پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : علیمحمد
نوریفر در مراسم بازدید از کارخانه گندم دشت مشهد با اشاره به تولید 13
میلیون تنی گندم در سال جاری، عنوان کرد: متاسفانه طی مراحل تولید گندم،
توزیع، آسیابانی و تولید نان حدود سی درصد گندم تولیدی معادل چهار و نیم تن
گندم از بین میرود.
به گزارش انتخاب، وی ادامه داد: سال گذشته تولید گندم در کشور
هفت میلیون تن و واردات گندم پنج میلیون تن بوده که با ضایعات 3.6 میلیون
تنی معادل هدررفت 3500 میلیارد تومان همراه بوده است.
این پژوهشگر
صنعت نان با اشاره به اینکه نان در کشور به عنوان قوت غالب مردم در نظر
گرفته میشود، اظهار کرد: چهلوسه درصد کالری شهرنشینان و پنجاهوشش درصد
کالری روستاییان توسط نان تامین میشود.
وی با بیان اینکه دولت
نباید در موضوع آرد و نان دخالت کند، عنوان کرد: یکسانسازی تعرفههای آرد
موجب قرارگیری کیفیت به عنوان شرط لازم برای تولید نان میشود.
نوریفر
یکی از چالشهای دولتها در طول زمان را تامین نان باکیفیت خواند و گفت:
مصرف سرانه کشور در روز 200 تا 500 گرم نان بوده که با احتساب جمعیت هفتاد
و پنج میلیون نفری ایران، میانگین مصرف روزانه نان 28 هزار تن و در سال
10.5 میلیون تن است.
وی تعداد نانواییهای کشور را 65 هزار مورد
اعلام و عنوان کرد: تنوع پخت نان در ایران کم بوده و تنها نانوایان به
تولید 100 نوع مختلف نان اقدام میکنند.
این پژوهشگر صنعت نان
بهترین نان کشور را نان سنگک اعلام کرد و گفت: این نان در گذشته با آرد
سالم و کامل تولید میشده اما امروزه در نانواییها برای تولید این نان از
آرد سفید استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت گندم دشت مشهد با بیان
اینکه دولت به هیچیک از تعهدات خود در مقابل واحدهای صنعتی تولید نان عمل
نکرده است، اظهار کرد: طی 9 سال گذشته تعداد 23 واحد نان صنعتی در کشور
تاسیس شده است که درحال حاضر از این میان تنها پنج واحد با ظرفیتهای پایین
درحال فعالیت هستند.
نوریفر دو نرخی بودن قیمت آرد و عدم یکسان
سازی قیمت آن را بزرگترین مانع فراروی واحدهای تولید نان صنعتی دانست و
تاکید کرد: تفاوت قیمت آرد برای پخت دولتی و صنعتی بسیار زیاد است و این
تفاوت قیمت باتوجه به هزینههای سربار تولید نان در واحدهای صنعتی مانند
بستهبندی، توزیع و... موجب شده تا واحدهای تولید نان صنعتی تعطیل شوند.
وی
با اشاره به مشکل بودن فرآیند یکسانسازی قیمت آرد به جهت استراتژیک و
اقتصادی بودن نان، عنوان کرد: در مشهد روزانه 900 الی 1000 تن نان تولید
میشود و به این دلیل که مردم نسبت به صنایع غذایی خوشبین نیستند، فرهنگ
سازی جهت استفاده از نانهای صنعتی یکی از لازمههای تولید هرچه بیشتر نان
صنعتی است.