arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۳۷۴۳
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۳ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۵

کره‌شمالی 6 مقام امنیتی را اعدام کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به دلیل کوتاهی در وظایف محوله، شش مسئول برون مرزی کره شمالی اعدام شدند.

به گزارش انتخاب، منابع خبری کره جنوبی امروز جمعه اعلام کردند که کره شمالی شش تن از ماموران امنیتی و مسئولان برون مرزی مرتبط با اتباع این کشور در خارج از کشور را به دلیل کوتاهی در انجام وظایف محوله اعدام کرده است.

ظاهرا این اعدام در ارتباط با فرار تعدادی از اتباع کره شمالی به کره جنوبی صورت گرفته که پیونگ یانگ می گوید آنان وظایف خود را به درستی انجام نداده اند.

اوایل فروردین ماه سالجاری یک گروه 13 نفره از شهروندان کره شمالی که در رستورانی در شهر بندری «نینگ بو» در چین مشغول به کار بودند، از کره جنوبی درخواست پناهندگی سیاسی کرده اند.

کره شمالی می گوید؛ این افراد که 12 زن و یک مرد بودند نه به خواست خود بلکه به زور به کره جنوبی برده شده اند.
به فاصله کمتر از یک ماه بعد از این ماجرا، سه تن دیگر از کارگران کره شمالی که در شهر «شانگشی» چین مشغول به کار بودند از کره جنوبی تقاضای پناهندگی کردند که این موضوع باعث شد تا پیونگ یانگ رسما کره جنوبی را به مقابله به مثل تهدید کند.

یونهاپ، خبرگزاری رسمی کره جنوبی امروز در گزارشی به نقل از یکی از شاهدان عینی اعلام کرد که این شش نفر که در مقابل دیدگان مردم اعدام شده اند مسئولان نظارت بر عملکرد کارگران شاغل در رستورانهای کره شمالی در کشور چین بودند.

گزارش با تاکید بر اینکه این اعدام به فرمان «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی صادر شده یادآور می شود، بعضی از این افراد از ماموران سرویس اطلاعاتی و امنیتی این کشور هستند که جرم آنها نداشتن کنترل و نظارت مناسب بر رفتار کارگران اعلام شده است.

همچنین اعلام شده که مراسم اعدام این شش نفر در تاریخ 5 ماه می سالجاری میلادی (16 اردیبهشت) در مقابل دیدگان 80 مامور امنیتی، خانواده های قربانیان و بیش از یکصد تن از مردم عادی صورت گرفته تا درس عبرتی برای همه باشد.
منابع خبری کره جنوبی اعلام کرده اند که پس از پایان جنگ دو کره در سال 1953 میلادی تاکنون بیش از 28 هزار شهروند کره شمالی به این کشور پناهنده شده اند.

بر اساس همین گزارش، پس از آتش بس میان دو کره حدود 29 هزار نفر تا مارس (اسفند - فروردین) سال 2016 از کره شمالی به کره جنوبی گریخته اند که یک هزار و 276 نفر آنان در سال گذشته میلادی بوده است و این تعداد پناهنده از هنگام اوجگیری در سال 2009 به این سو، کاهش یافته است.
دولت کره شمالی سال گذشته میلادی (2015) در پی افزایش شدید موج پناهندگی اتباع خود، تدابیر امنیتی بیشتری را برای نظارت بر عملکرد برخی مقام ها و کارگران شاغل برون مرزی اتخاذ کرد و اواسط تیرماه سالجاری پیش 300 مامور امنیتی خود را به چین گسیل کرد تا مانع از تداوم این روند شود.

شهروندان کره شمالی که قصد پناهندگی به کره جنوبی را دارند، به طور معمول از طریق چین به کشور ثالت و سپس به کره جنوبی پناهنده می شوند.

رستورانهایی که در خارج توسط کره شمالی هدایت می شوند یکی از منابع اصلی درآمد ارزی برای این کشور محسوب می شود و براساس پیش بینی منابع دولتی کره جنوبی، پیونگ یانگ حدود 130 رستوران و سالن پذیرایی در 12 کشور مختلف نظیر چین، کامبوج و ویتنام دارد که درآمد ارزی سالیانه آنها به 10 میلیون دلار می رسد.
همچنین نزدیک به 50 هزار نفر از اتباع کره شمالی در خارج از کشور بسر می برند که بخشی از آنان همین افرادی هستند که در رستورانها مشغول به کار می باشند.

کره شمالی از جانب غرب و کره جنوبی متهم است که از منابع کسب شده در این راه، در راستای توسعه و گسترش فعالیت های هسته ای و برنامه موشکی خود استفاده می کند.
کره شمالی و رهبر این کشور پس از آزمایش چهارم اتمی پیونگ یانگ در دی ماه سال گذشته و متعاقب آن پرتاب های پی در پی موشک های بالستیک؛ تحت شدیدترین تحریم های شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفتند.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان