها با غل و زنجیر در وضعیت ازار دهنده و قرار دادن طولانی مدت انها در معرض هوای سرد که محکومیت جهانی را برانگیخته است، سکوت شده است.

ادعاهای اصلی دولت بر ضد بسیاری زندانیان مدتها قبل علنی شده و اغلب از سوی زندانیان و وکلای انها به چالش کشیده شده است.

اما این پرونده ها که طی دوره بوش تنظیم شده است، دید عمیق تری نسبت به اطلاعات هولناک گرچه خدشه داری را میسر می سازد که دولت اوباما را نیز متقاعد کرد امکان تعطیلی فوری این زندان وجود ندارد. زندانیانی که به ویژه مایه نگرانی مقامات ضد تروریسم بوده اند، افرادی را شامل می شوند که متهمند به اینکه عوامل ترور برای القاعده،‌ عوامل ماموریت های انتحاری لغو شده اند و نیز زندانیانی که در بازجویی هایشان قول دادند از امریکا انتقام بگیرند. در گزارشهای تحلیلگران نظامی امریکا از خالد شیخ محمد طراح حملات یازده سپتامبر دو هزار و یک به عنوان منفور ترین زندانی نام برده شده است. اسناد فاش شده همچنین نشان می دهد چگونه اطلاعات جمع اوری شده در مناطق جنگی منجر با بازداشت افراد بیگناهی شد که سالها به علت اشتباه در شناسایی یا صرفا بداقبالی در حبس بسر بردند. مقامات دولت اوباما انتشار این اسناد محرمانه را که سال گذشته ویکی لیکس به ان دست یافت، اما توسط یک منبع دیگر در اختیار نیویورک تایمز قرار گرفت، محکوم کردند.

مقامات رسمی امریکا خاطر نشان کردند دولت در ژانویه دو هزار و نه یک گروه ضربت برای بازنگری در اطلاعات مربوط به ارزیابی زندانیان تشکیل داد و ان گروه در مواردی به نتایج متفاوتی رسید.

به همین علت انها گفتند اسناد منتشر شده توسط نیویورک تایمز ممکن است دیدگاه کنونی دولت را درباره زندانیان گوانتانامو منعکس نکند. از جمله یافته های مندرج در این اسناد عبارت است از: - شواهد دال بر بازجویی های ازار دهنده در زندان گوانتانامو همراه با اقدامات خفت بار از جمله تحقیر جنسی توام با روش های سختگیرانه بازجویی. - رفتارهای تهدید امیز برخی زندانیان بر ضد نگهبانان و کارکنان زندان. - نقش مقامات خارجی، اسناد فاش شده نشان می دهد چه کشورهای خارجی ماموران اطلاعاتی برای بازجویی از زندانیان گوانتانامو اعزام کردند- از جمله چین، روسیه، تاجیکستان، یمن، عربستان سعودی، اردن، کویت، الجزایر و تونس. - بدشانسی یمنی هایی که طبق پرونده دهها زندانی باقی مانده، فقط سربازان سطح پایینی بودند که قبل از حملات یازده سپتامبر از یمن به افغانستان رفتند تا اموزش های نظامی اساسی را برای جنگیدن در جنگ داخلی انجا فرا بگیرند.

از این افراد اصلا به عنوان تروریست های جهانی نام برده نشده است.

در حالیکه اتباع کشورهای دیگر که به اشتباه بازداشت شده بودند، چند سال قبل به کشورشان بازگردانده شدند،‌ یمنی ها به علت نگرانی های موجود درباره ثبات در کشورشان و ناتوانی رژیم ان در نظارت بر این افراد همچنان در زندان گوانتانامو به سر می برند. - مشکوک بودن بسیاری اطلاعات، که برخی ارزیابی ها خطر اتکاء‌ به اطلاعات ارائه شده از سوی افرادی با انگیزه های نامعلوم را فاش ساخته است.

- وجود یک مامور انگلیسی، که طبق یکی گزارشها مقامات امریکایی یک زندانی را شناسایی کردند که به علت روابطش با گروههای تروریستی متعدد مرتبط با القاعده توسط شبکه اطلاعاتی انگلیس و کانادا به عنوان جاسوس به کار گرفته شده بود.

اما به گفته سازمان اطلاعات مرکزی امریکا- سیا- این فرد هرگز دست از تعهدات شبه نظامی اش بر نداشت و طبق نتایج بازجویی های مکرر، وی اطلاعات مهمی را از انگلیسی ها و کانادایی ها مخفی نگاه داشت.

این زندانی تهدیدی برای پرسنل امریکایی و متحدان ان در افغانستان و پاکستان ارزیابی و به کشورش عودت داده شد.

- همچنین اسناد فاش شده اولین نگاه علنی به دیدگاههای ارتش امریکا در مورد صد و پنجاه و هشت زندانی است که طبق طرحی که در سال دو هزار و چهار تنظیم شد هنوز هیچ جلسه استماع رسمی برای انها برگزار نشده است.

این درحالی است که بسیاری از انها افرادی قلمداد می شوند که ارزش اطلاعاتی چندانی ندارند و از هیچ ارتباط یا اطلاعات مهمی درباره القاعده یا طالبان برخوردار نیستند.

بسیاری پرونده ای فاش شده شامل عکس های رسمی نزدیک از زندانیان است و تصاویر صدها زندانی را شامل می شود که بسیاری از انها سالها است در ملاء عام مشاهده نشده اند. این پرونده ها- که به عنوان سری طبقه بندی شده و بر روی انها عبارتی درج شده است حاکی از انکه نباید با هیچ دولت خارجی در میان گذاشته شوند،‌ چهارمین مجموعه عمده از اسناد سری امریکا است که طی سال گذشته فاش شده است.

اسناد قبلی شامل گزارش های نظامی درباره جنگ های افغانستان و عراق و بخشی هایی از مجموعه ای شامل حدود دویست و پنجاه هزار مکاتبه دیپلماتیک بوده است.

بعید است این ارزیابی های صورت گرفته در گوانتانامو به مباحثات دراز مدت درباره بحث برانگیزترین زندان امریکا خاتمه دهد.

بعلاوه، پرونده های فاش شده کامل نیست و هیچ ارزیابی درباره حدود هفتاد و پنج تن از زندانیان صورت نگرفته است. از سال دو هزار و هفت هیچ زندانی جدیدی به گوانتامو منتقل نشده و مقامات دولت اوباما تاکنون در برابر توصیه برخی جمهوری خواهان به انتقال افراد تازه بازداشت شده مظنون به اقدامات تروریستی به ان زندان مقاومت کرده اند.

در نتیجه به نظر می رسد زندان گوانتانامو و زندانیان با همان نقشی که در لحظه بازداشت داشتند، به طور فزاینده ای در زمان متوقف می شوند.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
برچسب ها: گوانتانامو
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: سم بوتولیسم علت قطعی مرگ پرندگان میانکاله

تصاویر: سم بوتولیسم علت قطعی مرگ پرندگان میانکاله

۲/۴
تصاویر: شب های ساحل بندرعباس

تصاویر: شب های ساحل بندرعباس

۳/۴
تصاویر: فینال لیگ آبهای آرام

تصاویر: فینال لیگ آبهای آرام

۴/۴
تصاویر: بازار تبریز در روزهای کرونایی

تصاویر: بازار تبریز در روزهای کرونایی

ببینید!

تماشا کنید: تاخیر کشنده / کاهش محسوس مرگ و میر در دنیا با کلید خوردن واکسیناسیون؛ ایران همچنان در انتظار پیک چهارم کرونا!

ویدیو / زالی: با عدم رعایت پروتکل ها در اسفند شاهد افزایش بستری‌ها در نوروز خواهیم بود

ویدیو / اتفاق عجیب در لیگ برتر/ ماشین‌سازی نیمه دوم را با ۱۲ بازیکن آغاز کرد!

ویدیو/ لحظه خداحافظی آیت‌الله سیستانی با پاپ فرانسیس

ویدیو / توانگر، نماینده تهران: این چه بازیست که مجلس می‌خواهد گران شدن اینترنت را گردن دولت بیاندازد؟

تماشا کنید: ماندگار در تاریخ / همه آنچه درباره دیدار تاریخی پاپ فرانسیس و آیت الله سیستانی می‌دانیم

ویدیو / ماجرای زد و خورد فیس‌بوک و استرالیا + زیرنویس فارسی

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

رویترز: صادرات نفت خام ایران رکورد زد

قیمت دلار، امروز ۱۸ اسفند ۹۹

تماشا کنید: تکیه بر باد / سعید محمد و یک دنیا ابهام؛ از اطلس مال تا دعوا بر سر نخواستن او؛ آیا نسخه جدید محسن رضایی متولد شده؟

قیمت سکه و طلا، امروز ۱۹ اسفند ۹۹

جزئیات احتمالی طرح ظریف به ۱+۴ و آمریکا برای احیا برجام

بازداشت حمید صفت؟

فرمانده سنتکام: پس از حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد در آستانه ورود به جنگ بودیم

واکنش مرزبانی ناجا به انتشار فیلم ضرب و شتم یک سرباز: این تصویر سازی کذب است / از مرزبانان افغانستان انتظار نداشتیم این سرباز را مجبور به بیان الفاظ غیر واقعی کنند

ساسی مانکن، سمیه نرو و باقی ماجرا

پرداخت وام ۱۵۰ میلیونی به خانوارهای دهک ۱ تا ۳

ویدیو / طرح مجلس برای اختیاری کردن سربازی

معاون وزارت آموزش: مدارس کشور در سال آینده تحت هر شرایطی بازگشایی خواهند شد

واکنش مادر علی انصاریان به صحبت های آسیه اسدزاده: مگر می شود على نامزد داشته باشد و من ندانم؟

ورود سامانه جوی جدید و ۳ روز بارش در کشور/ وزش باد با سرعت ۱۱۰ کیلومتر و هشدار به ۵ استان

امکان دریافت وام بانکی برای همه صاحبان سهام عدالت فراهم شد

پایان نافرجام مهاجم بلندقامت؛ ضرر یک‌میلیاردی خرید گل‌محمدی برای پرسپولیس

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
قیمت بیت کوین امروز ۱۸ اسفند

قیمت بیت کوین امروز ۱۸ اسفند

رد یک شایعه رایج درباره آدامس

رد یک شایعه رایج درباره آدامس

باغچه هوشمندی که هوا را تصفیه می‌کند+تصاویر

باغچه هوشمندی که هوا را تصفیه می‌کند+تصاویر

ماجرای حجامت «راک» چیست؟

ماجرای حجامت «راک» چیست؟

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تصاویر: سم بوتولیسم علت قطعی مرگ پرندگان میانکاله

تصاویر: شب های ساحل بندرعباس

تصاویر: فینال لیگ آبهای آرام

تصاویر: بازار تبریز در روزهای کرونایی

یادداشت‌های محمدعلی فروغی سه‌شنبه ۱۸ اسفند ۱۲۹۸؛ از دولت آذربایجان گله کردیم آن‌ها عذر خواستند

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۱۸ اسفند ۱۳۷۶

آمریکا: از روند صلح به رهبری افغان‌ها حمایت می‌کنیم / با جامعه بین‌المللی در این زمینه در حال تعامل هستیم

شهادت سرباز وظیفه هنگ مرزی ارومیه

بیانیه حزب الله در خصوص سفر پاپ به عراق: حمایت کامل خود را از مواضع پاپ و آیت الله سیستانی اعلام می کنیم / امیدواریم این سفر نتایج مثبتی برای بغداد داشته باشد

وقوع انفجار تروریستی در کاظمیه عراق / هشت تن مجروح

نمایندگان به‌ دنبال راهکارهای حقوقی بازگرداندن لوایح FATF‌ به مجلس هستند

کاخ سفید: از تعدد حملات حوثی‌ها به عربستان سعودی نگرانیم

فرمانده سنتکام: پس از حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد در آستانه ورود به جنگ بودیم

پاپ: تصمیم سفر به عراق را با «آگاهی از خطرات» گرفتم / دیدار با آیت الله سیستانی مایه خوشایند روحی‌ام شد

همتی: نرخ‌های فعلی ارز ماندنی نیست

آژانس اتمی: ایران غنی‌سازی اورانیوم با سومین آبشار سانتریفیوژی را آغاز کرده است

سی ان ان به نقل از مسؤولان دولت آمریکا: پیش از انتشار گزارش قتل خاشقجی نوعی تنش در کاخ سفید وجود داشت / مجازات بن سلمان اصلا قابل اجرا نیست چون طرح‌های مهم در منطقه را دگرگون می کند

حمله جدید انصارالله به جنوب عربستان / ارتش یمن: یک هدف نظامی حساس در فرودگاه بین‌المللی ابها هدف قرار گرفته

آلمان قصد دارد هر هفته تا ۱۰ میلیون نفر را علیه کرونا واکسینه کند

همسویی حملات پهپادی انصارالله و تصمیم اوپک پلاس / قیمت نفت به به بالاترین حد در ۲ سال گذشته رسید

روحانی: مواضع شخصی که موجب عدم اطمینان از آینده شود، عوارض منفی اقتصادی دارد

نخستین سخنرانی مایک پنس بعد از خروج از کاخ سفید با رنگ و بوی انتخاباتی

الجزیره: امارات تجهیزات نظامی خود را از اریتره به یمن منتقل کرد

دیپلمات سابق انگلیس: ۴۰۰ ميليون پوند به ايران بدهكاريم / تلاش‌های زیادی برای پرداخت این طلب در جریان است

سخنگوی ستاد کرونا: تا پایان سال ۱۴۰۰ همه مردم ایران واکسینه می شوند

بایدن: سفر پاپ به عراق پیام مهمی را ارسال کرد / دیدار او با آیت الله سیستانی نمادی از امید برای کل جهان است

وزیر کشور دستور شروع انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را صادر کرد

زالی: رد پای ویروس جهش یافته در همه استان های کشور وجود دارد / این ویروس در کشور به کوه یخ تبدیل شده است

معاونت حقوقی رئیس جمهوری: در جلسات مربوط به انحلال جمعیت امام علی (ع) حضور نداشتیم / به وزارت کشور راهکار حقوقی برای دست کم استمهال رسیدگی قضایی داده بودیم

ابتلای بشار اسد و همسرش به کرونا

آذری جهرمی: افزایش ۳۰ برابری کیفیت اینترنت با استفاده از ۵G

هشدار درباره گسترش تست‌های سریع و «منفی کاذب» کرونا در ایران

وزیر خارجه ایرلند: نتایج حاصل از دیدار با مقامات ایرانی سازنده بود / پنجره فرصت تاریخی برای بازگشت به برجام به‌وجود آمده

شاخص کل بورس، امروز ۱۹ اسفند ۹۹

روحانی: سال آینده سال غلبه بر ویروس کرونا خواهد بود / واکسن به اندازه کافی وارد خواهد شد

قیمت سکه و طلا، امروز ۱۹ اسفند ۹۹

قیمت دلار، امروز ۱۸ اسفند ۹۹

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۱۸ اسفند ۹۹ / بارش باران در جاده‌های ۳ استان / ترافیک در آزادراه قزوین – کرج سنگین است

آرشیو
وبگردی

الهام پاوه نژاد و خانواده بزرگش +عکس

تصویری جالب از تیپ الیکا عبدالرزاقی در دهه ۶۰

خداداد عزیزی وارد بازی مافیایی شد/عکس

تصویری تلخ و باورنکردنی از سنگ مزار علی انصاریان+عکس

تجاوز به ریحانه پارسا در 16 سالگی / خودش فاش کرد

تصاویر جالب از علی دایی در مکانی متفاوت+عکس

علی کریمی در فکر مهاجرت است؟

جدیدترین عکس مهران غفوریان با دخترش

زیبایی خاص مهتاب کرامتی در دهه پنجم زندگی اش + عکس

عروس انتقامجو، عکس‌های خصوصی مادرشوهر را در اینستاگرام منتشر کرد

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۲۴۲۶۷
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۴ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۰
صفحه نخست >> سیاست
پ
جزئيات بيشتر درباره زندانيان زندان گوانتانامو

تحقیر جنسی ادامه دارد

نیویورک تایمز نوشت: مجموعه ای از اسناد محرمانه جزئیات بیشتری را درباره بازداشت شدگان در زندان گوانتانامو فاش کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نیویورک تایمز نوشت: مجموعه ای از اسناد محرمانه جزئیات بیشتری را درباره بازداشت شدگان در زندان گوانتانامو فاش کرده است.

به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از روزنامه نیویورک تایمز در اینترنت: مجموعه ای شامل بیش از هفتصد سند محرمانه نظامی جزئیات جدیدی را درباره افرادی که در زندان خلیج گوانتانامو در کوبا نگهداری می شوند و اطلاعات تازه ای را در مورد شواهد موجود بر ضد صد و هفتاد و دو مردی که هنوز در انجا زندانی هستند،‌ ارائه می دهد.

این اسناد به 779 زندانی مربوط می شود که از سال دو هزار و دو به زندان خلیج گوانتانامو فرستاده شده اند. مقامات اطلاعات نظامی در ارزیابی هایشان درباره این زندانیان که بین فوریه دو هزار و دو تا ژانویه دو هزار و نه تنظیم شد، به بررسی تاریخچه انها و تنش های موجود بین زندانیان و مقامات زندان پرداختند.

انچه که در پی حملات تروریستی دو هزار و یک به عنوان یک طرح ازمایشی اغاز شد اکنون به نظر می رسد به یک نهاد دائمی امریکا تبدیل شده است و اسناد فاش شده با اشکار کردن شواهد متناقض و سرهم بندی شده ای که در بسیاری موارد در دیوان جزایی یا دادگاه نظامی ارائه نشده است،‌ علت این امر را روشن می سازد. در این اسناد به طور دقیق انچه از زندانیان به هنگام بازداشت شان ضبط شده است-مانند گذرنامه جعلی، کارت دانشجویی جعلی و حتی یک شعر یا بلیت اتوبوس به کابل و رسید یک رستوران- ثبت شده است.

همچنین هپاتیت، نقرس، سل و افسردگی از جمله بیماریهای زندانیان ذکر شده است.

در این اسناد از بازجویی های متناوب و سرشماری - حتی پس از شش سال یا بیشتر بازجویی های بی امان- به عنوان زمینه های بهره برداری بالقوه از زندانیان نام برده شده است. در حالیکه تحلیلگران سعی در تقویت استدلالها برای ادامه بازداشت زندانیان دارند، در این اسناد تخلفات زندانیان و چند سال اظهارات انها درباره یکدیگر به ثبت رسیده است. اسناد سری که در اختیار نیویورک تایمز و چند سازمان خبری دیگر قرار گرفت، فاش می سازد اکثر صد و هفتاد و دو زندانی باقی مانده به عنوان افراد پرخطر رتبه بندی شده اند که ازادی انها بدون بازپروری و نظارت کافی تهدیدی برای امریکا و متحدان ان است.

این اسناد همچنین نشان می دهد حتی تعداد کثیری از زندانیانی که کوبا را ترک کرده اند- حدود یک سوم از ششصد زندانی قبلا به کشورهای دیگر منتقل شده اند- قبل از ازادی یا انتقال به کشورهای دیگر به عنوان افراد quotation mark پرخطر quotation mark رتبه بندی شده بودند. در این اسناد عمدتا درباره توسل به روش های سختگیرانه بازجویی در زندان گوانتانامو از جمله محرومیت از خواب، بستن انها با غل و زنجیر در وضعیت ازار دهنده و قرار دادن طولانی مدت انها در معرض هوای سرد که محکومیت جهانی را برانگیخته است، سکوت شده است.

ادعاهای اصلی دولت بر ضد بسیاری زندانیان مدتها قبل علنی شده و اغلب از سوی زندانیان و وکلای انها به چالش کشیده شده است.

اما این پرونده ها که طی دوره بوش تنظیم شده است، دید عمیق تری نسبت به اطلاعات هولناک گرچه خدشه داری را میسر می سازد که دولت اوباما را نیز متقاعد کرد امکان تعطیلی فوری این زندان وجود ندارد. زندانیانی که به ویژه مایه نگرانی مقامات ضد تروریسم بوده اند، افرادی را شامل می شوند که متهمند به اینکه عوامل ترور برای القاعده،‌ عوامل ماموریت های انتحاری لغو شده اند و نیز زندانیانی که در بازجویی هایشان قول دادند از امریکا انتقام بگیرند. در گزارشهای تحلیلگران نظامی امریکا از خالد شیخ محمد طراح حملات یازده سپتامبر دو هزار و یک به عنوان منفور ترین زندانی نام برده شده است. اسناد فاش شده همچنین نشان می دهد چگونه اطلاعات جمع اوری شده در مناطق جنگی منجر با بازداشت افراد بیگناهی شد که سالها به علت اشتباه در شناسایی یا صرفا بداقبالی در حبس بسر بردند. مقامات دولت اوباما انتشار این اسناد محرمانه را که سال گذشته ویکی لیکس به ان دست یافت، اما توسط یک منبع دیگر در اختیار نیویورک تایمز قرار گرفت، محکوم کردند.

مقامات رسمی امریکا خاطر نشان کردند دولت در ژانویه دو هزار و نه یک گروه ضربت برای بازنگری در اطلاعات مربوط به ارزیابی زندانیان تشکیل داد و ان گروه در مواردی به نتایج متفاوتی رسید.

به همین علت انها گفتند اسناد منتشر شده توسط نیویورک تایمز ممکن است دیدگاه کنونی دولت را درباره زندانیان گوانتانامو منعکس نکند. از جمله یافته های مندرج در این اسناد عبارت است از: - شواهد دال بر بازجویی های ازار دهنده در زندان گوانتانامو همراه با اقدامات خفت بار از جمله تحقیر جنسی توام با روش های سختگیرانه بازجویی. - رفتارهای تهدید امیز برخی زندانیان بر ضد نگهبانان و کارکنان زندان. - نقش مقامات خارجی، اسناد فاش شده نشان می دهد چه کشورهای خارجی ماموران اطلاعاتی برای بازجویی از زندانیان گوانتانامو اعزام کردند- از جمله چین، روسیه، تاجیکستان، یمن، عربستان سعودی، اردن، کویت، الجزایر و تونس. - بدشانسی یمنی هایی که طبق پرونده دهها زندانی باقی مانده، فقط سربازان سطح پایینی بودند که قبل از حملات یازده سپتامبر از یمن به افغانستان رفتند تا اموزش های نظامی اساسی را برای جنگیدن در جنگ داخلی انجا فرا بگیرند.

از این افراد اصلا به عنوان تروریست های جهانی نام برده نشده است.

در حالیکه اتباع کشورهای دیگر که به اشتباه بازداشت شده بودند، چند سال قبل به کشورشان بازگردانده شدند،‌ یمنی ها به علت نگرانی های موجود درباره ثبات در کشورشان و ناتوانی رژیم ان در نظارت بر این افراد همچنان در زندان گوانتانامو به سر می برند. - مشکوک بودن بسیاری اطلاعات، که برخی ارزیابی ها خطر اتکاء‌ به اطلاعات ارائه شده از سوی افرادی با انگیزه های نامعلوم را فاش ساخته است.

- وجود یک مامور انگلیسی، که طبق یکی گزارشها مقامات امریکایی یک زندانی را شناسایی کردند که به علت روابطش با گروههای تروریستی متعدد مرتبط با القاعده توسط شبکه اطلاعاتی انگلیس و کانادا به عنوان جاسوس به کار گرفته شده بود.

اما به گفته سازمان اطلاعات مرکزی امریکا- سیا- این فرد هرگز دست از تعهدات شبه نظامی اش بر نداشت و طبق نتایج بازجویی های مکرر، وی اطلاعات مهمی را از انگلیسی ها و کانادایی ها مخفی نگاه داشت.

این زندانی تهدیدی برای پرسنل امریکایی و متحدان ان در افغانستان و پاکستان ارزیابی و به کشورش عودت داده شد.

- همچنین اسناد فاش شده اولین نگاه علنی به دیدگاههای ارتش امریکا در مورد صد و پنجاه و هشت زندانی است که طبق طرحی که در سال دو هزار و چهار تنظیم شد هنوز هیچ جلسه استماع رسمی برای انها برگزار نشده است.

این درحالی است که بسیاری از انها افرادی قلمداد می شوند که ارزش اطلاعاتی چندانی ندارند و از هیچ ارتباط یا اطلاعات مهمی درباره القاعده یا طالبان برخوردار نیستند.

بسیاری پرونده ای فاش شده شامل عکس های رسمی نزدیک از زندانیان است و تصاویر صدها زندانی را شامل می شود که بسیاری از انها سالها است در ملاء عام مشاهده نشده اند. این پرونده ها- که به عنوان سری طبقه بندی شده و بر روی انها عبارتی درج شده است حاکی از انکه نباید با هیچ دولت خارجی در میان گذاشته شوند،‌ چهارمین مجموعه عمده از اسناد سری امریکا است که طی سال گذشته فاش شده است.

اسناد قبلی شامل گزارش های نظامی درباره جنگ های افغانستان و عراق و بخشی هایی از مجموعه ای شامل حدود دویست و پنجاه هزار مکاتبه دیپلماتیک بوده است.

بعید است این ارزیابی های صورت گرفته در گوانتانامو به مباحثات دراز مدت درباره بحث برانگیزترین زندان امریکا خاتمه دهد.

بعلاوه، پرونده های فاش شده کامل نیست و هیچ ارزیابی درباره حدود هفتاد و پنج تن از زندانیان صورت نگرفته است. از سال دو هزار و هفت هیچ زندانی جدیدی به گوانتامو منتقل نشده و مقامات دولت اوباما تاکنون در برابر توصیه برخی جمهوری خواهان به انتقال افراد تازه بازداشت شده مظنون به اقدامات تروریستی به ان زندان مقاومت کرده اند.

در نتیجه به نظر می رسد زندان گوانتانامو و زندانیان با همان نقشی که در لحظه بازداشت داشتند، به طور فزاینده ای در زمان متوقف می شوند.
قران
ارسال به تلگرام
برچسب ها: گوانتانامو
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"