پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سی و پنجمین جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور، باز هم به علت به حد نصاب نرسیدن شمار نمایندگان تشکیل نشده و قوه مقننه برای سی و پنجمین بار متوالی در انتخاب رئیسجمهور جدید کشورش ناکام ماند.
دعوت «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان برای تشکیل جلسه انتخاب رئیس جمهور کشورش، به علت به حد نصاب نرسیدن شمار نمایندگان برای سی و پنجمین بار متوالی راه به جایی نبرد.
به گزارش وبگاه خبری «النشره»، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در پی عدم تشکیل جلسه ظهر امروز دوم مارس آینده (12 اسفند ماه) را به عنوان موعد بعدی جلسه مجلس نمایندگان برای انتخاب رئیس جمهور کشورش اعلام کرد.
در جلسه امروز پارلمان لبنان تنها 58 نماینده حضور یافتند.
بر اساس این گزارش، رئیس پارلمان لبنان علاوه بر جلسه امروز، تاکنون 34 موعد دیگر برای تشکیل جلسه انتخاب سکاندار جدید کاخ بعبدا تعیین کرده بود که نخستین جلسه در تاریخ چهارشنبه 23 آوریل (3 اردیبهشت) برگزار شد اما «سمیر جعجع» نامزد جریان نزدیک به غرب یعنی «14 مارس»، نتوانست با آراء سفید «جریان 8 مارس» جریان نزدیک به مقاومت، رقابت کند و از رسیدن به پست ریاست جمهوری لبنان بازماند. جلسات دوم تا سی و چهارم پارلمان لبنان به علت به حد نصاب نرسیدن شمار نمایندگان تشکیل نشد.
لبنان از 25 ماه مه سال گذشته با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری میشل سلیمان با خلأ سیاسی مواجه شده و سیاستمداران این کشور هنوز نتوانستهاند بر سر یک نامزد، توافق کنند. دعوتهای پی در پی رئیس پارلمان نیز به منظور پایان دادن به خلأ سیاسی راه به جایی نبرده و به جز جلسه نخست، سایر جلسه به علت به حد نصاب نرسیدن شمار نمایندگان تشکیل نشدند.
اخیرا جریان المستقبل به ریاست «سعد حریری» نخست وزیر اسبق لبنان سعی در جریان سازی به منظور معرفی «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان «المرده» به عنوان کاندیدای میانهروی مورد قبول اکثر جریانهای سیاسی دارد که با اعلام موضع قطعی حزب الله مبنی بر حمایت از «میشل عون» رئیس فراکسیون «تغییر و اصلاح» برای تصدی سمت ریاست جمهوری راه به جایی نبرد.
این گزارش حاکی است که جلسات مجلس لبنان برای انتخاب رییس جمهوری با حضور دو سوم نمایندگان (86 نماینده) به حد نصاب میرسد و رسمیت مییابد اما بر خلاف جلسه اول که برای انتخاب رییس جمهوری به همین تعداد رای نیاز است، در جلسات دوم به بعد باید دو سوم نمایندگان حضور یابند اما هر نامزدی که بتواند اکثریت مطلق (نصف به علاوه یک یعنی 65 رای) را کسب کند، میتواند به کاخ ریاست جمهوری (بعبدا) برود.
بر اساس این گزارش، این نخستین بار نیست که لبنان با خلأ ریاست جمهوری در تاریخ سیاسی خود رو به رو شده است بلکه پیش از انتخاب «میشل سلیمان» به عنوان رئیس جمهور، این کشور مدتی را بدون رئیس جمهور سپری کرده بود.
بر اساس نظام تقسیم قدرت در لبنان، رئیس جمهور باید از مسیحیان مارونی، نخست وزیر سنی و رئیس پارلمان شیعه باشد.