پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر دادگستری در همایش ملی تکریم کارفرمایان گفت: با نگاه به منافع ملت، انقلاب اسلامی و شرف ملی، برای پیشرفت اقتصاد کشور همدل شویم.
به گزارش انتخاب، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، عصر امروز در پنجمین همایش ملی تکریم از کارفرمایان نمونه سازمان تامین اجتماعی که با حضور علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با اشاره به تقارن برگزاری این همایش با ایام ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: تقارن معنویت با کار، تلاش و رونق اقتصادی که جلوه های زیبای زندگی محسوب می شوند، در این ماه مشمول برکات خداوند خواهد شد.
وی با بیان اینکه روحیه ایثارگری در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از انتصابهایی که صورتگرفته مشهود است گفت: امروز ایران مقتدر است و می توان این نوید را به کشور داد که در این زمانه پرتلاطم، کشور مسیری پرعزت را خواهد پیمود و ایرانیان عزیز با سربلندی، کشور را برای فرزندان آینده آن خواهند ساخت.
* رتبه سوم رشد علمی در جهان تنها بخشی از اقتدار ملی است
پورمحمدی در این باره افزود: کشور در حال برداشتن گامهای استواری است. به اذعان خود غربیها سختترین تحریمهای تاریخ علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شد، اما به تعبیر مقام معظم رهبری به واسطه اقتداری که از خود نشان دادیم در مسئله برجام عقبنشینی کرده و برخی از خواستههای ما را پذیرفتند. اقتدار کشور یک مجموعه و بسته جامعی است که در جنبههای مختلفی از کشور متجلی است. ایران، سومین رشد علمی دنیا را در سال گذشته داشته و این تنها بخشی از این اقتدار ملی است.
وی درخصوص مشکلات، بهویژه در حوزه اقتصادی تصریح کرد: باید صادقانه و برپایه آمارها تحلیل و عمل کنیم. هم از درون باید خود را ارزیابی کنیم و هم از نگاه بیرونی و از نگاه بینالمللی و موسسات معتبر، کارآمدی خود را محک بزنیم. وقتی بزرگترین بنگاههای اقتصادی دنیا آماده همکاری با ایران هستند، یعنی اقتصاد کشور را دارای ظرفیت میبینند. این بنگاهها تعارف ندارند. اگر زمینه اقتصادی باظرفیتی در ایران و اقتصاد آن نبینند وقت خود را تلف نمیکنند.
* با نگاه به منافع ملت، انقلاب اسلامی و شرف ملی، برای پیشرفت اقتصاد کشور همدل شویم
وزیر دادگستری تاکید کرد: باید فراتر از بحثهای جناحی و تنها با نگاه به منافع ملت، انقلاب اسلامی و شرف ملی، برای پیشرفت اقتصاد کشور همدل شویم. دولت با تعقیب جدی اقتصاد مقاومتی، حرکت اقتصادی خود را ریلگذاری کرده است که مهمترین آنها شفافیت است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: ما در بسیاری از زیرساختهای اصلی اقتصاد با جدیت به دنبال شفافسازی هستیم. هرجا شفافیت وجود نداشته باشد، فساد تولید میشود که در این زمینه کارهای زیادی هم انجام شده است. رقابتیسازی اقتصاد و جلوگیری از رانتها در واگذاریها یکی دیگر از برنامههای جدی دولت از ابتدای کار خود بوده است.
* بهبود محیط کسب و کار از جدیترین مباحث دولت است
پورمحمدی با اعلام این که در دو سه سال گذشته کمترین واگذاریها را به شبهدولتیها یا خصولتیها داشتهایم توضیح داد: ما در این دولت به بخش خصوصی که پیشقدم شده است، تخفیفهایی دادهایم چراکه دولت اعتقاد دارد باید از این بخش حمایت کند. بحث آزاد سازی اقتصاد و بهبود محیط کسبوکار یکی دیگر از جدیترین مباحث این دولت است که در این زمینه کارهایی جدی صورت گرفته؛ به عنوان مثال تسهیل امور گمرکی به عنوان یک شاخص، چه برای ترخیص چه برای صادرات انجام شده که در نتیجه درآمد گمرکی کشور نزدیک به دو برابر رشد کرده و کار برای بازرگانان و کارآفرینان آسانتر شده است. بسیاری از مقررات و مجوزهای دست و پاگیر را نیز حذف کردهایم.
وی همچنین افزود: یکی از بحثهایی که بخش تولید و کارفرمایان را در این سالها آزار داده، تبدیل شدن بانکها و پول به بازیگر اصلی اقتصاد است. پول بهعنوان پول و نه بهعنوان موتور محرکه تولید، خدمات و اقتصاد، تبدیل به یک چالش برای کشور شده بود. اینکه در دورهای سرطانوار بنگاههای مالی، بانکی و موسسات اعتباری رشد کردند، برای اقتصاد کشور اتفاق نامیمونی بود که اقتصاد را به وادی دیگری برد و آثار مخربی را بر جامعه گذاشت.
وی ادامه داد: از طرفی به دلیل مشکلات بانکها در تامین تسهیلات، بخش تولید هم ناتوان بوده است. دولت با شناسایی این مشکل، درصدد برطرف کردن بدهی بانکها برآمد اما متاسفانه در مجلس تصویب نشد. دولت تلاش دارد در اصلاحیه قانون بودجه، که بهزودی به مجلس تقدیم خواهد شد، باز این مسئله را مطرح کند تا بانکها شرایط مناسب وامدهی و تامین تسهیلات بخش تولید را پیدا کنند. هدف نیز ساختن فضای بهتر و مساعدتر برای کارآفرینان و کارفرمایان کشور است.
* صیانت از خانواده بزرگ تامین اجتماعی وظیفه ای ملی است
وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: تامیناجتماعی، سازمانی با ۴۲ میلیون بیمهشده و پرداخت بیش از ۵ هزار میلیارد تومان، خانوادهای بزرگ است که صیانت از آن وظیفهای ملی است. باید بپرسیم چطور درگذشته اجازه داده شده در این صندوق ملی دست برده شود و به چشم یک قلک به آن نگاه شود؟ این دولت، از روز اول اراده جدی اش مبارزه با فساد بوده و هیچ حریم و حاشیه امنی برای هیچکس قائل نشده است. این رویه در تامیناجتماعی خود را نشان داد و این سازمان به ریل سالمی برگشته است.
* دست کسانی که فیش ها را منتشر کردند می بوسیم
پورمحمدی در خاتمه با اشاره به موضوع انتشار فیشهای حقوقی برخی از مدیران و بازتاب آن در رسانه ها و افکار عمومی گفت: واکنش دولت به ماجرای فیشهای حقوقی، اقدام جدی و بدون مسامحه است و بی شک رفتار دولت سند افتخار خواهد شد. این دولت برای هیچ کس حاشیه امنیتی قائل نبوده و در این گونه مسائل به دنبال مخفیکاری نیست و دست کسانی که این فیشها را منتشر کردند میبوسیم چراکه مصداق امر به معروف و نهی منکر است و همانطور که شخص رئیسجمهور تاکید کردند در عذرخواهی و جبران اشتباه، لکنت نداریم.
وی در این رابطه افزود: ما از هرگونه شفاف سازی و اقدام یا اظهار در عرصه سالم سازی محیط اداری و مبارزه با فساد استقبال می کنیم؛ دیگران نیز به دنبال سوء استفاده و بهره برداری سیاسی نباشند چراکه از این نمد کلاهی برای آنان درست نمی شود.
بر اساس این گزارش این همایش ملی مقارن با اولین سالگرد تشکیل شورای راهبردی شرکای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی و با حضور وزاری تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دادگستری و نیز رئیس سازمان تامین اجتماعی برگزار و در پایان از ۳۳ کارفرمای منتخب کشوری با اهدای تندیس تقدیر شد.