arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۸۳۷۹
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۶ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵

وزیر ترکیه‌ای: ترکیه برای ایرانی‌ها ناامن نیست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تُرک‌ها پس از ناامیدی از بازگشت گردشگران روس و اروپایی، بار دیگر سراغ همسایه شرقی را گرفته‌اند تا این‌بار در ازای سرمایه‌گذاری در ایران، اقتصاد گردشگری خود را حفظ کنند.

به گزارش ایسنا، ایران از ترکیه می‌خواهد در تقویت زیرساخت‌های گردشگری با او همگام عمل کند، آن‌هم در شرایطی که مهم‌ترین دغدغه‌ی کشور همسایه وجود ضمانت‌های حقوقی سرمایه‌گذاری در ایران است، در دیگر سو اما تُرک‌ها می‌خواهند با تقویت شمار گردشگران ایرانی در کشورشان، امنیت را به منطقه بازگردانند، تا شاید از این طریق بخشی از اقتصاد گردشگری‌شان حفظ شود.

هیات گردشگری ترکیه درحالی به ایران سفر کرده تا فصل جدیدی از تعاملات دو کشور آغاز شود که طبق آخرین گزارش موسسه آمار ترکیه، درآمدهای حاصل از صنعت گردشگری این کشور در سه ماه ابتدایی سال 2016 میلادی با کاهش 16.5 درصدی روبرو بوده است. ترکیه با چالشی دست به گریبان است که مهمترین فاکتور صنعت گردشگری به شمار می‌آید؛ امنیت.

«ماهیر اونال،» وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در نشست خبری مشترک با مسعود سلطانی‌فر رییس سازمان میراث فرهنگی و گرشگری که امروز، سه‌شنبه 23 اردیبهشت‌ماه در یکی از هتل‌های تهران برگزار شد، در پاسخ به سوال ایسنا درباره‌ی اقدام و اراده جدی دولت ترکیه برای تامین امنیت گردشگران آن‌هم در شرایطی که صنعت گردشگری این کشور تحت تاثیر نا امنی‌های اخیر قرار گرفته است، گفت: تروریسم صرفا مساله‌ای نیست که دامن‌گیر ترکیه شده باشد. این یک مساله‌ی جهانی است. متاسفانه حوادث و حمله‌های تروریستی در نقاط مختلف دنیا در حال وقوع است. حمله‌هایی که بلژیک و فرانسه را تحت تاثیر قرار داده به همان اندازه ترکیه را درگیر کرده است.

شهرهای ایرانی‌پسند در ترکیه ناامن نیستند

او که سعی داشت ناامنی را یک مشکل منطقه‌ای و نه درون کشوری نشان دهد، اظهار کرد: در حال حاضر شهرهایی مثل استانبول و آنتالیا مشکل امنیتی ندارند. در سواحل دریای سیاه که منطقه مورد نظر ایرانی‌ها است، هیچ اتفاق امنیتی رخ نداده و از این به بعد هم نخواهد افتاد.

«اونال» ناامنی‌ها را به منطقه جنوب شرق ترکیه محدود کرد و افزود: فکر می‌کنم شما هم با من هم‌عقیده باشید که هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد در خیابان‌هایش فعالیت‌های مسلحانه انجام شود. قطعا ما برای تامین امنیت شهروندان خود تدابیر لازم را اتخاذ می‌کنیم و تاکنون هم چنین کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: این مسائل نباید حوزه گردشگری را تحت تاثیر قرار دهد، با این حال یک نکته قابل تامل وجود دارد، رسانه‌های غربی به آن اندازه که با حوادث تروریستی بروکسل و پاریس با حساسیت برخورد می‌کنند، به وقایع استانبول حساسیتی نشان نمی‌دهند. این واقعا قابل تامل است.

وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه همچنین در پاسخ به سوال روزنامه ملیت ترکیه درباره‌ی برنامه مشترک دو کشور به منظور برقراری ثبات در منطقه در راستای توسعه گردشگری، اظهار کرد: همکاری‌هایی که دو کشور برای معرفی جاذبه‌های گردشگری آغاز کرده‌اند در همین راستا بوده است، اما برای اثر‌گذاری بیشتر لازم است امنیت منطقه را تامین کنیم، چون یکی از نکات مورد توجه گردشگران در انتخاب مقصد، امنیت است.

«مسعود سلطانی‌فر،» رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در تکمیل این سخنان گفت: ایران و ترکیه همکاری‌های امنیتی مشترکی دارند. ما از بابت ناامنی‌های اخیر متاسفیم و امیدواریم هرچه سریع‌تر ریشه‌ی تروریسم از بین برده شود. فکر می‌کنم با اراده‌ای که در مسؤولان منطقه برای مبارزه با خشونت و افراطی‌گری وجود دارد و با توجه به ایده رییس‌جمهور ایران در این‌باره که مورد تایید مجمع جهانی سازمان ملل قرار گرفت، همکاری جدی برای برطرف کردن این معضل داشته باشیم.

در ادامه وزیر فرهنگ و گردشگر ترکیه به موضوع همکاری‌های مشترک دو کشور پرداخت و اضافه کرد: توسعه زیرساخت گردشگری ایران مورد تاکید ترکیه است. ما تجربه زیادی در این زمینه داریم، به هر حال ترکیه رتبه ششم دنیا و رتبه چهارم اروپا را با 40 میلیون گردشگر و 36 میلیارد دلار درآمد به دست آورده‌ است.

وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در ادامه نشست خبری که با حضور تعدادی از رسانه‌های ترک و ایران برگزار شد، درباره وضعیت پروژه‌های سرمایه‌گذاری این کشور در ایران به ویژه در بخش هتل‌سازی نیز توضیح داد: سرمایه‌گذارانی که همراه من به ایران آمده‌اند در حال مذاکره با بخش خصوصی هستند تا جایی که اطلاع دارم گروه "ریکسوس" در تهران پروژه‌ای را طراحی کرده که قرار است اجرا شود. تصور می‌کنم هیات حاضر برای شهرهای دیگر نیز پروژه‌های بیشتری را تعریف کند.

نگران ضمانت‌های حقوقی ایران نیستیم

وی همچنین در پاسخ به خبرگزاری آناتولی ترکیه درباره‌ی ضمانت‌های حقوقی ایران برای تضمین سرمایه‌گذاری‌ ترک‌ها، اظهار کرد: این اولین‌باری نیست که با ایران می‌خواهیم وارد سرمایه‌گذاری مشترک شویم، همکاری‌های ما در این بخش سابقه‌ی طولانی دارد که تا کنون برپایه اطمینان دو طرفه بوده است. این همکاری‌ها به حوزه‌های مهم انرژی و بانک مربوط می‌شد که در دوران جدید ایران می‌خواهیم در صنعت گردشگری نیزگسترش پیدا کند.

اونال تاکید کرد: در مورد سرمایه‌گذاری‌های مشترک، نگرانی برای ضمانت‌های حقوقی ایران نداریم.

سلطانی‌فر نیز در پاسخ به سوال دیگر این خبرگزاری درباره‌ی بسته‌های حمایتی و تشویقی از سرمایه‌گذاران ترک، به قانون حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی در ایران اشاره کرد و گفت: در چارچوب این قانون که به هشت زبان ترجمه شده تخفیف‌ها و تشویق‌ها برای حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی پیش‌بینی شده است. این قانون موثری بود که متاسفانه به خاطر تحریم‌های ناعادلانه اجرا نشد، ولی در دوران جدید و پس از تحریم‌ها براساس همین قانون برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی اقدام می‌کنیم.

توازن به معنی کاهش گردشگران ایرانی در ترکیه نیست

او همچنین درباره‌ی برنامه ایران برای جذب گردشگران تُرک، اظهار کرد: ما می‌خواهیم توازن برقرار شود، اما این به معنی کاهش گردشگران ایرانی در ترکیه نیست، بلکه برنامه‌ای برای افزایش گردشگران ترک در ایران داریم. اراده ترک‌ها برای ساخت هتل به همین منظور جدی شده. تعداد خطوط هوایی بین دو کشور نیز تا زمانی که ناوگان هوایی ایران تقویت شود افزایش خواهد یافت. همه این اقدامات به منظور گسترش تردد‌های گردشگری به کشور انجام می‌شود.

معاون رییس‌جمهور بیان کرد: آینده روشن و خوبی را در زمینه‌ همکاری‌های گردشگری دو کشور می‌بینم

نظرات بینندگان