arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۸۲۵۴
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۱۹ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۵

جهانگیری: در عرصه‌ بین‌المللی برای دیدار با رئیس‌جمهور ما صف می‌کشند/نظام بانکی مظلوم واقع شده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا نوشت: معاون اول رییس‌جمهو گفت: رشد اقتصادی کشور در سال 95 به یک روند پرشتاب که تداوم دارد، وارد می‌شود.

 اسحاق جهانگیری در آیین افتتاح کارخانه آریا ترانسفو شهمیرزاد اظهار کرد: دولت در این راستا برنامه دقیق و درستی داشته و حتما دولت امسال وارد این روند پرشتاب خواهد شد.

وی از رشد اقتصادی قابل توجه کشور و کاهش تورم به عنوان نشانه‌هایی مثیت از این روند نام برد و افزود: برای اولین بار در جهان است که کشوری نفت‌خیز در شرایطی که قیمت نفت تا 60 درصد کاهش داشته توانسته به گونه‌ای مدیریت کند که این روند بر تورم و رشد اقتصادی آن تاثیر منفی زیادی نگذاشته باشد. این مولفه‌ها نشان دهنده این است که روندها و رویکردها دولت تدبیر و امید درست و دقیق و برنامه‌ریزی شده بوده است.

وی با اشاره به هفته دولت گفت: هفته دولت، فرصتی است که در آن باید به طرح مشکلات پیش روی دولت و اقدامات و خدمات آن پرداخت. خوشبختانه رئیس‌جمهور امروز ما یک فرد مجتهد، دانشمند، انقلابی، مخلص و از یاران امام و مقام معظم رهبری است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اعتماد رهبری انقلاب به رئیس جمهور اظهار کرد: دکتر روحانی به مدت 24 سال نماینده مقام معظم رهبری در مهمترین شورای تصمیم‌گیری کشور یعنی شورای امنیت ملی بوده و در طول خدمات خود همواره گره‌های بزرگی از مشکلات کشور و مردم باز کرده است.

وی از برجام به عنوان یکی از دستاوردهای یگانه دولت نام برد و گفت: کسی فکر نمی‌کرد دولت در سال سوم خدمت خود باقدرت و عزت تمام مذاکرات با قدرت‌های دنیا را به سرانجام و منتج به نتیجه کند.

وی با اشاره به کار بزرگ دیپلمات‌های ایرانی در مذاکرات ادامه داد: امروز ما در شرایطی قرار داریم که تمامی دنیا و از جمله قدرت‌های جهانی ، آنهم از طریق مصوبه رسمی مهمترین سازمان بین‌المللی در عالی‌ترین سطح، حقوق هسته‌ای ایران اسلامی را به رسمیت شناختند.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: ایران امروز می‌تواند به عنوان یک عضو رسمی کشورهای هسته‌ای، تولیدات هسته‌ای، آب سنگین و مواد اولیه این صنعت را به راحتی وارد یا صادر کند و این دستاورد بسیار بزرگی برای کشور و مردم است.

وی با اذعان به این‌که «برخی می‌خواهند دستاوردهای دولت را کوچک جلوه دهند» افزود: البته همانگونه که رهبری معظم انقلاب در دیدار با دولتمردان فرمودند، همواره بدعهدی‌هایی از سوی دشمنان نظام وجود دارد اما دولت تدبیر و امید و دیپلمات‌های ما شجاعانه و با عزت از حقوق هسته‌ای کشور دفاع و آن به جهانیان اثبات کردند.

وی از گشایش‌های ایجاد شده در اقتصاد به عنوان دستاورد بزرگ دیگر این دولت اشاره و تصریح کرد: در مقاطعی حتی در سفر مسئولان ارشد کشوری به دیگر کشورها مشکلاتی ایجاد می‌کردند چه رسد به فعالان بخش خصوصی.

رییس ستاد اقتصادمقاومتی با بیان این‌که «امروز در عرصه‌های بین‌المللی برای دیدار با رئیس‌جمهور ما صف می‌کشند»، گفت: البته شان و هویت مردم ایران هم چیزی جز این نباید باشد.

وی به امنیت پایدار در ایران اشاره کرد و گفت: ما در منطقه‌ای پرآشوب که در هر گوشه‌اش، دنیای استکبار مشکلی ایجاد کرده، یک جزیره امن و باثبات هستیم و این نتیجه رشادت نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی ما است.

وی هم‌چنین با بیان این‌که «ایران کمترین دغدغه امنیتی ندارد» افزود: ما نه تنها هیچ مشکل امنیتی نداریم بلکه تنها کشوری هستیم که می‌توانیم به امنیت منطقه نیز کمک کنیم.

جهانگیری با اشاره به نتایج برجام گفت: برجام نقش مهمی در رونق دوباره کشور ایفا می‌کند. البته مردم منتظرند تاثیر آن در زندگی خود مشهودتر ببینند؛ لذا باید امروز همه هدف‌های ما بر تولید متمرکز شود.

وی با بیان این‌که «همه علاقه‌مندان به ایران باید به‌میدان بیایند» اظهار کرد: هر فرد و گروهی که می‌تواند به روند رو به رشد تولید در کشور کمک کند باید به میدان بیاید.

وی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از مهمترین مولفه‌های مطرح شده از سوی رهبری انقلاب، مردمی کردن اقتصاد در اقتصاد مقاومتی است که باید با جدیت پیگیری شود.

این مقام ارشد اجرایی بر لزوم حمایت از تولیدکننده ایرانی تاکید کرد و گفت: باید هر واحدی که در داخل تولید باکیفیت، مرغوب و با قیمت مناسب روانه بازار می‌کند مورد حمایت همه ماها و از جمله دولت باشد.

وی با نفی کارآیی اقتصاد دولت‌محور تصریح کرد: در این شرایط خاص و رو به جلو ، بخش خصوصی باید محور و مدار توسعه کشور قرار گیرد.

 وی با بیان این‌که «دیگر با اعتبارات دولتی نمی‌توان کشور را توسعه زیادی داد» گفت: باید بخش خصوصی به میدان بیاید و باکمک بانک‌ها اقتصاد کشور را به سمت توسعه بیشتر رهنمون کند.

معاون اول رئیس‌جمهور، با بیان این‌که «نظام بانکی در ایران مظلوم واقع شد» گفت: من دیروز در دیدار با رهبری هم عرض کردم کار و مسئولیت اصلی تجهیز و تامین منابع برای توسعه کشور بر دوش نظام بانکی است.

وی از پیش‌بینی پرداخت 500 هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک‌ها در سال جاری خبر داد و گفت: این در حالی است که همه بودجه دولت، آنهم در صورت بهبود شرایط و تحقق برنامه‌ها و درآمدها 250 هزار میلیارد تومان است که بخش مهمی از آن به حقوق کارمندان و هزینه‌های جاری اختصاص می‌یابد. کل اعتبار عمرانی در بودجه عمرانی رقمی حدود 30 تا 40 هزار میلیارد تومان است که این رقم با رقمی که نظام بانکی به اقتصاد تزریق می‌کند بسیار ناچیز است.

وی با بیان این‌که «البته نباید نقش بورس در این مهم را هم نادیده گرفت» ادامه داد: بورس در ایران خوشبختانه روز به روز دارد بیشتر در حوزه توسعه کشور و زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند.

معاون اول رئیس‌جمهور، با اذعان به این‌که «سیستم بانکی در مقطعی از تاریخ بعد از انقلاب آسیب‌های جدی دید» گفت: بدیهی است رفع این آسیب‌ها نیازمند گذشت زمان است و به تدریج مرتفع خواهد شد.

وی با تجلیل از ایجاد یک واحد بزرگ تولیدی در شهمیرزاد(کارخانه آریا ترانسفو)تصریح کرد: باید کارهایی از این دست در کشور بیشتر شود. باید شرکای خارجی معتبر جذب کنیم. دولت آمادگی دارد در این زمینه بخش خصوصی را کمک کند. باید کیفیت تولیدات ایرانی را روز به روز بهتر کنیم تا سهم کشور از صادرات افزایش بیشتری بیابد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر ایران گفت: وجود منابع سرشار، تاریخ باشکوه، تجربه ملی بالا، تعدد فرصت‌ها و از همه مهمتر نیروی انسانی مستعد و تحصیل‌کرده می‌تواند ایران را به یکی از قطب های بزرگ اقتصاد دنیا تبدیل کند.

جهانگیری با اشاره به تحقیقات اخیر یک مرکز معتبر کانادایی تصریح کرد: کانادایی‌ها در این تحقیق که نتایج آن اخیرا منتشر شده اعلام کردند ایران تا 2038 بیش از 1000 میلیارد دلار بر تولید ناخالص ملی خود می‌افزاید.

وی با بیان این‌که «این مرکز تحقیقاتی شش ظرفیت ایران اسلامی را برشمرده و به تجزیه و تحلیل آن پرداخته است» تصریح کرد: این مرکز معتبر نیروی انسانی و تحصیل‌کرده و جهت‌گیری کشور به سمت اقتصاد دانش‌بنیان را عاملی موفق در توسعه آینده کشور قلمداد کرده و بر افزودن بیش از یک‌هزار میلیارد دلار بر تولید ناخالص ملی ما تصریح کرده است.

وی با بیان این‌که «ایران هم‌اکنون در شمار 20 اقتصاد بزرگ دنیا است» گفت: ایران باید از همه قدرت و ظرفیت‌های خود استفاده کند تا به آن توسعه‌ای که مدنظر است برسیم.

معاون اول رئیس‌جمهور بر لزوم افزایش اقتدار اقتصادی کشور تاکید کرد و گفت: باید به سمتی برویم که هیچ بیکاری در این کشور پهناور و بزرگ نباشد.

وی از رشد 27 درصد تسهیلات بانکی کشور در 4 ماهه اول امسال خبر داد و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها عمدتا در حوزه‌های تولید انجام گرفته و درآینده شاهد رشد و توسعه بیشتر کشور خواهیم بود.

نظرات بینندگان