arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۵۶۳۸۸
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۰ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۴

احتمال وجود سرب در برخی از مکمل‌های کلسیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مشاوران سلامت در پاسخ به پرسش‌ شهروندان درباره احتمال وجود سرب در برخی از مکمل‌های کلسیم، مهمترین علت مرگ در ایران و درمان بی‌خوابی در بدن با مصرف کاهو سخن گفتند.

به گزارش فارس، صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر می‌کند،‌ همچنین به پرسش‌های مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ می‌دهد.

هموطنان می‌توانند هرگونه پرسش و ابهامی درباره مسائل و مشکلات جسمی و روانی خود را در تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کرده و پاسخ‌های خود را از طریق صفحه «مشاور سلامت خبرگزاری فارس» دریافت کنند.

احتمال وجود سرب در برخی از مکمل‌های کلسیم

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، شهرزاد محمدیان شربت و قرص‌های مکمل کلسیم‌دار را منبع خوبی برای دریافت کلسیم بدن دانست و گفت: مکمل‌های کلسیم که در شکل‌های مختلف از جمله قرص، قرص‌های جویدنی و شربت در بازار عرضه می‌شوند، منبع خوبی برای دریافت مقادیر بیشتر کلسیم هستند؛ در حال حاضر انواع مختلف مکمل کلسیم از جمله کربنات کلسیم، سیترات کلسیم و فسفات کلسیم در دسترس مصرف کنندگان قرار گرفته که همگی منابع خوب این عنصر معدنی محسوب می‌شوند.

کار‌شناس ارشد تغذیه به میزان عنصر کلسیم در دارو‌ها اشاره کرد و گفت: همه کلسیم موجود در این مکمل‌ها نمی‌تواند در دسترس بدن قرار گیرد بنابراین در هنگام مصرف به مقدار (عنصر کلسیم) موجود در مکمل توجه کنید؛ گاهی اوقات مکمل‌های کلسیم همراه با سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی، مانند ویتامین D، روی و منیزیم عرضه می‌شوند؛ اما اگر مطمئن هستید که دچار کمبود این مواد مغذی نیستید، نیازی به مصرف این مکمل‌های ترکیبی ندارید.

عضو انجمن تغذیه ایران تصریح کرد: دستگاه گوارش انسان، در هر نوبت قادر است 500 میلی گرم کلسیم را جذب کند و کلسیم اضافه به طرق مختلف از بدن دفع می‌شود، بنابراین بهتر است مکمل غذایی خود را طی روز و در چند نوبت مصرف کنید مثلا اگر قرار است 1000 میلی گرم مکمل کلسیم در روز مصرف کنید، بهتر است 500 میلی گرم آن را در وعده صبح و 500 میلی گرم باقی مانده در شب خورده شود.

کار‌شناس سابق دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، مکمل کلسیم با مارک‌ها و شکل‌های مختلف در بازار وجود دارد؛ بنابراین باید مراقب باشید که مکمل مصرفیتان سالم و موثر باشد، بهتر است از مصرف مکمل‌های تهیه شده از پوست استخوان، عنصر معدنی دلومیت یا پوسته صدف تصفیه نشده، اجتناب کنید، زیرا این مکمل‌ها ممکن است حاوی ترکیباتی مانند سرب یا سایر فلزات سمی باشند که در جریان هضم مکمل در بدن، آزاد و منجر به بروز عوارض مختلف شوند.

مهمترین علت مرگ در ایران

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ فریدون نوحی مشاور وزیر بهداشت و رئیس انجمن قلب و عروق ایران گفت:  33 تا 38 درصد مرگ‌ها در کشور به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی رخ می‌دهد.

وی مصرف زیاد نمک، روغن و شیرینی توسط ایرانی‌ها را از اصلی‌ترین عواملی می‌داند که به قلب آسیب می‌رسانند. گفته می‌شود هموطنان بیش‌از اندازه این سه ماده را در غذای خود مصرف می‌کنند؛ چنانچه نمک در ایران دو تا چهار برابر بیشتر از کشورهای دیگر مصرف می‌شود.

 وی ادامه داد: اگر سیگار و دخانیات، چربی خون بالا، دیابت، فشار خون، عدم تحرک و چاقی همچنین عوامل وراثتی  را به عنوان مهم ترین عوامل زمینه‌ساز بیماری‌های قلب و عروق در نظر بگیریم، اکنون باید آلودگی هوا را نیز به این علل افزود. به همین دلیل به بیماران قلبی و ریوی، افراد مسن و کودکان توصیه می‌شود در روزهایی که آلودگی هوا بالاتر است و به مرز خطر می‌رسد از فعالیت‌های فیزیکی پرهیز کنند و اگر امکان داشته باشد بیشتر در خانه بمانند  و در محیط آلوده قرار نگیرند.

رئیس انجمن قلب و عروق ایران گفت: در خصوص ارتباط سن به بیماری‌های قلب و عروق یادآور شد، تشخیص بیماری‌های قلب و عروق نسبت به گذشته بهتر شده، بنابراین ممکن است عده‌ای در جوانی هم بیماری قلبی و عروقی داشتند ولی چون تشخیص مناسبی وجود نداشت ممکن بود به بیماری‌های قلبی و عروقی ربط داده نشود.

وی اظهار داشت: امروزه نمونه این مساله در برخی ورزشکاران مشاهده می‌شود. به فرض یک فوتبالیست ناگهان دچار ایست قلبی و عروقی می‌شود البته این مساله در ورزشکاران حرفه‌ای نیز وجود دارد.

روحی گفت: مساله دوم شیوه زندگی است. شیوه زندگی مردم عوض‌شده در گذشته‌های نه‌چندان دور اکثر مردم فعالیت بدنی و سوخت‌وساز مناسب داشتند؛ ضمن اینکه در آن زمان‌ها غذاهای سالم‌تری وجود داشت و غذاهای فست فود به لحاظ چرب، شور و شیرین بودن به شکلی که امروزه به طور گسترده عرضه و مصرف می‌شود، نبود. پیتزا و غذاهای چرب، خوشمزه و غذاهای گوشتی امروزه رونق فراوانی دارد.

وی ادامه داد: غذای آماده خوشمزه درگذشته با این کیفیت مضر، نبود. غذاها در گذشته سالم تر و طبیعی‌تر بود. امروزه غذاهایی سالم و طبیعی بانام ارگانیک در دنیا عرضه می‌شود که این حاکی از تولید سالم و باکیفیت و طبیعی آن است؛ یعنی دست‌کاری نشده و ارگانیک است. این نشان می دهد که در طول سالیان اخیر در مواد غذایی تولیدی بیشتر دست‌کاری شده است. از  سوی دیگر مواد غذایی فراوری‌شده چرب، شور و خوشمزه مانند پفک و چیپس مصرف می‌کنیم. همه می خورند، جوان ها انرژی‌دارند و می‌خورند اما این غذاها، با نوع غذاهای سنتی متفاوت است و پیامدهای ناگوار خود را دارد.

وی افزود: با این استدلال می‌توان گفت در کشورهای جهان سوم و حتی متاسفانه کشورمان، سن بیماری‌های قلب و عروق به خصوص از نوع سکته مقداری پایین آمده است.

درمان بی‌خوابی در بدن با مصرف کاهو


به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، قدیر محمدی درباره مصرف کاهو و سکنجبین و تاثیر آن بر بدن گفت: در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست می‌شود که به اندازه معین جوشانده شده و اثرات گرم و خشکی را بر جای می‌گذارد، در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد و تر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی می‌کنند.

وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه کاهو خواب آور، مسکن و ضد درد است می‌تواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضه‌ای نیز به همراه نداشته باشد.

محمدی تصریح کرد: اگر کاهو را به تنهایی بدون سکنجبین مصرف کنیم ممکن است رطوبت، تری و سردی آن تاثیر نامطلوبی بر روی افرادی که سن بالا دارند یا دارای مزاج بلغمی هستند بر جای بگذارد اما اگر به همراه سکنجبین مصرف شود این عوارض را به همراه نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه کاهو جزء مواد غذایی است که خاصیت دارویی دارد، گفت: معمولاً اثرات سوء کاهو را سکنجبین از بین می‌برد و از گذشته تیز در رژیم غذایی ایرانیان این دو به همراه یکدیگر مصرف شده است.

 متخصص طب سنتی ادامه داد: سکنجبین نفوذ مواد را در بدن بیشتر می‌کند، باز کننده عروق بدن و مجاری است و خون بدن را تمیز می‌کند، از این جهت مصرف سکنجبین به تنهایی و یا با کاهو می‌تواند اثرات خوبی را بر بدن برجای بگذارد و و به دلیل گرم و خشک بودن سکنجبین عوارض آن نیز با کاهو دفع می‌شود، در نتیجه این دو ماده عوارض یکدیگر را خنثی می‌کنند اما اثرات مثبت یکدیگر را خنثی نمی‌کنند.
نظرات بینندگان