arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۲۸۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۰ - ۰۱ تير ۱۳۹۰

سرعتADSL خانگی تفاوتی با دایل آپ ندارد

شركتهای ارائه دهنده اینترنت پرسرعت موفق شدند تعداد پورتهای ADSL نصب شده را به مرز 5/1 میلیون خط برسانند و حدود 500 هزار خط پرسرعت اینترنت نیز توسط مخابرات راه اندازی شده است با این وجود ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت همچنان با شاخصهای جهانی فاصله دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شركتهای ارائه دهنده اینترنت پرسرعت موفق شدند تعداد پورتهای ADSL نصب شده را به مرز 5/1 میلیون خط برسانند و حدود 500 هزار خط پرسرعت اینترنت نیز توسط مخابرات راه اندازی شده است با این وجود ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت همچنان با شاخصهای جهانی فاصله دارد.

عملكرد بخش خصوصی در حوزه اینترنت پرسرعت
به گزارش مهر؛ آخرین آمار ارائه شده از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی حاكی از آن است كه پورت‌های ADSL نصب شده در سطح كشور توسط گروه شركت‌های ارائه كننده خدمات اینترنت پرسرعت (ندا) تا پایان فروردین 1390 به مرز یك میلیون و 400 هزار پورت رسیده است و این شركتها همچنین توانسته اند با پایان یافتن برنامه چهارم توسعه، اهداف مدنظر در این برنامه را برای تحقق نصب یك میلیون و 250 هزار پورت پرسرعت اینترنت محقق كنند.
 
براساس آمار موجود تا پایان فروردین ماه امسال یك میلیون و 423 هزار و 306 پورت ADSL در 31 استان توسط شركت‌های بخش خصوصی دارای پروانه PAP نصب شده اما از این تعداد تنها 861 هزار و 512 پورت دایر شده و توسط كاربران در حال بهره‌برداری است و مابقی این خطوط یعنی حدود 600 هزار پورت پرسرعت، بلااستفاده مانده است.
 
آمار پورتهای منصوبه و دایری واگذار شده توسط گروه شركتهای ندا در استان تهران تا پایان فروردین ماه از نصب 500 هزار و 777 پورت پرسرعت و واگذاری 319 هزار و 327 خط ADSL بهره برداری شده در این استان حكایت دارد و در همین حال تعداد پورت‌های منصوبه در شهر تهران توسط این شركتها حدود 389 هزار و 160 پورت است كه از این تعداد 271 هزار و 94 پورت در حال بهره‌برداری است.این آمار نشان می دهد كه تقریبا نیمی از استفاده كنندگان اینترنت پرسرعت ADSL را تهرانی ها تشكیل می دهند.
 
عملكرد مخابرات ایران در حوزه اینترنت پرسرعت
شركت مخابرات ایران نیز كه از زمان خصوصی شدن تلاش خود را برای راه اندازی و توسعه خطوط اینترنت پرسرعت در كشور به كار گرفته است سال گذشته 507 هزار و 629 خط ADSL در كشور نصب كرد كه از این تعداد 156 هزار و 388 خط به بهره برداری رسیده و كاربران در حال استفاده از آن هستند.
 
این در حالی است كه به گفته مدیرعامل شركت مخابرات ایران دایری 2 میلیون و 620 هزار پورت ADSL و نصب 2 میلیون و 837 هزار و 900 پورت پرسرعت به عنوان برنامه های در نظر گرفته شده برای سال 89 این شركت بود كه تنها 5/5 درصد آن محقق شد.
 
با این حال صابر فیضی در گفتگو با خبرنگار در مورد فعالیت مخابرات در بحث ارائه اینترنت پرسرعت ADSL با تاكید بر اینكه امسال برنامه های گسترده تری برای حضور در این بخش داریم اظهار داشت: شركت مخابرات ایران امسال دایری 2 میلیون و 175 هزار پورت و نصب 2 میلیون و 845 هزار پورت پرسرعت ADSL را در برنامه دارد.
 
ظرفیتهای اینترنت پرسرعتی كه بلااستفاده مانده اند
 طبق شاخص های مدنظر اتحادیه جهانی مخابرات، ضریب نفوذ اینترنت كشورها برمبنای میزان دسترسی اینترنت باند پهن كاربران سنجیده می شود و با توجه به آمار ارائه شده از سوی شركت مخابرات ایران و شركتهای خصوصی PAP، تنها حدود دو میلیون پورت پرسرعت در كشور نصب شده كه حدود نیمی از آن به بهره برداری رسیده و با این وجود ضریب نفوذ اینترنت در كشور كمتر از 7 درصد است.
 
این درحالی است كه طبق اهداف مدنظر در برنامه پنجم توسعه باید تا پایان سال 95 بیش از 60 درصد ارتباطات خانگی و ادارات به اینترنت پرسرعت تجهیز شوند كه براین اساس باید حداقل 12 میلیون پورت پرسرعت در كشور نصب و راه اندازی شود.
 
با این وجود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است كه به جز استان تهران در تمامی استان‌های كشور ظرفیت كافی برای واگذاری ADSL وجود دارد اما این خطوط پرسرعت بدون تقاضا معطل مانده اند.
 
رضا تقی‌پور درباره توسعه كند دسترسی به اینترنت پرسرعت در كشور اظهار داشت: ارائه هر خدماتی هم به عرضه و هم به تقاضا نیاز دارد و این درحالی است كه تنها یك هشتم پورت‌های منصوبه ADSL در كشور دایر شده و در حال استفاده است.
 
وی با تاكید براینكه 70 درصد ظرفیت وایمكس كشور نیز هنوز خالی است و درخواستی برای آن نیامده اضافه كرد: خطوط اینترنت پرسرعت بدون تقاضا معطل مانده است و زمانی كه ظرفیت ایجاد شده بدون استفاده باقی مانده، ظرفیت‌سازی دوباره كار درستی نیست.
 
سرعتADSL خانگی تفاوتی با دایل آپ ندارد
كارشناسان تعرفه بالای اینترنت پرسرعت در كشور را از جمله دلایل عدم استقبال مشتركان از خطوط ADSL عنوان می كنند و معتقدند كه نرخ اینترنت كماكان در سبد خانوار ایرانی جایی ندارد.
 
در همین حال محدودیت در ارائه اینترنت پرسرعت و سقف سرعت 128 كیلوبیت بر ثانیه برای دسترسی كاربران خانگی تفاوت چندانی میان این سرویس با اینترنت دایل آپ باقی نگذاشته است و براین اساس كاربران خانگی ترجیح می دهند برای امور روزمره خود هزینه ای بابت اینترنت پرسرعت نپردازند.
 
این در حالی است كه در برخی از مراكز مخابراتی تهران بسیاری از تقاضاهای دریافت ADSL بی پاسخ گذاشته شده است و ارائه دهندگان اینترنت پرسرعت همچنان عدم همكاری شركتهای مخابراتی را برای در اختیار گذاشتن فضا و امكانات لازم مانعی برای توسعه ADSL و پاسخ به دریافت متقاضیان عنوان می كنند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۱
0
1
شما را به خدا یکی پیدا شود یه گزارشی هم در مورد وضع خطوط پی سی ام بنویسد که با قیمت برابر و هزینه آبونمان و نرخ برابر به ده ها هزار مشترک خط ثابت واگذار شده ولی مشترکین از تمامی خدمات و از جمله اینترنت پرسرعت محروم هستند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۲
0
0
سلام
شهرهای دیگرو نمیدونم ولی من تو مشهدم
سرویس ADSL 256 از مخابرات گرفتم rate دانلودش بجای اینکه بین 22 تا 32 باشه کلا 35 تا 45 محدودیت حجمی هم که نداره قیمتشم واقعا مفته
ما که راضی هستیم . . .
نظرات بینندگان