arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۱۳۱
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۰۴ - ۱۰ تير ۱۳۹۰
تاگس اشپيگل:ا

الظواهري، القاعده را ضعيف، رهبري خواهد کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چرا ایمن الظواهری، مرد شماره دو پیشین گروه القاعده، رسما بعنوان جانشین اسامه بن لادن معرفی شد؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب Entekhab.IR؛فرانک یانسن، خبرنگار روزنامه آلمانی تاگس اشپیگل در اینباره نوشت: پنج شنبه گذشته بود که حلقه رهبری گروه القاعده در اینترنت از انتصاب ظواهری مصری تبار بعنوان رئیس جدید این گروه خبر داد.

این مرد شصت ساله، جانشین بن لادنی است که در اوائل ماه مه گذشته در یک عملیات تروریستی هدایت شده یکی از یگانهای ویژه نظامی آمریکا در ابوت آباد  پاکستان کشته شد.

اعضای گروه القاعده که ایمن الظواهری سالهاست بعنوان مرد شماره دو هسته رهبری آن مطرح است، بیشتر در منطقه مرزی میان پاکستان و افغانستان استقرار دارند.

ظواهری تاکنون چندین پیام صوتی و تصویری تهدید کننده منتشر کرده که حتی برخی از آن ها آلمان را نیز تهدید کرده است.

پلیس فدرال آمریکا ، پیشتر این شهروند مصری را در فهرست افراد بشدت تحت تعقیب قرار داده و حتی یک جایزه بیست و پنج میلیون دلاری نیز برای دستگیری اش تعیین کرده بود.

به اعتقاد محافل امنیتی، انتصاب ظواهری در هسته مرکزی القاعده، موضوعی بحث انگیز و مساله دار است.

چون به نظر می رسد القاعده در انتظار فرصتی برای تعیین جانشین برای بن لادن بوده که این خواست در نهایت با مرگ او محقق شده است.

پیشتر در مورد همچشمی ها و رقابتهای سنتی میان اعضای مصری، یمنی و لیبی تبار هسته مرکزی گروه القاعده، گزارشهایی منتشر شده بود.

به گفته گوئیدو اشتاینبرگ، کارشناس مسائل تروریسم موسسه تحقیقاتی علم و سیاست در برلین: هسته رهبری القاعده به یک چهره رهبری سعودی تبار نیاز دارد تا بلکه بتواند یمنی ها را تحت کنترل خود درآورد.

این روزنامه چاپ آلمان با اشاره به اینکه شاخه یمنی سازمان تروریستی القاعده با تبلیغات اینترنتی و روشهای تروریستی خود در مقایسه با گروههای (نژادی) دیگرِ وابسته به این گروه، پیشرفته تر است، اضافه کرد: برعکس الظواهری با پیامهای اغلب طولانی اش، انگیزش کمی را در میان جنگجویان جوان طرفدار القاعده ایجاد کرده است.

به همین خاطر است که به اعتقاد اشتاینبرگ، رئیس جدید مصری القاعده، رهبری ضعیف خواهد بود.

بنابراین انتظار می رود در آینده، شاهد هدایت و رهبری دسته جمعی و مشترک در هسته مرکزی القاعده باشیم.

آنچه در این میان نامعلوم و مبهم باقی مانده است، نقشی است که سیف العدل که آن نیز شهروند مصری است در این گروه بازی خواهد کرد.

در مه گذشته بود که محافل امنیتی از احتمال انتصاب موقتی سیف العدل بر راس گروه القاعده خبر دادند.

کارشناسان در پاسخ به سئوالی مبنی بر اطلاع از محل اقامت احتمالی الظواهری تنها به پاکستان اشاره می کنند.

وی در زمانی که در کشور خود، مصر اقامت داشت بعنوان پزشک فعال بود.

با اینحال او به همراه اسامه بن لادن و سایر رهبران گروههای نظامی در سال 1998 میلادی، بین المللی اسلامی مبارزه با یهودیان و صلیبیون را پایه گذاری کردند.
نظرات بینندگان