پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : طوماری که خواستار برگزاری رفراندوم دوم در خصوص عضویت درانگلیس در اتحادیه اروپا است به سه میلیون امضا رسید.
به گزارش انتخاب، به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در رفراندوم روز پنجشنبه انگلیس 72 درصد از 4 / 17 میلیون تن واجد شرایط شرکت کردند و 52 درصد از آنها به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رای دادند در حالی که 48 درصد حامی ماندن این کشور در اتحادیه اروپا بودند.
این طومار از دولت لندن میخواهد اگر میزان آرا به ماندن یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا کمتر از 60 درصد و میزان شرکتکنندگان کمتر از 75 درصد بود، این رفراندوم باطل اعلام شود. در حال حاضر بیش از سه میلیون تن این طومار را امضا کردهاند. با این حال گزارشهایی از امضاهای جعلی منتشر شده و وزارت کشور انگلیس قول بررسی امضاها را داده است. گفته میشود دستکم 77 هزار امضا جعلی است.
در ابتدا این طومار به دست ویلیام اولیور هیلی، یک فعال دموکرات انگلیسی و طرفدار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آغاز شد که از پیروزی کمپین ماندن این کشور در اتحادیه اروپا نگران بود اما بعدا که نتایج همهپرسی به نفع خودشان تمام شد، از ایده امضای طومار عقبنشینی کرد.
وی در پستی در صفحه فیسبوک خود این طومار را ربوده شده توصیف کرد و از آنجایی که کمپین خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در انتخابات پیروز شد، هم اکنون این نتیجه را به عنوان خواست مردم انگلیس توصیف میکند. طومارهای دولت که به بیش از 100 هزار امضا میرسند باید در پارلمان به بحث گذاشته شوند.
در همین حال نمایندگان ارشد حزب کارگر خواستار اقدامی برای جلوگیری از پیشرفت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شدهاند. دیوید لمی، یکی از سیاستمداران حزب کارگر و عضو پارلمان توتنهام گفت: بیدار شوید. ما مجبور نیستیم این کار را انجام دهیم. ما میتوانیم این جنون را متوقف کنیم و از طریق برگزاری رای گیری در پارلمان به کابوس پایان دهیم. پارلمان عالی مقام و مستقل ما باید هم اکنون در خصوص اینکه باید از اتحادیه اروپا خارج شویم یا خیر رای دهد.
وی افزود: این رفراندوم یک رفراندوم مشورتی و غیر الزام آور است. پلتفورم کمپین خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در حال حاضر از هم پاشیده و برخی مردم آرزو میکنندکه ای کاش به خروج رای نداده بودند. پارلمان در حال حاضر باید تصمیم بگیرد که آیا باید با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پیش برویم یا خیر و آیا باید هفته آینده رایگیری در پارلمان برگزار شود یا خیر.
اما کارشناسان معتقدند، علی رغم تعداد بالای امضا کنندگان این طومار، بعید است که این طومار تغییری به وجود آورد.