arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۴۷۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۰۱ - ۱۳ تير ۱۳۹۰

اعلام 38رشته بازنگری شده علوم انسانی به وزارت علوم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس پژوهشگاه علوم انسانی، گفت: 38 رشته و بیش از400 سرفصل بازنگری شده علوم انسانی تا اول شهریور ماه در اختیار وزارت علوم قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا دكتر آیت‌اللهی روز یكشنبه در نشست مطبوعاتی كه در زمینه تغییر سرفصل‌های علوم انسانی و اقدامات انجام شده در خصوص تهیه منابع و سرفصل‌ها در محل وزارت علوم برگزار شد، افزود: در بحث بازنگری دروس بر اساس بررسی‌هایی كه انجام گرفت برخی دروس 28 سال بود كه تغییر نكرده بود و در این زمینه قرار شد كه در ابتدا دروس مربوط به مقطع كارشناسی مورد بازنگری قرار گیرد و در این راستا 38 رشته علوم انسانی در مقطع لیسانس مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: این 38 رشته در12 مقوله حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد، علوم تربیتی، مدیریت، زبان ادبیات فارسی، زبان ادبیات انگلیسی، تاریخ، فلسفه، روش‌شناسی، روزنامه‌نگاری، ارتباطات و علوم اجتماعی مورد بازنگری قرار می‌گیرد كه بر این اساس 38 رشته و بیش از 400 سرفصل بازنگری شده علوم انسانی تا شهریورماه به وزارت‌علوم اعلام خواهد شد.

رییس پژوهشگاه علوم انسانی از برنامه ایجاد سامانه (دبیرخانه) بازنگری سرفصل‌ها و منابع دروس علوم انسانی دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: بر این اساس دانشجویان و اساتید می‌توانند به این سامانه دسترسی داشته باشند و به اساتید دانشگاه‌ها كد داده می‌شود تا نظرات خود را درباره این سرفصل‌ها اعلام كنند و طی این سامانه می‌توان هر شش ماه یكبار سرفصل‌های درسی را بازنگری كرد.

وی افزود: این سامانه پس از تصویب در شورای برنامه‌ریزی آموزش عالی مورد دسترسی قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، دكتر قدیمی مدیركل دفتر پشتیبانی و حمایت آموزشی وزارت علوم نیز در این نشست با ارائه گزارش عملكردی از بازنگری سرفصل‌ها و محتوای متون درسی دانشگاهی به انجام فعالیت‌های بازنگری در برنامه‌های آموزشی اشاره كرد و گفت: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به ابلاغ ماموریت بازنگری 38 سرفصل كارشناسی رشته‌های علوم انسانی به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اشاره كرد.

وی افزود: ابلاغ ماموریت بازنگری سرفصل، محتوا و منابع دروس رشته‌های علوم اجتماعی، علوم تربیتی و روانشناسی، اقتصاد، حقوق و علوم سیاسی نیز به دانشگاه علامه طباطبایی از دیگر فعالیت‌های انجام گرفته در زمینه بازنگری برنامه‌های آموزشی به شمار می‌رود.

مدیركل دفتر پشتیبانی و حمایت آموزشی وزارت علوم با بیان اینكه در مهرماه سال 89 به همه دانشگاه‌ها ابلاغ كردیم كه سرفصل‌های با عمر بیش از پنج سال را حول سه محور غنی‌سازی، بومی‌سازی و ارزش‌مداری مورد بازنگری قرار دهند، به شاخص‌های و سنجه‌های مربوط به غنی‌سازی اشاره كرد و گفت: از جمله این شاخص‌ها می‌توان به روزآمدی، روش‌شناسی، ‌آموزش پژوهش‌محور، نظریه‌پردازی و جامع‌نگری اشاره كرد.

وی همچنین مهمترین شاخص‌های مربوط به بومی‌سازی را نیازسنجی، اهداف نظام آموزشی، گسترش مهارت‌ها، آمایش سرزمین و سطح‌بندی عنوان كرد و ادامه داد: شاخص‌ها و سنجه‌های ارزش‌مداری نیز شامل شناخت فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی، نگاه انتقادی به كتب موجود، توجه به دیدگاه‌های مخالف و نگاه تربیتی است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۰۶:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۳
0
1
بازنگری به نفع کی؟!
نظرات بینندگان