شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ | Saturday, 17 April 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ | Saturday, 17 April 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / انتخاب شادی پس از گل قائدی به عنوان زیباترین شادی گل هفته لیگ قهرمانان آسیا

ویدیو / انتخاب شادی پس از گل قائدی به عنوان زیباترین شادی گل هفته لیگ قهرمانان آسیا

ویدیو / پای امام جمعه آبادان هم به ماجرای واکسن باز شد / شهردار آبادان: خود پاكبانان خواستند كه من و امام جمعه هم واكسن بزنيم

ویدیو / پای امام جمعه آبادان هم به ماجرای واکسن باز شد / شهردار آبادان: خود پاكبانان خواستند كه من و امام جمعه هم واكسن بزنيم

ویدیو / رییس کمیته علمی ستاد کرونا: با واکسینه کردن ۲۰ درصد ازمردم در معرض خطر، آمار ابتلا تغییری نمی‌کند /  زنجیره کرونا با واکسینه کردن ۷۰ درصد مردم قطع می شود

ویدیو / رییس کمیته علمی ستاد کرونا: با واکسینه کردن ۲۰ درصد ازمردم در معرض خطر، آمار ابتلا تغییری نمی‌کند / زنجیره کرونا با واکسینه کردن ۷۰ درصد مردم قطع می شود

ویدیو / حال و هوای اطراف بیمارستان رازی پس از اعلام خبر فوت دست‌نشان

ویدیو / حال و هوای اطراف بیمارستان رازی پس از اعلام خبر فوت دست‌نشان

ویدیو / غش کردن رئیس آژانس دارویی دانمارک در جریان نشست خبری

ویدیو / غش کردن رئیس آژانس دارویی دانمارک در جریان نشست خبری

ویدیو / دستپاچگی مجری صداوسیما در مقابل زوجی که یکدیگر را بغل کردند

ویدیو / دستپاچگی مجری صداوسیما در مقابل زوجی که یکدیگر را بغل کردند

کد خبر: ۲۹۴۱۰۰
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۵ - ۰۴ مهر ۱۳۹۵
صفحه نخست >> سیاست
پ

میرتاج‌الدینی: نهی احمدی‌نژاد از کاندیداتوری به نفع اصولگرایان شد/ قالیباف منتظر است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محمدرضا میرتاج‌الدینی می‌گوید: نهی احمدی‌نژاد از نامزدی در انتخابات 96، به نفع جریان اصولگرا تمام شد چون احمدی‌نژاد مورد اختلاف در میان جریان اصولگرا بود و هیچ وقت اصولگرایان روی نام او به وحدت نمی رسیدند.

به گزارش خبرآنلاین،  ورود به فصل پاییز با رونمایی مدل های انتخاباتی گروه های مختلف اصولگرا همزمان شد. موتلفه مدل "نامزد به علاوه گروه" را مطرح کرد، جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان اجرای مدل "تیم کاندیدا" را مدنظر قرار دادند، جبهه پیروان خط امام و رهبری از مدل "ائتلاف دایره ای با محوریت جامعه روحانیت مبارز" رونمایی کرد و پایداری ها نیز از معرفی "نامزد اصلح رأی آور" سخن می گویند.

سید محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی دولت سابق معتقد است همه این مدل ها در نهایت یکی می شود و هر گروه و طیفی از اصولگرایان بخواهد دنبال چندکاندیدایی باشد نخستین ضربه را به جریان ارزشی اصولگرا می زند چون این کارش باعث اختلاف و انشقاق خواهد شد.

وی نهی شدن احمدی نژاد برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری سال 96 را به نفع اصولگرایان توصیف می کند و می گوید با خروج احمدی نژاد زمینه و فضا برای وحدت میان اصولگرایان بیشتر فراهم است.

مشروح این گفت و گو را در ادامه بخوانید:


به نظر شما در اردوگاه اصولگرایان چه آرایش انتخاباتی شکل گرفته است؟

اصولگرایان قصد حضور جدی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 دارند و نمی خواهند به این فرصت به عنوان رقابت میان دوره ای نگاه کنند و معرفی نامزد اصلی خود را به سال 1400 موکول کنند. رسیدن به نامزد واحد، مکانیزم تصمیم گیری جمعی، تیم کاندیدا و انتخاب گفتمان چهار راهبرد اصولگرایان است. در حوزه گفتمان، حرکت خروج از رکود یکی از موضوعات است چون حتی با وجود صحبت دولتمردان برجام هم نتوانست نسخه شفاف بخشی درباره برچیده شدن رکود از اقتصاد کشور باشد و داریم طولانی ترین دوره رکود را تجربه می کنیم. معتقدیم راهکار خروج از رکود تکیه بر استفاده از ظرفیت های داخلی با اجرای اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید داخلی است. گفتمان دوم برداشتن فاصله بین مسئولان و مردم و پرهیز از تجمل گرایی و اشرافی گری است زیرا کسانی همچون شهید رجایی الگوی مدیریتی ما هستند.

جزئی تر و مصداقی تر بحث کنیم، گروه های اصولگرا هر یک مدلی را مدنظر دارند موتلفه مدل "نامزد به علاوه چند" را مطرح می کند، جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان اجرای مدل "تیم کاندیدا" را مدنظر قرار دادند، جبهه پیروان خط امام و رهبری از مدل "ائتلاف دایره ای با محوریت جامعه روحانیت مبارز" رونمایی کرد و پایداری نیز از معرفی "نامزد اصلح رأی آور" سخن می گویند، فکر می کنید این همه مدل در نهایت قابل جمع هستند؟

همیشه برای رسیدن به وحدت و ائتلاف پیشنهادها و طرح هایی مطرح می شود الان در فاز قبل از رسیدن به تصمیم نهایی هستیم. یکی از مباحثی که در جلسات مطرح می شود یکسان کردن مکانیزم است. طیف های مختلف جریان اصولگرا و ارزشی دیدگاه خود را می دهند سپس شورای نهایی که با حضور نمایندگان همه گروه ها و شخصیت های حقیقی تشکیل می شود مکانیزم ها را یکی می کند و اصولگرایان با اجرای همان مکانیزم به نامزد واحد می رسند.

برخی اصولگرایان همچون شما به تک نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نظر دارند اما پایداری صحبت از چند کاندیدایی می کند و می گوید سال 84 هم چند نامزد اصولگرا در میدان رقابت بودند اما گفتمان آقای احمدی نژاد غالب شد و رأی آورد چون در ریاست جمهوری نظر جناح ها شنیده نمی شود بلکه مردم به دیدگاه و گفتمان نامزدها نگاه می کنند و به نامزد مطلوب خود رأی می دهند، با توجه به اینکه سال 92 آقای روحانی با روش تک کاندیدایی پیروز انتخابات شد و سال 84 آقای احمدی نژاد در فضای چندکاندیدایی اکثریت آرا را به دست آورد، نظر شما چیست؟ کدام حالت ورود اصولگرایان به رقابت سیاسی سال 96 را موفق می دانید تک کاندیدایی یا چند کاندیدایی؟

چند کاندیدایی اصولگراها در سال 96 جواب نمی دهد و نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را تکرار می کند. مدل چند کاندیدایی وقتی موفق است که رئیس جمهور مستقر دو دوره ریاست جمهوری خود را پشت سر گذاشته و دیگر نامزد صحنه انتخابات نیست و نامزد همه گروه ها و جریان ها به میدان می آیند. البته در این حالت نیز پیروزی با جبهه ای است که نامزد کمتر یا تک نامزد در صحنه انتخابات دارد بنابراین صریح می گویم هر گروه و طیفی از اصولگرایان بخواهد دنبال چندکاندیدایی باشد نخستین ضربه را به جریان ارزشی اصولگرا می زند چون این کارشان باعث اختلاف و انشقاق می شود. در واقع نا امید شدند که در سال 96 پیروز شوند پس چهره ها را مطرح می کنند تا فقط آنها حرف بزنند.

نکته دیگر انتخاب بین نامزد جدید و نامزد تجربه شده و به عبارتی کاندیدای سوخته است، به نظر می رسد اکثریت گروه های اصولگرا گزینه نخست را مدنظر قرار دادند، موتلفه اسم آقایان حبیبی، بادامچیان و میرسلیم را مطرح کرده است، جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان از آقایان نادران و زاکانی نام بردند و در خبرها آمد که پایداری نیز بین دو گزینه پرویز فتاح و عزت الله ضرغامی انتخاب خواهد کرد، نگاه شما چیست؟

چون ما چهره کاریزماتیک نداریم که بتوانیم همه انتظارات مردم را با مطرح کردن او تأمین کنیم و این هم ریسک بزرگی است که چهره های خودمان را مطرح کنیم تا یکی از آنها بتواند آرای مردم را جلب کند پس مدل تیم کاندیدا مطرح شد.

نامزد محوری در مدل تیم کاندیدا باید جدید باشد یا تجربه شده؟

مردم در ریاست جمهوری گذشته و عقبه یک نامزد را هم نگاه می کنند و گفته هایش را با عقبه اجرایی نامزد تطبیق می دهند تا ببینند برنامه هایی که بیان می کند قدرت اجرایی آنها را دارد یا خیر بنابراین چهره ناشناخته در این فاصله کم امکان معرفی اش وجود ندارد و حتما نامزد محوری چهره شناخته شده و تجربه شده باید باشد. این نامزد تجربه اجرایی در سطح ملی را باید دارا باشد و مردم کارنامه عملکردی او را قابل قبول بدانند. پس نباید خط کشی کرد و بگوییم این شخصیت ها قبلا یک دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری بودند و دیگر نباید بیایند و حتما باید شخصیت های جدید نامزد رقابت سال 96 شوند. معتقدم انتخاب کاندیدای محوری باید از بین همه چهره هایی که چنین ویژگی را دارند انجام شود یعنی هم کسانی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری بودند و میزان رأی آوری آنها تا حدودی معلوم شده است و هم چهره های جدید و نو.

یعنی شما می گویید نباید چهره های تجربه شده را کنار گذاشت؟

بله همین طور است.

برخی از منتفی شدن نامزدی آقای قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 سخن می گویند و نقل می کنند که شهردار تهران گفته می خواهد تمرکز خود را بر مدیریت و عمران شهری بگذارد، نظر شما چیست؟

آقای قالیباف منتظر تصمیم جمعی است، خودش به تنهایی نمی خواهد تصمیم بگیرد.

از موتلفه، پایداری، ایثارگران و رهپویان سخن گفتیم، جبهه یکتا چه کار خواهد کرد؟ آیا به سمت حمایت از آقای جلیلی می رود؟

خیر، هیچ کدام از طیف های جبهه یکتا هم روی هیچ مصداقی تمرکز نکردند. البته من عضو تشکیلاتی جبهه یکتا نیستم و فقط در جلسه مجمع عمومی این مجموعه شرکت کردم.

برخی می گویند با نهی شدن آقای احمدی نژاد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، آقای روحانی دیگر رقیب جدی ندارد، نظر شما چیست؟

البته فکر می کنم این به نفع جریان اصولگرا تمام شد چون آقای احمدی نژاد مورد اختلاف در میان جریان اصولگرا بود و هیچ وقت اصولگرایان روی نام آقای احمدی نژاد به وحدت نمی رسیدند. در واقع یکی از مواردی بود که موجب اختلاف در جریان اصولگرا می شد و حالا این مسئله حل شده است. معتقدم الان زمینه و فضا برای وحدت میان اصولگرایان بیشتر است و چون آرای آقای روحانی 50 درصد آرای جامعه در سال 92 بود با توجه به اینکه نتوانست شعارهایش را در طول دوره چهار سال ریاست جمهوری اش عملیاتی کند، رأی آقای روحانی شکننده است پس جریان اصولگرا باید با امید بیشتری به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 نگاه کنند. اعتقاد دارم نه تنها آقای روحانی بی رقیب نشده است بلکه باید منظر رقیب جدی باشد.

طیف آقای احمدی نژاد نامزد گفتمانی معرفی می کنند یا مثل سال 92 اعلام خواهند کرد که نامزدی در صحنه انتخابات ریاست جمهوری ندارند؟

مجموعه هایی که با دولت نهم و دهم کار می کنند از جریان اصولگرایی هستند. گروهی در قالب پایداری راه خود را از ابتدای دولت دهم از آقای احمدی نژاد جدا کردند، جبهه یکتا نیز در پایان دولت دهم از آقای احمدی نژاد جدا شدند، اینها اعلام کردند که با جریان اصولگرایی بوده و خواهند بود و حرکت جمعی را تقویت می کنند. حالا خود آقای احمدی نژاد چه تصمیمی می گیرد چگونه در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ورود یا خروج خواهد کرد، او باید جواب دهد، من خبری ندارم.

به نظر شما آقای احمدی نژاد از نامزد گفتمانی همچون آقایان الهام، نیکزاد یا ثمره هاشمی حمایت خواهد کرد؟

چون ارتباطی ندارم مطلع نیستم.

گفته می شود جبهه یکتا، پایداری و جریان آقای احمدی نژاد احتمال زیاد در حمایت آقای ضرغامی به اشتراک نظر می رسند، در اخبار هم می آمد که آقای ضرغامی رفت و آمدهایی به دفتر آقای احمدی نژاد داشت، آیا این طور است؟

خبر ندارم آقای ضرغامی به دفتر آقای احمدی نژاد دارد یا ندارد اما او از چهره های جدی و مطرح در جریان اصولگرا و ارزشی بوده و دارای گفتمان است البته هنوز نسبت به کاندیداتوری خودش چیزی نگفته است.

آیا می تواند نامزد مشترک سه گروه یادشده باشد؟

از الان نمی توان چیزی گفت.

اگر همچون سال 92 چند نامزد اصولگرا به صحنه انتخابات ریاست جمهوری وارد شوند با هم هماهنگ خواهند بود یا همان تجربه تقابل با یکدیگر را تکرار می کنند؟

سال 92 برخی کاندیداها توافق داشتند که با هم بیایند بعد به نفع یک نفر کنار بروند ولی این دوره شورای عالی اصولگرایی و ارزشی تصمیم می گیرد که یک نامزد بیاید و بقیه کنار بروند یا یک نفر کاندیدای اصلی باشد و بقیه به عنوان کاندیدای فرعی و پشتیبان گفتمانی او در صحنه بمانند.

نحوه تشکیل شورای عالی اصولگرایان که هنوز مشخص نیست؟

همه مجموعه هایی که الان فعالند وقتی نمایندگان شان کنار هم قرار می گیرند با راهنمای علما و روحانیت شورای عالی اصولگرایی تشکیل می شود.

این شورای عالی چه زمانی تشکیل خواهد شد؟

فعلا جلسات داخلی گروه های مختلف شروع شده است تا به شورای عالی برسند.

یعنی همه گروه ها به اینکه شورای عالی اصولگرایان تشکیل شود اتفاق نظر دارند؟

بله، رویکرد این را نشان می دهد برخی تصریح و برخی قبول کرده اند.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

وقتی ساخت هر دقیقه از سریال ۳۰ میلیون هزینه دارد!

وقتی ساخت هر دقیقه از سریال ۳۰ میلیون هزینه دارد!

جنیفر لوپز و الکس رودریگز رسماً جدا شدند

جنیفر لوپز و الکس رودریگز رسماً جدا شدند

مهوش وقاری برای محسن قاضی‌مرادی چه نوشت؟

مهوش وقاری برای محسن قاضی‌مرادی چه نوشت؟

یادآوری خاطره عجیب شیث رضایی در هواپیما!

یادآوری خاطره عجیب شیث رضایی در هواپیما!

محسن نامجو بابت اتهام تعرض عذرخواهی کرد

محسن نامجو بابت اتهام تعرض عذرخواهی کرد

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: روستای کپرنشین «بارگدان»

تصاویر: روستای کپرنشین «بارگدان»

۲/۴
تصاویر: دشت کلزا نقاشی زیبای طبیعت بجنورد

تصاویر: دشت کلزا نقاشی زیبای طبیعت بجنورد

۳/۴
تصاویر: دیدار تیم های فوتبال پدیده مشهد و ذوب آهن اصفهان

تصاویر: دیدار تیم های فوتبال پدیده مشهد و ذوب آهن اصفهان

۴/۴
تصاویر: خسارت آتش سوزی در مجتمع مسکونی در شیراز

تصاویر: خسارت آتش سوزی در مجتمع مسکونی در شیراز

ببینید!

ویدیو / روحانی: اگر بگوییم که دهه اخیر که دوران دولت‌های یازدهم و دوازدهم بوده، دهه پیروزی و نجات ملی است اشتباه نگفته‌ایم

ویدیو / دوچرخه سواری دختران در موصل برای نخستین بار

ویدیو / رکوردی عجیب؛ پیروزی ۲۷ ثانیه ای حسین اسدی، کشتی‌گیر ایرانی مقابل حریف هندی

تماشا کنید: یار غار بابک / همه آنچه تاکنون درمورد پرونده حسن رعیت برملا شده

ویدیو / ویدیویی پربازدید؛ افطار بازیکنان فوتبال در جریان مسابقه در اولین روز ماه رمضان

ویدیو / بوش vs ترامپ + زیرنویس فارسی

ویدیو / روحانی: از مذاکره وین نترسید / اینقدر نگران نباشید که مذاکرات زود به نتیجه برسد و تحریم‌ها برداشته شود و شما در انتخابات به مشکل بخورید / هیچ کس حق ندارد بخاطر انتخابات معیشت مردم را گروگان بگیرد

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

اسما جانشین بشار می شود؟ / همسر بشار چگونه پس از درگذشت همسر حافظ اسد قدرت گرفت؟ / اسما می خواهد از دمشق یک دبی بسازد

تصاویری جدید از آیفون ۱۳ قرمز منتشر شد

آقای وزیر! برای مظلوم نمایی و قهرمان سازی از خود، دست‌کم حقایق را تحریف نکنید / نمکی پاسخ دهد که چرا تعداد واکسن‌های وارداتی را نصف کرد؟

هلن مک کروری، بازیگر «پیکی‌ بلایندرز»، درگذشت

نادر دست نشان درگذشت

دانشمند ایرانی قوی‌ترین واکسن کرونا را می‌سازد / کیوان مجرد: می‌خواهیم به جایی برسیم که واکسن از قبل وجود داشته؛ قبل از اینکه ویروس بعدی ظهورکند

سید حسن خمینی: درمورد نامزدی در انتخابات، فرآیند شورای نگهبان خیلی برایم مهم نبود؛ اگر هم رد می کردند اتفاق مهمی نمی افتاد / وقتی در مورد یک تصمیم گیری صلاح دیده نمی شود، حتی آن تصمیم عملی شود، در آینده مسأله ای پیش نمی رود / حکومت یکدست افراطی برای کشور خطرناک است / مردم خیلی ناامید و قهر هستند؛ حق هم دارند / انشاالله با حاکم شدن خرد جمعی، مسأله حصر خاتمه یابد / تا وقتی نتوانیم بر تحریم ها فائق بیاییم وضع همین است؛ باید عزتمندانه مشکلمان را با دنیا حل کنیم

ایران به اورانیوم ۶۰ درصد رسید

متن کامل فتوای حضرت آیت الله سیستانی درباره روزه در شرایط کرونا

قیمت دلار، امروز ۲۲ فروردین ۱۴۰۰

قیمت دلار، امروز ۲۵ فروردین ۱۴۰۰

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۰

ایران غنی سازی ۶۰ درصد را آغاز کرد

علم الهدی کرونا گرفت

قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

محسن رضایی از آتش سوزی در نطنز خبر داد

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
تغییرات اساسی در رژیم غذایی سال۱۴۰۰

تغییرات اساسی در رژیم غذایی سال۱۴۰۰

چرا باید هر روز کیوی بخوریم؟

چرا باید هر روز کیوی بخوریم؟

سامسونگ ۳ تبلت تاشو برای سال آینده آماده می‌کند

سامسونگ ۳ تبلت تاشو برای سال آینده آماده می‌کند

تصاویری جدید از آیفون ۱۳ قرمز منتشر شد

تصاویری جدید از آیفون ۱۳ قرمز منتشر شد

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تهران؛ سراسر قرمز / ۱۸۷ فوتی کرونایی در هفته گذشته

۵ هکتار از اراضی ملی بوشهر آزادسازی شد

باند مسلح مواد مخدر با اشراف اطلاعاتی پلیس سمنان منهدم شد

رهبر معظم انقلاب: ارتش آمادگی‌ها را تا سر حد نیاز افزایش دهد

علوم پزشکی گلستان: تزریق سهمیه واکسن پاکبانان به ۴ نفر از مدیران و شهرداری علی‌آبادکتول صحت دارد / در زمان تزریق، ۴ نفر از پاکبانان مراجعه نکرده بودند؛ احتمال هدر رفت واکسن‌ها وجود داشت

سازمان سنجش: نتایج اولیه کنکور دکتری ۱۴۰۰ فردا اعلام می شود

سخنگوی ستاد کرونا: تاکنون ۴۲۰ هزار دوز واکسن از روسیه، ۶۵۰ هزار دوز از چین، ۷۰۰ هزار دوز از کره جنوبی و ۱۲۵ هزار دوز از هند وارد کشور شده / فاز اول واکسیناسیون کرونا ۱۰ روز آینده تمام می‌شود

تاکید ژاپن بر برگزاری المپیک با وجود آغاز موج چهارم کرونا

پیام روحانی به بشار اسد: می‌توان در جهت برقراری صلح گام‌های ارزنده‌ای برداشت

رهبر معظم انقلاب: ارتش آمادگی‌ها را تا سر حد نیاز افزایش دهد

علوم پزشکی گلستان: تزریق سهمیه واکسن پاکبانان به ۴ نفر از مدیران و شهرداری علی‌آبادکتول صحت دارد / در زمان تزریق، ۴ نفر از پاکبانان مراجعه نکرده بودند؛ احتمال هدر رفت واکسن‌ها وجود داشت

سازمان سنجش: نتایج اولیه کنکور دکتری ۱۴۰۰ فردا اعلام می شود

نماینده روسیه: نشست کمیسیون مشترک برجام امروز ادامه می یابد

مدیرعامل فایزر: احتمالا تزریق دوز سوم واکسن کرونا در عرض یک سال نیز ضروری باشد

وکیل میلاد حاتمی: پرونده موکلم هنوز در مرحله تحقیقات است / اتهاماتی که به او تفهیم شده، در دو زمینه اخلاقی و مالی است

سفیر ایران در مسکو: تا پایان پاییز ۶۰ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی به ایران ارسال می‌شود

وضعیت آب و هوا، امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ / پیش‌بینی وزش باد نسبتا شدید و باران پراکنده در چندین استان

منابع عراقی: آمریکا سامانه جدید پدافندی در عراق نصب کرد

وزارت خارجه آمریکا: پمپئو و همسرش قوانین اخلاقی را زیر پا گذاشته بودند / آنها بیش از یکصد بار از کارکنان وزارت خارجه خواسته بودند تا کارهای شخصی شان را انجام دهند

با سوء استفاده‎ کنندگان واکسن پاکبانان باید برخورد شود / معاون بهداشتی و مدیران ناظر بر اجرای برنامه ایمن سازی عزل شوند

آخرین اخبار از مذاکرات وین؛ رد خبر بازگشت تیم‌های مذاکره‌کننده با ادامه گفت‌وگوها

وزیر بهداشت: رنگ سیاه به رنگ ‌بندی کرونایی شهرهای کشور اضافه نشده / از استاندارد‌های قرمز در بسیاری از کشور‌ها عبور کرده ایم؛ هفته آینده هفته سخت تری را پیش رو داریم

دیپلمات روسی: مذاکرات درباره احیای برجام فردا در وین ادامه می‌یابد

یک مقام اروپایی: انتظار داریم مذاکرات در وین برای چند روز دیگر ادامه یابد / به نقطه‌ای رسیده‌ایم که ظرفیت تصمیم‌گیری به پایتخت‌ها باز می‌گردد / نسبت به هفته گذشته به توافق نزدیک‌تر هستیم

کاخ سفید: غنی‌سازی ۶۰ درصدی ایران در جدیت این کشور در مذاکرات تردید ایجاد می‌کند / ما همچنان احساس می‌کنیم نشست وین گامی رو به جلو است

واکنش ایران به اظهارات سازمان‌های اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس: هدف از طرح آنها نه درخواست مشارکت بلکه تخریب روند گفتگوها در وین است

ایرانی‌ها طی سه ماه ۱۶۰۰ خانه در ترکیه خریدند

سخنگوی وزارت خارجه: امنیت عراق رابخش لاینفک امنیت و ثبات ایران و منطقه می‌دانیم

نشست کابینه امنیتی اسرائیل درباره غنی‌سازی ۶۰ درصدی ایران

واکنش اتحادیه اروپا به آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی ایران: درگیر مذاکرات وین هستیم تا مطمئن شویم این گام‌ها به عقب بر می‌گردد / تمام تلاش‌های دیپلماتیک ممکن را به کار میبندیم تا راه حلی پیدا کنیم

دانشمند ایرانی قوی‌ترین واکسن کرونا را می‌سازد / کیوان مجرد: می‌خواهیم به جایی برسیم که واکسن از قبل وجود داشته؛ قبل از اینکه ویروس بعدی ظهورکند

نادر دست نشان درگذشت

کرباسچی: اگر نیروی ما را هم رد صلاحیت کردند، باید از انتخاب کسانی که کشور را به ورطه سقوط می‌کشانند، جلوگیری کنیم

امام جمعه مشهد: یک عده چرا به صحبت رهبر معظم انقلاب با این همه علم و تجربه بی توجهی می کنند؟ البته ان شاء الله که نمی فهمند

چرایی گفت‌وگوی ایران با طالبان از زبان ظریف: اولا به خاطر منافع ملی، دوما به خاطر متقاعد ساختن آنها به صلح فراگیر در افغانستان

واعظی درمورد غنی سازی ۶۰ درصدی: برخی در چندسال گذشته برای عوام فریبی دائم می‌گفتند صنعت هسته‌ای بعد از برجام تعطیل شده است

ابتکار: کاندیدا نمی‌شوم اما زنان شایسته، داوطلب ریاست‌جمهوری شوند / شورای نگهبان تاکنون نگفته زنان نمی‌توانند نامزد شوند

محسن قاضی مرادی در قطعه هنرمندان آرام گرفت

وزارت کشور: ۹۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شده‌اند

آرشیو
وبگردی

تیراندازی در خیابان به خاطر اختلافات خانوادگی/ توضیحات پلیس

حمله خرس سیاه به شهروند رودانی

تصادف در الیگودرز پنج کشته برجا گذاشت

تیپ دهه هفتادی دیوید بکام!/عکس

دست نوشته قدیمی و جالب مهدی طارمی /عکس

کپی از روی شادی گل جنجالی آل‌کثیر

نادر دست‌نشان درگذشت

وقتی ساخت هر دقیقه از سریال ۳۰ میلیون هزینه دارد!

کلاهبرداری زن رمال در واتس‌اپ/ مال‌باختگان خودشان خیلی زود حرف‌هایم را باور می‌کردند!

پاسخ بهروز وثوقی به اتهام یک تهیه‌کننده سینما

لاقیدی شوهرم مرا به ساقیِ پارتی‌ها تبدیل کرد

در مورد ارتباط علیزاده و آوینی هیچ سندی وجود ندارد

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۲۹۴۱۰۰
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۵ - ۰۴ مهر ۱۳۹۵
صفحه نخست >> سیاست
پ

میرتاج‌الدینی: نهی احمدی‌نژاد از کاندیداتوری به نفع اصولگرایان شد/ قالیباف منتظر است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محمدرضا میرتاج‌الدینی می‌گوید: نهی احمدی‌نژاد از نامزدی در انتخابات 96، به نفع جریان اصولگرا تمام شد چون احمدی‌نژاد مورد اختلاف در میان جریان اصولگرا بود و هیچ وقت اصولگرایان روی نام او به وحدت نمی رسیدند.

به گزارش خبرآنلاین،  ورود به فصل پاییز با رونمایی مدل های انتخاباتی گروه های مختلف اصولگرا همزمان شد. موتلفه مدل "نامزد به علاوه گروه" را مطرح کرد، جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان اجرای مدل "تیم کاندیدا" را مدنظر قرار دادند، جبهه پیروان خط امام و رهبری از مدل "ائتلاف دایره ای با محوریت جامعه روحانیت مبارز" رونمایی کرد و پایداری ها نیز از معرفی "نامزد اصلح رأی آور" سخن می گویند.

سید محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی دولت سابق معتقد است همه این مدل ها در نهایت یکی می شود و هر گروه و طیفی از اصولگرایان بخواهد دنبال چندکاندیدایی باشد نخستین ضربه را به جریان ارزشی اصولگرا می زند چون این کارش باعث اختلاف و انشقاق خواهد شد.

وی نهی شدن احمدی نژاد برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری سال 96 را به نفع اصولگرایان توصیف می کند و می گوید با خروج احمدی نژاد زمینه و فضا برای وحدت میان اصولگرایان بیشتر فراهم است.

مشروح این گفت و گو را در ادامه بخوانید:


به نظر شما در اردوگاه اصولگرایان چه آرایش انتخاباتی شکل گرفته است؟

اصولگرایان قصد حضور جدی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 دارند و نمی خواهند به این فرصت به عنوان رقابت میان دوره ای نگاه کنند و معرفی نامزد اصلی خود را به سال 1400 موکول کنند. رسیدن به نامزد واحد، مکانیزم تصمیم گیری جمعی، تیم کاندیدا و انتخاب گفتمان چهار راهبرد اصولگرایان است. در حوزه گفتمان، حرکت خروج از رکود یکی از موضوعات است چون حتی با وجود صحبت دولتمردان برجام هم نتوانست نسخه شفاف بخشی درباره برچیده شدن رکود از اقتصاد کشور باشد و داریم طولانی ترین دوره رکود را تجربه می کنیم. معتقدیم راهکار خروج از رکود تکیه بر استفاده از ظرفیت های داخلی با اجرای اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید داخلی است. گفتمان دوم برداشتن فاصله بین مسئولان و مردم و پرهیز از تجمل گرایی و اشرافی گری است زیرا کسانی همچون شهید رجایی الگوی مدیریتی ما هستند.

جزئی تر و مصداقی تر بحث کنیم، گروه های اصولگرا هر یک مدلی را مدنظر دارند موتلفه مدل "نامزد به علاوه چند" را مطرح می کند، جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان اجرای مدل "تیم کاندیدا" را مدنظر قرار دادند، جبهه پیروان خط امام و رهبری از مدل "ائتلاف دایره ای با محوریت جامعه روحانیت مبارز" رونمایی کرد و پایداری نیز از معرفی "نامزد اصلح رأی آور" سخن می گویند، فکر می کنید این همه مدل در نهایت قابل جمع هستند؟

همیشه برای رسیدن به وحدت و ائتلاف پیشنهادها و طرح هایی مطرح می شود الان در فاز قبل از رسیدن به تصمیم نهایی هستیم. یکی از مباحثی که در جلسات مطرح می شود یکسان کردن مکانیزم است. طیف های مختلف جریان اصولگرا و ارزشی دیدگاه خود را می دهند سپس شورای نهایی که با حضور نمایندگان همه گروه ها و شخصیت های حقیقی تشکیل می شود مکانیزم ها را یکی می کند و اصولگرایان با اجرای همان مکانیزم به نامزد واحد می رسند.

برخی اصولگرایان همچون شما به تک نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نظر دارند اما پایداری صحبت از چند کاندیدایی می کند و می گوید سال 84 هم چند نامزد اصولگرا در میدان رقابت بودند اما گفتمان آقای احمدی نژاد غالب شد و رأی آورد چون در ریاست جمهوری نظر جناح ها شنیده نمی شود بلکه مردم به دیدگاه و گفتمان نامزدها نگاه می کنند و به نامزد مطلوب خود رأی می دهند، با توجه به اینکه سال 92 آقای روحانی با روش تک کاندیدایی پیروز انتخابات شد و سال 84 آقای احمدی نژاد در فضای چندکاندیدایی اکثریت آرا را به دست آورد، نظر شما چیست؟ کدام حالت ورود اصولگرایان به رقابت سیاسی سال 96 را موفق می دانید تک کاندیدایی یا چند کاندیدایی؟

چند کاندیدایی اصولگراها در سال 96 جواب نمی دهد و نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را تکرار می کند. مدل چند کاندیدایی وقتی موفق است که رئیس جمهور مستقر دو دوره ریاست جمهوری خود را پشت سر گذاشته و دیگر نامزد صحنه انتخابات نیست و نامزد همه گروه ها و جریان ها به میدان می آیند. البته در این حالت نیز پیروزی با جبهه ای است که نامزد کمتر یا تک نامزد در صحنه انتخابات دارد بنابراین صریح می گویم هر گروه و طیفی از اصولگرایان بخواهد دنبال چندکاندیدایی باشد نخستین ضربه را به جریان ارزشی اصولگرا می زند چون این کارشان باعث اختلاف و انشقاق می شود. در واقع نا امید شدند که در سال 96 پیروز شوند پس چهره ها را مطرح می کنند تا فقط آنها حرف بزنند.

نکته دیگر انتخاب بین نامزد جدید و نامزد تجربه شده و به عبارتی کاندیدای سوخته است، به نظر می رسد اکثریت گروه های اصولگرا گزینه نخست را مدنظر قرار دادند، موتلفه اسم آقایان حبیبی، بادامچیان و میرسلیم را مطرح کرده است، جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان از آقایان نادران و زاکانی نام بردند و در خبرها آمد که پایداری نیز بین دو گزینه پرویز فتاح و عزت الله ضرغامی انتخاب خواهد کرد، نگاه شما چیست؟

چون ما چهره کاریزماتیک نداریم که بتوانیم همه انتظارات مردم را با مطرح کردن او تأمین کنیم و این هم ریسک بزرگی است که چهره های خودمان را مطرح کنیم تا یکی از آنها بتواند آرای مردم را جلب کند پس مدل تیم کاندیدا مطرح شد.

نامزد محوری در مدل تیم کاندیدا باید جدید باشد یا تجربه شده؟

مردم در ریاست جمهوری گذشته و عقبه یک نامزد را هم نگاه می کنند و گفته هایش را با عقبه اجرایی نامزد تطبیق می دهند تا ببینند برنامه هایی که بیان می کند قدرت اجرایی آنها را دارد یا خیر بنابراین چهره ناشناخته در این فاصله کم امکان معرفی اش وجود ندارد و حتما نامزد محوری چهره شناخته شده و تجربه شده باید باشد. این نامزد تجربه اجرایی در سطح ملی را باید دارا باشد و مردم کارنامه عملکردی او را قابل قبول بدانند. پس نباید خط کشی کرد و بگوییم این شخصیت ها قبلا یک دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری بودند و دیگر نباید بیایند و حتما باید شخصیت های جدید نامزد رقابت سال 96 شوند. معتقدم انتخاب کاندیدای محوری باید از بین همه چهره هایی که چنین ویژگی را دارند انجام شود یعنی هم کسانی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری بودند و میزان رأی آوری آنها تا حدودی معلوم شده است و هم چهره های جدید و نو.

یعنی شما می گویید نباید چهره های تجربه شده را کنار گذاشت؟

بله همین طور است.

برخی از منتفی شدن نامزدی آقای قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 سخن می گویند و نقل می کنند که شهردار تهران گفته می خواهد تمرکز خود را بر مدیریت و عمران شهری بگذارد، نظر شما چیست؟

آقای قالیباف منتظر تصمیم جمعی است، خودش به تنهایی نمی خواهد تصمیم بگیرد.

از موتلفه، پایداری، ایثارگران و رهپویان سخن گفتیم، جبهه یکتا چه کار خواهد کرد؟ آیا به سمت حمایت از آقای جلیلی می رود؟

خیر، هیچ کدام از طیف های جبهه یکتا هم روی هیچ مصداقی تمرکز نکردند. البته من عضو تشکیلاتی جبهه یکتا نیستم و فقط در جلسه مجمع عمومی این مجموعه شرکت کردم.

برخی می گویند با نهی شدن آقای احمدی نژاد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، آقای روحانی دیگر رقیب جدی ندارد، نظر شما چیست؟

البته فکر می کنم این به نفع جریان اصولگرا تمام شد چون آقای احمدی نژاد مورد اختلاف در میان جریان اصولگرا بود و هیچ وقت اصولگرایان روی نام آقای احمدی نژاد به وحدت نمی رسیدند. در واقع یکی از مواردی بود که موجب اختلاف در جریان اصولگرا می شد و حالا این مسئله حل شده است. معتقدم الان زمینه و فضا برای وحدت میان اصولگرایان بیشتر است و چون آرای آقای روحانی 50 درصد آرای جامعه در سال 92 بود با توجه به اینکه نتوانست شعارهایش را در طول دوره چهار سال ریاست جمهوری اش عملیاتی کند، رأی آقای روحانی شکننده است پس جریان اصولگرا باید با امید بیشتری به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 نگاه کنند. اعتقاد دارم نه تنها آقای روحانی بی رقیب نشده است بلکه باید منظر رقیب جدی باشد.

طیف آقای احمدی نژاد نامزد گفتمانی معرفی می کنند یا مثل سال 92 اعلام خواهند کرد که نامزدی در صحنه انتخابات ریاست جمهوری ندارند؟

مجموعه هایی که با دولت نهم و دهم کار می کنند از جریان اصولگرایی هستند. گروهی در قالب پایداری راه خود را از ابتدای دولت دهم از آقای احمدی نژاد جدا کردند، جبهه یکتا نیز در پایان دولت دهم از آقای احمدی نژاد جدا شدند، اینها اعلام کردند که با جریان اصولگرایی بوده و خواهند بود و حرکت جمعی را تقویت می کنند. حالا خود آقای احمدی نژاد چه تصمیمی می گیرد چگونه در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ورود یا خروج خواهد کرد، او باید جواب دهد، من خبری ندارم.

به نظر شما آقای احمدی نژاد از نامزد گفتمانی همچون آقایان الهام، نیکزاد یا ثمره هاشمی حمایت خواهد کرد؟

چون ارتباطی ندارم مطلع نیستم.

گفته می شود جبهه یکتا، پایداری و جریان آقای احمدی نژاد احتمال زیاد در حمایت آقای ضرغامی به اشتراک نظر می رسند، در اخبار هم می آمد که آقای ضرغامی رفت و آمدهایی به دفتر آقای احمدی نژاد داشت، آیا این طور است؟

خبر ندارم آقای ضرغامی به دفتر آقای احمدی نژاد دارد یا ندارد اما او از چهره های جدی و مطرح در جریان اصولگرا و ارزشی بوده و دارای گفتمان است البته هنوز نسبت به کاندیداتوری خودش چیزی نگفته است.

آیا می تواند نامزد مشترک سه گروه یادشده باشد؟

از الان نمی توان چیزی گفت.

اگر همچون سال 92 چند نامزد اصولگرا به صحنه انتخابات ریاست جمهوری وارد شوند با هم هماهنگ خواهند بود یا همان تجربه تقابل با یکدیگر را تکرار می کنند؟

سال 92 برخی کاندیداها توافق داشتند که با هم بیایند بعد به نفع یک نفر کنار بروند ولی این دوره شورای عالی اصولگرایی و ارزشی تصمیم می گیرد که یک نامزد بیاید و بقیه کنار بروند یا یک نفر کاندیدای اصلی باشد و بقیه به عنوان کاندیدای فرعی و پشتیبان گفتمانی او در صحنه بمانند.

نحوه تشکیل شورای عالی اصولگرایان که هنوز مشخص نیست؟

همه مجموعه هایی که الان فعالند وقتی نمایندگان شان کنار هم قرار می گیرند با راهنمای علما و روحانیت شورای عالی اصولگرایی تشکیل می شود.

این شورای عالی چه زمانی تشکیل خواهد شد؟

فعلا جلسات داخلی گروه های مختلف شروع شده است تا به شورای عالی برسند.

یعنی همه گروه ها به اینکه شورای عالی اصولگرایان تشکیل شود اتفاق نظر دارند؟

بله، رویکرد این را نشان می دهد برخی تصریح و برخی قبول کرده اند.
قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"