arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۵۷۸
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۱ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۰

لاریجانی: ولایت رکن اساسی فلسفه سیاسی اسلام است

رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی امروز - چهارشنبه- مجلس شورای اسلامی با اشاره به سالروز ولادت حضرت علی (ع) گوشه‌هایی از فلسفه سیاسی اسلام و رکن ولایت را تشریح کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی امروز - چهارشنبه- مجلس شورای اسلامی با اشاره به سالروز ولادت حضرت علی (ع) گوشه‌هایی از فلسفه سیاسی اسلام و رکن ولایت را تشریح کرد.

به گزارش انتخاب، "علی لاریجانی" در آغاز جلسه علنی امروز - چهارشنبه ۲۵ خردادماه - ضمن تبریک میلاد امیرالمومنین (ع) گوشه‌هایی از سخنان پیامبر اکرم (ص) در وصف جایگاه حضرت علی (ع) را قرائت کرد و گفت: پیامبر اسلام درباره ولی‌ خدا علی (ع) می‌فرماید: "یا علی انت مظلوم بعدی. من ظلمک فقط ظلمنی..." ای علی تو بعد از من مظلومی. هر کس به تو ظلم کند به من ظلم کرده است. هر کس به او انصاف دهد به من انصاف داده است و هر کس تو را انکار کند مرا انکار کرده است. هر کس با تو دشمنی کند با من دشمنی کرده و هر کس تو را اطاعت کند مرا اطاعت کرده، هر کس تو را معصیت کرده مرا معصیت کرده است.

لاریجانی در تشریح جایگاه ولایت حضرت علی (ع) ادامه داد: پیامبر اکرم، امیرالمومنین را بزرگ‌رهبر فرزانه امت می‌نامد که در پرتوی رهنمودهای حکیمانه‌اش راه درآمدن به فردوس برین هموار می‌گردد. آنگاه از امت می‌خواهد که به او عشق ورزند، از او پیروی کنند، او را گرامی‌ بدارند، دعوتش را پاسخ گویند و گوش به فرمان او باشند.

وی ولایت را رکن اساسی فلسفه سیاسی اسلام دانست و تاکید کرد: پیامبر اکرم با بیانات خود درباره علی(ع) فلسفه سیاسی اسلام را شکل داده است که رکن اساسی آن ولایت است.

رئیس مجلس رکنیت ولایت در تفکر سیاسی اسلام را حائز اهمیت خواند و تصریح کرد: در آیه تبلیغ ولایت را پشتوانه رسالت خواندند و در آیه اکمال از این رکن تفکر سیاسی اسلام به‌عنوان اکمال دین و نعمت هدایت یاد کردند.

وی افزود: به صراحت می‌توان گفت که اگر آفتاب تفکر ولایت بر قلمرو بشریت نمی‌تابید نه تاریخ را قدر و منزلتی بود نه حماسه را مفهموم و معنایی بود نه اندیشه را رنگ و بویی و نه سیاست را جاه و جلالی و نه آدمی را آبرو و وجاهتی می‌ماند.

لاریجانی نور ولایت را روشنی‌بخش ظلمت و گرفتاری انسان توصیف کرد و ادامه داد: اگر نعمت ولایت بر زندگی انسان نازل نمی‌شد، انسان در ظلمت و تاریکی زمین‌گیر می‌شد و فلسفه سیاسی اسلام از تکیه‌گاه استوار بی‌بهره می‌ماند و خردورزی و فضیلت‌پروری رواج نمی‌یافت.

رئیس قوه مقننه با اشاره به انقلاب‌ اسلامی مردم مصر، اظهار داشت: ملت مصر در حرکتی ماندگار طاغوت سرزمین خود را به زیر کشید و نشان داد که ملتی فرهیخته،‌ با جوهر و با غیرت است.

لاریجانی با اشاره به نامه حضرت علی (ع) به مردم مصر در هنگام معرفی مالک اشتر به‌عنوان والی این منطقه گفت: امام علی در نامه خود به مردم مصر می‌فرماید؛ از بنده خدا امیرمومنان علی به مردمی که برای خدا خشم گرفتند زمانی که در روی زمین نافرمانی شد و حقش پایمال شد و ستم بر سر نیک و بد و حاضر و مسافر سایه افکند، نه معروفی ماند که در پناه آن آرامشی باشد و نه از منکری نهی می‌شد.

وی نامه حضرت علی به مردم مصر را سند افتخار این مردم خواند و گفت: ملت مصر همان‌ مردمی هستند که علی (ع) گفت برای رضای خدا خشم گرفتند و قیام آنها را ستایش کرد.

لاریجانی با اشاره به نقاط تاریک و روشن تاریخ مردم مصر تاکید کرد: اگر در تاریخ سرزمین مصر نقطه‌های ضعف و تاریکی ظلم فراعنه وجود دارد نقاط قوت و تاریخ‌ساز بسیاری دیده‌ می‌شود که حتی امیرالمومنین نیز این نقاط قوت را ستایش می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم مصر در پذیرش اسلام در سال ۲۴ هجری افتخارآفرینی بزرگی انجام دادند، گفت: مردم مصر پس از قبول اسلام در قیامی انقلابی شرکت جستند و برای خشنودی خدا در برابر ظلم بی‌سابقه امویان قیام کردند. اینجاست که حضرت علی (ع) این قوم را ستایش می‌کند و آنها را ملتی می‌خواند که زمانی که در حق خداوند معصیت می‌شد خشم گرفتند و انقلاب کردند.

لاریجانی با اشاره به انتخاب مالک اشتر به‌عنوان والی مصر از سوی امام علی (ع) تصریح کرد: حضرت علی بهترین شاگرد مکتب خود مالک اشتر را والی منطقه مصر گردانید و در معرفی وی به مردم مصر گفت: بنده‌ای از بندگان خدا را به سوی شما می‌فرستم که در روزهای خوف و خطر نمی‌خسبد و در ساعات بیم و وحشت از دشمنان نمی‌هراسد. او که بر بدکاران از شعله حریق سوزاننده‌تر است و شمشیری از شمشیرهای خداست که تیزی آن به کندی نگراید و ضربت آن بی‌اثر نباشد. سخنش را بشنوید و فرمانش را گردن نهید چرا که او به جز فرمان من فرمان نمی‌دهد و بازنمی‌ایستد و تاخیر نمی‌اندازد و مقدر نمی‌دارد.

لاریجانی حضور مالک اشتر در منطقه مصر را سند افتخار این ملت دانست و ادامه داد: حضرت علی (ع) خطاب به مردم مصر می‌فرماید با همه نیازی که به مالک اشتر دارم شما را بر خود برگزیدم چرا که او خیرخواه شما است و در برابر دشمنانتان سختکوش و تواناست.

وی ادامه داد: امروز ملت مصر که در کارنامه خود چنین ستایشی از مولای متقیان دارد بر اهریمن طاغوت آمریکا و اسرائیل قیام نموده و حرکتی بزرگ در دنیای اسلام ایجاد کرده است.

لاریجانی با اشاره به راهنمایی‌های دورنگرانه و عمیق مقام معظم رهبری درباره انقلاب‌های منطقه اظهار داشت: از ابتدای شکل گرفتن قیام مردم تونس مقام معظم رهبری جوهره این قیام را مردمی و اسلامی معرفی کرده‌اند که با اراده محکم، سنت الهی زوال طاغوت را پیگیر است و علی‌گونه ملت مصر را ستایش کردند تا طاغوت زمان خویش را از زندگی سیاسی خود بیرون راندند.

وی ملت مصر را در آستانه انتخاب نظام سیاسی جدید توصیف کرد و گفت: ملت مصر در آستانه انتخاب نظام سیاسی جدید و انتخابات جدید است. ملت مصر ستایش امام علی (ع) را به خاطر بیاورد. انتظار امت اسلامی از ملت مصر گزینش حاکمانی است که در روزهای خوف و خطر نخسبند و از دشمنان نهراسند و شمشیر خدا باشند.

نظرات بینندگان