عباس کیارستمی، روز دوشنبه گذشته از دنیا رفت، اما نحوه ی مرگ او و نقل قول هایی که از سوی خانواده این کارگردان نامدار وجود دارد، تمامی اتهامات را به سمت جراح و پزشکان او نشانه می رود.
به گزارش «انتخاب»؛ روز هفدهم اسفند، کیارستمی جهت عمل جراحی به بیمارستان مراجعه کرد، با این حال از نزدیکان خود تقاضا کرد که این موضوع رسانه ای نشود، چراکه تصور می کرد بعد از جراحی سه روز بستری است و نهایتا پس از طی روند درمان به طور کامل، مرخص می شود، اما این اتفاق نیافتاد؛ چرا؟
سیزده روز مانده به عید نوروز، کیارستمی جهت عمل پولیپ روده، به اعتبار دکتر میر در بیمارستان جم بستری شد. در این میان، دکتر میر برخلاف تعهد اخلاقی که بر دوشش است، بیمار را به فرزند خود می سپارد.
فرزند دکتر میر نیز با اطمینان از تبحر خود بدون انجام آزمایشات لازم از جمله پاتولوژی، کیارستمی را روانه اتاق جراحی می کند. «عمل موفقیت امیز بود» این خبری بود که دکتر احمد میر فرزند پزشکی که کیارستمی به اعتیار نام او خود را به تیغ جراحی سپرده بود، به خانواده کارگردان نامدار اعلام کرد.
«میر» این جمله کوتاه را گفت و به سرعت راهی سفر نوروزی خود به فرنگستان شد تا قدری به خاطر عمل «موفقیت امیزی» که داشت، ریلکس کند و به استراحت بپردازد. اما در نخستین روزهایی که میر تازه کشور را ترک کرده بود، از بیمارستان به او خبر رسید که کیارستمی دچار «عفونت و خونریزی» شده است.
به گفته ی یکی از اعضای خانواده کارگردان فقید، میر در مقابل بر موفقیت امیز بودن عمل تاکید می کند و مسئولیت را از دوش خود بر می دارد و در ادامه خانواده کیارستمی را به پزشک دیگری که ظاهر متخصص عفونی بوده پاس می دهد. البته این فرد هم مانند سلف خود اهمیتی به ماجرا نمی دهد و می گوید: «این بیماربا تشخیص عفونت بستری نشده که من او را تحتنظر بگیرم.». بنابراین او نیز راهی سفر تعطیلات نوروزی خود می شود، تا مبادا این فرصت را مانند دیگر تعطیلات ایام سال از دست دهد.
کیارستمی خود گلایه اش را نسبت به این وضع اینگونه مطرح کرد: « یکی از دوستام همین عمل رو انجام داد و روز پنجم در سالن سینما داشت فیلم میدید. قرار بود دکتر میر من رو عمل کنه. بعدا فهمیدم که پسرش من رو عمل کرده و تازه در شأنش نبودم و عمل رو سپرده به دستیار ٥٠ سالهاش! هرجا اعتماد میکنی، بکن ولی به اونایی که پدرشون مشهور بوده؛ نکن. خواستن و نتونستن. وقتی دکترم اخبار رو در روزنامهها خوند و فهمید این بیمار خیابونی نبوده؛ دستپاچه شد و مصاحبه کرده و گفته گویا بیمارم شهرتی دارد و در خارج او را میشناسند»
کیارستمی به قدری از اتفاق پیش آمده دلچرکین بود که دکتر میر را که به عیادت او آمده بود، به حضور نپذیرفت و این پیغام را به جراح خود داد: «شأن من و شما نیست که دیگر با هم روبهرو شویم»
در هر حال، رسیدگی به یکی از مهمترین و شهیرترین کارگردان ایران به دست پزشکی کم تجربه اما متعهد سپرده می شود که در نبود تجربه دو پزشک دیگر نمی تواند خوب عمل کند. نهایتا، میزان عفونت به اندازهای میرسد که حتی عفونت و چرک از بخیهها هم به بیرون نشت پیدا میکند.
با وخامت اوضاع، اخباری در مورد به کما رفتن و حتی مرگ کیارستمی به گوش رسانه ها رسید. شرایط نامناسب کیارستمی و رسانه ای شدن آن، پای قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت دولت را به ماجرا باز کرد.
او پس از اطلاع از وضعیت کیارستمی، به سرعت دستور رسیگی جدی داد. شرایط به قدری خطرناک و بد بود که چندین روز بعد و پس از عبور کیارستمی از بحران، وزیر ارشاد اعلام کرد «خود آقای دکتر هاشمی گفتند اگر من نمی رفتم آن شب، کار ایشان تمام بود»
شرایط کیارستمی با کمک دولت، بهبود پیدا کرد، اما او دیگر به پزشکان هموطنش اعتماد کافی نداشت، برای همین راهی پاریس شد تا درمان خود را در انجا ادامه دهد، با این حال، زخم هایی که او از اشتباهات یا قصور پزشکانش در تهران خورد، او را امان نداد و در آخر در فرانسه درگذشت.
قصور پزشکی در روند درمان کیارستمی، به گفته ی اعضای خانواده او، یکی از عوامل و شاید تنها عامل درگذشت این کارگردان صاحب نام بود. پزشکان کیارستمی، او را که سینماگری بین المللی و افتخاری وطنی بود، محل ندادند، وای به حال مردم ناشناسی که تن و جان خود را با اعتماد کامل به تیغ جراحی اینان می سپارند. (ناگفته نماند، کم نیستند پزشکان متعهدی که جانانه از بیمار خود پرستاری می کنند و انسانیت را در حق آنان تمام می کنند.)
این مردم بی نوا نه وزیر بهداشت را دارند که دستور رسیدگی ویژه دهد، نه رسانه ها را که با پوشش خبری افکار عمومی را از یک فاجعه پزشکی اگاه کند.
مشخص نیست، روزانه چند نفر به خاطر خطای پزشکی جان خود را از دست می دهند و صدایشان در نمی آید. عجیب اینجاست که اندک انتقادی نسبت به پزشکان با هیاهو و هوچی گری های انجمن های وابسته به آنان روبرو می شود که فریاد «ما مصعومیم» سر می دهند.
عجیب این است که در این آشفته بازار، وزارت بهداشت خود را حافظ منافع پزشکان می پندارد نه مردم. قائم مقام وزیر بهدشت روز گذشته گفت: «باید بگویم که پدر همکارمان که عمل آقای کیارستمی را انجام دادند از اساتید جراحی هستند و ۹۳ سالشان است و 15 سال است جراحی انجام نمی دهند.» این سخنان عذر بدتر از گناه است و محو کردن صورت مسئله. خب اگر کیارستمی مطمئن نبود، دکتر میر او را عمل نمی کند، همان موقع چمدان خود را می بست و به پاریس می رفت. برفرض هم اگر کیارستمی از عمل خود توسط فرزند دکتر میر اگاه بود(که نبود) فرار از مسئولیت جراحانش توجیه نمی شود.
شاید اگر وزیر بهداشت در مقابل سریال «در حاشیه» مهران مدیری که به درستی در حال انتقاد از پزشکان و جراحان بود، این اتفاقات و فجایع رخ نمی داد و امروز شاهد فوت غیرمنتظره کیارستمی و کیارستمی ها نبودیم.....
هزینه ی هر عمل بین سه تا 5 میلیون
این رو نوشتم و اسم شهرمون رو نمیگم تا خود مسئولین برن دنبالش
پدر خانم بنده برای یک جراحی ساده (خارج کردن سنگ مثانه) با داشتن دیابت در بیمارستان ... بستری شدند و قرار بود آقای دکتر ن. ایشان را عمل کنند. از ساعت 18 روز قبل تا 15 روز بعد یک فرد دیابتی را گرسنه (NPO) نگهداشتند و بلاخره فرد دیگری عمل نمود!!!!
سف خورد به حال این مردم
حقوق+کارانه یک پزشک متخصص تو شهرستان 68میلیون تومن شد هیچ کس هم جرات نداره چیزی بهشون بگه
شما به پزشکی که علت بیماری را نمی تواند تشخیص دهد و شهامت آن را ندارد که بگوید "نمی دانم" چه نامی می دهید؟
شما به پزشکی که با سهمیه پزشک شده و با سهمیه وارد دوره تخصصی می شده و به علت دانش و مهارت پایین باعث مرگ مریض و داغدار شدن خانواده ای می شود چه نامی می دهید؟
آنچه که مسلم است در طی سالهای اخیر وضعیت درمان به قهقرا رفته است.
گروه دوم پزشکانی هستند که با چراغ آمده اند و گزیده تر طراری مینمایند و این گروه خدا را نیز بنده نیستند .
و اما سخن آخر نمی دانم چرا ما همیشه گرفتار گروه دوم می شویم و فراوانی گروه اول کم است و معمولاً از پزشکان چهره خشک و خشن در ذهنم وجود دارد.
پوووووووووووووووووووول فقط پوووووووووووووول
البته نه همه پزشکها اونایی که مثل شما یا بستگانتون احتمالا از خود راضی هستن و دنبال پول سفرهای اروپایی
دود تو چشم کی میره وقتی میری دکتر قراره بمیری چرا باید اصلا رفت پیش پزشک اونم از نوع بیسواد و از خود راضیش؟؟؟!!!!
انچه مهم است درک مردم عادی از مسایل پزشکی با یک متخصص بسیار متفاوت هست وقتی یک پزشک سالهاست جراحی نمی کند دروغ که نیست ولی می تواند بیمار معاینه کند و تشخیص بگذارد و سر عمل فقط بعنوان ثاحب نظر حضور داشته باشد
ثاحب ؟؟؟ حتی سواد نوشتن ندارین، چطور با جان مردم بازی میکنید ؟
اما بعضی از پزشکان غیر متعهد را بدست کی بسپاریم
وزیر خیلی از جاها ورود کرده و برخورد داشته اما بعضی از جاها هم مانند همین مورد وقتی کار از کار گذشته چه باید کرد .
بود مواد تریاکش کوچه رو بر داشته همیشه ام با منشی مخصوصش تنهاست و شما بخوان باقی .........
مردم دل پر دردی دارن از پزشکانی که الان تبدیل به کاسبهای حرفه ای شده اند و ارث پدرشان را از مردم طلب دارند
پزشکانی که خودم برای مادر مرحومم 6 ماه هر روز باهاشون در ارتباط بودم حتی با انواع پارتی بازیها ذره ای در هزینه ها یا دقت بیشترشون(نداشتن علم کافی)تاثیری نداشت
و من در اخر با یک جستجوی ساده در اینترنت مشکل مادرم رو پیدا کردم اما دیگه دیر شده بود ...
اما در این کاسبهای سلامتی اثری نداشت و اینقدر که برای سفر اروپاشون اهمیت داره ای کاش فکر بد بختی و نداری و سلامتی مردم هم داشت
پزشکانیکه انگار از دماغ فیل افتاده اند و سوادشان را با انگلیسی نوشتن غلط به رخ مریضها می کشند نه با درمان واقعی
مثل مکانیکهایی می مانند که یک جا درست کرده و هزار جای دیگر را خراب می کنند
یک حادثه در اردبیل رخ می دهد و جان یک پزشک وقتی به خطر می افتد ریس الوزرا به اردبیل مبی رود قبل از اینکه به فلسفه ماجرا پی ببرد ولی این قشر روزانه هزاران نفر ره قبرستان میفرستند ولی کسی جوابگو نیست
پدر بنده نيز به خاطر قصور پزشكي فوت نمود ايشان ب
ه خاطر عفونت ريه به بيمارستان مراجعه نمود و قرار بود در بخش آي سي يو بستري گردد اما اين اتفاق نيافتاد و ايشان در بخش عمومي بستري شد و بعد از گذشت ده روز ايشان را مرخص كردند اما متاسفانه نسخه دارويي پزشك معالج كه متاسفانه پزشك عمومي هم بود و ايشان اين را نميدانست كه كسي كه عفونت ريه دارد و سنش هم نسبتا بالاست و مدت ده روز هم چيزي نخورده و بدن وي ضعيف است چگونه ميتواند در مقابل چرك خشكنهاي قوي استقامت نمايد
عفونت بیمارستانی پس از عمل جراحی می باشد...!!!!!!!
موضوعی که وزیر بهداشت میلیاردر پورشه سوار ...بایستی پاسخ دهد...
ولی جواب تیترت، کیارستمی ذره ای با مردم عادی فرق نداره
برای من فوت کردن اون کارمند شهرداری که ساعت 3 مشغول جارو زدن هست بیشتر نارحت کننده است
ديگه مثل كيارستمي به وجود نمياد.
و با تغییر دکتر با هزینه ای بسیار کمتر بسیار کمتر . مریض رو به بهبود رفت. از ته دل برای دکترهای پول پرست متاسفم.
مشکل اینه که هر کی هر چی زورش میرسه انجام میده
روح امثال دکتر قریب شاد . بهتر که نیست ببینه مردم گیر کی ها افتادن.
در کشورهای خارجی این ها اصلا مدرکشون هم قبول ندارن
آیا ماکزیمم کاری بدون وجه؟
پزشکان خیلی بیش از ماکزیمم ساعت کاری درآمد دارند.آنهم از مجبور بودن مردم. ملت با رضایت این پولها را نمیدهند. برای یک بیماری عادی و ساده یک تیم کامل اعم از آزمایشگاه و رادیولوژی و ام آر آی و داروخانه چی و ....... باضافه دکتر محترم پولهای کلان میگیرند و آنوقت همه آنها تحت حمایتهای مختلف هستند و مریض بیچاره خیر.
واقعأ پزشکان و جامعه پزشکی برای مردم ایران چهره زشتی را به نمایش گذاشته اند.همه زندگیشان پول و تفریح شده.هرجوانی که میخواهد به این جرگه وارد شود فقط به قصد پول و خوشی جلو میرود نه به قصد نجات مردم رنجور و دردمند.
من نظر انتخاب را کاملا میپسندم
ایشان پرستار بیمارستان ب همدان بودن روز سیزده اسفند با تشخیص انفلوانزای بی در همون بیمارستان بستری شد ولی پزسکش غافل بود که عفونت وارد خون خواهرم شده و در مقابل بد. حالی بیمار عنوان کرده بود که فقط بیحالی ناشی از انفلوانزاست پرستار بیمار که مرضیه شا هکرمی نام داشت در اثر شدت عفونت به کما رفت و ...
نهم اسفند بعد از چهار ماه بیماری سخت از دنیا رفت
جای تاسفه برای این جامعه پزشکی که فقط تجارت میکنن
پس زیاد جوش نزنید
متاسفانه انکار دارند بیشتر دارند معامله می کنند تا معالجه
ایول من موافقم
باید تحت هر شرایطی و برا هر رشته ای آ م با عرضه و شایستگی خودش جاشو در جامعه پیدا کنه نه براش شایستگی فرمالیته ای جور کنن!!