arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۵۲۳۲۳
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۶ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۴

توکلی: با پایداری اختلاف نظر ندارم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تحمد توکلی در واکنش به برخی انتقادها از فهرست ائتلاف اصولگرایان برای کرسی‌های تهران در مجلس دهم و اعلام برخی کاندیداهای اصولگرا مبنی بر اینکه انصراف نمی‌دهیم، گفت: ائتلاف با تنازل همراه است و عقل سیاسی اقتضا می‌کند که به نتیجه تمکین کنیم.

به گزارش آنا، احمد توکلی صبح امروز ـ شنبه 24 بهمن ماه ـ در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که «شما پیش از این به عملکرد جبهه پایداری ایراداتی را مطرح کرده‌اید؛ ولی اکنون در لیستی قرار گرفته‌اید که بیش از 50 درصد آن منتسبان به این جریان هستند، چرا این‌گونه شد و آیا شما به صورت لیستی به همه اعضای این لیست رأی خواهید داد؟»، اظهار کرد: من به جبهه پایداری به خاطر بیرون رفتن از جمع گِله داشتم، ولی اکنون چنین چیزی نشده است و آنها در جمع اصولگرایان حضور دارند. من در شکل‌گیری این لیست نقشی نداشتم ولی حتما به کل لیست رأی می‌دهم چرا که منطق سیاسی حکم می‌کند وقتی عضو گروهی هستیم به همان گروه رأی بدهیم و قضاوت فردی نکنیم.

وی ادامه داد: دلم می‌خواهد اکثریت مجلس آینده با اصولگرایان باشد ولی اگر قرار باشد که فقط نیروهای شناخته‌شده در لیست حضور داشته باشند، قدرت دست به دست نمی‌شود.

نماینده فعلی مردم تهران در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه «شما و آقای پرویز داوودی در لیست اصولگرایان حضور دارید ولی همواره شما اختلاف ‌نظرهای جدی با آقای داوودی در زمینه اقتصادی داشته‌اید»، تصریح کرد: من و آقای داوودی اختلاف نظری نداریم. ممکن است برخی اختلاف‌ نظرهای مصداقی بین ما وجود داشته باشد ولی ما در کل، اختلاف نظر مبنایی با هم نداریم.

توکلی در پاسخ به سؤال آنا مبنی بر اینکه «تعداد زیادی از اصولگرایان به نحوه شکل‌گیری لیست نهایی ائتلاف اصولگرایان اعتراض دارند و معتقدند که بسیاری از جریان‌ها در شکل‌گیری این لیست سهمی نداشته‌اند؟»، گفت: شما نمی‌توانید لیستی داشته باشید که همه اعضای آن راضی باشند. طبیعی است که ائتلاف با تنازل همراه است و عقل سیاسی اقتضا می‌کند که به نتیجه تمکین کنیم.

لیست‌های موازی حیات رسانه‌ای دارند نه اجتماعی

وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگر آنا درباره شکل‌گیری لیست‌های موازی در میان اصولگرایان و با تابلوی این جریان ادامه داد: بیشتر لیست‌ها حیات‌شان رسانه‌ای است و نه اجتماعی. وقتی دو جریان اصلی در کشور لیست می‌دهند دیگر لیست‌های حاشیه‌ای مورد توجه قرار نمی‌گیرد. در شهری مانند تهران که بسیار بزرگ است اطلاع‌رسانی درباره لیست‌های جانبی و گفتن اینکه «ما هستیم» دشوار است. دو جریان اصلی، شبکه اجتماعی گسترده‌ای در کشور دارند و عمدتاً لیست‌های اصلی این دو جریان رأی می‌آورد. البته رسانه‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنند ولی مردم خیلی به اخبار رسمی خبرگزاری‌ها اکتفا نمی‌کنند.

این نماینده کنونی مجلس همچنین درباره عدم حضور علی لاریجانی در ائتلاف اصولگرایان و آسیب این عدم حضور به جریان اصولگرایی تأکید کرد: آقای لاریجانی سلیقه‌اش چیز دیگری بود. وی در رسیدن به لیست انتقاداتی داشت، به همین دلیل در ائتلاف اصولگرایان حضور نیافت. البته نبود ایشان خیلی تأثیرگذار نیست چرا که آقای لاریجانی نامزد تهران نیست بلکه نامزد قم است.

توکلی درباره شکل‌گیری لیست صدای ملت با هدایت علی مطهری و نمایان شدن اختلاف در میان اصولگرایان و همچنین حضورش در این لیست گفت: به هر میزانی که اختلاف نشان داده شود آسیب می‌رسد ولی نمی‌تواند خیلی تعیین‌کننده باشد. با من درباره اینکه در این لیست حضور داشته باشم صحبتی نشده است.

وی در پاسخ به سؤال آنا مبنی بر اینکه «اگر در لیست صدای ملت حضور داشته باشید از آن انصراف خواهید داد؟»، گفت: من نامزد اصولگرایان هستم و در لیست اصولگرایان حضور دارم.

حضور دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب در انتخابات، ناکارآمدی مجلس فعلی را برطرف می‌کند

نماینده کنونی مردم تهران در مجلس، درباره نحوه حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات نیز گفت: برخورد دکتر عارف و آقای تابش برخورد متینی با موضوع تأیید صلاحیت‌ها و تشکیل لیست بوده است. آنها ضمن تمکین به قانون به فعالیت خود ادامه می‌دهند و این مطلوب است. همچنین آقای تابش گفته است که می‌خواهند نیروهای جدید را وارد صحنه کنند که خیلی مطلوب است. ما همان‌طور که از اتحاد اصولگرایان حمایت می‌کنیم از اتحاد اصلاح‌طلبان نیز حمایت می‌کنیم. ما در کشور حزب نداریم ولی حضور جریان‌های مشخص تکلیف را روشن می‌کند که چه جریانی رأی می‌آورد و چه جریانی رأی نمی‌آورد؛ این‌گونه ناکارآمدی مجلس فعلی برطرف می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که «آیا از حضور اصلاح‌طلبان احساس خطر می‌کند؟»، اضافه کرد: من از حضور اصلاح‌طلبان احساس خطر نمی‌کنم و از مشارکت‌شان دفاع می‌کنم؛ البته امیدوارم برنده انتخابات اصولگرایان باشند.

توقعات فزاینده در پسابرجام، دولت را گرفتار کرده است

نماینده مردم تهران درباره پسابرجام و عملکرد دولت در این زمینه گفت: پسابرجام برای دولت گرفتاری درست کرده است و دولت هر کاری می‌کند توقع بیشتری از اوست و از این رو دولت موفق جلوه نمی‌کند. خوشبختانه آقای روحانی برای اولین بار به صراحت اعلام کرد که همه چیز با رفع تحریم‌ها حل نمی‌شود. امیدوارم که دولت به این موضوع پایبند باشد چرا که مسائل به این شکل، درست‌تر حل می‌شود. دولت باید بگوید که نقایص کجاست تا منتقدان و صاحب‌نظران نظرشان را بگویند.

خود سپاه انتقادات را در زمینه فعالیت‌های اقتصادی‌اش قبول دارد

وی درباره حضور نظامیان در اقتصاد و انتقادهای دولت در این زمینه گفت: آقای روحانی و جهانگیری این موضوع را بارها مطرح کرده‌اند و گلایه‌هایی در این زمینه وجود دارد. فعالیت نظامیان در اقتصاد عمدتا به فعالیت قرارگاه خاتم‌‌الانبیا برمی‌گردد. ممکن است اگر دقیق شویم انتقاداتی وجود داشته باشد. آنها نیز خودشان این انتقادات را قبول دارند. سپاه بر مسئله فساد خیلی حساس است و فرد مناسبی را برای پیگیری آن گذاشته است.

عهدشکنی‌ تندروها برای نادیده گرفتن حق مجلس از سوی لاریجانی کافی نبود

این نماینده مجلس در پاسخ به این سؤال که «آقای لاریجانی به خاطر عهدشکنی‌های جریان تندرو از اصولگرایان جدا شد»، گفت: من از این عهدشکنی خبر دارم ولی این عهدشکنی کافی نبود که آقای لاریجانی حقوق نمایندگان و کشور را نادیده بگیرد و با سرعت غیرقانونی طرح برجام را به تصویب برساند. البته می‌دانم که این اقدام آقای لاریجانی به خاطر انفعال و خُلف وعده دیگران در آن اثرگذار بود. من با آقای لاریجانی صحبت کردم و خودم نیز شش پیشنهاد داشتم که می‌خواستم آنها را مطرح کنم کههمگی آنها مورد تأیید رهبری بودند. اگر مصوبه مجلس به رهبری نسبت داده نمی‌شد هم برای کشور و هم برای مجلس بهتر بود؛ البته آقای لاریجانی نگرانی‌هایی داشت که باعث شد چنین تصمیمی را بگیرد.

مفاهمه‌ای خوب با دولت؛ تاکنون دو جلسه با وزیر نفت داشته‌ایم

توکلی در ادامه درباره قراردادهای نفتی و مذاکره خود و برخی نمایندگان با وزیر نفت در این خصوص تأکید کرد: من و برخی از نمایندگان، نامه‌ای را خطاب به آقای دکتر لاریجانی نوشتیم و موارد تعارض با قانون اساسی و سیاست‌های کلی اصل 44 را مطرح کردیم. هنوز هیئت تصویب قوانین، نظری در این باره نداده است، همچنین ما برای رعایت مصالح ملی و استقلال ملی و رعایت اقتصاد مقاومتی در قالب نامه‌ای یادداشتی را به آقای زنگنه ارائه دادیم و قرار شد که ایشان جواب بدهند؛ ولی بعداً قرار شد که با ایشان مذاکره کنیم. تاکنون دو جلسه با آقای وزیر داشته‌ایم. آقای وزیر خیلی باز و خوب برخورد می‌کند و پیشنهادهای اصلاحی را می‌پذیرد، سریعاً هم اعلام کرد که کار قراردادهای نفتی تمام نشده است، این نمونه یک مفاهمه خوب با دولت است.

ادبیات «برجام 2» را نمی‌پسندم

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین درباره موضوع برجام 2 که رئیس‌جمهوری اخیراً مطرح کرده است و با انتقاداتی مواجه شده است، تأکید کرد: این ادبیات را نمی‌پسندم چراکه اشکالاتی به برجام مطرح است که با عنوان برجام 2، آن اشکالات به این مسئله هم منتقل می‌شود؛ البته ما از هر اقدامی که منجر به آشتی ملی و گفت‌وگوی ملی شود حمایت می‌کنیم.

تصمیم‌گیری درباره ریاست مجلس دهم در گرو وقت محقق می‌شود

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار آنا مبنی بر اینکه «آقای لاریجانی به ائتلاف اصولگرایان نپیوست. آیا هر تعداد از این ائتلاف که در انتخابات آینده به مجلس دهم راه پیدا کند از ریاست مجلس آقای لاریجانی حمایت نخواهد کرد؟»، ادامه داد: امور در گرو وقت محقق می‌شود. در سیاست شرایط و اقتضائات مهم است. سیاستمدار در ظرف مکان و زمان تصمیم می‌گیرد ولی یک استاد سیاسی فقط می‌تواند نظریات را بررسی کند.

راهی جز تمدید برنامه پنجم نداریم

وی درباره چشم‌انداز اقتصادی کشورمان گفت: من یک سیاست‌مدار همیشه امیدوار هستم ولی می‌دانم که شرایط خوب نیست. اگر آقای روحانی برای جلب مشارکت اقدام جدی صورت دهد و به این موضوع وفادار باشد و تصمیمات با کارایی بیشتری گرفته شود شرایط بهتر خواهد شد. همه می‌دانیم که با برجام معجزه‌ای رخ نمی‌دهد. باید با تعقل و تشخیص عیوب، به داخل رجوع کنیم؛ چراکه نگاه معطوف به خارج، نگاه واقع‌بینانه‌ای نیست.

توکلی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار آنا درباره احتمال تمدید برنامه پنجم توسعه گفت: ما چاره‌ای جز این نداریم. برنامه پنجم از هیچ بهتر است. با تمدید برنامه پنجم دولت فرصت خواهد داشت برنامه ششم را به سرانجام برساند.


نظرات بینندگان